Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak tak wetka wspomniała o tym antybiotyku, jeżeli wszystko będzie ok to można samemu je podać :) Pytałam ją też o podróż czy nie będzie to dla psa bolesne, powiedziała to samo co zerduszko, że u psów to tylko zabieg (chyba nacięcie moszny), ale bywa czasami tak, że psy gorzej to przechodzą niż suczki, ale to chyba dlatego, że to samce ;)

edit. Sajmon jedzie z Figu w niedzielę, jeszcze nie wiemy w jakich godzinach no i nie wiem, gdzie zostanie dowieziony czy do W-wy czy bezpośrednio do Ciebie kameralna...

• Replies 393
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja pytałam Figu i ona na 99% zgodziła się do dt podwieźć, pisałam chyba, że to pod Piasecznem.
Na drogę można czekoladę kupić w podziękowaniu za pomoc :).

Posted

mikoada napisał(a):
No to super, przed chwilą zerknęłam na mapę i według mnie nie będą musieli bardzo zboczyć z drogi, więc chyba Sajmonka podwiozą :)

Świetnie! W razie, gdyby coś się zmieniło mogłabym odebrać Sajmonka z Piaseczna. o ile samochód podjechałby na blisko stacji PkP i nie byłaby to noc (ostatnie pocią mam po 23-ej).
Czyli, jeśli dobrze zrozumiałam Sajmonka dowożą dwie osoby?
O, której, mniej więcej można się spodziewać gości?
I jeszcze jedno pytanie. Czy zastrzyki przeciwbólowy i przeciwzapalny zostaną zrobione tuż przed podróżą?

He he he, jaką czekoladę lubi Figu :cool3:?

Posted

kameralna napisał(a):

I jeszcze jedno pytanie. Czy zastrzyki przeciwbólowy i przeciwzapalny zostaną zrobione tuż przed podróżą?

On dostanie leki o przedłużonym działaniu po zabiegu i po dwóch dniach trzeba powtórzyć. Jeśli w piatek kastracja, to w nd wypadnie kolejny zastrzyk.

Posted

zerduszko napisał(a):
On dostanie leki o przedłużonym działaniu po zabiegu i po dwóch dniach trzeba powtórzyć. Jeśli w piatek kastracja, to w nd wypadnie kolejny zastrzyk.

Właśnie. Czyli dobrze byłoby zrobić w niedzielę przed podróżą. Zwłaszcza ten zastrzyk przeciwbólowy.

Posted

Klaudus__ napisał(a):
Sajmon bezpieczy u mnie :)

Ojej :multi:.

Dobrze, że chociaż on.
I jak, bardzo był wystraszony ?

A na kiedy jest umówiona kastracja ?

Posted

kameralna napisał(a):
Hura :multi::multi::multi:
Jak sobie dałaś radę? Były problemy z wyciągnięciem go z budy? Jak się zachowuje w domu?

?????????? też pytam

Posted

Renatalan napisał(a):
kamień z serca, dzisiaj dobre wiadomości dla Reksia, Misi i jeszcze Sajmonek, bardzo się cieszę

niech te dobre wieści mnożą się i mnożą :loveu:

Posted

kameralna napisał(a):
niech te dobre wieści mnożą się i mnożą :loveu:

Podpisuję się pod tym; niektórym naszym pieskom też przydałoby się trochę więcej szczęścia....
Cieszymy się, że Sajmonek jest już bezpieczny. Jego pierwsza noc na wolności. To balsam na nasze serca.

Posted

danka4u1 napisał(a):
Szczęśliwy pies, bezpieczny. Jak dobrze jest widzieć takie zdjęcia na zakończenie dnia.Oby wszystkie psie wątki kończyły się tak dobrze...Dobranoc.

Danka, to jeszcze nie koniec :).
To dopiero początek sajmonkowej lepszej drogi.
Teraz prosimy wszystkich wspierających Sajmonka o ściskanie kciuków, żeby psiak dobrze zniósł zabieg, potem podróż i żeby się szybko zadomowił w dt i był dobrym tymczasowiczem :).

Posted

Chłopak ładnie i grzecznie jechała autem.
Potm była wysiadka i rozpoznanie terenu.
Jest bardzo wystraszony.
Boi się ludzi, a raczej nie boi, a podchodzi do Nich z dystansem.
Początkowo nie chciał jeść,ale potem jak zobaczył, powąchał to zjadł dwie miski ryżu z mięskiem i warzywami.
Najdziwniejsze było posłanie...
Leżał w nim sztywny - nie wiem co biedak sobie myślał,ale chyba całe życie przed oczami biedaczek.
Pokazałam kilka razy,że tam się fajnie leży i nawet jest głaskanie za free :)
No zdziwiony, zdziwiony ... ;)