Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z wątku jest taka nauczka, że trzeba było psa zgarnąć i wykastrować, a potem jeśli nie było DT to oddać do schroniska. W schronisku miałby o tysiąc razy lepiej, bo przynajmniej nie byłby rozmnożony i kolejny bezduszny bufon nie mógłby go zaadoptować. Biedny Diesel :( I co z tej budy za ileś tam, z full wypasa, skoro ledwo przestanie się podobać albo stanie się bezpłodny pójdzie z powrotem na ten cmentarz - czego pan K zdaje się nawet nie ukrywa pisząc o tym, że decydują tylko i wyłącznie walory urodowe :(
Dołujący i przykry wątek :(

• Replies 422
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
Z wątku jest taka nauczka, że trzeba było psa zgarnąć i wykastrować, a potem jeśli nie było DT to oddać do schroniska. W schronisku miałby o tysiąc razy lepiej, bo przynajmniej nie byłby rozmnożony i kolejny bezduszny bufon nie mógłby go zaadoptować. Biedny Diesel :( I co z tej budy za ileś tam, z full wypasa, skoro ledwo przestanie się podobać albo stanie się bezpłodny pójdzie z powrotem na ten cmentarz - czego pan K zdaje się nawet nie ukrywa pisząc o tym, że decydują tylko i wyłącznie walory urodowe :(
Dołujący i przykry wątek :(

Dawno nie czytałam większej bzdury. Po co wypisywać takie głupstwa, jesli sie absolutnie nie ma pojecia o realiach sprawy.
Zapraszam do włocławskiego schronu. Jak czytam, ze pies ma gdziekolwiek gorzej niz w naszym schronie, to mnie rzuca. Po co silić się na takie wpisy? nudzi wam się?
Obiecuję sobie ze nie dam się podpuszczać, ale głupota nadal na mnie działa pobudzająco.

Posted

Znając Agatę69 ( z działalności na dogo ) jestem pewna , że pies dobrze trafił. Adopcja była szybka , bo tego wymagała sytuacja ( pies na ulicy ). Nikt z dogo nie mógł zaoferować DT. Ludzie , którzy wzięli psa zalogowali się tutaj i widać było , że im na psie bardzo zależy , choć niestety nie mają świadomości , że istnieje problem ogromnej ilości bezdomnych psów. Próbowałam ich zachęcić , żeby zapoznali się z tematem. Agata69 napisała też , że jeszcze będzie rozmawiała o tym z nimi osobiście. Ja potrafię to zaakceptować, że ktoś nie chce kastrować psa. Jakoś bardziej zawsze martwię się o suczki, żeby były wysterylizowane. Ostatecznie pies nie wyda na świat młodych , trzeba znaleźć " chętnego " właściciela suczki , który zechce "bawić się" w odchowywanie szczeniąt.
Mam nadzieję , że właściciel Diesla jednak zastanowi się nad tematem niepotrzebnego rozmnażania na spokojnie , może rozejrzy się wokół ile jest bezpańskich psów , ile jest takich , które tkwią na łańcuchach i właściciele najchętniej chcieliby się ich pozbyć , czasami naprawdę ludzie nie zdają sobie z pewnych rzeczy sprawy. Myślę, że atmosfera była na wątku gorąca i dlatego właściciel Diesla odpierał ataki wytaczając nieraz "ciężkie" argumenty niemające nic wspólnego z tematem , co przyznam się , ze także mnie irytowało.

Posted

Agata69 napisał(a):
Dawno nie czytałam większej bzdury. Po co wypisywać takie głupstwa, jesli sie absolutnie nie ma pojecia o realiach sprawy.
Zapraszam do włocławskiego schronu. Jak czytam, ze pies ma gdziekolwiek gorzej niz w naszym schronie, to mnie rzuca. Po co silić się na takie wpisy? nudzi wam się?
Obiecuję sobie ze nie dam się podpuszczać, ale głupota nadal na mnie działa pobudzająco.

Jedno ma potwierdzenie. Włocławski schron widać sam uznał (dokładniej pewni jego pracownicy), że musi w nim być gorzej niż "gdziekolwiek", czytaj: nawet przy bardzo ruchliwej trasie i to w siarczyste mrozy, skoro pofatygowali się sporo km za miasto na zgłoszenie o porzuconym przy drodze psiaku i nie udzielili Mu absolutnie żadnej pomocy zostawiając Go dokładnie w tym samym miejscu, gdzie koczował od wielu tygodni bez żadnego zaopatrzenia.
Skandal.

