Donka5 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 W weekend jeśli tylko pogoda będzie ładna zaplanowana jest nowa sesja fotograficzna:-) Quote
_Goldenek2 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Czekamy zatem na nowe śliczne zdjęcia naszego Śledzia :) Quote
Donka5 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Zdjęć nie zrobiłam,bo zepsuł sie aparat foto.Oddany do naprawy.Czekam więc. Tak .Przyszła prawdziwa wiosna.Spacery teraz ,to sama przyjemność:-). Śledzik biega teraz na spacerach z dwoma psami. Jak zrobi sie jeszcze cieplej pomyśle o jego kąpieli. Quote
Awit Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Biega z psami:-) Coś pięknego, wiosna, słoneczko, trawka:-) Quote
wiolabiszop Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Witam przelalam przed chwilka pieniążki dekl.st za marzec.wieczorkiem poczytam co sie dzieje u Śledzika.:))))) Quote
Donka5 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Jutro będę miała juz możliwość robienia zdjęć :-).Będą wiosenne zdjęcia. Quote
_Goldenek2 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/2045...4#post16552684 Pomóżcie temu psiakowi, proszę :smile: Quote
Nevada Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Śledzik się kłania i pokazuje ząbki w cudownym uśmiechu szczęśliwego psa :lol: całkowity spokój i ufność w oczach, pięknie :hand: dziękujemy donka :lol: Quote
Donka5 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Zdjęcia tym razem nie są jakieś specjalne,bo byłam sama na spacerach i trudno było mi robić zdjęcia.Śledzik albo oddalał się b.szybko,albo był zbyt blisko mnie:-) Quote
Nevada Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 mnie się podobają, szczególnie ostatnie, on tam wogóle nie wygląda na psa "po przejściach", takie ma czyste, otwarte spojrzenie Quote
wiolabiszop Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Sledzik wyszedł poprostu rewelacyjnie prawdziwy model.Śliczna psina ale to jakim jest, jest zasługa Donki5 ktora dużo wysiłku i pracy wkłada dla niego .Z miłego i bardzo słonecznego Okonina pozdrowienia dla wszystkich na wątku przesylają cała moja rodzinka i oczywiście STEFcio:)) Quote
ostatniaszansa Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Tak przypuszczałam no i miałam nadzieje , Śledzik to psiak jednego Pana czy Pani, pokocha całym psim serduszkiem. Teraz jego miłościa jest Donka :) z tego co mówiła stal się bardzo terytorialny , hihihihi. Pilnuje gospodarstwa a co ! Mówiłam,że to śliczny chłopak ? Co nieco odchudzony a jak jeszcze Donka sprawi mu kąpiel to nikt z nas go nie pozna . Jeszcze troszkę i mam nadzieje, będzie mu można szukać , przystani na całe jego psie życie . Donka i Paja z naszymi szorściakami (Śledzik i Ciaputka vel Kropa )dokonują cudów. Ewa Quote
elkate Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Witam, chciałabym więcej informacji na temat socjalizacji pieska, co opiekunka robi aby mały nadawał sie do adopcji. Piszę o tym, bo do tej pory nic na ten temat nie ma. Tak sie składa, że płaciłam Morii na Farta a ostatnio wpłaciłam Arktyce na maleńką pudliczkę. Oba płatne domy okazały się wielkim żerowaniem na nieszczęsnych psach. Obie panie nie miały czasu na informacje o pieskach, ale na przypominanie o kasie czas znajdowały. Nie chce nikogo obrażać, ale te dwie sprawy w tak krótkim czasie sprawiaja, że zaczynam tracić wiarę. Quote
ostatniaszansa Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Ani czasu( pod nasza opieką 446 psów) ani tez nie mamy czym jeździć do Donki więc informacje uzyskujemy telefonicznie a co pewien czas zdjęcia. Śledzik stał się zupelnie innym psem , to nie ten sam strachulec jakim byl w Boguszycach ( schronisko fundacji Ostatnia Szansa ). Dogaduje się z innymi psami w tym z jednym niewidomym. Za Donka chodzi jak cien tak jak w Boguszycach za swoim opiekunem. Ale zaczął pilnować terenu. stal się zdecydowanie odważniejszy. Nigdy przed wyjazdem do Donki nie chodził na smyczy tam jest tego uczony oraz zdobywane jest jego zaufanie do człowieka. Ten pies przez nikogo nie byl wychowywany.Co do zachowań w domu, tu musimu poczekac na Donęi a swoją droga ciekawe jak się będzie zachowywał. Ewa Quote
