kameralna Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Zerduszko, to rzeczywiście niedużo. U mnie w okolicach Warszawy i samej Warszawie jest to kwota kilkuset złotych. mikoada, przekonaj swoją drugą połowę, użyj tajnej kobiecej broni o której śpiewała MM ;) Z Twoją pomocą, damy radę :) Quote
zerduszko Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='mikoada']Myślisz, że u "naszej" wetki tyle będzie kosztować?? byłoby super ja myślałam, że sterylka i kastracja to ta sama cena :oops: jeśli zajdzie taka konieczność myślę, że jeden dzień będę mogła go przetrzymać, może mój TZ nie wyrzuci mnie razem z psami z domu :evil_lol:[/QUOTE] No u naszej ;) Za oba chłopaczki "moje" do 10 kg płaciłam 80 zł, bez żadnych taryf ulgowych itp. Kastracje samców są zawsze tańsze i chłopcy kilka h po zabiegu są jak nowi :) Quote
Klaudus__ Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 No Sajmon jak siedział tak siedzi w budzie. Nie nie byłam sprawdzać czy kastrat - ale nie liczyłabym na to, ponieważ przeważnie mi mówią jak jakiś kastrowany jest. Ale jak dzisiaj mi nic nie wyskoczy to tam podjadę. Byłoby fantastycznie jakby miał dt :Cool!: Wiem po np.Megii,że tymczas działa cuda - psiak zacznie ufać ludziom i zdjęcia normalne da się porobić. Możemy zrobić zbiórkę na wyciągnięcie i kastrację, jednak wcześniej musiałby mieć miejsce gdzie będzie mógł ten dzień przesiedzieć. No i do schronu wrócić nie może już potem... Quote
mikoada Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Tak jak pisałam wcześniej mogłabym Sajmonka przetrzymać jeden dzień po kastracji. Quote
kameralna Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='mikoada']Tak jak pisałam wcześniej mogłabym Sajmonka przetrzymać jeden dzień po kastracji.[/QUOTE] A ja jestem gotowa go przyjąć na tymczasa (jak długo będzie trzeba). Pozostaje jeszcze kwestia przewozu. Mamy mało czasu! Jeśli nie Sajmon, to mogę przyjąć Puszka (jeśli był kastrowany), też od Klaudus. Hotelik to droga impreza. Ja mogę zapewnić opiekę jednemu z piesków przez całą dobę za karmę i preparat przeciwko kleszczom. Jeśli zaszłaby potrzeba leczenia, to liczę, że nie zostawiłybyście mnie samej? Spora trawiasta działka, domek plus towarzystwo wesołej suczki powinno zainteresować Sajmona i Puszka :) Ale tak, jak pisałam mogę przyjąć jednego z nich. Sajmon chyba jednak potrzebuje szybszej pomocy, jest wystraszony, nie daje sobie rady z innym psami :roll: Quote
mikoada Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Twoja propozycja brzmi super :) Na pewno trzeba by zorganizować jakąś zbiórkę pieniążków na "wykupienie" Sajmona ze schronu, na kastrację, transport i DT. Kameralna w jakiej miejscowości dokładnie mieszkasz bo trzeba by zorganizować transport?? Ja w przyszłym tygodniu powinnam dostać od mojej mamy karton książek, może spróbowałabym zrobić bazarek zawsze jakiś grosik dla maluch wpadnie. Klaudia co Ty na to?? Quote
kameralna Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Mam nadzieję, że akcja się powiedzie. Nie wiem tylko, co na to Klaudia. mikoada, mazowieckie, dokładniej zlokalizuję się na pw) :) Jak się czuje Sajmonek? Nie pamiętam, czy pytałam o jego szczepienia, ma aktualne? Quote
kameralna Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Oj, przez pomyłkę usunęłam subskrypcję wątku :-o. Muszę raz jeszcze się dopisać :) Przy okazji, kto zajrzy w schronie do Sajmona, niech opowie wszystkim, jak się ma. Quote
Atomowka Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Chłopaczek bardzo ładny i bylo by cudnie jakby trafił na DT do kameralnej. Będę zaglądała do biedaka Quote
kameralna Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Boję się, że bez pomocy innych niewiele zdziałamy :shake: Quote
kameralna Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 No właśnie niewiadomo. Nie mamy transportu, nie mamy na kastrację :shake: No a ja nie mam jeszcze oficjalnego pozwolenia od naszej Szanownej :roll: Quote
