Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chłopak jest strasznie zestresowany.
Nie wiem Ada czy dasz sobie z Nim radę...
Boi się własnego cienia.
Ona w bloku mieszka,a socjalizacja takiego biedaka to pierwsze dni ciężkiej pracy.
Po Megii wiem,że odpowiednia osoba zrobi to w moment.
No nie wiem - w każdym razie jak nie Ada to ja - a Ona Puszyne weźmie - zobaczymy.
Nie mam zbyt wielu opcji, bo poza Adą nikt mi tu czynnie nie pomaga - no przepraszam - biedna Bubu z doskoku,ale Ona nie weźmie ani na chwilkę żadnego.

• Replies 393
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Mały strasznie się bał, bo ten zarzucił Mu pętlę na kark i siłą ciągnął Go z budy."

[FONT=Verdana]Straszne :placz:!!! Biedny Sajmonek.

To okrutne, jak on się musiał bać.

Tym bardziej trzeba go stamtąd zabrać, on tam nie ma żadnych szans !!![/FONT]

Posted

Dodam tylko tyle, że jak przyjechała do nas Fuksia z Boguszyc również była bardzo wystraszona, pomalutku daliśmy radę i teraz to super sunieczka :) Myślę, że z Sajmonkiem również sobie poradzimy, ale z drugiej strony Klaudia jest bardziej doświadczoną osobą, może ma rację...

Posted

U nas w schronie była taka suka, co i z zębami startowała jak ją na pętlę łapali. to jest duży stres. a po wyciągnięciu ze schronu sunia już w aucie polizała mnie po ręce, a ja nowy dom na miesiące pracy przygotowałam :lol: Różnie z tymi psami bywa. Ja niestety nie dam rady wziąć do siebie, mam poważnie chore kocię i na weekend jeszcze jedna się szykuje. Nie dam rady tego wszystkiego porozdzielać w małym mieszkaniu, żeby każdy miał swój kąt i się nie pozabijały.

Posted

Biedny Sajmon. Nie dziwię się, że jest w ciągłym strachu. Pętla na szyję, wyciąganie... to koszmar!
Jak tylko dotrze do mnie rozpocznę specjalną terapię dla niego. Program przetestowany na dzieciach z autyzmem i królikach. Nie żartuję.
Najważniejsze, żeby mały miał trochę spokoju, żeby nikt go nie szarpał, nie straszył. Ojej... Oby tylko wytrzymał i dojechał.
Klaudio, bardzo Ci za wszystko dziękuję :) Wiem, że masz na głowie niejednego takiego smutaska.

Posted

Klaudus__ napisał(a):
Sajmon siedział w budzie P.Piotr wiedział,że chcę Go sprawdzić na dzieci i wogóle zobaczyć i chciał Go wyciągnąć "NA SIŁE"
Mały strasznie się bał, bo ten zarzucił Mu pętlę na kark i siłą ciągnął Go z budy.
.

Na litość boską !:angryy::angryy: Dla mnie to szok...wiem, że nic nie wiem, ale chyba nikomu nie podobałoby się ciągnięcie PETLA za szyję..:mad::mad:
Dziewczyny, nie ma mnie teraz w Rybniku- wakacje- ale gdybym była to przechowałabym tego biedaka przez te dni...inna sprawa, że mój pies by go na pewno zeżarł, bo nie toleruje żadnego innego psa.
Myślę, że będzie ok, nikt go nie będzie przecież ciągnął za szyję...sama piszesz, że dobrze reaguje na nieznaną sobie delikatność. To na pewno podoba się biedakowi.

Posted

Kamila ja mam tylko 11 psów [starych dziadów :p - dożywotnie tymczasy i moje psy] +2 moje koty+szczeniak Tośkowy+ kot poszarpany przez boksia+ dzisiejsze 2 koty - pozostałe dwa zdążyły zostać utopione... :(
Padam na pysk! :)

Posted

Klaudus__ napisał(a):
Kamila ja mam tylko 11 psów [starych dziadów :p - dożywotnie tymczasy i moje psy] +2 moje koty+szczeniak Tośkowy+ kot poszarpany przez boksia+ dzisiejsze 2 koty - pozostałe dwa zdążyły zostać utopione... :(
Padam na pysk! :)

Ale ja mam tylko dwa pokoiki, a moja suka nie chu chu z kotami, koty tez muszą być rozdzielone bo jeden chory, wiec chyba ktoś będzie siedział w szafie :evil_lol: klatkę jak na złość pożyczyłam, a piwnicy tez nie mam nawet jakbym chciała być okrutna :diabloti: A wiem po Liz ile jest dodatkowej roboty i ile zdrowia tracę (przez ta maupę ryżą, to pół zeszłego lipca na L4 przesiedziałam ;) ) przez nieodnajdującego się w blokowisku psa.

