Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maluchy cudne :)
Kati też oczywiście :D

O to już pełnoletnia ;-)
Szkoda Chrupka I i Chrupka II...
Króliki są fajne, masz gdzieś zdjęcia swojego?
No ja jestem na etapie namawiania na drugiego psa i moja mama by się zgodziła, ale tata...
Ja ogólnie to miałam czekać na psa, jak już nie będzie królika, ale wszyscy się zakochali w Kati i nie było mowy, żeby siedziała dalej w schronisku! :smile:
A planujesz mieć jakiegoś konkretną rasę?
no niestety :D
a no szkoda. pierwszego malucha szczerze mówiąc mało co pamiętam, miałam wtedy ok. 8 lat a był ze mną tylko tydzień. Za to po śmierci drugiego było strasznie, praktycznie nie pamiętałam życia bez niego, było tak pusto, tak smutno. teraz już patrzę an zdjęcia z uśmiechem na twarzy, ale trudno było się pozbierać. mimo że to był 'tylko' królik, do tego ja nie zajmowałam się nim jak należy..
Zdjęcia:
http://img593.imageshack.us/img593/1732/13888776.jpg
http://img207.imageshack.us/img207/5170/23491654.jpg
to jest Chrupek(II), malucha bym musiała poszukać na zdjęciach w albumie i robić zdjęcia zdjęciom, ale był podobny, z tym że nie miał tej plamki na nosie, nie miał brązowych wstawek, uszy miał czarne i wszystkie plamy były u niego mniejsze
chce schroniskową sunię, jakaś niedużą, ale w miarę masywną, żeby Krów jej nie zdeptał.. moi rodzice sami coś zaczęli jąkać o drugim psie, ale wolę poczekać do po maturze :) tym bardziej że za tydzień zaczynam wolontariat w schronisku więc będę miała czas poznać sunie i wybrać odpowiednią, bo niestety przy chesterze nie mogę brać pierwszej z brzegu.
Mi się marzy corgi pembroke najbardziej na świecie, ale na razie wolę jakaś bidę, jak się wyprowadzę to corgi będzie pierwszym co kupię :P Poza tym kiedyś planuję mieć jeszcze bullteriera, marzy mi się jeszcze staffik, pudel, toller, leonberger :D na wszystko przyjdzie pora, o ile nie zakocham się w corgich jeszcze bardziej niż teraz i nie zostanę w nich na zawsze xD ale jakiś bull albo chociaż bullowaty też musi być

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Prawda prawda.:D:D

:D :D:D

Iś & Chester napisał(a):
maluchy cudne :)
Kati też oczywiście :D

no niestety :D
a no szkoda. pierwszego malucha szczerze mówiąc mało co pamiętam, miałam wtedy ok. 8 lat a był ze mną tylko tydzień. Za to po śmierci drugiego było strasznie, praktycznie nie pamiętałam życia bez niego, było tak pusto, tak smutno. teraz już patrzę an zdjęcia z uśmiechem na twarzy, ale trudno było się pozbierać. mimo że to był 'tylko' królik, do tego ja nie zajmowałam się nim jak należy..
Zdjęcia:
http://img593.imageshack.us/img593/1732/13888776.jpg
http://img207.imageshack.us/img207/5170/23491654.jpg
to jest Chrupek(II), malucha bym musiała poszukać na zdjęciach w albumie i robić zdjęcia zdjęciom, ale był podobny, z tym że nie miał tej plamki na nosie, nie miał brązowych wstawek, uszy miał czarne i wszystkie plamy były u niego mniejsze
chce schroniskową sunię, jakaś niedużą, ale w miarę masywną, żeby Krów jej nie zdeptał.. moi rodzice sami coś zaczęli jąkać o drugim psie, ale wolę poczekać do po maturze :) tym bardziej że za tydzień zaczynam wolontariat w schronisku więc będę miała czas poznać sunie i wybrać odpowiednią, bo niestety przy chesterze nie mogę brać pierwszej z brzegu.
Mi się marzy corgi pembroke najbardziej na świecie, ale na razie wolę jakaś bidę, jak się wyprowadzę to corgi będzie pierwszym co kupię :P Poza tym kiedyś planuję mieć jeszcze bullteriera, marzy mi się jeszcze staffik, pudel, toller, leonberger :D na wszystko przyjdzie pora, o ile nie zakocham się w corgich jeszcze bardziej niż teraz i nie zostanę w nich na zawsze xD ale jakiś bull albo chociaż bullowaty też musi być

