Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapomniałam .Śledzik jest odrobaczony.Po niedzieli hotelik ma odwiedzić weterynarz. Zawsze robi ogólny przegląd i wykonuje potrzebne szczepienia. Co do guzka\tłuszczaka.Lekarz mówił,żeby poobserwować czy nie zmienia wymiarów,koloru. Jeśli coś zacznie sie zmieniać należy wyciąć.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fotki przeslane do naszego naczelnego wklejacza ;). Sledzinski na nich mizia sie jak wariat... czekam na decyzje Brigitte jak bedzie z jego promocja. Wzruszyla sie NEREM i pomimo jego ucietego ogona oglaza go u siebie - mocno trzymamy kciuki /Agnieszka

Posted

Sledzik uzyskal duze "YES", wiec powinien juz zaczac szczekac z niemieckim lub francuskim akcentem, w zaleznosci gdzie trafi sie nowy domek.... a powaznie, to dalej szukamy i w PL i w Szwajcarii, bo nie wiadomo, gdzie jego panstwo mieszkaja.... /Agnieszka

Posted

W czasie mojej nieobecności Śledzik zbytnio nie spoufalał sie z moim szwagrem ,ale nie chciał napewno Go zjeść-traktowal Go neutralnie -obojetnie,ale za to jak ja wróciłam....zachowywał się tak jakby nie było mnie 100lat....skakał,kręcił sie w kółko,lizał mnie ,wąchał,tulił.....jak dobrze w domu:-)

Posted

Witamy Donko :)
A tak się bał kobiet w Boguszycach ... :evil_lol: Już wiemy Śledzik jak pokocha swojego Pana /Pania to na zabój i na wieki. A, że sie z obcymi nie spoufała...no cóz, toż to nie wada. Niewątpliwie nowi właściele będą musieli bardzo cierpliwie , łagodnie do niego podchodzić i pilnować.

Posted

Szarotko mówisz i masz :)
Dane do wpłat na Śledzika z dopiskiem "Śledzik" plus nick z dogo
FUNDACJA OSTATNIA SZANSA
UL. JANA BLATONA 3/141
01 - 494 WARSZAWA
NR KONTA: 68 1240 1066 1111 0010 2468 8007 Bank Pekao SA
Zazdroszczę Donce, z nami Śledzik nigdy tak się niechciał miziać , tulić
Ewa

Posted

słuchajcie, czy nie trzeba zaktualizować pierwszego postu?

aa i mam pytanie - połączone z pomysłem, który może dwóm psom wyjść na dobre. otóż rurek u panie ewy na dt nie robi postępów od jakiegoś czasu (tez strachulec totalny) - po prostu on i pani ewa nauczyli się już siebie i swoich nawyków wzajemnie i tyle. powstała myśl, żeby zamienić mu dt - może by się zamienili ze śledzikiem? obydwu przydałaby się zmiana, żeby konfrontować się z nowymi sytuacjami (kropie pomogło). rzucam luźną myśl, własnie mi to przyszło do głowy, nie zdążyłam za i przeciw rozważyć, z nikim o tym jeszcze nie rozmawiałam - rozważmy sprawę razem. jakie za? jakie przeciw?

widze jedno przeciw na dzień dobry - rurek kosztuje taniej. p. ewa za rurka odstaje 250 plus karma. rurek jest b. mały, bo ja wiem, może 8kg?

Posted

Olu a ja mysle, że odrobina szkolenia i porad przydałaby się P. Ewie ,żeby stala się dobrym dt z socjalizacją psiaków. Śledzik jest już na stronie w fundacji Pani Brigitte w Szwajcarii. będziemy wzawaic jego ogloszenia w Polsce. Rurek - szelki, prowadzanie na smyczy i mizianie , aż uwierzy,że ludź nie gryza i nie kopie. Rurek z P. Ewa tak się nie mizia ,nie pokazuje brzuszka jak Śledzik -Donce. Ewa

Posted

Śledzik do tej pory nie bawił sie zabawkami ....nie był zainteresowany.Na widok rzucanych zabawek zwyczajnie odskakiwał i nie podejmował dalszego ciągu....od niedawna zaczął bawić się piłeczką. Łapie rzuconą.Póżniej podrzuca,łapie,przenosi ją...jaszcze nie załapał ,że można w zabawie współpracować razem z człowiekiem...

