Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Może przesadzałam z tym drapaniem? :-? A może dostawała za dużo jakiegoś dodatku? :hmmmm: Np. białego serka , bo to chyba przestaliśmy kontrolować? :oops: Zobaczymy jak będzie z Lamb&Rice. :roll:

no właśnie ja też nie wiem czy nie przesadzam :roll: i muszę Lunę wykąpać :lol:

a ja jej czasem dodaję do suchara skrzydełko z kurczaka i co jakiś czas oliwę z oliwek - chętniej wcina :wink:

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
a ja jej czasem dodaję do suchara skrzydełko z kurczaka i co jakiś czas oliwę z oliwek

No właśnie: gotowane skrzydełko albo surowe mięsko, albo biały serek, albo jogurcik, albo smażony serek, albo pół żółtka, albo surową rybkę, albo tuńczyka z puszki... oliwy jakoś nie dolewałam.

Obydwie mamy takie maluchy, że rzeczywiście trzeba uważać z tymi dodatkami. Asti dostaje dwa razy dziennie po 50g karmy, więc dodatku powinna być rzeczywiście odrobina, a... trudno utrafić. :oops:

Posted
No właśnie: gotowane skrzydełko albo surowe mięsko, albo biały serek, albo jogurcik, albo smażony serek, albo pół żółtka, albo surową rybkę, albo tuńczyka z puszki... oliwy jakoś nie dolewałam

noo aż tak jej nie dogadzam :lol: jakbym dawała takie rarytasy to musiałabym co chwilę z nią na dwór latać - taki ma żołądeczek delikatny :wink:

Posted

No właśnie: gotowane skrzydełko albo surowe mięsko, albo biały serek, albo jogurcik, albo smażony serek, albo pół żółtka, albo surową rybkę, albo tuńczyka z puszki... oliwy jakoś nie dolewałam

noo aż tak jej nie dogadzam jakbym dawała takie rarytasy to musiałabym co chwilę z nią na dwór latać - taki ma żołądeczek delikatny

Całe szczęście Asti nie ma problemów żołądkowych. :P A te rarytasy, to raczej z głupoty pańci :oops: , żeby psiaczek miał jakieś urozmaicenie, a nie tylko ciągle same suche jadał. A Asti i tak by samą Acanę wcinała bez dosmaczania. :P

Posted

pytanko ,czy acana lamb & rice naprawde kosztuje 180 zl za 15 kg? moze wiecei gdzie mozna kupic taniej? przyznam ze chcialabym wyprobowac ta karme ale cena jest ja dla mnie troche za duza

Posted

Acana w Katowicach w dowozie.

Przedstawiciel jest z Katowic (magazyn jest na Ligocie)

tel. 0 501 199 299

inne dane na stronie Acany.

Ja mam jutro dostać próbkę dla szczeniąt (gończy polski) - zobaczymy co Opus na to.

Posted

to,że są przedstawiciele to wiem ale chyba nie opłaca mi się zamawiać przez przedstawiciela 1kg karmy?nie chce wiecej ,na razie chcę "wypróbować" acane.Nie kupie paru kg bo może sie okazać że pies np bedzie puszczać po tym bąki :lol: można jakoś dostać próbke gratis? pewnie nie papa

Posted
można jakoś dostać próbke gratis? pewnie nie papa

Skąd ten pesymizm?

Wystarczy napisać mailika do firmy a na pewno prześlą próbkę, ja tak zrobiłam i dostałam ją szybciutko.

Posted

Właśnie dziś otrzymałam 2 opakowania 100g Acany Juniora. Czyli da się. Wzięłam próbkę , bo jak powiedziałam p. Agacie (co sama przyznała) - nie wiem czy podejdzie Opusowi. Są jeszcze opakowania 1, 5 kg i 4 kg (z mniejszych). Ja planuję 4 kg z miarką za 40 zł.

