Zuzka2 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Dokładnie takie zachowania jak mojej sunieczki ze schroniska,która była tam kompletnie zagubiona,a psy ją za to gryzły.Też taka była biedna,a teraz gania z maskotkami,które targa jak szczeniak (ma 1,5r.),jest najukochańszym psem jakiego znam.Psy o takim charakterze to najbardziej oddani,wierni i wdzięczni przyjaciele.Jakiej aktualnie pomocy potrzebuje psiak?Szukania DS?Nie mam czasu czytać wątku-gdzie on przebywa aktualnie? Quote
Poker Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Cudny chłopaczek, jeszcze pewnie nie rozumie,że zaczął drogę do nowego życia. Quote
Renatalan Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 jaki on zagubiony na tych fotkach, teraz jeszcze weterynarz, podróż, dużo wszystkiego nowego i najgorsze że nie da sie Sajmonkowi powiedzieć, że to tylko chwile bedzie trwało a potem bedzie już tylko dobrze, siedze w pracy i rycze , dbajcie o niego dziewczyny, zazdroszcze Wam, że możecie go przytulić ide sie ogarnąć pozdrawiam Quote
Zuzka2 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Ponawiam pytanie:Co jest Sajmonowi potrzebne-DS? i gdzie przebywa? Quote
mikoada Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 W niedzielę Sajmonek jedzie do DT i wydaje mi się, że zanim trafi do DS potrzebuje troszkę czasu, musi chłopak nabrać zaufania do człowieka... Quote
kameralna Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Klaudus, ja nawet nie śmiałam prosić o taką fotorelację :loveu: Że też jeszcze zdołałaś znaleźć czas :crazyeye: Jesteś wielka :multi: Być może Sajmon jest jeszcze wystraszony ale na Twoich zdjęciach wygląda na spokojniejszego niż w tej schroniskowej budzie. Uff, dobrze, że "coś" przekąsił :) Bałam się, że będą z tym problemy. A jak jest z sygnalizowaniem potrzeb fizjologicznych? Quote
Klaudus__ Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 Noc super. Apetyt ogromny :) Dzisiaj się już całowaliśmy :cool3: Smyczka z obróżką pojadą z małym do nowego domku :razz: Tylko wolałabym szeleczki - ale Michał smycz z obrożą kupił :mad: No lać tych chopów i tyle :shake: Reszta później bo nie mam już czasu Quote
kameralna Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Zuzka2 napisał(a):Ponawiam pytanie:Co jest Sajmonowi potrzebne-DS? i gdzie przebywa? Zuzka, na razie Sajmonek jest u Klaudus, później zapraszam go do siebie :) Musi biedak odpocząć, nabrać zaufania do ludzi, odzyskać siły a wtedy pomyślimy o DS. z potrzebnych rzeczy to na pewno są: posłanie (już zamówiłam, oby tylko dostarczyli na czas), preparat do wcierania w skórę przeciwko kleszczom i karma. No i kciuki trzeba za niego trzymać :happy1: , bo w piątek ma zabieg. Klaudus, to wycałuj Sajmonka też ode mnie :) Quote
Renatalan Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 ja już trzymam i wiem, że bedzie dobrze, teraz już tak musi być, źle juz było Quote
danka4u1 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Przeczytałam relację Klaudus o pierwszym dniu Sajmonka na wolności. Jesteście wielkie dziewczyny..Szkoda, że nie mogę osobiście ucałować tej ślicznej mordeczki, ktora musi się nauczyć, że człowiek to jednak opiekun i przyjaciel. Wy takie jesteście! Dzieki Wam za to. Quote
Onaa Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Ja też bardzo dziękuję za opiekę :loveu: i pomoc dla Sajmonka :loveu:. A jeśli chodzi o to legowisko, to pewnie on się czuł pewnie w budzie, a tutaj wszystko miękkie i nie ma się gdzie skryć. Dopiero z czasem pewnie biedak zrozumie, że już nie musi się ukrywać. Quote
Poker Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Słuchajcie, a jeżeli potencjalny DS spełnia wszystkie wymagania, to czy Sajmonek koniecznie musi przechodzić przez DT ? Przecież są domy oprócz naszych DT, które też świetnie dają radę z problematycznymi psami. Quote
Onaa Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Ale nie mamy żadnego domku dla Sajmonka, on nawet nie był chyba ogłaszany ze względu na to, że siedział taki wystraszony w tej budzie. Quote
kameralna Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Poker napisał(a):Słuchajcie, a jeżeli potencjalny DS spełnia wszystkie wymagania, to czy Sajmonek koniecznie musi przechodzić przez DT ? Przecież są domy oprócz naszych DT, które też świetnie dają radę z problematycznymi psami. Poker, spokojnie. Niech Sajmonek najpierw dojedzie :fadein:. Ja mam dla niego czas a zwierzęta i ludzie "z problemami" to moja specjalność ;) Nic się nie bój. Podczas, gdy on będzie się relaksował w towarzystwie koleżanki, wszystkie będziemy szukały DS dla najbardziej potrzebujących psiaków. p.s. Nic nie słyszałam o domu stałym dla Sajmona, jeśli Ty coś wiesz na ten temat, to powiedz nam. Quote
mikoada Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Kameralna będzie śpiewać Sajmonkowi i chłopak się uspokoi :) Quote
kameralna Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Oczywiście, że będę :) No chyba, że spotkam się z protestami :lol: Jeden z moich króliczków uwielbiał głos Lennona, aleśmy się razem nasłuchali "Imagine" :loveu: Quote
mikoada Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Myślę, że Sajmonek nie będzie protestował bynajmniej na początku, chłopak jest tak wystraszony, że będzie się bał to zrobić... Jutro jedziemy na kastrację Sajmonka, mam w związku z tym pytanie. Dogo07 pisała, że na kastrację potrzebna jest faktura, jeżeli tak to proszę o dane na PW. Quote
kameralna Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 mikoada napisał(a):Myślę, że Sajmonek nie będzie protestował bynajmniej na początku, chłopak jest tak wystraszony, że będzie się bał to zrobić... Jutro jedziemy na kastrację Sajmonka, mam w związku z tym pytanie. Dogo07 pisała, że na kastrację potrzebna jest faktura, jeżeli tak to proszę o dane na PW. Ja też w sprawie jutrzejszej wizyty u weterynarza. Niepokoi mnie to napięcie i "sztywność" u Sajmona. Wiemy, że piesek jest wystraszony ale powodem może być też jakaś dolegliwość, stały ból. Bardzo proszę, niech wetka zbada, go pod tym kątem. Nic nie wiemy o stanie fizycznym tego pieska! Quote
mikoada Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Jasne poprosimy wetkę żeby obejrzała Sajmonka przed kastracją... Quote
danka4u1 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY Specjalnie dla Kameralnej i dla Sajmonka jako środek uspokajający przed jutrzejszymi atrakcjami :multi: Quote
Atomowka Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Trzymam kciuki za jutrzejszy zabieg i za nowe życie Sajmona Quote
Recommended Posts