Tak w ogóle - Twoja matematyka jest zaskakująca, żeby z kasą też tak było :) Całkiem niedawno psów było 9 :razz:

Posted

zerduszko napisał(a):
Tak w ogóle - Twoja matematyka jest zaskakująca, żeby z kasą też tak było :) Całkiem niedawno psów było 9 :razz:

Kiedy to było...:grab::grab::grab:

Posted

Dogo07 napisał(a):
Bidak :(. Klaudus pisała, że prawdopodobnie Tośka do schronu przywieźli, czy to ten piesek ? Bo trochę podobny.

Wydaje mi się, że to nie Tosiek. Klaudia co Ty na to??

Posted

Cioteczki co robimy??? Czy mam dzisiaj dzwonić i umawiać termin kastracji Sajmonka, jeżeli tak to na kiedy??? Bo teraz już nie wiem czy psiaczek będzie u mnie na rekonwalescencji czy u Klaudii, jeśli Klaudia u Ciebie to ile możesz Sajmona gościć? :)

Posted

Sajmonek ma bardzo dostojny wygląd.
Klaudus, podziwiam.
Jak mam 4 piesy na stanie i kota i 3.trzeba podać leki, z wszystkimi 3 x dziennie spacerki, 4 różne diety i dopilnować,żeby nawzajem sobie z misek nie wyjadali, poczesać, bo przeważnie mam kudłacze, dopieścić ,a popracować też muszę i obiad małżowi zrobić i cosik w domu, pogadać z córkami i wnukami, to autentycznie padam na dziób. A 11 chorych psów !!!, nie wyobrażam sobie.

Posted

mikoada napisał(a):
Cioteczki co robimy??? Czy mam dzisiaj dzwonić i umawiać termin kastracji Sajmonka, jeżeli tak to na kiedy??? Bo teraz już nie wiem czy psiaczek będzie u mnie na rekonwalescencji czy u Klaudii, jeśli Klaudia u Ciebie to ile możesz Sajmona gościć? :)

To już chyba Klaudia Ci musi odpowiedzieć.
My także nic nie wiemy na temat kiedy Pusia i Sajmon wychodzą.

Czy w ogóle wychodzą ???

Posted

Rozmawiałam z Klaudią, wstępnie uzgodniłyśmy, że Sajmonek po kastracji będzie u mnie. Powiedzcie jak stoją finanse Sajmona?? Rozumiem, że na kastrację mamy, a na wyciągnięcie ze schronu itp?? Czy ktoś zbierał już pieniążki??

Posted

mikoada napisał(a):
Rozmawiałam z Klaudią, wstępnie uzgodniłyśmy, że Sajmonek po kastracji będzie u mnie. Powiedzcie jak stoją finanse Sajmona?? Rozumiem, że na kastrację mamy, a na wyciągnięcie ze schronu itp?? Czy ktoś zbierał już pieniążki??

Za chwilę zrobię zestawienie jak przejrzę wątek.
Ale nie wiem czy to Klaudus zbiera na Sajmonka czy ktoś inny ?

Posted

mikoada napisał(a):
Właśnie też nie wiem kto zbiera pieniążki i czy w ogóle był wysyłany nr konta do osób deklarujących wpłaty...

Bardzo możliwe, że nie , ponieważ Sajmonek długo był bez grosika, to chyba dopiero ostatnio dostał kilka deklaracji.

Posted

A ja jeszcze zapytam o inną rzecz, psiak nie ma chyba szczepień, a będzie miał kastrację. Czy jedno z drugim nie przeszkadza ?
I w jakim czasie po kastracji można szczepić ?

Posted

mikoada napisał(a):
OK już mam nr konta Klaudii, Dogo jak zrobisz zestawienie roześlę na PW :)

Deklaracje:
100zł - skarpeta kudłaczy (leni jest obecnie na urlopie )
30zł - Poker (trza za Cioteczkę założyć, bo się Cioteczka urlopuje do połowy sierpnia :) )
50zł - Renatalan

To by było tyle.

Prosimy o jeszcze dla Sajmonka !