Posted

A moje wcinaja juz drugi worek, tym razem zamowilam Adult Large Breed i palaszuja az im sie uszy trzesa i chyba moge juz niesmialo powiedziec, ze widze jakas ogolna poprawe w ich samopoczuciu :P

Posted

Ja będę właśnie zamawiać drugi worek i mojej suni oczywiście też bardzo smakuje ta karma ale jej wszystko smakuje byle by było dużo. Nie widzę natomiast żadnych zmian. Więc albo moja suczka była cały czas w świetnej formie albo ta karma na nią nie działa. Prawie każdy tak chwali Acanę, że pieski po niej świetnie wyglądają a moja Noa - sierść jaką miała taką ma - czyli normalną, zdrowie bez zarzutu, apetyt wilczy, kupy ok., mnóstwo energii.

Powiedzcie mi a może marudzę?

Posted

Niebieska, ja ta poprawe samopoczucia widze glownie u mojego 8 letniego samca, stal sie bardziej ruchliwy na spacerach i ogolnie jakby weselszy. Co do siersci, to zadnych zmian nie zauwazylam, choc w moim przypadku to chyba nieco za wczesnie, samki maja bardzo bujna szate.

Posted

Co do spadku ceny Acany - pytanie zadane na początku - spowodowane jest to wejściem do Unii od 1 maja, ponieważ do tego dnia na pasze dla zwierząt było aż 36 % cła, gość co jest jej dystrybutorem na Polskę sprowadzał ją (przynajmniej do niedawna z Czech). Po wejściu obu krajów do Unii bariera celna została zniesiona co zaskutkowało spadkiem cen Acany.

Jesli ktoś juz napisał tą informację powyżej to przepraszam za replay bo nie czytałem wszystkich podstron.

Posted

Niebieska, nie rozumiem Cie. Skoro po zmianie na Acane - kupki sa ok, siersc tez i ogolnie pies - to o co chodzi?? Skoro jest dobrze, po co przeplaca??:) Przeciez pies po Acanie zlotej siersci nie bedzie mial, kupek tym bardziej. Acana jest tania dobra, Twojemu piecholowi sluzy - czego chciec wiecej?:)

Aha..do warszawiakow - moze wiecie?:) jesli zamowie Acane Premium Adult 15 kg i Acane Puppy Junior 15 kg (albo 20) - dostane jakas znizke u p. Betaty?:)

Co do Czech...czy w Czechach jest Acana tansza niz u nas? I czy moze ja kupic w sklepach przygranicznych? Na swieta pewnie jade w okolice Walbrzycha - 3 km od Czech:) W sklepach przy granicy jest karma dla psow, ale nie wiem czy Acana tez - i jak z ta cena? A nie bede miala jak jezdzic poCzechac za karma:)

Posted
Niebieska, nie rozumiem Cie. Skoro po zmianie na Acane - kupki sa ok, siersc tez i ogolnie pies - to o co chodzi?? Skoro jest dobrze, po co przeplaca??:) Przeciez pies po Acanie zlotej siersci nie bedzie mial, kupek tym bardziej. Acana jest tania dobra, Twojemu piecholowi sluzy - czego chciec wiecej?:)

No wiem... :oops:

Już przestaję marudzić i właśnie czekam na panią Beatę ze świeżutką dostawą Acany :D

A z tymi kupkami złotymi to byłoby super. Noa robi 3 razy dziennie więc bardzo szybko bym się wzbogaciła :wink:

Posted

poznalam ostratnio przypadek gdzie chlopak karmil swojego staffika suchym i do tego dawal mu jakies preparaty witaminowo-wapniowe. ten szczeniak 6miesieczny wygladal o 4 miesiace strzej a propo wzrostu .Te karmy a napewno acana jest bardzo dobrze zbilansowana wiec ja raczej bym nie ryzykowala dawania dodatkowych peparatow

Posted

My dzisiaj również dostaliśmy wór Acany do domku :D

zobaczymy jak nam będzie slużyla, ale z tego co piszecie to może być tylko lepiej :D

Zapach naszemu psiulkowi bardzo odpowiadal - od razu chcial przystąpić do konsumpcji :D

życzymy smacznego

Posted
Zapach naszemu psiulkowi bardzo odpowiadal - od razu chcial przystąpić do konsumpcji :D

Noa chciała od razu skonsumować panią Beatę. :lol: Cały czas na nią skakała, wąchała i oblizywała strasznie się przy tym ciesząc... Chyba się domyśliła że to "pani od jedzenia" i że trzeba ją radośnie przywitać żeby jak najczęściej przyjeżdżała :wink: