Klaudus__ Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 [FONT=Comic Sans MS]Sajmon [bo tak sobie Go nazwałam] zapadł mi w serce od mojej pierwszej wizyty w tym miejscu. Bardzo chciał przezwyciężyć strach, ale do dzisiaj Mu się to nie udało.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Podchodził już do mnie... Już tak niewiele brakowało... Ale jednak strach silniejszy od dobrych chęci...[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Zauważułam,że bardzo poddaje się innym psom - dominują Go.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Jego strach stał się bronią kolegów niedoli.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Nie widziałam,żeby biegał z Nimi. Zawsze gdzieś schowany.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Nie jest agresywny ani do ludzi,ani do zwierząt.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Potrzebuje tymczasu, gdzie zobaczy,że człowiek nie zrobi krzywdy...[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]W miejscu gdzie przebywa niebawem będzie wywóz do Mysłowic.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Tam już szans nie będzie mieć...[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Pomóżcie mi Go urtować...[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Sajmon na szansę na tymczas!! Jest szansa,że nie pojedzie do Mysłowic!![/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Potrzebne są tylko pieniążki na wyciągnięcie Go ze schronu i na kastrację!! Proszę pomóżcie Mu nazbierać coś pieniążków!![/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Wpłaty które wpłynęły na Sajmona:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]- Renatalan - 50 zł[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]- Skarpeta Kudłaczy - 100 zł[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Bardzo dziękuję za pomoc :modla: - bazarek Zuzlikowej - 45,50 zł[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Wydatki:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]- wyciągnięcie - 36,60 zł[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]- odrobaczanie+książeczka - 15 zł[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]- szczepienia 70 zł[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]_____________________[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]30 zł odsyłam kudłaczom [/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kontakt:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]tel: 785 549 189[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]mail: zaadoptuj.zwierzaka@interia.pl[/FONT] Quote
zerduszko Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Kolejny jamniko sznaucer :shake: Piękna morda. Quote
Klaudus__ Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 On mi strasznie przypomina moją Sarę jak była młodsza - teraz to siwa starucha,ale wcześniej identyko była :) Tylko Ona duża,a On taki pyrtek niewielki Quote
mikoada Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Jejku, ale śliczna mordeczka. Jutro postaram się zrobić mu kilka ogłoszeń na lokalnych portalach i może allegro dziabnę, dzisiaj już nie dam rady bo mam za sobą ponad 600 km zawoziłyśmy staruszka Agdanka do hoteliku u Kikou i ledwo widzę to co piszę :) Quote
mikoada Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Wczoraj pisałam, że poogłaszam malucha i zrobię mu allegro a teraz dopiero doczytałam, że Klaudia napisała, że mały Sajmon potrzebuje tymczasu czy w takim razie robić mu ogłoszenia czy raczej póki co szukamy DT? Quote
mikoada Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 dodałam Sajmona na NK http://nasza-klasa.pl/profile/22008220/gallery/album/5 Quote
Klaudus__ Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 Świetnie! Bardzo dziękuję! Może Go ktoś wypatrzy! Quote
Klaudus__ Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 [quote name='mikoada']oby bo to naprawdę śliczna psinka... To jeden z moich wybitnych ulubieńców... Kochany... Quote
mikoada Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Sajmonku jaki ty jesteś wystraszony :( uciekaj do góry może cię cioteczki wypatrzą... Quote
malawaszka Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 kochana psinka! mikoada myslę, że ogłoszenia można mu porobić - to nie zaszkodzi a on sie na pewno poza schroniskiem otworzy Quote
Renatalan Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 czy coś wiadomo więcej o piesku: czy jest kastrowany, ile ma lat, jak długo przebywa w schronisku, przy takiej liczbie psów na portalu i pełnym ich opisie te informacje są bardzo potrzebne. Quote
Onaa Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 To faktycznie taki sznaucerek na niskim podwoziu jak jamnior ? Quote
kameralna Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='Renatalan']czy coś wiadomo więcej o piesku: czy jest kastrowany, ile ma lat, jak długo przebywa w schronisku, przy takiej liczbie psów na portalu i pełnym ich opisie te informacje są bardzo potrzebne.[/QUOTE] Dopisuję się do pytania. Proszę o dane. Klaudus, co wątek to ryczę :placz: Quote
mikoada Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Sajmon ma 2 lata, sięga do kolana, jest bardzo spokojny a wręcz zaszczuty, nie wdaje się w bójki, spokojny w stosunku do innych psów, psiak nie jest kastrowany. Quote
kameralna Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Kurcze, szkoda, że nie jest kastrowany. Gdyby był, mogłabym przetrzymać psinkę. Jaki są szanse na zabieg? Moja propozycja jest poważna. Quote
Klaudus__ Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 Sprawdzę raz jeszcze jak będę. Ale z tego co pamiętam to nie. On potrzebuje tymczasu. Bo tam zaufa człowiekowi... Uwierzycie,że ja jeszcze Go nie głaskałam?? Quote
mikoada Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Z tego co wiem to nie ma co liczyć na pomoc w kastracji ze strony schronu w którym obecnie jest Sajmon. Trzeba by organizować to na własną rękę. Jak Klaudia sprawdzi i okaże się, że chłopak na 100% nie jest kastrowany to mogłabym spróbować załatwić kastrację za ok. 150 zł, to chyba niedużo?? Quote
kameralna Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Matko jedyna, straszny bidulek. Wykupiłam kiedyś króliczkę w podobnym stanie z tą róźnicą, że ona nie tylko bała się ludzi ale na ich widok po prostu wyła. Nie wiem, co jej zrobiono z wyjątkiem tego, że jej właściciel (dobre określenie) przetrzymywał ją w za małej klatce w biurze. Udało mi się ustabilizować ją psychicznie i przekonać do ludzi. Okazała się wielką pieszczoszką, uwielbiała żeby jej śpiewać :) Quote
Klaudus__ Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 Śpiewać?? :o To Ty Ją rozpuściłaś :D Quote
kameralna Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Ja lubię "rozpuszczać". Na specjalne życzenie Króliczki Zuzi przerabiałam wszystkie piosenki na kołysanki :) Quote
zerduszko Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='mikoada']Z tego co wiem to nie ma co liczyć na pomoc w kastracji ze strony schronu w którym obecnie jest Sajmon. Trzeba by organizować to na własną rękę. Jak Klaudia sprawdzi i okaże się, że chłopak na 100% nie jest kastrowany to mogłabym spróbować załatwić kastrację za ok. 150 zł, to chyba niedużo??[/QUOTE] Za chłopaczka powinno wyjśc ok. 100 zł, jak mniej niz 10 kg wazy to nawet 80. Może ktos by go przetrzymał jeden dzień. Quote
mikoada Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Myślisz, że u "naszej" wetki tyle będzie kosztować?? byłoby super ja myślałam, że sterylka i kastracja to ta sama cena :oops: jeśli zajdzie taka konieczność myślę, że jeden dzień będę mogła go przetrzymać, może mój TZ nie wyrzuci mnie razem z psami z domu :evil_lol: Quote
Recommended Posts