Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Sajmon [bo tak sobie Go nazwałam] zapadł mi w serce od mojej pierwszej wizyty w tym miejscu. Bardzo chciał przezwyciężyć strach, ale do dzisiaj Mu się to nie udało.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Podchodził już do mnie... Już tak niewiele brakowało... Ale jednak strach silniejszy od dobrych chęci...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Zauważułam,że bardzo poddaje się innym psom - dominują Go.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Jego strach stał się bronią kolegów niedoli.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Nie widziałam,żeby biegał z Nimi. Zawsze gdzieś schowany.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Nie jest agresywny ani do ludzi,ani do zwierząt.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Potrzebuje tymczasu, gdzie zobaczy,że człowiek nie zrobi krzywdy...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]W miejscu gdzie przebywa niebawem będzie wywóz do Mysłowic.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Tam już szans nie będzie mieć...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Pomóżcie mi Go urtować...[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Sajmon na szansę na tymczas!! Jest szansa,że nie pojedzie do Mysłowic!![/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Potrzebne są tylko pieniążki na wyciągnięcie Go ze schronu i na kastrację!! Proszę pomóżcie Mu nazbierać coś pieniążków!![/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Wpłaty które wpłynęły na Sajmona:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]- Renatalan - 50 zł[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]- Skarpeta Kudłaczy - 100 zł[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Bardzo dziękuję za pomoc :modla:
- bazarek Zuzlikowej - 45,50 zł
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Wydatki:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]- wyciągnięcie - 36,60 zł[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]- odrobaczanie+książeczka - 15 zł[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]- szczepienia 70 zł[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]_____________________[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]30 zł odsyłam kudłaczom [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Kontakt:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]tel: 785 549 189[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]mail: zaadoptuj.zwierzaka@interia.pl[/FONT]

• Replies 393
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jejku, ale śliczna mordeczka. Jutro postaram się zrobić mu kilka ogłoszeń na lokalnych portalach i może allegro dziabnę, dzisiaj już nie dam rady bo mam za sobą ponad 600 km zawoziłyśmy staruszka Agdanka do hoteliku u Kikou i ledwo widzę to co piszę :)

Posted

Wczoraj pisałam, że poogłaszam malucha i zrobię mu allegro a teraz dopiero doczytałam, że Klaudia napisała, że mały Sajmon potrzebuje tymczasu czy w takim razie robić mu ogłoszenia czy raczej póki co szukamy DT?

Posted

czy coś wiadomo więcej o piesku: czy jest kastrowany, ile ma lat, jak długo przebywa w schronisku, przy takiej liczbie psów na portalu i pełnym ich opisie te informacje są bardzo potrzebne.

Posted

[quote name='Renatalan']czy coś wiadomo więcej o piesku: czy jest kastrowany, ile ma lat, jak długo przebywa w schronisku, przy takiej liczbie psów na portalu i pełnym ich opisie te informacje są bardzo potrzebne.[/QUOTE]

Dopisuję się do pytania. Proszę o dane.
Klaudus, co wątek to ryczę :placz:

Posted

Sajmon ma 2 lata, sięga do kolana, jest bardzo spokojny a wręcz zaszczuty, nie wdaje się w bójki, spokojny w stosunku do innych psów, psiak nie jest kastrowany.

Posted

Z tego co wiem to nie ma co liczyć na pomoc w kastracji ze strony schronu w którym obecnie jest Sajmon. Trzeba by organizować to na własną rękę. Jak Klaudia sprawdzi i okaże się, że chłopak na 100% nie jest kastrowany to mogłabym spróbować załatwić kastrację za ok. 150 zł, to chyba niedużo??

Posted

Matko jedyna, straszny bidulek.
Wykupiłam kiedyś króliczkę w podobnym stanie z tą róźnicą, że ona nie tylko bała się ludzi ale na ich widok po prostu wyła. Nie wiem, co jej zrobiono z wyjątkiem tego, że jej właściciel (dobre określenie) przetrzymywał ją w za małej klatce w biurze. Udało mi się ustabilizować ją psychicznie i przekonać do ludzi. Okazała się wielką pieszczoszką, uwielbiała żeby jej śpiewać :)

Posted

[quote name='mikoada']Z tego co wiem to nie ma co liczyć na pomoc w kastracji ze strony schronu w którym obecnie jest Sajmon. Trzeba by organizować to na własną rękę. Jak Klaudia sprawdzi i okaże się, że chłopak na 100% nie jest kastrowany to mogłabym spróbować załatwić kastrację za ok. 150 zł, to chyba niedużo??[/QUOTE]
Za chłopaczka powinno wyjśc ok. 100 zł, jak mniej niz 10 kg wazy to nawet 80. Może ktos by go przetrzymał jeden dzień.

Posted

Myślisz, że u "naszej" wetki tyle będzie kosztować?? byłoby super ja myślałam, że sterylka i kastracja to ta sama cena :oops: jeśli zajdzie taka konieczność myślę, że jeden dzień będę mogła go przetrzymać, może mój TZ nie wyrzuci mnie razem z psami z domu :evil_lol: