Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dogo07 napisał(a):
Najbliższe dni są ważne dla Sajmonka.

I dla jego opiekunów...i my też żyjemy życiem Sajmonka. Trzymamy kciuki i posyłamy w Waszą stronę same dpbre myśli.

• Replies 393
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kameralna napisał(a):
Skąd wiedziałaś, że się denerwuję? Denerwuję się, nie mogę usiedzieć na miejscu!
Uwielbiam ten clip :loveu: Ach, już lepiej :)
Danko, bardzo Ci dziękuję :buzi:

No to super, że juz lepiej. Na Sajmonka też podziała..Ja wiem różne rzeczy, bo mam monitor " przepuszczalny";)
Dobranoc.:buzi:

Posted

Chłopak dzisiaj lepszy niż wczoraj.
Wiemy już do czego służy posłanko :)
I dzisiaj założyłam Mu obrożę.
Chociaż smycz chyba Mu się z pętlą kojarzy, bo nie fajnie reaguje.
Ale ćwiczyliśmy troszkę.

Posted

Czekałam na znak od Ciebie :)
Czyli jest troszkę lepiej. Masz rację, obroża może mu się kojarzyć z tym sznurem ze schroniska. Kupiłabym mu szeleczki ale bez przymiarki nie da rady (dlatego nie krzycz na męża :) )
Martwię się, czy Sajmon nie ma jakiegoś schorzenia, które powoduje to spięcie/sztywność, o której pisałaś. Prosiam już kilka postów wcześniej, ale ponowię prośbę o to, by jutro wetka dokładnie sprawdziła czy Sajmon nie ma jakichś reakcji bólowych. Dobrze?
Trzymaj się dzielnie i wygłaszcz proszę ode mnie Sajmonka, najdelikatniej jak potrafisz ;)

Posted

No wszytko co tu czytam to jak o mojej suni ze schroniska.To będzie przekochany pies,tzn.już jest,tylko na razie głównie się boi i ukrywa swoją osobowość.Moja też nie znosiła obroży-bała się,wywracała do góry brzuchem itd.-ogólnie przerażona była od początku,a po 3tygodniach daje się zabawić,odwrócić uwagę i jest dużo lepiej.Nawet pokochała swoją smycz i spacery-podniesiony ogonek,smycz w mordce sobie nosi-sama się wyprowadza na spacer;-)Raz nawet nam ją podała do ręki:-)
Psy o tak fajnej (wg mnie) psychice rzadko się spotyka.Mimo przerażenia nigdy nie ugryzą (chyba,że wet :eviltong:).
To są takie skarby,które odkrywa się każdego dnia i z dnia na dzień kocha mocniej:loveu:

Posted

Nie sądzę,żeby to było spowodowane jakimś bólem - chyba,że psychicznym... A raczej lękiem.
To zaszczuty pies - tam był 'niewidzialny'. Człowiek to dla Niego jakaś nowa istota - pewnie kojarzy Mu się nie najlepiej.
Śmiga w obroży - nie ciągnę Go ani nic - chcę,żeby przyzwyczaił się do 'czegoś' ale ma w nosię tę obroże.
Dałam Mu dzisiaj pyszną puszkę,ale nie chciał. Za to z przyjemnością zjadł ryż z mięskiem.
Dostał dokładkę :)
Śpi sobie wyożony na kocykach w posłanku - chociaż pościelił po swojemu ;)
Chętnie już do mnie podchodzi - merdoli ogonasem ;)

Posted

kameralna napisał(a):

p.s. ... ale ja chyba nieprędko zasnę.

Ja chyba tez :shake::shake: Trzeba puścic znowu Lenona...i może wyłączyc myślenie, ale jak to zrobić :shake:

Posted

Zjadł ryż z mięskiem :) Też mu ugotuję :fadein: ...i merdolił ogonkiem :loveu:
Myślę, tak jak Zuza, oswoi się, polubi życie z ludźmi i zacznie korzystać z przyjemnoci psiego życia; zabawy, spacerki, wylegiwanko na kanapie :lol:
Na którą zaplanowano jutro zabieg?

Posted

Yyyyyyyyy :p
Jak się nie mylę to na 11:00 jedziemy.
Musiał dzisiaj chłopak pojeść pożądnie,bo jutro od rana głodówka.
Dzisiaj nawet pokazywał mi brzuszek jak się głaskaliśmy :)

Posted

Wsszyscy trzymamy kciuki za jutrzejszy dzień Sajmonka i wygląda na to, że nikt nie spi spokojnie. Psiaku, będzie dobrze, a my jesteśmy z Tobą blisko, albo nieco dalej- w realu lub wirtualnie- ale jest nas dużo. Musi byc dobrze.
Kciuki można trzymać, a ręce może byc " uspokajający środek ", jak widać na zdjęciu. Wszystko ludzie przemyśleli na taką okoliczność...
Dobranoc i jesli możecie- spokojnej nocy, albo raczej jej resztki.

Posted

kameralna napisał(a):
Na którą zaplanowano jutro zabieg?

Tak zabieg będzie między 11 a 12. Dzisiaj stresujący dzień dla naszego Sajmonka, przyda się dużo mocno zaciśniętych kciuków :)

Posted

ZAPRASZAM serdecznie na BŁYSKAWICZNIE szybki bazarek dla psiaków ...CIOTECZKA Dogo focie przekazała...dzięki!!!!

CHMIELEWSKA Joanna, niezastąpiona dla dnia weselszego...PSIA HISTORIA a właściwie poradnik podręczny psiarza...i SUUUUUPER KOLCZYKI srebrne...dla Pusi i Sajmona... tylko do niedzieli...

ZAPRASZAMY SERDECZNIE...

http://www.dogomania.pl/threads/188835-STRASZLIWIE-PILNY_Chmielewska-NOWE_Srebro_B%C5%81YSKAWICZNY-bo-czasu-2-psy-NIE-MAJ%C4%84_11.07?p=15008324#post15008324

pomóżcie choć w podnoszeniu tego SZYBKIEGO BAZARKU...

Posted

mikoada napisał(a):
Tak zabieg będzie między 11 a 12. Dzisiaj stresujący dzień dla naszego Sajmonka, przyda się dużo mocno zaciśniętych kciuków :)

Już po 13-tej :sadCyber::sadCyber:
Cały czas trzymam kciuki za Sajmona i zuzikowy bazarek na rzecz piesków :thumbs: