gops Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 u nas po acanie nie bylo zadnego lupiezu podejzewam ze uczulona jest na kurczaka wlasnie albo na jakeis zboza nie wiem na co ale acana jej nie uczula myslalm nad brit care , ale nie wiem czy warto moze jeszcze jakies pomysly ? Quote
karola&gacek Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Z tego co piszą na stronie www to Orijen również nie posiada zbóż ;) Miałam małe opakowanie Orijena z wystawy i mojemu niejadkowi smakowało (ale za duże granulki i mu kawałki wpadały między zęby a "policzek" więc zostajemy przy Acanie). Mają opakowania po 7kg Quote
Cimi Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Dla mnie wielkośc granulek Orijena i Acany jest porównywalna :cool3: Quote
Delph Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Taste of the Wild jest w opakowaniach po 6,8 kg. Bez zbóż, wersja rybna idealna dla alergików ;) Quote
togaa Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Jak wcześniej pisałam,z Acany generalnie jestem zadowolona tyle że zrobiłam błąd i nie chciało mi sie studiować dokładnie składu Nowej... Zmusiły mnie do tego wczoraj zaokrąglone boczki mojego średnio 7 kg mikrusa i....wściekła jestem na siebie,że tak póżno sie doczytałam... Mikrus z wagi 6,6 kg wiosną, dziśiaj waży prawie 8 kg !!!! Ale co sie dziwić.Nowa Acana " Adult small breed "ma zwiekszona ilość tłuszczu do 17 % !!! Wiecej ma tez białka, mniej Omega 3...! Oj, zaczyna mi sie to nie podobać. Tym bardziej że maluch dostawał naprawde minimalne dawki karmy... Na starej było ok...na nowej przytył! Koniec !. Mały juz tej karmy nie dostanie! Quote
Agnes Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 togaa napisał(a): Koniec !. Mały juz tej karmy nie dostanie! a nie mozesz po prostu zmniejszyc dawke obecnej karmy?:lol: przeciez tabelki na karmach sa tylko jakas tam podstawa przy karmieniu, nalezy dobrac odpowiednie dawki do swojego psa Quote
Blizniak2 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Za Acaną przemawia cena. Często są promocje w różnych sklepach. Można spotkać nawet 50% obniżki. Zresztą zobaczcie: Acana adult senior Quote
Chefrenek Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 [quote name='Blizniak2']Za Acaną przemawia cena. Często są promocje w różnych sklepach. Można spotkać nawet 50% obniżki. Zresztą zobaczcie: Acana adult senior Takiej acany już nie robią więc bardzo możliwe, że ma krótki termin przydatności. Quote
szwajc Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Zmieniłem 3 weterynarzy (powód zabieg operacyjny psa oraz przeprowadzka) każdy był oznaczony inną karmą Royal, Hills oraz Eukanuba. Każdy wykluczał inne karmy, konkurencje oraz zaprzeczał diagnozom poprzednika - zasadniczo jedna banda! Po rezygnacji z diety vet. stosuję acana pacifica i jest ok Quote
Aeri Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 A moze PRO PAC Sensitive ? slyszalem ze jest to dobra hypoalergiczna karma . Tyle ze zawiera kurczaka . Quote
gops Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 juz zamienilam na nutro choice z jagniecina i ryzem i mysle sie ze sie sprawdzi ;) Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Harry na Acanie jest od soboty. Narazie wszystko dobrze, nie było rzadnych sensacji żołądkowych. Po jakim mniej więcej czasie (choć wiem, że w sumie to od psa zależy) "widać", że dana karma mu służy? Quote
Agnes Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 go|denk@! napisał(a):Harry na Acanie jest od soboty. Narazie wszystko dobrze, nie było rzadnych sensacji żołądkowych. Po jakim mniej więcej czasie (choć wiem, że w sumie to od psa zależy) "widać", że dana karma mu służy? minimum 2 tygodnie, u nas jednak po miesiacu juz wiem czy jest dobrze czy nie Quote
cuciola Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 skusilismy sie na Acane pacifica..zobaczymy jak bedzie. Quote
paulina2904 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 cuciola napisał(a):skusilismy sie na Acane pacifica..zobaczymy jak bedzie. Czekam na recenzję ,bo nie iwem czy mojemu mam ją zamówic:lol: Quote
mineralna_ Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Ja Acanę kupuje od dłuższego czasu (zaczęłam od starej wersji dla małych ras :P) i jestem zadowolona, mimo że psica nie je za chętnie. wszystko fajnie, sierść miękka, ale mimo wszystko teraz, kiedy kupowałam, zastanawiałam się między acaną i nutrą Quote
Onomato-Peja Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Czy Acana Pacifica nie jest uczulająca ? Psina okazała się alergiczką i nie wiem, czy mogę tak ryzykować kupując ta karmę, bo w tym miesiącu będzie to już trzecia zakupiona, jeśli okaże się uczulająca to klapa :roll: Quote
Chefrenek Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='Onomato-Peja']Czy Acana Pacifica nie jest uczulająca ? Psina okazała się alergiczką i nie wiem, czy mogę tak ryzykować kupując ta karmę, bo w tym miesiącu będzie to już trzecia zakupiona, jeśli okaże się uczulająca to klapa :roll:[/QUOTE] A na co ta alergia? Quote
