__Lara Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 [quote name='soboz4']Ludzie mało poważni i nie bardzo odpowiedzialni, już w trakcie wizyty przedadopcyjnej powiedzieli, ze planują mu krycie z suką... Schronisko dostało odpowiedź negatywną jeżeli chodzi o tych ludzi, nie bardzo nadają się na opiekuna takiego psa. A tak w ogóle to chodziło im o Samsona... Mieli co prawda wcześniej psa, ale z opisu wolontariuszki wynika, że na psy szczególnej troski się nie nadają, co do innych ras też byłabym ostrożna przy takim podejściu...[/QUOTE] Proponuję dać ich na czarne kwiatki. Quote
protzlav Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [CENTER][B][SIZE=7][COLOR=#ff0000]Mszczuj [/COLOR][COLOR=cyan]hooopaaaj [/COLOR][COLOR=lime]po [/COLOR][COLOR=darkorange]nowy [/COLOR][COLOR=yellow]domek[/COLOR] [COLOR=purple]!!![/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=7][COLOR=#800080][/COLOR][/SIZE][/B] :lol::razz::lol::razz::lol::razz::lol::razz::lol::razz:[/CENTER] Quote
maciaszek Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Są jakieś nowe wieści na temat stanu zdrowia Mszczuja? Quote
Guest Reyes Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 ze planują mu krycie z suką... Nikt się mądry nie rodzi. Ehhhh... no to szukamy dalej... Quote
protzlav Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Deszczowe, niemniej bardzo serdeczne pozdrowionka dla Mszczujka !!! 3maj się, chłopcze !!! Są jakieś tel. w sprawie Jego adopcji ??? <D.> Quote
maciaszek Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Są jakieś wieści na tema jego samopoczucia? Ktoś rozmawiał z wetem (sprawa była poruszona na wątku katowickim i jakoś ucichła...)? Można mu zrobić jakieś dodatkowe badania? Quote
Guest Reyes Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 maciaszek napisał(a):Są jakieś wieści na tema jego samopoczucia? Ktoś rozmawiał z wetem (sprawa była poruszona na wątku katowickim i jakoś ucichła...)? Można mu zrobić jakieś dodatkowe badania? Dodatkowe badania jak najbardziej będą. :-) Nie oddamy niuńka baz walki. Próbki pojadą do Niemiec na gruntowne badania Quote
Guest Reyes Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Z przyczyn obiektywnych nie mogłam być w schronisku przez półtorej tygodnia. Z nowości : próbki od Mszczuja przejadą się do Niemiec. Będą testy min. na wydolność trzustki i tarczycy ale także i na trawienie i rozmaite wredne robaczki. Z radością oznajmiam że stan Mszczuja się poprawił - pies przybrał troszkę na wadze. Nie umiem powiedzieć czy za sprawą jakiś leków bo nie widziałam się z weterynarzem. W dalszym ciągu jestem w stanie policzyć mu kręgi i żebra oraz dalej widać mu miednice, ale nie ma już aż tak zapadłych boków. --> Chudzielec z góry, stan z dzisiaj I na filmiku http://www.youtube.com/watch?v=dkCNIg22gpg Quote
maciaszek Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Matko, ale w porównaniu z tymi pierwszymi fotkami... Bidula :(. Quote
Guest Reyes Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 I tak jest lepiej. A mam nadzieje że gdy przyjadą wyniki i będziemy wiedzieć co jest grane będzie zupełnie dobrze! Quote
Atomowka Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Matko ale chudziutka dupka. Czekamy zatem na wyniki Quote
Guest Reyes Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/193760-Katowickie-Sosnowieckie-TTB-w%C4%85tek-zbiorczy.?p=15468955#post15468955 Zapraszam za zbiorczy Quote
protzlav Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 W ubiegłą sobotę, tj. wczoraj (09.10.2010) wyprowadziłem Mszczuja(w zastępstwie nieobecnej Jego opiekunki Danusi"Reyes"O.). Chłopak był bardzo grzeczny, sympatyczny i przyjacielski. Chodził przy nodze, prawie w ogóle nie ciągnął, witał się z innymi psiakami. Spacer ten był dla mnie, a mam nadzieję że i dla Mszczuja, czystą przyjemnością !!! <D.> Quote
soboz4 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Muszę przyznać Darku, że Cię podziwiam. Naprawdę robisz dla psiaków tak dużo, na dodatek często oprócz Abry wyprowadzasz psy nieobecnych opiekunów! Myślę, że te biedactwa doceniają spacery z Tobą!!! Przynajmniej mają chwile szczęścia za kratami. Quote
__Lara Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Oj tak, Darek odwala kawał dobrej roboty :) Quote
protzlav Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Dziękuję WAM, dziewczyny ... Póki mogę to będę to robił , I promise !!! <D.> Quote
protzlav Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Ale tu cichutko .... Ponad miesiąc nikt nie zajrzał do Mszczuja ??? <zdegustowany> A to przecież taki piękny, grzeczny i mądry chłopak !!! No i był dziś ze mną na spacerku !!! A spaceruje się z Nim naprawdę super !!! Nie ciągnie, słucha, i w ogóle, i w szczególe ... Komu Mszczuja, komu ??? <D.> Quote
agaga21 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 super pies. to pewnie masz zdjęcia ze spacerku? właściwie to co tu pisać? jak nie ma świeżych wieści to samo "hopanie" jest bez sensu. a ogłoszenia aktualne ma? allegro? Quote
Atomowka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Ja zaglądam na Mszczuja ale co mam pisać? Jak agaga21 napisała hopanie nie ma sensu, więc tylko siedze i czekam na nowe info Quote
protzlav Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Zdjęć niestety nie robiłem żadnych ... mam gdzieś filmik, ale to sprzed jakiegoś czasu ... muszę go wrzucić ... Pozdrawiam Cię, dobrej nocy ... <D.> Quote
Guest Reyes Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 U Mszczuja zdiagnozowano zaawansowany, nieoperacyjny nowotwór. Podjęliśmy decyzje o eutanazji Mszczuj zakończył życie dnia 29 grudnia 2010r. "Tylko śpij i aż spij A mnie prowadź tam Tam gdzie jesteś Chcę być tam gdzie ty W niebie?Czemu nie.. W piekle?Aż na dnie... Będę wszędzie,wszędzie będę Czy to ważne gdzie to będzie? Więc przytul się i spij " Quote
Istar19 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 tak mi przykro :( Ale teraz przynajmniej nic go nie boli...i biega wolny i szczęśliwy Quote
agaga21 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 kolejny biedak, który nie zaznał miłości w domu :( :( przykro mi pieseczku, że odszedłeś sam, niekochany (*) Quote
__Lara Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Mi też bardzo przykro :( to był taki fajny psiak... a jednak to chudnięcie nie było bez przyczyny :( Bądź szczęśliwy Mszczuj... Danusiu, zmień tytuł wątku. Quote
baster i lusi Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Moje psie niebo "Dokąd idą psy, gdy odchodzą? No, bo jeśli nie idą do nieba To przepraszam Cię, Panie Boże Mnie tam także iść nie potrzeba Ja poproszę na inny przystanek Tam gdzie merda stado ogonów Zrezygnuję z anielskich chórów Tudzież innych nagród nieboskłonu W moim niebie będą miękkie sierści Nosy, łapy, ogony i kły W moim niebie będę znowu głaskać Moje wszystkie pożegnane psy" B. Borzymowska Quote
Recommended Posts