Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 422
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dobrze byłoby zwabić go n ateren jakiegoś podwórza, np do suczki/do jedzenia, żeby wszedł i wtedy ciach zamknąć mu drogę ucieczki ..
inaczej będzie Wam tak czmychał w zboże za każdym razem .. widać chłopak na wędrowną duszę ..

Posted

tylko ciotki/wujkowie miejcie wszystko pod kontrolą, żeby Diesel doszedł za sunią gdzieś do miejsca ogrodzonego, no i żeby nie dopadł suni i nie zrobił jej kuku...

Posted

[quote name='oliwkag2003']Ale czy to nie będzie dla Ciebie i Moli problemem?[/QUOTE]
moj telefon 693166673 , możemy porozmawiać po 19 , będę po pracy
pozdrawiam Kasia

Posted

Posłuchajcie:a może zadzwonić do Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami:
we Włocławku
ul. Łanowa 19 m.7, 87-800 Włocławek
tel. 0-697-102-595
Może oni pomogą? Może podpowiedzą? Może mają jakiś sposób?
Co o tym myślicie?

Posted

[quote name='oliwkag2003']Posłuchajcie:a może zadzwonić do Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami:
we Włocławku
ul. Łanowa 19 m.7, 87-800 Włocławek
tel. 0-697-102-595
Może oni pomogą? Może podpowiedzą? Może mają jakiś sposób?
Co o tym myślicie?

Marysia i Mariusz sa inspektorami TOZu.

Posted

Przed chwilą wróciliśmy z polowania. Niestety nie udało się nam go zobaczyć. Dużo rozmawialiśmy z mieszkańcami. Niektórzy widzieli go rano. Potem już nie. Myślimy, ze na dzień znalazł sobie jakąś zacienioną melinę , bo nie jest taki naiwny, by biegać po słońcu i tracić siły. Wielu gospodarzy tam mieszkających to byli uczniowie mojej mamy. Jesteśmy z nimi w kontakcie. Nie tracimy nadziei, choć jesteśmy już bardzo zmęczeni.

Posted

Albo juz go nie ma w okolicy.

Słuchajcie, nikt od was nie oczekuje, zebyście przewrócili góry, żeby go złapać. Zrobiliscie dla niego baaardzo dużo, o niebo wiecej niżby zrobił każdy inny na waszym miejscu. Czasami sie nie udaje.
Moze trzeba odpuscić, poczekać czy on sie gdzies "osiedli" czy moze będzie wędrował. Boje się , ze taka pogoń za nim nic nie da.

Sorry, ale musiałam to napisać. Jestem pod wielkim wrazeniem waszej determinacji.

Posted

Przed chwila był telefon. Pies wraca po śladzie - tak jak uciekał. Jest już na polu przy naszym miasteczku. Kuba już tam jest. Pies siedzi daleko w polu i się patrzy na auto. Myślę, ze jest głodny i może wraca do chce wrócić do jedzenia, ale się boi.

Posted

o jeża, ciotka... jak się cieszę i gratuluję udanej akcji :)
matko kochana, jak Wy się dla niego poświęcaliście, jak szukaliście i w końcu wasze działania zostały uwieńczone sukcesem :)

jak to przeczytałam teraz, to sama mam łzy w oczach :)

widzisz, jednak marzenia i życzenia się spełniają :)

dla Kuby WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN :)

wielki szacun i ukłony w waszą stronę za determinację, za zawzięcie i doprowadzenie do sukcesu :)

skacze do góry z radości :)

Posted

Ja tu Wam o wszystkim nie pisałam, co my robiliśmy.
Wczoraj np.Kuba jechał samochodem powoli po tej wsi, a ja stałam na progu przy otwartych drzwiach , rozglądałam się i gwizdałam na psa. Ludzie się na nas patrzyli trochę jak na stukniętych....Byliśmy tez u 4 weterynarzy, leśniczego, myśliwego, faceta, co zajmuje się psami w policji i dzwoniliśmy o pomoc jeszcze w kilka miejsc.
W te 3 dni to temat psa zdominował wszystko.

Posted

Tez się poryczałam. A juz nie wierzyłam...

Oliwkag, teraz pomyslcie o zabezpieczeniach - kojec musi mieć dach i podłogę, albo na tyle zabezpieczony, żeby sie pies nie podkopał. Nie wiem, czy na noc nie powinniście go wiązać na... łańcuch. Oczywiscie na razie póki się Diesel nie przyzwyczai.
Mysle , że on chce być z człowiekiem mimo wszystko, dlatego wrócił. W nocy jest sam więc spierdziela. Duzo z nim spacerujcie, to najbardziej zbliża psa do człowieka.

Kuba, nie znałam nigdy takiego uparciucha, naprawdę czapki z głów. I wzystkiego najlepszego.