Dzięki ;)
Fajny był ten Chrupek :p
Ja sobie nie wyobrażam życia bez królika, jest już z nami ponad 6 lat, mam nadzieję, że będzie z nami jeszcze przynajmniej drugie tyle!
Będziesz wolontariuszką? A w jakim schronisku? :lol:
Psy ze schronisk są świetne, takie wdzięczne i w ogóle.
A planujesz sunię jakąś starszą czy młodszą?
Ile planów :D A dlaczego akurat corgi?

przeszlus napisał(a):
http://img404.imageshack.us/img404/813/dscn3892r.jpg
noe no to jest przegiećie !!
kto to widział takiego psiaka pokazwać :p

:D :D
Ja :D

dOgLoV napisał(a):
Słodziachne maleństwa , Kati tak dojrzale przy nich wygląda :loveu::loveu::loveu::loveu:

Tylko wygląda, bo poza tym to zachowuję się jak one :diabloti:

Posted

Lucky. napisał(a):
śliczne maleństwa !

Sylwia K napisał(a):
jakie słodkie maluszki:loveu:

deer_1987 napisał(a):
cudne malenstwa :loveu:

Mi też się podobają :loveu:
A dzisiaj druga sunieczka pojechała do domu!

Daga & Maks napisał(a):
http://img404.imageshack.us/img404/813/dscn3892r.jpg
urocza :loveu: aż pozazdrościć takiej tymczasowiczki :smile:

i ode mnie spóźnione, ale szczere życzenia, więc wszystkiego najlepszego :smile:

No fajne są! :-D
Dzięki ;-)

Posted

Paula03 napisał(a):

Dzięki ;)
Fajny był ten Chrupek :p
Ja sobie nie wyobrażam życia bez królika, jest już z nami ponad 6 lat, mam nadzieję, że będzie z nami jeszcze przynajmniej drugie tyle!
Będziesz wolontariuszką? A w jakim schronisku? :lol:
Psy ze schronisk są świetne, takie wdzięczne i w ogóle.
A planujesz sunię jakąś starszą czy młodszą?
Ile planów :D A dlaczego akurat corgi?

Życzę Ci tego, im dłużej Misia pożyje tym lepiej :)
mój niestety odszedł już w wieku 6 lat, ale to jeszcze nie była starość.. był chory, dostał paraliżu tylnych łapek, musieliśmy go uśpić.
Tak, zbieram się od dłuższego czasu, teraz zgadałam się z koleżanką z dogo która chodzi do mojej szkoły więc mam motywację ;) do Krakowskiego
Wiek nie jest jakimś kryterium, ale wolałabym raczej nie rówieśniczkę Chestera. I raczej nie szczeniak, coś rok w zwyż, ale też nie całkiem staruszkę, bo Krów jest strasznie niedelikatny i mógłby ją zbyt natarczywie molestować.
Planem jest corgi i bull, reszta to raczej dodatkowe marzenia :D
Czemu corgi ? sama nie wiem :D Najpierw zobaczyłam na zdjęciach i strasznie spodobał mi się ten typ urody. Potem jakoś stopniowo zaczęłam poznawać rasę, czytać coś, na wystawach przesiadywać koło ich ringów. I całkiem mnie wzięło, zakochałam się w tych 'aniołkach'. Ich wygląd to dla mnie ideał(szczególnie rudo-białe:loveu: zresztą najpiękniejsze wg mnie corgi możesz zobaczyć na dogo- 'dzieci' Fryteli, Chilli i jej bobasy), charakter też- bo to owczarek, ale nie aż taki pracocholik jak np. on czy border, bo wpatrzony we właściciela, ale ze swoim zdaniem, kochany i charakterny w jednym. Takie cudeńko po prostu :) nic tylko zjeść xD