Awit Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Jakiż on jest piękny:-) A jak się skończyłą sprawa Morii, bo zupełnie zapomniałam? Co tam u niej było, jaka Arktyka w oborze trzymała psiaki?? Quote
elkate Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Tam też polegało się na telefonicznych rozmowach lub od czasu do czasu na wpisie na forum i było tak pięknie. Psy w domu, socjalizowane, leczone.No cóż, mówić i opisywać można do woli, a jaka jest dola psa to wie tylko płatny opiekun. Dlatego poruszam temat kontroli DT i to bez zapowiedzi. Quote
ostatniaszansa Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 Sledzik w schronisku nie podchodzil do nikogo, uciekal i pokazywal ze strachu zeby jak probowalismy sie zblizyc. Tutaj mamy psiaka na spacerach z dzieckiem, bawiacego sie i radosnego - raczej na photoshopa mi to nie wyglada :). Donka cieszy sie dobra opnia na Dogo. Rozumiem, ze jak czlowiek sie natnie kilka razy, to moze stracic zaufanie, ale akurat Donka ma u nas cale jego poklady. Nalotow na jej DT robic nie bede, aczkolwiek jesli kiedys bylaby w okolicy to na pewno wpadne - zobaczyc Sledzika ;)./Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 P.S poprosiłam Donkę o kilka szczegółów, ma się tu pojawić . Cudów nie ma nie rozdwoimy się z Agnieszką, tym bardziej,że nasz środek lokomocji padł :( Myślę ,że Donka nie ma nic przeciw temu aby ktos do niej wpadł zobaczyć psiaki w tym Śledzika. Paja również przesyła zdjęcia i wiadomości ba i robi ogłoszenia kolejnej naszej boguszce Kropie-Ciaputce. Tam tym bardziej nie wpadniemy na kontrolę pod Wrocław.Przypominam,że wcześniej Śledzik unikał nieomal jak ognia kobiet a tu Donka i Jej córka stały sie jego obiektami miłości i zaufania. Śledzik mieszka w boksie z budą a to było nam wiadome od początku. Elkate doskonale po siostrze i Arktyce rozumiem ,Twoje wątpliwości. Czytałam te wątki. Ostatnio dziewczyny z dogo przywoziły do Donki Onkę jestem przekonana ,że widziały warunki w jakich tam mieszkają psiaki. Socjalizacja Śledzika to wzbudzenie zaufania do ludzi, nauka chodzenia w obroży i na smyczy , nauka utrzymania czystości. Cóż co do oswojenia np z ruchem ulicznym, gdyby miał trafić do mieszkania w bloku/kamienicy tam u Donki nie jest możliwe. Super gdyby OS miała wolontraiuszy w różnych regionach Polski ale tego jeszcze się nie dorobiliśmy. Ewa Quote
Donka5 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Jeśli ktoś chciłby nas odwiedzić-zapraszam.Śledzik nie wchodzi do domu.Nie raz podchodził,ale nigdy nie wykazywał chęci wejścia.Tak jak pisałam -do obcych nieufny,szczeka ukazując zęby ,ucieka.Potrzebuje czasu ,żeby kogoś zaakceptował..Broni swojego terytorium.Bardziej przed obcymi ludzmi niż psami.Jeśli żaden pies Go nie zaczepia i nie jest nastawiony wrogo,Śledzik jest neutralny-akceptujeinne psy.Na koty nie sprawdzany. Quote
Donka5 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 W boksie utrzymuje czystość.Lubi podgryzać budę.Ciekawe czy wskazuje ,to na to ,że w domu by coś niszczył?Pomagają wędzone kości. Quote
aduska1212 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 kochane cioteczki! w marcu nie dostałyście mojej wpłaty - bardzo przepraszam! spowodowane jest to nagłą chorobą mojej suńki i na ten cel poszły wszystkie moje studenckie pieniążki :( obiecuję! zaraz po 10 kwietnia otrzymacie wpłaty za marzec i kwiecień! jeszcze raz przepraszam Cię,Śledziku i Was-cioteczki! obiecuję, poprawię się za tydzień :) Quote
ostatniaszansa Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Dzisiaj przegląd konta i wpłat na Śledzika potem grzecznty mail do Dogo i wszystko bedzie jasne. Aduska zdarza się, dziękujemy, ze nadal chcesz wspierać Śledzika. Jest już ciepło świeci słoneczko pewnie Donka popracuje ze swoimi rezydentami w tym ze Śledzikem :) Czas pomyśleć jaki domek bylby dla naszego kawalera najodpowiedniejszy. Quote
Recommended Posts