mikoada Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 [quote name='Erica']Ada - jaka akcja? Jak nie możesz pisać tu to wyślij mi PW. Chodzi o to, że większość psiaków od "zbieraczki" trafiła do Punktu i jest tam teraz bardzo dużo psiaków w związku z tym wywóz może być w każdej chwili, tu jest link do wątku http://www.dogomania.pl/threads/188546-Szukamy-dt-ds-dla-psiak%C3%B3w-od-quot-zbieraczki-quot-nie-mamy-wiele-czasu.Potrzebna-Wasza-pomoc , trzeba szybko wyciągnąć jak najwięcej psiaków żeby udało się opóźnić wywóz... Quote
Renatalan Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 a ja zgadzam się z kameralną. skoro jest organizowana akcja na DT to znaczy , że pieso nie miał szans na adopcje w schronisku. A tu nagle po kastracji okazuje się, że jest milion chetnych, mimo, że nie poszło ani jedno ogłoszenie na gratce, allegro itd. Wniosek jeden - za szybka reakcja ludzi zaangażowanych w to żeby Sajmonek, doszedł do siebie w kochającym DT( bo jest strasznie zabiedzony w schronisku). Plan był taki, że pieso dochodzi do siebie u kameralnej potem adopcja. A jak poszło to mozna czytać od poczatku wątku. I nie ma tu żadnego jadu jest żal i może pretensje, że przecież wszyscy chcieliśmy dobrze, wpłaciliśmy pieniążki, włożyliśmy serce w akcje ratowania Sajmonka, a chyba piesio został adoptowany ostatecznie za miedze schroniska. Brak czasu to jedno(widzimy choćby szybką adopcje Reksia prowadzonego przez Klaudus) ale przecież tak naprawdę to po co było zamieszanie. CO dało założenie wątku dla Sajmonka na dogo? Oczywiscie nie odpowiadajcie, szkoda czasu... Quote
leni356 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 [quote name='Klaudus__']No niestety osoby zainteresowane pojawiły się w niedziele, wizytę zrobiłam wczoraj i wczoraj również jakąś godzinkę po mojej wizycie pojechał do domku Super :) Bardzo się cieszę że znalazł tak szybko domek Quote
zerduszko Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Renatalan napisał(a):a ja zgadzam się z kameralną. skoro jest organizowana akcja na DT to znaczy , że pieso nie miał szans na adopcje w schronisku. Gdybyś czytała watek od poczatku czy uważnie, to pewnie wiedziałabyś, że pies w każdej chwili mógł pojechać do Mysłowic. Nie był w w miarę normalnym schronisku, gdzie mógł spokojnie czekać na dom. Nie jest też super adopcyjnym psem i jego szanse na szybka adopcję były marne. Ludzie szukający psa wylęknionego walą drzwiami i oknami :roll: Skąd wiesz, ze pies nie miał ogłoszeń? Jeśli Ty jesteś wróżką, że jesteś w stanie przewidzieć który pies w jakim czasie znajdzie dom, to chętnie skorzystam z Twoich usług. Sory, ze tak ostro napisze, ale jeśli komuś żal, że pies znalazł DS bez kolejnego DT, zmian itd. to jest po prostu pustakiem. Wszyscy chcieli dobrze i dobrze się stało - pies ma szybko swój własny kochający dom - ale już na zawsze. Quote
