Paula03 Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 Udało się! Są zdjęcia ;) A na nich Kati i dwie tymczasowiczki Kai, obecnie jedna już w domku: Quote
Paula03 Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 sator_k_ napisał(a):Prześliczne maluch:loveu: Prawda? :loveu: Quote
Avaloth Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 maluchy cudne :) Kati też oczywiście :D O to już pełnoletnia ;-) Szkoda Chrupka I i Chrupka II... Króliki są fajne, masz gdzieś zdjęcia swojego? No ja jestem na etapie namawiania na drugiego psa i moja mama by się zgodziła, ale tata... Ja ogólnie to miałam czekać na psa, jak już nie będzie królika, ale wszyscy się zakochali w Kati i nie było mowy, żeby siedziała dalej w schronisku! :smile: A planujesz mieć jakiegoś konkretną rasę?no niestety :D a no szkoda. pierwszego malucha szczerze mówiąc mało co pamiętam, miałam wtedy ok. 8 lat a był ze mną tylko tydzień. Za to po śmierci drugiego było strasznie, praktycznie nie pamiętałam życia bez niego, było tak pusto, tak smutno. teraz już patrzę an zdjęcia z uśmiechem na twarzy, ale trudno było się pozbierać. mimo że to był 'tylko' królik, do tego ja nie zajmowałam się nim jak należy.. Zdjęcia: http://img593.imageshack.us/img593/1732/13888776.jpg http://img207.imageshack.us/img207/5170/23491654.jpg to jest Chrupek(II), malucha bym musiała poszukać na zdjęciach w albumie i robić zdjęcia zdjęciom, ale był podobny, z tym że nie miał tej plamki na nosie, nie miał brązowych wstawek, uszy miał czarne i wszystkie plamy były u niego mniejsze chce schroniskową sunię, jakaś niedużą, ale w miarę masywną, żeby Krów jej nie zdeptał.. moi rodzice sami coś zaczęli jąkać o drugim psie, ale wolę poczekać do po maturze :) tym bardziej że za tydzień zaczynam wolontariat w schronisku więc będę miała czas poznać sunie i wybrać odpowiednią, bo niestety przy chesterze nie mogę brać pierwszej z brzegu. Mi się marzy corgi pembroke najbardziej na świecie, ale na razie wolę jakaś bidę, jak się wyprowadzę to corgi będzie pierwszym co kupię :P Poza tym kiedyś planuję mieć jeszcze bullteriera, marzy mi się jeszcze staffik, pudel, toller, leonberger :D na wszystko przyjdzie pora, o ile nie zakocham się w corgich jeszcze bardziej niż teraz i nie zostanę w nich na zawsze xD ale jakiś bull albo chociaż bullowaty też musi być Quote
przeszlus Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 http://img404.imageshack.us/img404/813/dscn3892r.jpg noe no to jest przegiećie !! kto to widział takiego psiaka pokazwać :p Quote
łamAga Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Słodziachne maleństwa , Kati tak dojrzale przy nich wygląda :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Daga&Maks Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 http://img404.imageshack.us/img404/813/dscn3892r.jpg urocza :loveu: aż pozazdrościć takiej tymczasowiczki :) i ode mnie spóźnione, ale szczere życzenia, więc wszystkiego najlepszego :) Quote
