Aimez_moi Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Fajny maluszek.....:) zrobil sie z niego sliczny piesek....:):) Quote
Aimez_moi Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Maluszku.... a co tu tak u Ciebie cichutko?.....:) Quote
kama210 Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Duszek to psiak do kochania... .. wczoraj i dzisiaj śpi u mnie - przyzwyczajam go przy okazji do domowych pieleszy ... ... psiak nie odstępuje mnie w domu na krok - nawet łazienki nie zamykam bo piszczy ... drzwi z domu na podwórko są otwarte - jak biega z moim psem to idę na górę i... za minute Duszek już leży koło łóżka ... jak schodzę z piętra na podwórko - zadowolony leci na dwór - jak zmykam z podwórka - to zamiast korzystać ze świeżego powietrza przylatuje za chwilę i się kisi w dusznym pokoju - bo przecież nie może mnie spuścić z oka ... obrońca podwórka - nadrabia niedostatki wielkościowe pyskowaniem do innych psów przez bramę ... jak to kurdupelki mają w zwyczaju .. super bawi się z moim psem - mimo kilkukrotnej różnicy kilogramów - filmik wstawię później bo się ładuje .. imię już oficjalne i for ever bo na nie reaguje - DUSZEK - min. jak włączyłam filmik i słyszał na filmiku to przybiegał i merdał tym swoim kochanym ogonkiem ... a ogonek - to cały czas w ruchu , chyb że śpi .... ... wada jedyna jak na razie - nie odstępuje człowieka na krok - a na chwilę odizolowany - piszczy i skomle ... ... w nocy zachował czystość - chyba że jak będę myła podłogi to stwierdzę inaczej .... ... rozkład domu poznał w mig ... jak mnie nie widzi na podwórku to od razu wiedział gdzie przylecieć ... .. na łóżko chętnie wskakuje i leży - ale spał na podłodze - chyba chłodniej, kocyk obok łóżka też nie pasi ... Quote
Aimez_moi Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Ale super....Kama a bedziecie go obcinac po fachowemu? bo wiesz .... ta nasza fryzurka jakas taka....:):) Quote
Lolalola Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 :loveu:kochany piesio,wreszcie ma kogos do kochania to kocha,ma tez co pilnowac wiec pilnuje:) Quote
Aimez_moi Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Dokladnie tak....:):) nie moze chlopaczek uwierzyc w to co sie stalo....:):) Quote
kama210 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 [video=youtube;la5LeI3aOPU]http://www.youtube.com/watch?v=la5LeI3aOPU[/video] Quote
Ewanka Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Szczęściarz Duszek ... coś czuję, że wielka kariera filmowa przed nim ;) Quote
Lolalola Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 ale sie usmialam z rana:))co za *******ka mala,a walczy jak lew ;)naprawde sie ubawilam;) Quote
Lolalola Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 co to za gwiazdki????nic brzydkiego nie napisalam:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:napisalam cos takiego jak maly babelek........ Quote
Aimez_moi Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Duszek jest bardzo waleczny..... i super zasuwa tym malenkim ogonkiem.....:):) Quote
koosiek Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Mam nadzieję, że Duszek nie obrazi się za pisanie na jego wątku o innym psiaku... Kama, cudny ten Twój kudłacz, taki szpicONek ;) Piękny :) Quote
anita_happy Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 koosiek napisał(a):Mam nadzieję, że Duszek nie obrazi się za pisanie na jego wątku o innym psiaku... Kama, cudny ten Twój kudłacz, taki szpicONek ;) Piękny :) podobni są!!!! hahahha ale Kama korzystacie z nieobecnosci mamas Quote
Aimez_moi Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Kama....:) przystojniaka z malucha zrobilas.....:):) Quote