Posted

ilon_n napisał(a):
Jedno ma potwierdzenie. Włocławski schron widać sam uznał (dokładniej pewni jego pracownicy), że musi w nim być gorzej niż "gdziekolwiek", czytaj: nawet przy bardzo ruchliwej trasie i to w siarczyste mrozy, skoro pofatygowali się sporo km za miasto na zgłoszenie o porzuconym przy drodze psiaku i nie udzielili Mu absolutnie żadnej pomocy zostawiając Go dokładnie w tym samym miejscu, gdzie koczował od wielu tygodni bez żadnego zaopatrzenia.
Skandal.

Ilon a skąd ty masz takie informacje, ze ktokolwiek z włocławskiego schronu (dokładniej pewni jego pracownicy), pofatygowali sie w miejsce gdzie koczował Diesel? Zadziwiasz mnie.

Posted

Agata69 napisał(a):

Wiesz co- rozumiem, ze to nie Twoja wina, ze Diesel jest tam gdzie jest, ale żeby pisać, ze dawno nie czytałąś większych bzdur?????????? A jak określisz "złote myśli" które obecny Pani Diesla powypisywał na jego wątku- mądrościami????? To co wypisał było ok????????/ Ze jesteśmy chorzy, ze pomagamy psom-jak ludzie umierają itd??????????? Z reguły tak mówią ludzie, któryz sami nikomu nie pomagają.,..... A to, ze ktoś pomaga i obojęnie czy to ludzie, czy zwierzaki, czy ratuje ginące gatunki rośli jest chwalebne. Wiesz jak tu trafiłąm na ten wątek???? Bo wspaniały Pan Diesla wszedł na mj wątek- Daszy 8letniej onki, którą dzięki pomocy innym dogomaniakom wyciągnełam ze schronu zoperowałam i jest w cudownym Hoteliku- Pan Diesla podzielił się mądrościami- że po co to wszystko, trzeba było ją uśpić............. Dasz z cudownym charakterem i jeszcze na paru wątekach zrobił takie komentarze.............. To Twoim zdaniem nie jest chore?????????? To nie są bzdury??????? Nie pokaże Ci tego bo zaraz poprosiłam moda o usunięcie wynurzeń tej chorej osoby z przerośniętym ego. Pan Diesla chce go romnożyć bo ma ładny zad?????????????// Wiesz ile jest psów w schroniskach???????? Pana Diesla nie stać na kupienie rasowego psa z prawdziwej hodowli????????// musi rozmożyć?????? A jak Diesel będzie starszy ok. 8 lat i będzie chorował to co, to zgodnie ze swohją filozofią go uśpi- bo po co go męczyć szkoda czasu i pieniędzy, a będzie miał młodszą rozmnożną kopię Diesla, prawda??????????/ I Ty piszesz,. ze dogomaniaczki tu piszą bzdury???????????/

Posted

Brak mi słów. Ludzie tu piszą bzdury- a to co napisał ten chory człowiek moze dać w ramkę?????Nikt by tu nic nie pisał gyby nie jego chore komentarze. Mnie by tu nie było gdyby prowokacyjnie nie wszedł na mój wątek......... A ja uważam, ze powinno się amienić tytuł tego wątku- ku przestrodze.
Gratuluje, ze bronisz człowieka, który jest za usypianiem psów 8 letnich bo mają guzy uważa , ze nasza pomoc na dogo to coś chorego. Rzeczywiście Diesel trafił w cudowne ręce - dopóki jest młody, zdrowy i ładny. Może ludzi koło 60ki też poddawać eutanazji jak chorują bo po co ich męczyć. Nie no nie mogę. Same bzdury napisane przez nas