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Awit - regularne wpłaty od I-VII po 5 zł
Kaas1 - od 10 grudnia do lipca 6 wpłat po 20 zł
viola005 - (25zł), 25 (sty), 25 (luty), 25 (mar), 25 (kwi),50 (cze) za maj i czerwiec, 25 zł (lip)w lipcu będzie ostatnia wpłata;
wiolabiszop - grudzień 10zł, luty 20 zł, marzec 10 zł
OS Ewa - wpłata w grudniu 2010 r-40 zl jednorazowo oraz w czerwcu2011 r,- 40 zł wpłata jednorazowa
OS Aga - wpłata w grudniu 60 zł jednorazowo
Milka74 -od stycznia do maja po 20 zł brak wpłaty za czerwiec i lipiec
aduska1212 - XII-10 zł I-10zł, II-10 zl, IV-20zł 9 za III i IV, VI- 20 zł za V i VI
Goldenek2 -od stycznia do lipca po 40 zł
mparsley - (20zł XII), 20 (sty), 20 (luty), 20 (mar), 20 (kwi), 20 (maj), 20 (cze),20 (lipiec)
Jolanta08 - (10zł), 10 (sty), 10 (luty), 10 (mar), 10 (kwi), 10 (maj), 10 (cze), 10( lipiec)
Nevada - (20zł), 20 (sty), 20 (luty), 20 (mar), 20 (kwi), 20 (maj), 20 (cze), 20 (lipiec)
figa33 - (10zł), 5 (sty), 5 (luty), 5 (mar), 5 (kwi), 5 (maj), 5 (cze),
elkate - (20zł), 20 (sty), 20 (luty), 20 (mar), 20 (kwi), 20 (maj), 20 (cze), 20 zl ( lip)

Dokładnie sprawdzone w historii rachunku
Za wszelkie pomyłki b. przepraszam
Ewa
Moja wpłata za czerwiec i lipiec poszła 05.07.2011 więc dawno powinna być, a zdjęcia rewelka :lol:

Posted

Czyli Śledzik się rozkręca :) Donko , zapraszamy częściej na ten wątek . Pomysł z piłką świetny. Przepraszam ale dzisiaj nie będzie rozliczenia wpłat za lipiec bowiem po zalogowaniu czytam komunikat " przepraszamy ale mamy przerwe techniczną " . Jutro chcemy jechac z wizytą poadopcyjna do jednego z 5-ciu szczeniaków Onków- Diany. Ona jedna od czasu adopcji nie ma żadnego zdjęcia. Tak się zaczął nasz urlop:evil_lol:
Ewa

Posted

Wpłaty na Śledzika w lipcu (wpisałam te, które przyszły na konto od 1.07. do 30.07):
Elkate - 20zl
Kaas1 – 20zl
Justyna Dz – 10zl
Milka74 - 40zł
Ewa M – 100zł
Ewa G – 15zł
Bogusława Cz -10zł
Elżbieta C – 15zł
Viola005 – 25zł
Joanna K – 50zł
Magdalena M – 20zł
Anna K 10zł
Nevada – 20zł
Jolanta08 – 10zł
Ewa W ostatniaszansa– 40zł
Mparsley – 20zł
Goldenek2 – 40zł
Danuta W-W – 20zł
Figa33 – 20zł
Maruda666 – 20zł
Szarotka 20zł
Łącznie 545zł, po odjęciu opłaty za hotelik 360zł, zostało nam 185zł :):):). Jak są błędy, -proszę o poprawki ;)
Agnieszka