Paula03 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Aleksandra95 napisał(a):Prawda prawda.:D:D :D :D:D Iś & Chester napisał(a):maluchy cudne :) Kati też oczywiście :D no niestety :D a no szkoda. pierwszego malucha szczerze mówiąc mało co pamiętam, miałam wtedy ok. 8 lat a był ze mną tylko tydzień. Za to po śmierci drugiego było strasznie, praktycznie nie pamiętałam życia bez niego, było tak pusto, tak smutno. teraz już patrzę an zdjęcia z uśmiechem na twarzy, ale trudno było się pozbierać. mimo że to był 'tylko' królik, do tego ja nie zajmowałam się nim jak należy.. Zdjęcia: http://img593.imageshack.us/img593/1732/13888776.jpg http://img207.imageshack.us/img207/5170/23491654.jpg to jest Chrupek(II), malucha bym musiała poszukać na zdjęciach w albumie i robić zdjęcia zdjęciom, ale był podobny, z tym że nie miał tej plamki na nosie, nie miał brązowych wstawek, uszy miał czarne i wszystkie plamy były u niego mniejsze chce schroniskową sunię, jakaś niedużą, ale w miarę masywną, żeby Krów jej nie zdeptał.. moi rodzice sami coś zaczęli jąkać o drugim psie, ale wolę poczekać do po maturze :) tym bardziej że za tydzień zaczynam wolontariat w schronisku więc będę miała czas poznać sunie i wybrać odpowiednią, bo niestety przy chesterze nie mogę brać pierwszej z brzegu. Mi się marzy corgi pembroke najbardziej na świecie, ale na razie wolę jakaś bidę, jak się wyprowadzę to corgi będzie pierwszym co kupię :P Poza tym kiedyś planuję mieć jeszcze bullteriera, marzy mi się jeszcze staffik, pudel, toller, leonberger :D na wszystko przyjdzie pora, o ile nie zakocham się w corgich jeszcze bardziej niż teraz i nie zostanę w nich na zawsze xD ale jakiś bull albo chociaż bullowaty też musi być Dzięki ;) Fajny był ten Chrupek :p Ja sobie nie wyobrażam życia bez królika, jest już z nami ponad 6 lat, mam nadzieję, że będzie z nami jeszcze przynajmniej drugie tyle! Będziesz wolontariuszką? A w jakim schronisku? :lol: Psy ze schronisk są świetne, takie wdzięczne i w ogóle. A planujesz sunię jakąś starszą czy młodszą? Ile planów :D A dlaczego akurat corgi? przeszlus napisał(a):http://img404.imageshack.us/img404/813/dscn3892r.jpg noe no to jest przegiećie !! kto to widział takiego psiaka pokazwać :p :D :D Ja :D dOgLoV napisał(a):Słodziachne maleństwa , Kati tak dojrzale przy nich wygląda :loveu::loveu::loveu::loveu: Tylko wygląda, bo poza tym to zachowuję się jak one :diabloti: Quote
Paula03 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Lucky. napisał(a):śliczne maleństwa ! Sylwia K napisał(a):jakie słodkie maluszki:loveu: deer_1987 napisał(a):cudne malenstwa :loveu: Mi też się podobają :loveu: A dzisiaj druga sunieczka pojechała do domu! Daga & Maks napisał(a):http://img404.imageshack.us/img404/813/dscn3892r.jpg urocza :loveu: aż pozazdrościć takiej tymczasowiczki :smile: i ode mnie spóźnione, ale szczere życzenia, więc wszystkiego najlepszego :smile: No fajne są! :-D Dzięki ;-) Quote
sunshine Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 co za kulki:loveu: a Kati bardzo cierpliwa koleżanaka:lol: Quote
Paula03 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 sunshine napisał(a):co za kulki:loveu: a Kati bardzo cierpliwa koleżanaka:lol: Śliczne :loveu: ;) No nie wiem, zależy co masz na myśli przez cierpliwa :D Quote