Posted

Jej, Zofija, ile emocji. Ty czytasz swoje posty po napisaniu? Moze przeczytaj tez mój do ktrego sie z takim oburzeniem odniosłaś. Gdzie ty dziewczyno wyczytałaś, że ja bronię własciciela Diesla i chce go w ramki oprawić? odniosłam się do wypowiedzi jednej forumowiczki, która jak widzę nie zna absolutnie realiów sprawy i absolutnie nie ma pojęcia jakie sa realia i warunki zycia w w/w schronie. Nigdy nie zawiozła psa do schroniska, i mam nadzieję, że nidgy nie bęę zmuszona, o ile oczywiscie nic sie nie zmieni, a nic na to nie wyglada.
Znowu na tym watku wypisywane sa rzeczy wyssane z palca, nie wiem dlaczego i po co.
Np. rewelacja o pracownikach schroniska podana przez ilon. Schtronisko włocławek obsługuje tylko miasto i gminy z którymi podpisał umowę (o ile taka gmina istnienie). Gmina na terenie której jest o cmentarz nie podpisała umowy ze schronem we Włocławku, ani żadnym innym. Sprawdziłąm osobiscie, więc jest to fakt. Nikt nie zawiadamiał schronu, bo po co (czytać jak wyżej). Nie wiem czy jakiś pracownik schronu był na tym cmentarzu (ilon chyba wie kto), ale napewno nie służbowo, bo jeszcze raz podkreslę, ta gmina pod schron włocławski nie podlega. Moze ktoś był prywatnie, ale ja tego nie wiem i prawdę mówiąc szczerze watpię.
Po co wypisywać takie bajki? Nudzi sie komuś? Dajcie już spokój , bo to smieszne jest.

Aha , na terenie tej samej gminy od zimy koczuje duży bezdomny pies. Zadomowił się przy jednym z bloków. jest duży, młody, piękny i groźny. Mieszkańcy go odkarmili, teraz sie go boja. Pies ma ogromny instynk terytorialny, więc atakuje obcych, pilnuje bloku i mieszkańców. Ludzie zawiadomili TOZ, wójta i wszystkich swietych.
TOZ nie ma gdzie go zabrać, bo nie ma. Schronisko jak wyzej (gmina nie ma podpisanej umowy). Sytuacja taka sama jak w przypadku Diesla.
No to macie pole do popisu. Aha, mieszkańcy postanowili sie psa pozbyć - w grę wchodzi otrucie, wywiezienie do lasu i nie wiem co jeszcze. Zaraz wstawię zdjęcia. Powodzenia.

Posted

Agata69 napisał(a):
Ilon a skąd ty masz takie informacje, ze ktokolwiek z włocławskiego schronu (dokładniej pewni jego pracownicy), pofatygowali sie w miejsce gdzie koczował Diesel? Zadziwiasz mnie.

Agata69, czytaj dokładniej co jest napisane, bo tu nie ma mowy o Dieslu.
Pies, o którym pisze trafił ostatecznie do toruńskiego schroniska, bo włocławskie skazało Go na przydrożną gehennę i niechybną śmierć prędzej czy później.

Posted

ilon_n napisał(a):
Agata69, czytaj dokładniej co jest napisane, bo tu nie ma mowy o Dieslu.
Pies, o którym pisze trafił ostatecznie do toruńskiego schroniska, bo włocławskie skazało Go na przydrożną gehennę i niechybną śmierć prędzej czy później.

Jestem w to w stanie uwierzyć. Schronisko i metody działąnia zostawiam bez komentarza.

Dlatego bulwersuja mnie wypowiedzi, że psu byłoby tam 1000 razy lepiej niż w kojcu we własnej budzie. Najpierw pomysleć potem pisać.

Posted

Nawiązując do wypowiedzi , że lepiej, żeby pies trafił do schroniska napiszę , że w schronisku w Węgrowie k/ Grudziądza nie są sterylizowane suki. Miasto nie przeznacza na to środków. Kastrowane są tylko niektóre samce (w pierwszej kolejności ras uznanych za potencjalnie agresywne ). Nie jest to wina schroniska , pracują tam wspaniali ludzie.

I to mnie bulwersuje , że miasto nie chce przeznaczyć na to środków. I jak tu walczyć z bezdomnością, jak suki wychodzą ze schronu niesterylizowane ? Pracownicy namawiają do tego osoby adoptujące , ale to są tylko pobożne życzenia.

Ja mam jednak nadzieję , że właściciele Diesla trochę się unieśli w dyskusji i dlatego zaczęli przytaczać takie niesmaczne argumenty , jak to mówią " w złości nie ma litości "...

Ps. Zapraszam do zabawy ,kandydaci spośród psów w potrzebie , zwycięzca dostaje kasę :
http://www.dogomania.pl/threads/189693-Miss-i-Mister-w-potrzebie-ZAG%C5%81OSUJ!

Posted

Zabraliśmy z ilon_n psa z włocławskiego terenu. Osoba z którą rozmawialiśmy, użyła sformułowań: "kilkakrotnie dzwoniliśmy" i "przyjechali i pojechali". No ale skoro Agata piszesz:

[quote name='Agata69']Jestem w to w stanie uwierzyć. Schronisko i metody działąnia zostawiam bez komentarza.

