Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdjęć nie zrobiłam,bo zepsuł sie aparat foto.Oddany do naprawy.Czekam więc. Tak .Przyszła prawdziwa wiosna.Spacery teraz ,to sama przyjemność:-). Śledzik biega teraz na spacerach z dwoma psami. Jak zrobi sie jeszcze cieplej pomyśle o jego kąpieli.

Posted

Śledzik się kłania i pokazuje ząbki w cudownym uśmiechu szczęśliwego psa :lol:

całkowity spokój i ufność w oczach, pięknie :hand: dziękujemy donka :lol:

Posted

Zdjęcia tym razem nie są jakieś specjalne,bo byłam sama na spacerach i trudno było mi robić zdjęcia.Śledzik albo oddalał się b.szybko,albo był zbyt blisko mnie:-)

Posted

Sledzik wyszedł poprostu rewelacyjnie prawdziwy model.Śliczna psina ale to jakim jest, jest zasługa Donki5 ktora dużo wysiłku i pracy wkłada dla niego .Z miłego i bardzo słonecznego Okonina pozdrowienia dla wszystkich na wątku przesylają cała moja rodzinka i oczywiście STEFcio:))

Posted

Tak przypuszczałam no i miałam nadzieje , Śledzik to psiak jednego Pana czy Pani, pokocha całym psim serduszkiem. Teraz jego miłościa jest Donka :) z tego co mówiła stal się bardzo terytorialny , hihihihi. Pilnuje gospodarstwa a co ! Mówiłam,że to śliczny chłopak ? Co nieco odchudzony a jak jeszcze Donka sprawi mu kąpiel to nikt z nas go nie pozna . Jeszcze troszkę i mam nadzieje, będzie mu można szukać , przystani na całe jego psie życie . Donka i Paja z naszymi szorściakami (Śledzik i Ciaputka vel Kropa )dokonują cudów. Ewa

Posted

Witam, chciałabym więcej informacji na temat socjalizacji pieska, co opiekunka robi aby mały nadawał sie do adopcji. Piszę o tym, bo do tej pory nic na ten temat nie ma. Tak sie składa, że płaciłam Morii na Farta a ostatnio wpłaciłam Arktyce na maleńką pudliczkę. Oba płatne domy okazały się wielkim żerowaniem na nieszczęsnych psach. Obie panie nie miały czasu na informacje o pieskach, ale na przypominanie o kasie czas znajdowały. Nie chce nikogo obrażać, ale te dwie sprawy w tak krótkim czasie sprawiaja, że zaczynam tracić wiarę.

Posted

Ani czasu( pod nasza opieką 446 psów) ani tez nie mamy czym jeździć do Donki więc informacje uzyskujemy telefonicznie a co pewien czas zdjęcia. Śledzik stał się zupelnie innym psem , to nie ten sam strachulec jakim byl w Boguszycach ( schronisko fundacji Ostatnia Szansa ). Dogaduje się z innymi psami w tym z jednym niewidomym. Za Donka chodzi jak cien tak jak w Boguszycach za swoim opiekunem. Ale zaczął pilnować terenu. stal się zdecydowanie odważniejszy. Nigdy przed wyjazdem do Donki nie chodził na smyczy tam jest tego uczony oraz zdobywane jest jego zaufanie do człowieka. Ten pies przez nikogo nie byl wychowywany.Co do zachowań w domu, tu musimu poczekac na Donęi a swoją droga ciekawe jak się będzie zachowywał. Ewa

Posted

Jakiż on jest piękny:-)
A jak się skończyłą sprawa Morii, bo zupełnie zapomniałam?
Co tam u niej było, jaka Arktyka w oborze trzymała psiaki??

Posted

Tam też polegało się na telefonicznych rozmowach lub od czasu do czasu na wpisie na forum i było tak pięknie. Psy w domu, socjalizowane, leczone.No cóż, mówić i opisywać można do woli, a jaka jest dola psa to wie tylko płatny opiekun. Dlatego poruszam temat kontroli DT i to bez zapowiedzi.