Klaudus__ Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 [I]Sajmonek siedział dzisiaj jak zwykle w budzie jak tam byłam...[/I] [I],żeby Go nie stresować... [/I][I]Szczepień nie ma aktualnych, jest odrobaczony.[/I] [I]Postaram się zebrać pieniążki,żeby wszystkie biedaki NAPRAWDĘ odrobaczyć... Ale to koszt...[/I] [I]Jak jakiegoś psa wyciągam to Go odrobaczam - tak dla pewności...[/I] [I]Szczepień napewno nie ma.[/I] [I]Mogę Go zaszczepić, ale późniejsza podróż do dt może niekorzystnie zadziałać...[/I] [I]Jak uważacie...?[/I] [I]Moje nowe nabytki...[/I] [I]Błagam o pomoc, bo padnę na pysk i nikt tych psów nie wyciągnie :P[/I] [I]Zerknijcie...[/I] [I][URL]http://www.dogomania.pl/threads/188540-MaleĹ„ka-Kama-cĂłrka-ToĹ›kĂłw-wyrzucona-na-bruk!-Pomóżcie-bo-sama-nie-dam-rady!?p=14975882#post14975882[/URL][/I] [I][URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=113583[/URL][/I] Quote
Onaa Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Jak by się udało i Puszek jechał to może i razem z nim by się Sajmonik zabrał ? Ja naprawdę nie wiem na co czekać. Chętne dt jest, transport jakoś się znajdzie. A psiaka lada moment wywiozą do Mysłowic :shake:. Quote
Klaudus__ Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 [I]No nie ma na co czekać. Jak dt potrzymuje swoją propozycję to chłopaka tylko spakować muszę :p Bazarek by się jakiś przydał na wyciągnięcie i resztę...[/I] Quote
kameralna Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='Klaudus__'][I]Sajmonek siedział dzisiaj jak zwykle w budzie jak tam byłam... Nie chciałam,żeby pracownik wyciągał Go 'na siłę' poprosiłam, aby Go zostawił. Tylko się z Nim przywitałam,żeby Go nie stresować... Szczepień nie ma aktualnych, jest odrobaczony. Postaram się zebrać pieniążki,żeby wszystkie biedaki NAPRAWDĘ odrobaczyć... Ale to koszt... Jak jakiegoś psa wyciągam to Go odrobaczam - tak dla pewności... Szczepień napewno nie ma. Mogę Go zaszczepić, ale późniejsza podróż do dt może niekorzystnie zadziałać... Jak uważacie...? Moje nowe nabytki... Błagam o pomoc, bo padnę na pysk i nikt tych psów nie wyciągnie :P Zerknijcie... [URL="http://www.dogomania.pl/threads/188540-Male%C4%B9%E2%80%9Eka-Kama-c%C4%82%C5%82rka-To%C4%B9%E2%80%BAk%C4%82%C5%82w-wyrzucona-na-bruk%21-Pom%C4%82%C5%82%C4%B9%C4%BDcie-bo-sama-nie-dam-rady%21?p=14975882#post14975882"]http://www.dogomania.pl/threads/188540-MaleĹ„ka-Kama-cĂłrka-ToĹ›kĂłw-wyrzucona-na-bruk!-Pomóżcie-bo-sama-nie-dam-rady!?p=14975882#post14975882[/URL] [URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=113583[/URL][/I][/QUOTE] Biedny Sajmon :sad: Może on nie tylko jest wystraszony, może mu coś dolega? Myślę, że szczepienia i odrobaczanie byłyby na miejscu. Dlaczego miałoby to wpłynąć źle na podróż? Jeśli odbyłoby się to na kilka dni przed wyjazdem, nie powinno być kłopotów. Martwi mnie to, że nie mamy finansów na: transport kastrację szczepienia/odrobaczenie Właściwie, to nawet zbiórka się jeszcze nie rozpoczęła :roll:. Boję się, że zabiorą nam Sajmona do Mysłowic. Ojej, a tu jeszcze to maleństwo od Tośków. Robimy ogłoszenia? Jak tak, to w sobotę wieczorkiem wrzucę kilka. Quote
Klaudus__ Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 [I]Ostatni wydatek - odrobaczenie i szczepienie biorę na siebie jak braknie kasy[/I] Quote
Onaa Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 A jak trzeba zgrać w czasie , odrobaczenie, szczepienie i kastrację ? Bo naraz to chyba nie można tego robić. A jak rozumiem, to do dt musi trafić już wykastrowany, tak ? Quote
kameralna Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Klaudus, jesteś aniołem :) Dogo, tak - dt prosi o kastrację. Quote
Klaudus__ Posted July 3, 2010 Author Posted July 3, 2010 [I]Dziewczyny może macie jakieś fanty na bazarek? Każdy grosz na wagę złota![/I] Quote
kameralna Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Ostatnio pozbierałam, co atrakcyjniejsze drobiazgi i wysłałam Budryskowi ale poszperam jeszcze. Przydałoby się dla Sajmonka dużo fantów. Klaudio, mam jeszcze prośbę. Czy mogłabyś dowiedzieć się od weterynarza, jaki jest stan zdrowia Sajmonka? Nic właściwie nie wiem na ten temat a powinnam. Muszę wiedzieć na czym stoję i czy mogę pomóc. Wszystko trzeba dobrze przygotować. Od jakiego czasu on jest w schronisku? Nikt nie zna jego historii? Quote
Klaudus__ Posted July 4, 2010 Author Posted July 4, 2010 [I]Postaram się Go pooglądać - jutro jadę tego Puszka sprawdzić to pooglądam Sajmona.[/I] [I]zastanawiam się czy On taki sznaucerowaty?[/I] [I]Wydaje mi się,że tak...[/I] [I]Taki brodacz...[/I] Quote
Recommended Posts