Onomato-Peja Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='Chefrenek']A na co ta alergia?[/QUOTE] Nie wiem... Dziś u Weta byłam, bo psina robali nie ma a się drapie. Niby po Bricie no i powiedział właśnie, że to objawy alergii i, że mam jak najszybciej zmienić młodej karmę ( oczywiście polecił tylko royala i bento- bo to mają w sprzedaży) śmierdzi mi to trochę bo ani jedna karma ani druga jakoś specjalnie mi nie podchodzi. W każdym razie tak jakoś dziwnie, powiedział tylko, że sunia ma alergię na Brita i że mam zmienić karmę... :cool1: EDIT : No i żeby nie było sprawdził sierść, uszy, oczy. Quote
Chefrenek Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='Onomato-Peja']Nie wiem... Dziś u Weta byłam, bo psina robali nie ma a się drapie. Niby po Bricie no i powiedział właśnie, że to objawy alergii i, że mam jak najszybciej zmienić młodej karmę ( oczywiście polecił tylko royala i bento- bo to mają w sprzedaży) śmierdzi mi to trochę bo ani jedna karma ani druga jakoś specjalnie mi nie podchodzi. W każdym razie tak jakoś dziwnie, powiedział tylko, że sunia ma alergię na Brita i że mam zmienić karmę... :cool1: EDIT : No i żeby nie było sprawdził sierść, uszy, oczy.[/QUOTE] A gruczoły sprawdził? A co to za brit? Szukaj karmy, która ma inny skład.;) Quote
Onomato-Peja Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='Chefrenek']A gruczoły sprawdził? A co to za brit? Szukaj karmy, która ma inny skład.;)[/QUOTE] Tak, to było takie przebadanie sprawdzał oczy, uszy, sierść, skórę, gruczoły okołoodbytowe, cycuchy, zęby ;) Brit Adult Large ;) No to Acana ma inny skład :lol: No nic spróbujemy... A testy na sprawdzenie na co pies uczulony można zrobić od tak ? :razz: Bo bym się pokusiła. Quote
gops Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='Onomato-Peja']Tak, to było takie przebadanie sprawdzał oczy, uszy, sierść, skórę, gruczoły okołoodbytowe, cycuchy, zęby ;) Brit Adult Large ;) No to Acana ma inny skład :lol: No nic spróbujemy... A testy na sprawdzenie na co pies uczulony można zrobić od tak ? :razz: Bo bym się pokusiła.[/QUOTE] moja sucz jest uczulona chyba na jakies zboza , na acanie wszystko bylo okey , zadnych alergi, a karmilam wszystkimi rodzajami acany sprobuj :lol: przerzucilam sie na inne karmy bo cena acany pzrestala mi odpowiadac i wielkosc workow teraz szukam :roll: zaluje ze zrezygnowalam i chyba spowrotem wroce do tej karmy sucz drapie sie prawie po kazdej karmie teraz konczy 7,5kg worek best choice z ryba i napoczatku to byla tragedia, tak sie drapala , z czasem przestala ale juz nie ryzykuje i drugi raz nie kupie tej karmy mozesz wziac odrazu acane z jagniecina , po tej wersji nie powinna miec uczulenie , czesto sie zdarza ze to kurczak i ryba uczulaja ;) Quote
Onomato-Peja Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='gops']moja sucz jest uczulona chyba na jakies zboza , na acanie wszystko bylo okey , zadnych alergi, a karmilam wszystkimi rodzajami acany sprobuj :lol: przerzucilam sie na inne karmy bo cena acany pzrestala mi odpowiadac i wielkosc workow teraz szukam :roll: zaluje ze zrezygnowalam i chyba spowrotem wroce do tej karmy sucz drapie sie prawie po kazdej karmie teraz konczy 7,5kg worek best choice z ryba i napoczatku to byla tragedia, tak sie drapala , z czasem przestala ale juz nie ryzykuje i drugi raz nie kupie tej karmy mozesz wziac odrazu acane z jagniecina , po tej wersji nie powinna miec uczulenie , czesto sie zdarza ze to kurczak i ryba uczulaja ;)[/QUOTE] ale z jagnięciną nie ma worków 7,5 kg :angryy: 2,5 starczy mi na tydzień a 13,5 na 2 miesiące a jeśli jej ta karma nie podpasuje to będę musiała ją przez całe 2 miechy nią karmić :shake: Zamówiłam już Pacifica. Quote
gops Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='Onomato-Peja']ale z jagnięciną nie ma worków 7,5 kg :angryy: 2,5 starczy mi na tydzień a 13,5 na 2 miesiące a jeśli jej ta karma nie podpasuje to będę musiała ją przez całe 2 miechy nią karmić :shake: Zamówiłam już Pacifica.[/QUOTE] no wlasnie i to jest najwiekszy blad acany nie ma workow po 7,5kg gdyby byly to bym nie zrezygnowala a swoja droga to malo je Twoja sucz, moja ma 7,5kg na miesiac a Twoja 2 razy wieksza :diabloti: powinnas wziac np 3 kg i sparwdzic bo potem jak sie okaze ze tez uczula to nie ebdzie latwo reszty sprzedac Quote
Onomato-Peja Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='gops']no wlasnie i to jest najwiekszy blad acany nie ma workow po 7,5kg gdyby byly to bym nie zrezygnowala a swoja droga to malo je Twoja sucz, moja ma 7,5kg na miesiac a Twoja 2 razy wieksza :diabloti: powinnas wziac np 3 kg i sparwdzic bo potem jak sie okaze ze tez uczula to nie ebdzie latwo reszty sprzedac[/QUOTE] 270 g na dzień ;) wychodzi ok. 27 dni a w resztę będzie dostawała Barfa ;) no właśnie też pomyślałam o tym i zamawiam 2 x 2,5 kg lamb&apple i pacifica ;) Quote
Recommended Posts