ostatniaszansa Posted June 10, 2012 Author Posted June 10, 2012 linka555 jak tylko pojedziemy po Śledzika i zawita do Boguszyc , natychmiast o tym powiadomimy . o ile pamiętam za hotelik płacimy od 15 do 15 kolejnego miesiąca czyli do 15 czerwca . Musimy bezwględnie zabrać go w najbliższą sobotę. Sprawdzane sa 2 domki, ale gdyby cos Śledzik wyląduje w dt u trenera . Będzie mieszkał w domu. Te osoby ze Szwajcarii,które adoptują od nas boguszaki mieszkają z nimi w domach. Ewa Quote
linka555 Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 To ja trzymam kciuki by się udało. Tak jakoś przykro mi, że znowu psiak zmienia miejsce, będzie się strasznie bał. Quote
sleepingbyday Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 mam nadzieję, że nie tak strasznie, że jednak ma w głowie spokojniej. ale to będzie dla niego duży egzamin. na pewno mu się uda. trzymam kciuki! Quote
ostatniaszansa Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 Dzisiaj Agnieszka jedzie po Śledzika. Trzymajcie kciuki . Jutro spotkanie z naszym królewiczem , po długiej przerwie. Bardzo się zmieniło od czasu jak od nas wyemigrował do Donki . Na lepsze. Cały czas coś modernizujemy, poprawiamy. Ewa Quote
sleepingbyday Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 o kurczę. a jak śledziński z agą? poznał, nie poznał? Quote
ostatniaszansa Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 pół dziki, uwielbienie dla Donki i na tym koniec. Ewa Quote
ostatniaszansa Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 Ufff Śledziński w Boguszycach , bardzo był spanikowany, ale nie uciekał dał sie pogłaskać Agnieszce ba nawet przytulic dał się tez pogłaskac naszemu kierownikowi. wyraźnie skonfundowany, zdezorientowany. Jest w jednej salce z naszym Czesiem ( na rekonwalescencji po operacji ucha , kiedyś były razem w jednej grupie) oczywiście pod czujnym okiem opiekunów. Jutro zobaczymy jak bedzie chodził na smyczy z naszymi wolontariuszkami. Może nie będzie tak źle ? Teraz Donald w drodze do dr Garncarza , Agnieszka robi za psiokierowcę :) Ewa Quote
sleepingbyday Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 cholera. przyda mu sie chyba praca z wolontariuszami. trzymam kciuki! Quote
ostatniaszansa Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 Szanowni Państwo, bardzo, bardzo dziękujemy za ogromne wsparcie, za pomoc w utrzymaniu Śledzika w hoteliku u Donki, dziękujemy Donce za opiekę na tym pięknym kudłaczem. :loveu::Rose: I prosimy trzymajcie mocno kciuki, aby udało nam się oswoić go nie tylko z jedna osoba , ta ulubiona , ale z innymi również. Z mojego doświadczenia z boguszakami wychodzi na to ,ze z niektórymi trzeba nieomal na siłe się miziac , przytulać, z innymi idzie to etapami. Wyjazd Śledzika do nowego domku nie taki odległy. Ewa Quote
linka555 Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Czy można będzie dowiedzieć się coś w przyszłości na temat Śledzika i ewentualnie jeśli zajdzie potrzeba bądź możliwość jakość go wspierać dalej do czasu aż nie znajdzie domu, co mam nadzieję niebawem nastąpi? Quote
mgie Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 linka555 napisał(a):Czy można będzie dowiedzieć się coś w przyszłości na temat Śledzika i ewentualnie jeśli zajdzie potrzeba bądź możliwość jakość go wspierać dalej do czasu aż nie znajdzie domu, co mam nadzieję niebawem nastąpi? Oczywiście :) Z Boguszyc wieści są na bieżąco. Quote
ostatniaszansa Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 mgie napisał(a):Oczywiście :) Z Boguszyc wieści są na bieżąco. Jutro sie zobaczymy ze Sledzinskim, aczkolwiek ja juz mialam ta przyjemnosc dzisiaj, dal sie nawet przytulic, co jest ewenementem :):):) /Agnieszka Quote
Awit Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Czyli wrócił tam skąd wyjechał kiedyś... No cóż, jeśli gdzieś jest domek i ten domek będzie Śledzika domkiem, to poczeka w Boguszycach. Quote
ostatniaszansa Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 Awit, Boguszyce się zmieniają. Na lepsze, a poza tym Śledzik ma wyjechać do domku tymczasowego do Szwajcarii i to lada moment. My tych ludzi znamy osobiście. ba, Agnieszka była w ub, tygodniu w Szwajcarii na rekonesansie .Wtedy kiedy Śledzik wyjeżdzał do Donki , było znacznie więcej naszych podopiecznych no i gorsze warunki . Poza tym mamy wolontariuszy i sami nauczyliśmy się pracować z psami. Poobserwujemy u nas na miejscu jak się zachowuje, jak chodzi na smyczy z innymi osobami itp.itd. A czasu mamy niewiele. Bo,że Donke pokochał... na własne oczy widziała Agnieszka. U Donki był w kojcu u nas będzie w pokoju. Ma przeca zamieszkać w domku. O wszystkim będziemy na bieżąco informowały. Ewa Quote
Awit Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Wiem, wiem, że wszystko dla jego dobra i dla zmian w jego życiu, to takie zmiany które mają zaprowadzić go z czasem do własnego domku. Quote
ostatniaszansa Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 Śledzik dzisiaj zapoznał się z naszymi wolontariuszkami , niewątpliwie jest nieco wystraszony, ale... spokojnie można go głaskać , przytulić. Nie zwiewa w szaleńczym strachu. Dał się wyprowadzić na łakę opiekunce . Nie jest tak źle jakby to wyglądało z pierwszego kontaktu Śledzika z Agnieszka jeszcze u Donki. Nigdy pewnie nie będzie to pies ,który radośnie biegnie do każdego i młynki kręci ogonkiem, ale czy musi ? wystarczy,że pokocha i przyzwyczai się do swojej nowej rodziny i będzie przychodzil na zawołanie. W chwili obecnej trzeba do niego podejść, sam nie podchodzi, ale bo chyba omamów wzrokowych jeszcze nie mam leciutko, nieśmiało zakręcił koniuszkiem ogonka. Psów zdecydowanie mniej, całkiem fajni opiekunowie, inne też warunki lokalowe, jestem dobrej mysli. Ewa Quote
Szarotka Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Bedzie dobrze, wierze w to :):):multi::loveu: Quote
sleepingbyday Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 ja też trzymam kciuki, a jakże. i wierzę, ze ta zmiana, choć dla nas psychologicznie trudna, jednak wyjdzie śledziowi na dobre - przyda mu się trochę zmian uczących go nowych aspektów życia psa "udomowionego". Quote
Nevada Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 zmiana najtrudniejsza dla Śledzika, a to nie ostatnia jeszcze, jakoś musi psisko przetrwać Quote
Recommended Posts