Posted

Iś & Chester napisał(a):
Życzę Ci tego, im dłużej Misia pożyje tym lepiej :)
mój niestety odszedł już w wieku 6 lat, ale to jeszcze nie była starość.. był chory, dostał paraliżu tylnych łapek, musieliśmy go uśpić.
Tak, zbieram się od dłuższego czasu, teraz zgadałam się z koleżanką z dogo która chodzi do mojej szkoły więc mam motywację ;) do Krakowskiego
Wiek nie jest jakimś kryterium, ale wolałabym raczej nie rówieśniczkę Chestera. I raczej nie szczeniak, coś rok w zwyż, ale też nie całkiem staruszkę, bo Krów jest strasznie niedelikatny i mógłby ją zbyt natarczywie molestować.
Planem jest corgi i bull, reszta to raczej dodatkowe marzenia :D
Czemu corgi ? sama nie wiem :D Najpierw zobaczyłam na zdjęciach i strasznie spodobał mi się ten typ urody. Potem jakoś stopniowo zaczęłam poznawać rasę, czytać coś, na wystawach przesiadywać koło ich ringów. I całkiem mnie wzięło, zakochałam się w tych 'aniołkach'. Ich wygląd to dla mnie ideał(szczególnie rudo-białe:loveu: zresztą najpiękniejsze wg mnie corgi możesz zobaczyć na dogo- 'dzieci' Fryteli, Chilli i jej bobasy), charakter też- bo to owczarek, ale nie aż taki pracocholik jak np. on czy border, bo wpatrzony we właściciela, ale ze swoim zdaniem, kochany i charakterny w jednym. Takie cudeńko po prostu :) nic tylko zjeść xD

No niech żyje ;)
Szkoda króliczka, ale lepsze uśpienie niż takie cierpienie...
Ja też jestem wolontariuszką w schronisku w Łowiczu ;)
A Krakowskie schronisko ma gdzieś na dogo wątek?
Ale dodatkowe marzenia też trzeba spełniać, prędzej czy później :D
Jak tak piszesz to brzmi fajnie ;) Muszę sobie chyba o nich poczytać w wolnej chwili :D

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
A mi ta rasa się nie podoba.:D

Jaka szczerość :D
No cóż każdy ma swoje zdanie na ten temat. ;)
Ja np. uwielbiam Owczarki niemieckie i Owczarki szkockie collie :p

Posted

Też się zgadzam, po to jest tyle ras żeby każdy mógł znaleźć coś dla siebie :) i logiczne jest ze nie każdemu się wszystko podoba.
Mi się husky, i w ogóle psy północy (mamuciaki, samoyedy) strasznie podobają, ale charakter kompletnie nie mój.
Onków też nie lubię zbytnio :D Collaki mi się podobają, ale nie jakoś szczególnie.
Są rasy jak yorki czy dog de bordex które mi się w ogóle nie podobają, i nie chciałabym takowego mieć. Co nie zmienia faktu że każdego psa szanuję i każdy pies, nawet fizycznie brzydki jest na swój sposób piękny.
Nie sugeruj się moim opisem, bo ja jestem ich miłośniczką więc wymieniam Ci same zalety ;d wiadomo, każdy pies ma swoje wady no i każdy człowiek pod pojęciem psa idealnego ma co innego :)

Posted

Iś & Chester napisał(a):
Też się zgadzam, po to jest tyle ras żeby każdy mógł znaleźć coś dla siebie :) i logiczne jest ze nie każdemu się wszystko podoba.
Mi się husky, i w ogóle psy północy (mamuciaki, samoyedy) strasznie podobają, ale charakter kompletnie nie mój.
Onków też nie lubię zbytnio :D Collaki mi się podobają, ale nie jakoś szczególnie.
Są rasy jak yorki czy dog de bordex które mi się w ogóle nie podobają, i nie chciałabym takowego mieć. Co nie zmienia faktu że każdego psa szanuję i każdy pies, nawet fizycznie brzydki jest na swój sposób piękny.
Nie sugeruj się moim opisem, bo ja jestem ich miłośniczką więc wymieniam Ci same zalety ;d wiadomo, każdy pies ma swoje wady no i każdy człowiek pod pojęciem psa idealnego ma co innego :)

Ja też lubię psy z północy, ale właśnie nie z charakteru!
Dokładnie są psy, ładne dla jednych, a dla innych niekoniecznie, ale każdego psa trzeba szanować ;)
No właśnie zauważyłam, że są same zalety, dlatego mi się z opisu spodobało ;)

Posted

Iś & Chester napisał(a):

jest wątek zbiorczy psiaków z krakowskiego schroniska: http://www.dogomania.pl/threads/120874

zgadzam się z twoją wypowiedzią. :) Nie każdy pies jest ładny,ale nie oznacza,że gorszy.:D

PS. idę zagłosować na twojego psiaka.:D