Avaloth Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Paula03 napisał(a): Dzięki ;) Fajny był ten Chrupek :p Ja sobie nie wyobrażam życia bez królika, jest już z nami ponad 6 lat, mam nadzieję, że będzie z nami jeszcze przynajmniej drugie tyle! Będziesz wolontariuszką? A w jakim schronisku? :lol: Psy ze schronisk są świetne, takie wdzięczne i w ogóle. A planujesz sunię jakąś starszą czy młodszą? Ile planów :D A dlaczego akurat corgi? Życzę Ci tego, im dłużej Misia pożyje tym lepiej :) mój niestety odszedł już w wieku 6 lat, ale to jeszcze nie była starość.. był chory, dostał paraliżu tylnych łapek, musieliśmy go uśpić. Tak, zbieram się od dłuższego czasu, teraz zgadałam się z koleżanką z dogo która chodzi do mojej szkoły więc mam motywację ;) do Krakowskiego Wiek nie jest jakimś kryterium, ale wolałabym raczej nie rówieśniczkę Chestera. I raczej nie szczeniak, coś rok w zwyż, ale też nie całkiem staruszkę, bo Krów jest strasznie niedelikatny i mógłby ją zbyt natarczywie molestować. Planem jest corgi i bull, reszta to raczej dodatkowe marzenia :D Czemu corgi ? sama nie wiem :D Najpierw zobaczyłam na zdjęciach i strasznie spodobał mi się ten typ urody. Potem jakoś stopniowo zaczęłam poznawać rasę, czytać coś, na wystawach przesiadywać koło ich ringów. I całkiem mnie wzięło, zakochałam się w tych 'aniołkach'. Ich wygląd to dla mnie ideał(szczególnie rudo-białe:loveu: zresztą najpiękniejsze wg mnie corgi możesz zobaczyć na dogo- 'dzieci' Fryteli, Chilli i jej bobasy), charakter też- bo to owczarek, ale nie aż taki pracocholik jak np. on czy border, bo wpatrzony we właściciela, ale ze swoim zdaniem, kochany i charakterny w jednym. Takie cudeńko po prostu :) nic tylko zjeść xD Quote
Paula03 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Iś & Chester napisał(a):Życzę Ci tego, im dłużej Misia pożyje tym lepiej :) mój niestety odszedł już w wieku 6 lat, ale to jeszcze nie była starość.. był chory, dostał paraliżu tylnych łapek, musieliśmy go uśpić. Tak, zbieram się od dłuższego czasu, teraz zgadałam się z koleżanką z dogo która chodzi do mojej szkoły więc mam motywację ;) do Krakowskiego Wiek nie jest jakimś kryterium, ale wolałabym raczej nie rówieśniczkę Chestera. I raczej nie szczeniak, coś rok w zwyż, ale też nie całkiem staruszkę, bo Krów jest strasznie niedelikatny i mógłby ją zbyt natarczywie molestować. Planem jest corgi i bull, reszta to raczej dodatkowe marzenia :D Czemu corgi ? sama nie wiem :D Najpierw zobaczyłam na zdjęciach i strasznie spodobał mi się ten typ urody. Potem jakoś stopniowo zaczęłam poznawać rasę, czytać coś, na wystawach przesiadywać koło ich ringów. I całkiem mnie wzięło, zakochałam się w tych 'aniołkach'. Ich wygląd to dla mnie ideał(szczególnie rudo-białe:loveu: zresztą najpiękniejsze wg mnie corgi możesz zobaczyć na dogo- 'dzieci' Fryteli, Chilli i jej bobasy), charakter też- bo to owczarek, ale nie aż taki pracocholik jak np. on czy border, bo wpatrzony we właściciela, ale ze swoim zdaniem, kochany i charakterny w jednym. Takie cudeńko po prostu :) nic tylko zjeść xD No niech żyje ;) Szkoda króliczka, ale lepsze uśpienie niż takie cierpienie... Ja też jestem wolontariuszką w schronisku w Łowiczu ;) A Krakowskie schronisko ma gdzieś na dogo wątek? Ale dodatkowe marzenia też trzeba spełniać, prędzej czy później :D Jak tak piszesz to brzmi fajnie ;) Muszę sobie chyba o nich poczytać w wolnej chwili :D Quote
Paula03 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Aleksandra95 napisał(a):A mi ta rasa się nie podoba.:D Jaka szczerość :D No cóż każdy ma swoje zdanie na ten temat. ;) Ja np. uwielbiam Owczarki niemieckie i Owczarki szkockie collie :p Quote
