ira.s Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 ...przy profesjonalnym wystawianiu 4,5 miesięcznej suni, gdyż będzie to mój ringowy debiut (zarówno jako wystawcy, jak i widza) i wolałbym już na samym starcie uniknąć wtopa z braku jakiegokolwiek ringowego obycia (mimo, że w klasie baby nie będę miał żadnej konkurencji, to i tak nie czuję się na siłach, aby godnie walory swojego haszczaka zaprezentować, a nie chciałbym przez swoją nieumiejętność pogrzebać jej szans na dobry wynik). Quote
Merrick Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Moim zdaniem chociaż za pierwszym razem powinieneś spróbować sam, bo inaczej nigdy się nie nauczysz. Ja na mojej pierwszej wystawie ( w Będzinie) też kompletnie nie wiedziałam o co chodzi. Sędzia zwrócił mi uwagę że źle biegnę i wytłumaczył jak mam to robić. Zrozumiał że to mój debiut a Tamlin i tak otrzymał ocenę wybitniw obiecującą ;) Quote
ira.s Posted June 19, 2010 Author Posted June 19, 2010 Merrick napisał(a):Sędzia zwrócił mi uwagę że źle biegnę... Mój problem jest poważniejszy, gdyż w żaden sposób swojej suni pod tą wystawę nie szkoliłem (niestety kompletny brak czasu ze względów zarówno zawodowych, jak i rodzinnych zrobił swoje), a na domiar złego kompletnie nie wiem, jak się profesjonalnie wystawia haszczaki (a skądinąd wiem, że handling to prawdziwa sztuka, od której w dużej mierze zależy końcowa nota i często obiecujący pies przegra w starciu ze słabszym tylko na skutek złej prezentacji wystawcy, czego bym wolał uniknąć). Quote
Recommended Posts