Posted

Sledzik w schronisku nie podchodzil do nikogo, uciekal i pokazywal ze strachu zeby jak probowalismy sie zblizyc. Tutaj mamy psiaka na spacerach z dzieckiem, bawiacego sie i radosnego - raczej na photoshopa mi to nie wyglada :). Donka cieszy sie dobra opnia na Dogo. Rozumiem, ze jak czlowiek sie natnie kilka razy, to moze stracic zaufanie, ale akurat Donka ma u nas cale jego poklady. Nalotow na jej DT robic nie bede, aczkolwiek jesli kiedys bylaby w okolicy to na pewno wpadne - zobaczyc Sledzika ;)./Agnieszka

Posted

P.S poprosiłam Donkę o kilka szczegółów, ma się tu pojawić . Cudów nie ma nie rozdwoimy się z Agnieszką, tym bardziej,że nasz środek lokomocji padł :( Myślę ,że Donka nie ma nic przeciw temu aby ktos do niej wpadł zobaczyć psiaki w tym Śledzika. Paja również przesyła zdjęcia i wiadomości ba i robi ogłoszenia kolejnej naszej boguszce Kropie-Ciaputce. Tam tym bardziej nie wpadniemy na kontrolę pod Wrocław.Przypominam,że wcześniej Śledzik unikał nieomal jak ognia kobiet a tu Donka i Jej córka stały sie jego obiektami miłości i zaufania. Śledzik mieszka w boksie z budą a to było nam wiadome od początku. Elkate doskonale po siostrze i Arktyce rozumiem ,Twoje wątpliwości. Czytałam te wątki. Ostatnio dziewczyny z dogo przywoziły do Donki Onkę jestem przekonana ,że widziały warunki w jakich tam mieszkają psiaki. Socjalizacja Śledzika to wzbudzenie zaufania do ludzi, nauka chodzenia w obroży i na smyczy , nauka utrzymania czystości. Cóż co do oswojenia np z ruchem ulicznym, gdyby miał trafić do mieszkania w bloku/kamienicy tam u Donki nie jest możliwe. Super gdyby OS miała wolontraiuszy w różnych regionach Polski ale tego jeszcze się nie dorobiliśmy. Ewa

Posted

Jeśli ktoś chciłby nas odwiedzić-zapraszam.Śledzik nie wchodzi do domu.Nie raz podchodził,ale nigdy nie wykazywał chęci wejścia.Tak jak pisałam -do obcych nieufny,szczeka ukazując zęby ,ucieka.Potrzebuje czasu ,żeby kogoś zaakceptował..Broni swojego terytorium.Bardziej przed obcymi ludzmi niż psami.Jeśli żaden pies Go nie zaczepia i nie jest nastawiony wrogo,Śledzik jest neutralny-akceptujeinne psy.Na koty nie sprawdzany.

Posted

kochane cioteczki! w marcu nie dostałyście mojej wpłaty - bardzo przepraszam! spowodowane jest to nagłą chorobą mojej suńki i na ten cel poszły wszystkie moje studenckie pieniążki :( obiecuję! zaraz po 10 kwietnia otrzymacie wpłaty za marzec i kwiecień!
jeszcze raz przepraszam Cię,Śledziku i Was-cioteczki! obiecuję, poprawię się za tydzień :)

Posted

Dzisiaj przegląd konta i wpłat na Śledzika potem grzecznty mail do Dogo i wszystko bedzie jasne. Aduska zdarza się, dziękujemy, ze nadal chcesz wspierać Śledzika. Jest już ciepło świeci słoneczko pewnie Donka popracuje ze swoimi rezydentami w tym ze Śledzikem :) Czas pomyśleć jaki domek bylby dla naszego kawalera najodpowiedniejszy.