Monika.D Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Ale On szczęśliwy! Radość na mordce widać :) Quote
kama210 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 na kastrację Duszka było przeznaczone 138 zł + 12 zł - bo z wpłaty IVV po przeliczeniu z dolarów kan na zł wyszlo nie 300 a 312 /200 na Ramzesa, 112 na Duszka/ czyli 150 zł jednak w związku z sytuacją że obecnie mamy na utrzymaniu aż 5 psów musiałam 112 zł z tych pieniędzy przeznaczyć na transport Cywila i Miodka do yumanji http://www.dogomania.pl/threads/177658-chcesz-poznac-histori%C4%99-dw%C3%B3ch-w-CENIE-jedngo-CYWI-MIODEK-deklaracji-po%C5%82owa-a-ich-DW%C3%93CH?p=15011112&viewfull=1#post15011112 kwotę /62 zł/ nadrobiliśmy z bazarku z dziecinnych ciuszków podarowanych przez przyszłą pańcię Duszka ... Duszek więc ma u mnie zamrożone 100 zł na kastrację /jak wyjdzie więcej to ja dołożę/... niestety ta ilość psów obecnie na naszym koncie nas dobija finansowo .. Quote
eve-w Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Długo mnie nie było na wątku Duszka. A tu taki miłe wiadomości :) Wytłumaczcie mi tylko dlaczego pieniądze na kastracje są zbierane skoro maluch już w domu? Quote
kama210 Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 duszek już ma uzbierane na kastrację z wpłat ktore doszły od Ciotek jak go znaleźliśmy, a że nie musieliśmy opłacać mu żadnych DT i jego utrzymania w nich, to pieniążki które zostały zostana przeznaczone na kastrację . pies zostanie już zaszczepiony na koszt przyszłego DS ... .. anita na wakacjach, potem zmieni tytuł... Quote
eve-w Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 hmmm. Czyli opłacacie kastrację mimo,iż Kacperek na dom stały? Nie rozumiem, przecież właściciele powinni byc zobligowani do poniesienia kosztów a pieniądze lepiej przeznaczyć na innego psa w potrzebie, których tu pod dostatkiem.... Quote
pudzian321 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 eve-w napisał(a):hmmm. Czyli opłacacie kastrację mimo,iż Kacperek na dom stały? Nie rozumiem, przecież właściciele powinni byc zobligowani do poniesienia kosztów a pieniądze lepiej przeznaczyć na innego psa w potrzebie, których tu pod dostatkiem.... Kastracja Duszka ma też na celu nazwijmy to działania marketingowe, żeby ludzie nie obawiali się kastracji i sterylizacji swoich zwierząt, a tym bardziej, że jest to pierwsza adopcja psa na terenie Szydłowca. Tłumaczenie ludziom suchej teorii niesie ze sobą mały oddźwięk ale pokazanie im jak się to ma w praktyce to już co innego. Ludzie zobaczą, że kastracja/ sterylizacja nie ma wpływu na zachowanie ich pupilków po za tym, że psy nie znikają gdzieś gdy wyczują cieczkę a u suk nie ma niechcianych miotów. Jest też kilka aspektów zdrowotnych. A Szydłowiec jest na tyle małym miasteczkiem, że nawet takie wieści się szybko rozchodzą. Także kastracja Duszka jako przykład jest jak najbardziej wskazana. Quote
kama210 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 ... jak będzie trzeba to zostaną przeznaczone ... mamy 4 psy na utrzymaniu ... właśnie szczepienia Cywila i Miodka kosztują 100 zł i żaden przyszły DS ich nie będzie pokrywał ... ... duszek mógłby być kolejny na Naszym utrzymaniu w hoteliku lub płatnym DT - i kolejne 300 zł byłoby nam potrzebne ... i jak byłby wtedy wykastrowany na nasz koszt to nie było by żadnego ale... a dzieki zaangażowaniu Agaty która adoptuje Duszka mamy już uzbierane min. 152 zł z bazarku z ciuszków dziecinnych przez nią podarowanych i będziemy mieć jeszcze węcej... bo będzie dalej szperać w szafie ... swojej i dzieci..... więc zapraszamy ... a kastracja u nas to nowość - niech się ludziska dowiadują o jej korzyściach... edit. a pudzian jak zwykle ładniej to napisał .... Quote
Recommended Posts