Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 393
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja nie rozumiem, dlaczego chcecie czekać z kastracją do momentu, aż dla psów pojawi się jakiś transport do ich domów tymczasowych? Skoro na kastrację są finanse, psy do Żor ma kto dowieźć, weterynarz od jutra będzie wolny to na co czekać? Przecież im wcześniej chłopaki będą ciachani tym lepiej. Jeśli będziemy czekać jeszcze dłużej to psy mają jak nic zagwarantowane, że do DT będą podróżować w bólu. No bo im kastracje będą dalej to tym mniej czasu będą miały oba psy na dojście do siebie przed wyjazdem.

Posted

mikoada napisał(a):
Dzwoniłam do wetynki i wygląda to tak, koszt kastracji w przedziale od 80-120, wydaje mi się, że Sajmon zmieścił by się w dolnej granicy bo z niego taki maluch jest :) Fakturę bez problemu lecznica wystawia...Pytałam o wolne terminy to jak na razie tylko jutrzejszy dzień jest zajęty, reszta wolna.
Co do pytania o zawiezienie psiaków na kastrację nie ma problemu, jeżeli tylko będę miała auto, ale po kastracji nie dam rady dwóch psiaków wziąć do domu, dla Puszka musiałby znaleźć się inny domek...

Mikoada, a możesz przetrzymać Sajmonka przez kilka dni ? Bo jeśli tak, to już można psiaka wyciągać i brać na zabieg.

Posted

No właśnie się zastanawiam co na to moja sunia, hmmmm zróbmy może tak jutro zadzwonię do weta i spróbuję Sajmona umówić na kastrację w środę. Mam tylko nadzieję, że transport psiaków do DT będzie w tym tygodniu :)

Posted

Ok to w takim razie jutro dzwonię do wetki i zarezerwuję najbliższy termin. Aaa jeszcze jedna sprawa, nie wiem czy wiecie, ale za każdego psa którego Klaudia wyciąga z Pszczyny trzeba zapłacić 50 zł, mamy takie pieniądze??? Może ktoś będzie w stanie zorganizować jakiś bazarek??

Posted

mikoada napisał(a):
Ok to w takim razie jutro dzwonię do wetki i zarezerwuję najbliższy termin. Aaa jeszcze jedna sprawa, nie wiem czy wiecie, ale za każdego psa którego Klaudia wyciąga z Pszczyny trzeba zapłacić 50 zł, mamy takie pieniądze??? Może ktoś będzie w stanie zorganizować jakiś bazarek??

Sajmonek ma jakieś deklaracje.
Tylko teraz nie wiem co z jego kastracją.
Bo sponsor przeznaczył na Puszka 150zł, miało być na hotelik, a potem na kastrację, że kastracja to koszt ok. 80zł to było na Puszka i na Sajmona.
Ale teraz się okazało, że Puszek to Pusia, i wprawdzie kastracja nie będzie potrzebna, ale sterylka pewnie tak. A to koszt większy.

Posted

mikoada napisał(a):

Mikoada,
czy ja dobrze zrozumiałam, że zajmiesz się Sajmonem od momentu wyjścia ze schroniska-punktu, poprzez kastrację i opiekę nad nim, aż do momentu odwiezienia psiaków do Katowic w ręce Figu ???
I rozumiem, że za dowiezienie Pusi(Puszka) i Sajmona do Katowic, to będzie 30zł tak ?
Wolę się upewnić.

Posted

mikoada napisał(a):
Dobrze zrozumiałaś, oczywiście pod warunkiem, że ten transport będzie w tym tygodniu.

W niedzielę najprawdopodobniej. A jak by był w poniedziałek to będzie problem ?
Ale to już chyba Wy się musicie z Figu umawiać się , przecież nie ma sensu żebym ja pośredniczyła, skoro to nie ja przygotuję psiaki i będę je do niej dostarczać.

Posted

Nie no bez przesady jeden dzień nie robi różnicy. OK już piszę do Figu, tylko pytanie czy ta opcja transportu jest wybrana dla obydwu psiaków z Pszczyny??

Posted

mikoada napisał(a):
Nie no bez przesady jeden dzień nie robi różnicy. OK już piszę do Figu, tylko pytanie czy ta opcja transportu jest wybrana dla obydwu psiaków z Pszczyny??

To znaczy ?

Wg mnie to chyba najlepiej żeby razem jechały, bo i to okazja jest, i nie ma kosztów, i niedługo.
Ale to pod warunkiem, że z Pusią wszystko jest ok.

Aha, Mikoada, to napisz prosze może, jak bedizesz pisała do Figu, że ja wcześniej pisałam o to, żeby Figu nie pomyślała, że ja pisałam o dwa pieski a Ty jeszcze o jakieś dwa piszesz.
I zapytaj o datę, bo ja zapomniałam :oops:, bo tak się mówi w przyszłą niedzielę, ale żeby potem się nie okazało że dla niej to za dwa tygodnie a dla nas to już teraz.
Niby takie drobne nieporozumienia, a mogą całą akcję zniweczyć.

Posted

Już napisałam do Figu a dopiero teraz czytam Twoją prośbę. Napisałam, że chodzi o psiaki z Pszczyny i zadałam pytanie kiedy miałabym je dowieźć do Katowic.
Najlepiej żeby psiaki razem jechały, ale chyba jeszcze nie ma opcji transportu z Warszawy do Inowrocławia, ale miejmy nadzieję , że się znajdzie do tego czasu :)

Posted

mikoada napisał(a):
Już napisałam do Figu a dopiero teraz czytam Twoją prośbę. Napisałam, że chodzi o psiaki z Pszczyny i zadałam pytanie kiedy miałabym je dowieźć do Katowic.
Najlepiej żeby psiaki razem jechały, ale chyba jeszcze nie ma opcji transportu z Warszawy do Inowrocławia, ale miejmy nadzieję , że się znajdzie do tego czasu :)

Tam z Warszawy do Inowrocławia to może papaticole zawiezie, napisałam do niego pw, a jak nie to jeździ tam jeszcze chyba pati-c.
To jest trasa ok. 2x200km, może z dojazdem od adresu do adresu troszkę więcej.
U papatikole byłoby to mniej więcej koszt jakieś 170-200zł.
U pati-c chyba więcej.
Trzeba szukać i kombinować.
Aha, i jeszcze zostaje, znalezienie noclegu w Warszawie dla Pusi.

Posted

Tak, faktycznie, Sajmonek to taki smutny i wystraszony psiak.
Siedzi schowany w budzie.
Przez to pewnie nikt go nie dostrzega.
Nie jest, jak to nazwała kameralna, "medialny".

Posted

Ja nie jestem smutny :lol: tylko poważny i dumny, bo tyle ludzi chce mi pomóc :multi::multi:
Dziękuję wszystkim za czas, zainteresowanie, serce i ...posag na nową drogę życia :lol:

Posted

Danko, pięknie to powiedziałaś :fadein:
Oby tych, którzy zechcą pomóc Sajmonowi spełnić jego marzenie o domu, było jak najwięcej :multi:.

Kochani, przybywajcie. Każda złotówka, to szansa na nowe życie dla Sajmona.

Nie ma w tym ani cienia przesady.

Posted

A ja czekam na Klaudus, bo miała nam coś napisać na temat Sajmonka.
I myśli mam różne :roll:.

I bym chciała już wiedzieć, że Sajmonek wychodzi już jutro do chwilowej przystani u mikoady. Że jest bezpieczny.