Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 315
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzisiaj idę spróbować mu wyczesać mu ten filc, bo jak się go głaszcze to całą ręke mam w sierści ...
... nie umie się bawić z człowiekiem - kupiłam mu piłeczkę do zabawy ... patrzy się na mnie i nie wie po co mu rzucam, to samo z patyczkami ...

... uwielbia się za to ganiać - lata jak opętany dookoła działki, w kółko potem się kładzie i czeka na mizianko ...
.. ale niestety cały dzień jest tam sam - a ja wpadam dać mu jeść i się z nim trochę pobawić i pomiziać...

Posted

kama ...nie napisalas o ogromnej wedzonej kosci, ktoą mu kupilas!!!!!a ta historia mnie rozczuliła:)

kama kupila mu kosc, zeby mu smutno nie bylo..zeby sobie pociumkał....
a on co zrobił!!!!!

ZAKOPAŁ!!!!

haahahahahah

Posted

Rozczulająca opowieść o kości ... to prawda, że on jeszcze nie wie, że klopoty się skończyły.

Ponawiam pytanie o jego brzuszek, na początku wątku był "alarm", że brzunio jest ogromny w stosunku do całości psinki, czy to już minęło i było wynikiem np. zarobaczenia, czy jest nadal i ... pzyczyna nie jest znana ???

Posted

[quote name='Aimez_moi']Brzunio.....jest juz ok.....:)
Dostal tabletki na robalki...... nie wiem za ile trzeba powtorzyc......
Najgorsze jest to, ze sam siedzi na tej dzialce........[/QUOTE]

Cieszę się, że brzuszek już ok :)

.... też mi go strasznie go żal ... widocznie musi jeszcze troszkę poczekać na swoje szczęście ;)

Posted

[quote name='Aimez_moi']Pocieszam sie tylko ta mysla, ze jest mu lepiej niz na ulicy.....
Jak sobie przypomne jak wygladal to........ ojej.[/QUOTE]

Oczywiście, że tu ma lepiej ... regularne posiłki ... ciepłe słowo i dłoń człowieka :)

Posted

wyczesałam dziś duszka - pół reklamówki sierści - widać różnicę , ale przy tyłku nie da się wyczesać dokładnie...
..z parę dni trzeba powtórzyć i będzie coraz lepiej wyglądać..

martwi mnie jego brzuch - jest strasznie twardy ... i raczej nie lubi jak się go tam dotyka - czy to normalne ?????????? nos ma dziś ciepły ...
zastanawiam się nad wizytą u weta w skarżysku - w szydłowcu to jakoś tak nie ufam w poważniejszych sprawach - najpierw ogólne badanie i potem zobaczymy co stwierdzi ...
.. co Wy na to ????????????? - bo ja nie znam się na chorobach psich ... może panikuję ... ale lepiej to sprawdzić niż potem żałować ....

Posted

Ja też tak uważam, tak jak wcześniej pisałam, przecież ten brzuszek nie był ok.

... byłabym znacznie spokojniejsza, gdyby obejrzał go jakiś sensowny wet. Lepiej dmuchać na zimne, niż potem żałować, gdy będzie za późno!

Posted

[quote name='Ewanka']Ja też tak uważam, tak jak wcześniej pisałam, przecież ten brzuszek nie był ok.

... byłabym znacznie spokojniejsza, gdyby obejrzał go jakiś sensowny wet. Lepiej dmuchać na zimne, niż potem żałować, gdy będzie za późno![/QUOTE]

Chyba macie rację, pies mógł coś zjeść i siedzi to w brzuszku. (Czasem zjedzenie siatki od wędliny jest zabójcze)

Posted

Myślę, że warto się temu przyjrzeć dokładniej ... nie wiem, co sądzą inne cioteczki, ale ostatnio sporo czytam o różnych zaniedbaniach, które potem mszczą się na psiakach.

Posted

[quote name='kama210']... na razie mamy 100 zł podarowane przez IVV - więc przeznaczymy te pieniądze na konsultacje i badania ...[/QUOTE]

... myslę, że to dobra decyzja ... maluszek najważniejszy :)

Posted

jutro zadzwonię do pudziana - może pojedzie z Aimez ...
.. pudzian może czytasz ? - bo ja jutro już mam zaplanowany dzień w pracy i nie mogę się urwać ... pojedziecie ??? wet przyjmuje 10 - 13 ... a ja mam wolne dopiero o 14 ...
ja mogę dopiero w poniedziałek rano jakby coś ....

Posted

[quote name='pudzian321']tak tak czytam jasne, że pojade[/QUOTE]

jeju , to super ... to zadzwonię do Aimez rano i powiem jej że pojedziecie ...
ona ranny ptaszek to może już wcześniej przeczyta ...:lol::lol:
... zróbcie mu dokładny przegląd ... może moje obawy są nad wyrost ale ... tfu tfu

Posted

ojej niezbyt pomyslne wiesci o Caspim hmmmmmmmmm,cieply nosek,twardy bzusio:(zazwyczaj psiaki lubia jak sie je glaska bo bzusiach..............zbadajcie to cioteczki!!!dobranoc!!!!!

Posted

jedzcie z nim do skazryska - u nas w sz. to ja tez wetom nie ufam :( RAMZES idzie na DT za karme i weta - wiec bedzie lekko lzej...Casperos pokazuj sie w nowej fryzurce!!!
Kama JA uwazam, ze jak mamy zabulic 30 zł za wizyte to OD RAZU WYNIKI BADAN KRWI..potem jakby mialy byc wyniki krwi to znowu trzeba zabulic 30 + 30
a tak bedzie wiadomo co w nim siedzi 0 i do kastracji sie przydadzą bardzo