Erica Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Wchodzę na wątek i oczom nie wierzę :angryy: Żal i pretensje o to, że Sajmonowi udało się znaleźć kochający DS?! O ile jeszcze jestem w stanie zrozumieć rozgoryczenie kameralnej ( trzymała miejsce na DT dla Sajmonka), to reakcja renatalan zwyczajnie mnie oburzyła. :shake: Renatalan- Co wiesz o punkcie przetrzymań w Pszczynie? Warunkacj jakie tam panują? Problemach związanych z ratowaniem psiaków stamtąd? No i po co upierać się przy tymczasowaniu psiaka jeśli może on od razu jechać do sprawdzonego DS? I jeszcze dla ścisłości - kilka stron wcześniej Klaudia napisała: [quote name='Klaudus__']tak się złożyło,że jakoś w dni czy przeddzień wyciągania Sajmona byli z lokalnej gazety, bo robili artykuł o schronach... I na nieszczęście na zdjęciu był Sajmon!!! I teraz się zgłaszają interesanci,a "CI" tam... Dają namiary na mnie, bo ja Go wzięłam :roll: Poza tym zrobiłam kilka ogłoszeń. Zobaczymy... Miałam już tego nie pisać, ale nie wytrzymam. Kto w Was - krytykujących tutaj - ma odwagę pochodzić chociaż z tydzień w butach Klaudii? Wziąć na siebie wszystko to co ona: psiaki w punkcie z wiszącym nad głową wywozem, 3dniowe szczeniaki, psiaki zbieraczki, dowożenie jedzenia do Figi i Tośków z melin i jeszcze więcej? I wy naprawdę macie pretensje o to, że Sajmon na już dom? :crazyeye: Quote
malawaszka Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 powoli to ja już nic na tej dogomanii nie rozumiem :mdleje: ja tam się cieszę jak pies idzie do DS bez dochodzenia do siebie w DT - przecież można pomóc kolejnemu wtedy czy nie? .... ehhh lepiej nic więcej nie napiszę Quote
mikoada Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 [quote name='Erica'] I wy naprawdę macie pretensje o to, że Sajmon na już dom? :crazyeye: No niestety jak widać na dogo najłatwiej jest mieć pretensje przed ekranem monitora... Quote
Atomowka Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Ależ się cieszę należał mu się szybko domek, żeby odzyskał wiarę w ludzia:multi: Sajmonku wszystkiego dobrego, dużo miziania, głasków i miłości Ci życzę :loveu: Dziewczyny przestańcie dyskutować, czy chociaż jeden wątek może zostać "czysty" bez zbędnych dyskusji? Quote
leni356 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 malawaszka napisał(a):powoli to ja już nic na tej dogomanii nie rozumiem :mdleje: ja tam się cieszę jak pies idzie do DS bez dochodzenia do siebie w DT - przecież można pomóc kolejnemu wtedy czy nie? .... ehhh lepiej nic więcej nie napiszę Ja stwierdziłam że wolę się nie wypowiadać, niech ludzie trochę doświadczenia zdobędą.. Ja się cieszę że Sajmonek ma domek Quote
elinka Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 [quote name='leni356']Ja stwierdziłam że wolę się nie wypowiadać, niech ludzie trochę doświadczenia zdobędą.. Ja się cieszę że Sajmonek ma domek Ja również się cieszę, że Sajmonek jest już w swoim DS. Jednocześnie przypominam, że Pusia, towarzyszka niedoli Sajmonka, nadal szuka swojego wymarzonego domku. Serdecznie zapraszam na jej wątek: http://www.dogomania.pl/threads/187059-Pusia-ma-2-miesi%C4%99czny-tymczas.-Potrzebne-pieni%C4%85%C5%BCki-na-bie%C5%BC%C4%85ce-potrzeby-i-og%C5%82aszanie!/page44 Quote
danka4u1 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 [quote name='leni356']Ja stwierdziłam że wolę się nie wypowiadać,:evil_lol: niech ludzie trochę doświadczenia zdobędą.:evil_lol:. Ja się cieszę że Sajmonek ma domek Czy możemy spodziewać się , że nasza radość będzie jeszcze większa, gdy zobaczymy zdjęcia szczęśliwego psiaka we WŁASNYM DOMKU? Quote
Erica Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Zapraszam na biżuteryjny bazarek dla pszczyńskich psiaków: http://www.dogomania.pl/threads/189504-Zestaw-kolczyk%C3%B3w-NA-PSZCZY%C5%83SK%C4%84-SKARPET%C4%98-%28-do-27.07-do-23-00%29 Quote