Aleksa. Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 No a co mam kłamać ?? :D po prostu nie mój typ. ;-) no a niektórym nie podobają się husky a mi bardzo się podobają.:D Quote
Paula03 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Aleksandra95 napisał(a):No a co mam kłamać ?? :D po prostu nie mój typ. ;-) no a niektórym nie podobają się husky a mi bardzo się podobają.:D Dokładnie :D Quote
Avaloth Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Też się zgadzam, po to jest tyle ras żeby każdy mógł znaleźć coś dla siebie :) i logiczne jest ze nie każdemu się wszystko podoba. Mi się husky, i w ogóle psy północy (mamuciaki, samoyedy) strasznie podobają, ale charakter kompletnie nie mój. Onków też nie lubię zbytnio :D Collaki mi się podobają, ale nie jakoś szczególnie. Są rasy jak yorki czy dog de bordex które mi się w ogóle nie podobają, i nie chciałabym takowego mieć. Co nie zmienia faktu że każdego psa szanuję i każdy pies, nawet fizycznie brzydki jest na swój sposób piękny. Nie sugeruj się moim opisem, bo ja jestem ich miłośniczką więc wymieniam Ci same zalety ;d wiadomo, każdy pies ma swoje wady no i każdy człowiek pod pojęciem psa idealnego ma co innego :) Quote
Paula03 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Iś & Chester napisał(a):Też się zgadzam, po to jest tyle ras żeby każdy mógł znaleźć coś dla siebie :) i logiczne jest ze nie każdemu się wszystko podoba. Mi się husky, i w ogóle psy północy (mamuciaki, samoyedy) strasznie podobają, ale charakter kompletnie nie mój. Onków też nie lubię zbytnio :D Collaki mi się podobają, ale nie jakoś szczególnie. Są rasy jak yorki czy dog de bordex które mi się w ogóle nie podobają, i nie chciałabym takowego mieć. Co nie zmienia faktu że każdego psa szanuję i każdy pies, nawet fizycznie brzydki jest na swój sposób piękny. Nie sugeruj się moim opisem, bo ja jestem ich miłośniczką więc wymieniam Ci same zalety ;d wiadomo, każdy pies ma swoje wady no i każdy człowiek pod pojęciem psa idealnego ma co innego :) Ja też lubię psy z północy, ale właśnie nie z charakteru! Dokładnie są psy, ładne dla jednych, a dla innych niekoniecznie, ale każdego psa trzeba szanować ;) No właśnie zauważyłam, że są same zalety, dlatego mi się z opisu spodobało ;) Quote
Aleksa. Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Iś & Chester napisał(a):Też się zgadzam, po to jest tyle ras żeby każdy mógł znaleźć coś dla siebie :) i logiczne jest ze nie każdemu się wszystko podoba. Mi się husky, i w ogóle psy północy (mamuciaki, samoyedy) strasznie podobają, ale charakter kompletnie nie mój. Onków też nie lubię zbytnio :D Collaki mi się podobają, ale nie jakoś szczególnie. Są rasy jak yorki czy dog de bordex które mi się w ogóle nie podobają, i nie chciałabym takowego mieć. Co nie zmienia faktu że każdego psa szanuję i każdy pies, nawet fizycznie brzydki jest na swój sposób piękny. Nie sugeruj się moim opisem, bo ja jestem ich miłośniczką więc wymieniam Ci same zalety ;d wiadomo, każdy pies ma swoje wady no i każdy człowiek pod pojęciem psa idealnego ma co innego :) jest wątek zbiorczy psiaków z krakowskiego schroniska: http://www.dogomania.pl/threads/120874 zgadzam się z twoją wypowiedzią. :) Nie każdy pies jest ładny,ale nie oznacza,że gorszy.:D PS. idę zagłosować na twojego psiaka.:D Quote
Recommended Posts