Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kameralna']DarkWater wspomoże nas banerkiem :multi:
Jest szansa, że Sajmonek zostanie zauważony :). Puszek ma taki "medialny" uśmiech, znakomicie prezentuje się na zdjęciach a wystraszony Sajmon chowa się w budzie z przerażonymi oczami i nic biedak nie może uzbierać do swojej skarbonki.[/QUOTE]

Dobrze powiedziane.

Żal mi takich biedaczków bardzo :(.

• Replies 393
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

elinka napisał(a):
To Dogo, pisz szybciutko do sponsora, bo czasu zostało już niewiele. A kiedy i kto pójdzie z chłopakami na te kastracje?

Jeśli kastracja 1 pieska to faktycznie by wyszło 80zł to sponsor zgadza się pokryć koszt Puszka i Sajmonka :).

I niech już jadą do tych dt !

Posted

Niech jadą :)
Jak Sajmon będzie miał już ten banerek może jednak stanie się medialny ;)

Kto wspomoże naszego biedaczka z pustą skarbonką :???:?
Mamy już mniej niż 14 dni :help1:

Posted

Dogo07 napisał(a):
Jeśli kastracja 1 pieska to faktycznie by wyszło 80zł to sponsor zgadza się pokryć koszt Puszka i Sajmonka :).

I niech już jadą do tych dt !

Tylko ważne, potrzebna jest faktura wystawiona przez lecznice, dokładne info jakie dane są potrzebne to podam na pw, komuś kto się będzie tym zajmował.
Natomiast jakby wyszło jednak więcej, to nie wiem, może wtedy część by zostało wystawione na fakture, a brakującą resztę by się dopłaciło.

Posted

Dogo07 napisał(a):

W imieniu Sajmonka i Puszka bardzo dziękujemy sponsorowi!

mikoada napisał(a):
Już wcześniej wspomniałyśmy, że można by załatwić kastrację Sajmona w Żorach (jakieś 25 km od Pszczyny) za ok 80 zł, dokładnie mogę się dowiedzieć jutro...

Mikoada, w taki razie dowiedz się czym prędzej. A czy pieski do kastracji też zawieziesz?

Posted

kameralna napisał(a):
DarkWater wspomoże nas banerkiem :multi:
Jest szansa, że Sajmonek zostanie zauważony :). Puszek ma taki "medialny" uśmiech, znakomicie prezentuje się na zdjęciach a wystraszony Sajmon chowa się w budzie z przerażonymi oczami i nic biedak nie może uzbierać do swojej skarbonki.

Puszek dostał od skarpety kudłaczy 100 zł, więc i Sajmon tyle samo dostanie - tylko ktoś musi założyć bo ja dziś już nie mam jak przelewu zrobić, a wracam za tydzień

Posted

Dzięki Kameralna za streszczenie; dopiero teraz mogłam wejść do Was i zaraz muszę uciekać- przykro mi, ale nie jestem teraz w Rybniku...wprawdzie nie mogłabym przetrzymać psiaka u siebie, bo mój pies nie toleruje żadnego innego w pobliżu- chyba, że to sunia, to wtedy jest dżentelmenem- ale może przydałabym się na coś...
Jeśli chodzi o koszt tej kastracji, to tak jest, jak piszą moje rybnicko- żorskie sąsiadki. Nie wiem, o którego weta chodzi, ale koszt jest taki. Zresztą dziewczyny nie pierwszy raz mają z tym do czynienia i wszystko będzie ok.
Rozumiem, że pieniążki też "cudownie" znalazły się na kastrację obu psiaków...
Jestem jeszcze chwilę na dogo, ale zaraz "spadam"- napiszcie, w czym można Wam teraz pomóc.

Posted

leni356 napisał(a):
Puszek dostał od skarpety kudłaczy 100 zł, więc i Sajmon tyle samo dostanie - tylko ktoś musi założyć bo ja dziś już nie mam jak przelewu zrobić, a wracam za tydzień

Ależ się dzieje na wątku Sajmonka i Puszka :multi:.