kameralna Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 danka4u1 napisał(a):Czy możemy spodziewać się , że nasza radość będzie jeszcze większa, gdy zobaczymy zdjęcia szczęśliwego psiaka we WŁASNYM DOMKU? Pytanie do Klaudus. Masz jakieś wiadomości od nowych opiekunów Sajmona? Jak przebiega proces udomawiania? Przy tak szybkiej adopcji zastraszonego psa należałoby sprawdzić, czy stan zwierzaka się oby nie pogorszył. Kiedy planujesz taką wizytę? Ponawiam prośbę o zdjęcia Sajmona z nowego domu. Quote
leni356 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 danka4u1 napisał(a):Czy możemy spodziewać się , że nasza radość będzie jeszcze większa, gdy zobaczymy zdjęcia szczęśliwego psiaka we WŁASNYM DOMKU? O zdjęcia to nie pytanie do mnie, tylko do osoby wyadoptowującej Quote
kameralna Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Leni356, oczywiście dlatego pytamy Klaudię: Pytanie do Klaudus. Masz jakieś wiadomości od nowych opiekunów Sajmona? Jak przebiega proces udomawiania? Przy tak szybkiej adopcji zastraszonego psa należałoby sprawdzić, czy stan zwierzaka się oby nie pogorszył. Kiedy planujesz taką wizytę? Ponawiam prośbę o zdjęcia Sajmona z nowego domu. Quote
danka4u1 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 [quote name='leni356']O zdjęcia to nie pytanie do mnie, tylko do osoby wyadoptowującej Ależ leni365, pytam nie Ciebie, tylo osoby ,które od poczatku były aktywne na watku i ofiarnie walczyły o los Sajmonka. Cieszymy się , że ma DOM i nic w tym chyba zdrożnego, że pytamy o zdjęcia. Takie bywają dobre zwyczaje na dogo i zwyczajna ludzka wdzięczność wobec tych, którzy kibicowali, pomagali, myśleli , starali się doradzać osobom, majacym bezposredni kontakt z psem. Każdy pomagał na miarę swoich możliwości- a często i ponad te możliwości- i WSZYSTKIM DZIĘKUJEMY. Quote
lika1771 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Cioteczki trzeba sie cieszyc ze psiunio ma kochajacy dom,wiem ze chcemy to szczescie zobaczyc i napewno beda zdjecia tylko chwila cierpliwosci.Klaudia ma naprawde duzo pracy jest tam praktycznie sama,a tyle tam nieszczesc zobaczcie tego malucha http://www.dogomania.pl/threads/189516-Rodzynek-staruszek-z-guzem-w-bardzo-złym-stanie!-Godziny-ma-policzone!/page3 Quote
diana79 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 czy Sajmon ma dom? czy jest ponownie do adopcji bo własnie znalazłam jego ogłoszenie na allegro? http://aukcja.stopklatka.pl/show_item.php?item=1221935616&apv_visits=1 Quote
kameralna Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 [quote name='diana79']czy Sajmon ma dom? czy jest ponownie do adopcji bo własnie znalazłam jego ogłoszenie na allegro? http://aukcja.stopklatka.pl/show_item.php?item=1221935616&apv_visits=1 Aukcje można wystawić maksymalnie na 14 dni a zatem 2 tygodnie temu szukano dla niego domu. Ale nie tylko wtedy. Te aukcje wystawiano od lipca do września: http://aukcja.stopklatka.pl/listing.php/search?from_form=1&string=Smutasek+Sajmon+&search_type=1&shop=0&closed=1&exclude=&price_from=&price_to=&category=0&order=t&st=gtext&buy=0 i ta ten link, jeszcze cieplutkiej aukcji: http://allegro.pl/smutasek-sajmon-terrier-sznaucer-mix-i1226994143.html Quote
Recommended Posts