Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='soboz4']Ludzie mało poważni i nie bardzo odpowiedzialni, już w trakcie wizyty przedadopcyjnej powiedzieli, ze planują mu krycie z suką... Schronisko dostało odpowiedź negatywną jeżeli chodzi o tych ludzi, nie bardzo nadają się na opiekuna takiego psa. A tak w ogóle to chodziło im o Samsona...

Mieli co prawda wcześniej psa, ale z opisu wolontariuszki wynika, że na psy szczególnej troski się nie nadają, co do innych ras też byłabym ostrożna przy takim podejściu...[/QUOTE]

Proponuję dać ich na czarne kwiatki.

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[CENTER][B][SIZE=7][COLOR=#ff0000]Mszczuj [/COLOR][COLOR=cyan]hooopaaaj [/COLOR][COLOR=lime]po [/COLOR][COLOR=darkorange]nowy [/COLOR][COLOR=yellow]domek[/COLOR] [COLOR=purple]!!![/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=7][COLOR=#800080][/COLOR][/SIZE][/B]
:lol::razz::lol::razz::lol::razz::lol::razz::lol::razz:[/CENTER]

Posted

ze planują mu krycie z suką...

Nikt się mądry nie rodzi.

Ehhhh... no to szukamy dalej...

Posted

maciaszek napisał(a):
Są jakieś wieści na tema jego samopoczucia? Ktoś rozmawiał z wetem (sprawa była poruszona na wątku katowickim i jakoś ucichła...)? Można mu zrobić jakieś dodatkowe badania?

Dodatkowe badania jak najbardziej będą. :-) Nie oddamy niuńka baz walki. Próbki pojadą do Niemiec na gruntowne badania

Posted

Z przyczyn obiektywnych nie mogłam być w schronisku przez półtorej tygodnia.
Z nowości : próbki od Mszczuja przejadą się do Niemiec. Będą testy min. na wydolność trzustki i tarczycy ale także i na trawienie i rozmaite wredne robaczki. Z radością oznajmiam że stan Mszczuja się poprawił - pies przybrał troszkę na wadze. Nie umiem powiedzieć czy za sprawą jakiś leków bo nie widziałam się z weterynarzem. W dalszym ciągu jestem w stanie policzyć mu kręgi i żebra oraz dalej widać mu miednice, ale nie ma już aż tak zapadłych boków.
--> Chudzielec z góry, stan z dzisiaj

I na filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=dkCNIg22gpg

Posted

I tak jest lepiej. A mam nadzieje że gdy przyjadą wyniki i będziemy wiedzieć co jest grane będzie zupełnie dobrze!

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

W ubiegłą sobotę, tj. wczoraj (09.10.2010) wyprowadziłem Mszczuja(w zastępstwie nieobecnej Jego opiekunki Danusi"Reyes"O.). Chłopak był bardzo grzeczny, sympatyczny i przyjacielski. Chodził przy nodze, prawie w ogóle nie ciągnął, witał się z innymi psiakami. Spacer ten był dla mnie, a mam nadzieję że i dla Mszczuja, czystą przyjemnością !!! <D.>

Posted

Muszę przyznać Darku, że Cię podziwiam. Naprawdę robisz dla psiaków tak dużo, na dodatek często oprócz Abry wyprowadzasz psy nieobecnych opiekunów! Myślę, że te biedactwa doceniają spacery z Tobą!!! Przynajmniej mają chwile szczęścia za kratami.

• 1 month later...
Posted

Ale tu cichutko .... Ponad miesiąc nikt nie zajrzał do Mszczuja ??? <zdegustowany> A to przecież taki piękny, grzeczny i mądry chłopak !!! No i był dziś ze mną na spacerku !!! A spaceruje się z Nim naprawdę super !!! Nie ciągnie, słucha, i w ogóle, i w szczególe ... Komu Mszczuja, komu ???

<D.>

Posted

super pies. to pewnie masz zdjęcia ze spacerku?

właściwie to co tu pisać? jak nie ma świeżych wieści to samo "hopanie" jest bez sensu.

a ogłoszenia aktualne ma? allegro?

• 1 month later...
Posted

U Mszczuja zdiagnozowano zaawansowany, nieoperacyjny nowotwór.
Podjęliśmy decyzje o eutanazji
Mszczuj zakończył życie dnia 29 grudnia 2010r.

"Tylko śpij i aż spij
A mnie prowadź tam
Tam gdzie jesteś
Chcę być tam gdzie ty
W niebie?Czemu nie..
W piekle?Aż na dnie...
Będę wszędzie,wszędzie będę
Czy to ważne gdzie to będzie?
Więc przytul się i spij "

Posted

Moje psie niebo

"Dokąd idą psy, gdy odchodzą?