dzidda Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 w telekarmie maja jeszcze stare chyba....bynajmniej mieli:lol: Quote
WŁADCZYNI Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 My właśnie próbujemy acany nowej (w kakadu w arcadii jeszcze są 'stare' wersje jeżeli ktoś szuka) zaczynamy od tej niebieskiej rybnej. Wciągnięta ładnie, zobaczymy jak wyjdzie:cool3: Quote
Talia Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 WŁADCZYNI napisał(a):My właśnie próbujemy acany nowej (w kakadu w arcadii jeszcze są 'stare' wersje jeżeli ktoś szuka) zaczynamy od tej niebieskiej rybnej. Wciągnięta ładnie, zobaczymy jak wyjdzie:cool3: a ładnie pachnie? Quote
WŁADCZYNI Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Pachnie świetnie bo wąchałam obydwie wersje. Rybna intensywnie rybą, jagnięcinowa też fajnie choć nie umiem określić czym. Skład mi się podoba, nie wiem tylko co Su powie na taką ilość białka:shake: Quote
marmara_19 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 zauwazylam, ze ceny nowych produktow acany sa nawet przystepne.. ciekawe na jak dlugo...? Quote
Bura Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Czy ja wiem? 180 zł za 13,5 kg to nie tak mało. Oczywiście w porównaniu do Orijena to spora różnica, ale nadal to nie mało. Quote
marmara_19 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 zalezy o ktorej konkretnie karmie piszemy... bo sa juz za 134zl i w okolicach 160zl-wiec tak normalnie.. ceny za 2.5 kg worki mnie interesujace tez sa ok Quote
Bura Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Mnie interesuje wyłącznie Pacifica. A cena 170 za 12 kilo to trochę sporo. To lepiej kupić F4D Quote
dzidda Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Pewnie jak pojawią się w telekarma.pl to będą tańsze....tam chyba najtańsza sucha karma jest:cool3: ja mam rybna 7,5kg (pacifica) i płaciłam 120 zł....to nie mało ale wyjścia nie miałam bo maluch na kuraka uczulony:roll: Quote
marmara_19 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 w wymienionym przez Ciebie sklepie juz jest ta wersja.. i niektore jak nie wszystkie sa drozsze niz w krakv. moze dlatego, ze kilkakrotnie podawalam w kr. linki do tel. aby miec taniej?:P Quote
dzidda Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 A moim zdaniem porównywalne np Eukanuba pupy large kosztuje tyle samo:lol: ale fakt ze niektore sa tanij:lol: Quote
zaza Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Gdyby ktoś z Wrocławia reflektował to mam do odsprzedania lub wymiany ok. 10 kg suchej karmy ACANA Large Breed Puppy. Kupiłam dla swojego szczeniaczka duży worek karmy sugerując się bardzo dobrą opinią wśród internautów bo nie było w sprzedaży mniejszych opakowań. Jednak okazało się, że moja psina jest uczulona na kurczaka więc przechodzimy na lamb&rice. Oddam po kosztach, na terenie Wrocławia mogę nawet dowieść. Quote
Ulaa Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 A ja zamówiłam Lamb&Apple za 158zł. Jestem jej strasznie ciekawa :knuje: Quote
WŁADCZYNI Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 u nas koniec acany i koniec zmian karm - wielkie wymioty po kazdym posilku:placz: Quote
Agnieszka K. Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Dałas od razu tylko nowa karme?? Quote
Ania i Salma Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 My czekamy teraz az nam przywiozą Seniora -zastanawia mnie tylko ze skoro jest w niej wiecej tłuszczu i białka to skąd wzięła sie mniejsza kalorycznosc .... Quote
WŁADCZYNI Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Agnieszka K. napisał(a):Dałas od razu tylko nowa karme?? tak, zawsze tak robię i nigdy wcześniej nie było problemów. Quote
prittstick Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 My mamy od dzis nowa Acane te zielona, jagniecina. Psu bardzo samkuje. Na Orijenie mi starsznie schudla, ona w ogole jest psem nie do utuczenia. A nie moze byc zima takim szkieletem jak latem. wiec jak ktos ma berneczyka z tendencja do tycia, to chetnie sie podziele swoim i wezmę pół tamtego:evil_lol: Co do starej Acany na pewno jest na grandecane.pl i to tylko ta stara. Ja i tak pewnie wroce po tej Acanie do naszej starej Acany adult large breed, ale skoro mowicie, ze ma zostac wycofana... Quote
Katica Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Moja je właśnie 4 dzień Lamb and Apple, poki co bardzo fajnie wszystko. Kupki szybko wróciły do normy, bąki takie lekkie, chętnie zjada. Quote
Ulaa Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Jak dla nas też Lamb&Apple super, jak na razie :) Żadnych objawów alergii czy pogorszenia sierści, zmniejszenia ruchliwości. A jaka radość z powodu nowego smaku! Nie może doczekać się jedzenia, a nie łaskę robi :D Quote
prittstick Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 ja dzis byłam w Kakaduibyły właśnie wszytskie nowe karmy Acany. Wychodzi na to, ze one maja po porstu nowe opakowania,skład jest ten sam. Quote
Katica Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Pritstick nie jest tak jak piszesz. Są nowe formuły: Pacifica, Grasslands, Praire Harvest - to są GRAIN FREE, i np Lamb and Apple to jest LOW GRAIN. Oprócz tego są też faktycznie nowoopakowane pod tymi samymi nazwami, ale też część starych już nie będzie chyba produkowana np Acana Sport czy Extreme, a ta nowa Agility i Jogining ma trochę inny skład niż ktorakolwiek z tych dwóch, przedewszystkim Acana postawiła na obnizanie zawartości zbóż. Oprócz tego z wlasnych obserwacji mogę z całą pewnością napisać że musieli coś zmienić, bo moja suka strasznie reagowała 1,5 roku temu na Acane, i tą rybną i tą zwykła. Obecnie wszystko jest super. Quote
agnieska Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 prittstick napisał(a):ja dzis byłam w Kakaduibyły właśnie wszytskie nowe karmy Acany. Wychodzi na to, ze one maja po porstu nowe opakowania,skład jest ten sam. Obydwie wersje dla szczeniąt mają zmienione składy ;) Quote
prittstick Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Aha. Szczerze mówiąc nie czytałam dokładnie składów, tylko tak przejrzałam, jakies tam zboze było na drugim miejscu. wiec pomyslałam, ze nic sie nie zmieniło. Patrzyłam wlasnie czy jest adult large breed, ta żółta (chyba zwykła adult, wybaczcie ale nie pamiętam) i one rzeczywiscie były tylko miały inne opakowanie. Bodajze ze zboz był w nich owies. wiec pomyślałam, ze po porstu zmienili opakowania. Ale tez rzeczywiscie doszły nowe formuły, jak napisała Katica. my mamy właśnie jagniecine i sandacza (grassland). Bede musiała w wolnymczasie przeanalizowac sobie składy tych innych "formuł".zobaczymy jak psu bedzie szła ta karma. Ciekawe jak te wersje sportowe sie zapowaidają. Quote
Katica Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Ja wogole wczoraj natknełam się na nową Acanę Light and Fit, skład i analiza mnie zaszokowały: chyba w końcu karma Light która faktycznie może odchudzić, obniżona zawartość węgli, i tłuszczu ledwie 10% a do tego 35 % białka... rewelacja, ciekawe jak się będzie spisywała w praktyce! Quote
Recommended Posts