To ja też zostawiam bez komentarza.

Nie oszukujmy się, że adopcja nie poszła idealnie. Nadal nie jestem przekonany do tego domku. Mam jednak nadzieję, że Agata69 będzie trzymać rękę na pulsie. Diesel mimo wszystko bez kontroli byłby większym zagrożeniem.

Wpisy oliwkag2003 można jeszcze długo komentować i na wiele sposobów. Nie zmusimy nikogo do zmiany poglądów i sposobu patrzenia na świat "na siłę". Każdy musi sam zrozumieć istotę problemu i go zrozumieć. My Wszyscy stykamy się z tym codziennie. Wiemy o czym mówimy. Widzimy szczeniaki zagłodzone, okaleczone, toczone chorobami, przerażone w schroniskach wśród setek psów. Bezdomne suki rodzące w jamach i na polach. Okaleczone psy z wypalonymi oczami, ranami od noży, łopat, bez uszu, łap i ogonów czy pogryzione w przepełnionych schronach. Martwe bo jakaś osoba stwierdziła, że bezdomnego psa można zakatować, powieść, utopić, nabić na kij od szczotki, podpalić czy ciągnąc za samochodem. Diesel uniknął takiego losu.

Oby Jego domek to zrozumiał i pomyślał o przyszłości, a Agata69 będzie działać w tym kierunku.

Wątek został założony dla dwóch psów. Dlatego zapytam:

Czy są jakieś informacje z domku Diesla i co u Janki?

Posted

[quote name='Agata69']...
Znowu na tym watku wypisywane sa rzeczy wyssane z palca, nie wiem dlaczego i po co.
Np. rewelacja o pracownikach schroniska podana przez ilon. Schtronisko włocławek obsługuje tylko miasto i gminy z którymi podpisał umowę (o ile taka gmina istnienie). Gmina na terenie której jest o cmentarz nie podpisała umowy ze schronem we Włocławku, ani żadnym innym. Sprawdziłąm osobiscie, więc jest to fakt. Nikt nie zawiadamiał schronu, bo po co (czytać jak wyżej). Nie wiem czy jakiś pracownik schronu był na tym cmentarzu (ilon chyba wie kto), ale napewno nie służbowo, bo jeszcze raz podkreslę, ta gmina pod schron włocławski nie podlega. Moze ktoś był prywatnie, ale ja tego nie wiem i prawdę mówiąc szczerze watpię.
Po co wypisywać takie bajki? Nudzi sie komuś? Dajcie już spokój , bo to smieszne jest.

[quote name='Agata69']Jestem w to w stanie uwierzyć. Schronisko i metody działąnia zostawiam bez komentarza.

Dlatego bulwersuja mnie wypowiedzi, że psu byłoby tam 1000 razy lepiej niż w kojcu we własnej budzie. Najpierw pomysleć potem pisać.

Agata69, wielkrotnie używasz w swoich postach mojego nicku i krótko mówiąc ośmieszasz mnie, a jak już sama wiesz zupełnie bezpodstawnie, bo przez Twoje własne niezrozumienie mojego postu. Twój kolejny post cytowany powyżej w gruncie rzeczy potwierdza moje słowa na temat schroniska i jego metod działania, więc czy komuś się tu nudzi i wypisuje rzeczy wyssane z palca bądź też inne bajki czy rewelacje na temat pracowników schroniska??

Cajus JB dorzucił więcej szczegółów o sytuacji, którą opisywałam i jest także bezpośrednim świadkiem.

Osobiście nie mam czasu na takie czcze zabawy, o które mnie posądzasz i nie życzę sobie bezzasadnego ironizującego tonu na mój temat, więc parafrazując Twoje własne słowa napiszę : "najpierw dobrze przeczytać, dobrze zrozumieć, dobrze przemyśleć, potem pisać!!" a jeśli nie to przynajmniej zastosować poniższe:

Taka dedykowana uwaga na przyszłość: Kultura publicznych wypowiedzi wymaga także swoistej delikatności, by nie nadużywać personaliów czy innej identyfikacji osób, gdy można kogoś w ten sposób po prostu publicznie oczernić. Jak wiadomo takie zjawisko podlega jurysdykcji.

Ponieważ od dłuższego czasu nie ma na tym wątku żadnych świeżych informacji o Jance jak też trudno spodziewać się więcej danych o losie Diesla, to raczej należałoby wątek zamknąć.