Posted

Znalazłam Sajmonka.A może teraz zbierać przede wszystkim na transport? Kastracja nie ucieknie, najważniejsze,by go wyciągnąć. Kto może założyć za mnie 30 zł na Sajmonka.Oddam jak wrócę.Dokąd on jedzie do DT? i czy jest bezpłatny?

Posted

Poker, Sajmonek musi zostać ciachnięty przed wyjazdem, a po drugie w Żorach jest tanio i takie fundusze już są. W Warszawie nie będzie psiaka na to stać, a tam gdzie zamieszka weta do kastracji psów nie ma.

Posted

Poker napisał(a):
Znalazłam Sajmonka.A może teraz zbierać przede wszystkim na transport? Kastracja nie ucieknie, najważniejsze,by go wyciągnąć. Kto może założyć za mnie 30 zł na Sajmonka.Oddam jak wrócę.Dokąd on jedzie do DT? i czy jest bezpłatny?

Myślę, że teraz organizacja i zbieranie funduszy na transport to najważniejsze.
Bo nadal nie mamy niczego ustalonego w tej kwestii.

Posted

Rozumiem wszystko i cieszę się ,że jeszcze są bezpłatne DT.Chętnie dołożę dla chłopaka 30 zł, ale nie wiem kto mógłby założyć za mnie do mojeog powrotu?

Posted

Dzwoniłam do wetynki i wygląda to tak, koszt kastracji w przedziale od 80-120, wydaje mi się, że Sajmon zmieścił by się w dolnej granicy bo z niego taki maluch jest :) Fakturę bez problemu lecznica wystawia...Pytałam o wolne terminy to jak na razie tylko jutrzejszy dzień jest zajęty, reszta wolna.
Co do pytania o zawiezienie psiaków na kastrację nie ma problemu, jeżeli tylko będę miała auto, ale po kastracji nie dam rady dwóch psiaków wziąć do domu, dla Puszka musiałby znaleźć się inny domek...

Posted

Dzięki mikoada :).
Czyli trzeba dograć transport, żeby było wiadomo kiedy to ma być, i potem zaraz szybciutko, umawiać się na kastrację.

Posted

nie doczytlam-gdzie Sajmon ma DT?
Jka ktos bedzie organizowal bazarek to prosze o PW-moze bede mogal wesprzec jakims fantem...

Posted

Mikoada, czyli termin kastracji bliski. Jak dobrze, że będzie mógł u Ciebie odsapnąć po zabiegu. Twoja obecność wpłynie na niego kojąco , biedak musi się ustabilizować psychicznie bo czekają go wielkie zmiany. Sama podróż będzie dla niego trudnym przeżyciem. Muszę zakręcić się już za posłaniem dla Sajmona.
Jak wyglądają kwestie finansowe, ile brakuje?

Posted

mikoada napisał(a):
Dzwoniłam do wetynki i wygląda to tak, koszt kastracji w przedziale od 80-120, wydaje mi się, że Sajmon zmieścił by się w dolnej granicy bo z niego taki maluch jest :) Fakturę bez problemu lecznica wystawia...Pytałam o wolne terminy to jak na razie tylko jutrzejszy dzień jest zajęty, reszta wolna.
Co do pytania o zawiezienie psiaków na kastrację nie ma problemu, jeżeli tylko będę miała auto, ale po kastracji nie dam rady dwóch psiaków wziąć do domu, dla Puszka musiałby znaleźć się inny domek...

Może jeszcze tylko dodam, chociaż to może jasne, że to będzie opłacone przelewem, a nie gotówką.

Posted

Ja nie umawiałam jeszcze kastracji bo nie wiemy dokładnie kiedy transport wstępnie tylko zapytałam jakie wetka ma obłożenie zabiegów. Jak będziemy znali konkrety zadzwonię i dokładnie umówię termin, tylko najlepiej żeby nie było to z dnia na dzień, mam nadzieję, że się tak uda :) Mam nadzieję, że z tym przelewem nie będzie problemu, nie zapytałam o to, ewentualnie mogę założyć za zabieg...