Nugatowa Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 Witam :cool3: Zastanawia mnie to już jakiś czas, gdyż przeczytałam w jednej z publikacji by podawać psu pare ziren surowej kukurydzy do posiłków, ułatwia to trawienie. Czy stosujecie tą metodę i rzeczywiście działa ?:lol: Quote
Nugatowa Posted May 2, 2006 Author Posted May 2, 2006 Nikt nic nie wie :placz: :placz: Ja to mam pecha nikt mi na nowy temat nie odpowie :mad: Quote
marmara_19 Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 ziarna??hmm moje psy wcinaly surowa kukurydze.. tzn obgryzaly;p;p i jakos nic im nie bylo a te ziarna wychodizly w calosci.. Quote
Nugatowa Posted May 2, 2006 Author Posted May 2, 2006 hmmmm mój kolby nie chce jesc :roll: :roll: a popcorn oo tak :cool3: Quote
sylrwia Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 Ale skąd o tej porze roku dostac surowe ziarna kukurydzy?:crazyeye: Z porcji na popcorn? Czy z puszek? Quote
Nugatowa Posted May 3, 2006 Author Posted May 3, 2006 sylrwia napisał(a):Ale skąd o tej porze roku dostac surowe ziarna kukurydzy?:crazyeye: Z porcji na popcorn? Czy z puszek?' Z porcji na popcorn tylko trzeba patrzeć na tył bo niektóre sa nafaszerwoane chemia :roll: Quote
axel$ Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 Ztego co wiem,to powinno się raczej unikać podawania kukurydzy.Tak myślę,ale może jestrm w błędzie?Może ktoś nas oświeci?:cool3: Quote
darek Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Jest wiele teorii-jedna mówi,że psu mozna podawać rośliny strączkowe inna,ze nie nalezy tego robić,bo pies ich nie trawi-trudno powiedzieć.Może warto zapytac o to weta. Ja sam nie podaje swojemu psu tego typu rarytasów,ale jak kiedys zrobiłem sobie popcorn,to faktycznie wszamał ze smakiem śliniąc się przy tym obficie :]-tak dla smaka. Quote
katrinko Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 darek napisał(a):Jest wiele teorii-jedna mówi,że psu mozna podawać rośliny strączkowe inna,ze nie nalezy tego robić,bo pies ich nie trawi-trudno powiedzieć.Może warto zapytac o to weta. kukurydza nie jest rośliną strączkową :-o Quote
darek Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Oczywiście thx za poprawienie-kukurydza jest rośliną zbożową(rodzina traw),jakoś tak niefortunnie mi sie skojarzyła z fasolą-hehe.Co nie zmienia faktu,że psom jej podawać sie nie powinno. Quote
Angelka Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 A to ciekawe, bo wszystkie karmy ktore są przeznaczone dla psów wrażliwych lub chorych maja w składzie kukurydze np. Sano croq Happy Doga i diety Royala i jeszcze wiele innych. Quote
darek Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 Gdzies jest na forum wątek odnosnie kukurydzy(wyszukiwarka)-ja nie chcę się wypowiadać na ten tamat szerzej-w karmie jaką mój pies je nie ma kukurydzy,ja równiez jej mu nie podaje wiec jakoś mnie to nie interesuje zabardzo. Quote
Recommended Posts