Posted

[quote name='Cajus JB']

Wątek został założony dla dwóch psów. Dlatego zapytam:

Czy są jakieś informacje z domku Diesla i co u Janki?

Oczywiscie mam kontakt z właścicielami Diesla. Wszystko jest Ok, pomijając fakt, ze Diesel był chory, przeszedł kurację antybiotykową. Prawdopodobnie odezwały sie miesiące życia bez schronienia.

Janka jest po zabiegu, juz doszła do siebie , nadal przebywa w Dt. Poniewaz ten watek nie ma dobrej energii przeniosłam ją do watku mojej podopiecznej Saby. Jesli ktoś ma ochotę bardzo proszę: http://www.dogomania.pl/threads/188780-Sabcia-i-Janka-słodkie-dziewczyny-po-przejsciach-szukaja-miłości.?p=15002550#post15002550

• 2 months later...
  • 3 months later...
Posted

po tylu miesiącach tułaczki pies znalazł dom.. to jest nie do uwierzenia ze mu sie udało ,swietnie super i rewelacja ,kiedy byl jeszcze na ulicy zrobiłam pewna rzecz i sadze ze właśnie ona dala takie rezultaty ze pies pojechał do domu ,przeczytawszy caly watek i wasze spory sadze ze nie potrzebne wlasciwie sie posprzeczałyście pies był na ulicy bez opieki żadne schronisko sie nim nie zaopiekowało co jest naprawdę karygodne mając na względzie ze schroniska są utrzymywane z kasy podatnika oczywiście , ale jak to bywa w Polsce zwyczajem kazdy robi co chce , żadna osoba nie zaopiekowała sie psiakiem do tego stopnia aby mu znaleźć dom również z dogomani . prawda jest taka ze owczarek DISEL znalazl dom nie z waszej pomocy a ktoś zupełnie inny zorganizował ta akcje pomocy i znalezienia mu domku , komentujecie czlowieka ktory podal pomocna dłoń zwierzakowi? co wyście tego nie zrobiły nie miałyście czasu kasy miejsca, to można zrozumiec ale bez przesady nie napadajcie na czlowieka który ma wielkie serce dla bezdomnych zwierząt .. Diesel został zaadoptowany za co trzeba dziękować być wdzięcznym a nie jeszcze mieć pretensje ale do kogo? nie było mnie długi czas tutaj nie zaglądałam na ten watek i jestem w szoku ze napadłyście czlowieka o wielkim sercu ktory zabral Diesla z ulicy i tak naprawde nie macie prawa go kontrolowac zadawac mu pytania poniewaz pies byl niczyj i czekal tylko na pomoc ktora wyscie mu nie udzielily ale za to umiecie sie super klocic..... jezeli nadal w ten sposob pomagacie bezdomnym zwierzętom to ja współczuję tym biedakom które czekają na pomoc a która nie nadchodzi dla mnie osobiscie szok ze napadałyście na czlowieka ktory ofiarował dom dla niczyjego owczarka niemieckiego Diesla, ktorego zostawliscie bez pomocy wy i schroniska w okolicznych miastach .. tylko watek tutaj to za mało by znaleźć dom.. Diesel znalazl dom z moja pomocą

Posted

A tak w ogóle: Diesel ma się dobrze, jestem w stałym kontakcie z właścicielami. Bardzo ich pokochał, przyzwyczaił sie do miejsca. Raz pod nieobecność opiekunów wydostał sie na zewnątrz, ale grzecznie czekał przy bramie na ich powrót. Przyzwyczaił się do dzieci, a one do niego. Jest dobrze.

Posted

Agata69 napisał(a):
A tak w ogóle: Diesel ma się dobrze, jestem w stałym kontakcie z właścicielami. Bardzo ich pokochał, przyzwyczaił sie do miejsca. Raz pod nieobecność opiekunów wydostał sie na zewnątrz, ale grzecznie czekał przy bramie na ich powrót. Przyzwyczaił się do dzieci, a one do niego. Jest dobrze.

masz kontakt? moze popros o zdjecia z nowego domku

Posted

[quote name='Agata69']A tak w ogóle: Diesel ma się dobrze, jestem w stałym kontakcie z właścicielami. Bardzo ich pokochał, przyzwyczaił sie do miejsca. Raz pod nieobecność opiekunów wydostał sie na zewnątrz, ale grzecznie czekał przy bramie na ich powrót. Przyzwyczaił się do dzieci, a one do niego. Jest dobrze.

To kojące wieści. I niech tak zostanie.