Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja Fobii kupilam najzwyklejsza Acane premium Adult, jest to jedyna jaka na razie jej tak posmakowala ze zjada bez marudzenia, namaczania itd.
Wczesniej probowalam rozne kupowac (male opakowania), zadna jej tak nie smakowala, na niektorych sie drapala, na innych w mieszkaniu smierdzialo ;)
Takze u nas nawet ta najprostsza Acana sprawdza sie super.
Kupki tylko dosc duze, ale konsystencji idealnej ;)

Posted

My zjadamy łososiową ale na wiosnę wracamy na jagnięcinę :cool3:
Nadal zero problemów.

Posted

A mój szczenior po Acanie Puppy & Junior jest energiczny (jak to border :P ), kupki ładne, bączków mało (na Royalu było strasznie). Ale się drapie :( Nie wiem, czy to przez karmę, ale pcheł nie ma.

Posted

Frytela napisał(a):
Moja ruda pożera własnie acane light od 2 tygodni :)
my mamy jej dawać 10 deko, ale odrobine mniej dostaje ;)
i jak narazie powoli efekty widac ;)

No to cieszę się, że widać efekty, my na razie mamy cieczkę więc jest szajba i pies nie je.

Posted

czy ktos karmi acaną EXTREME ME 4950 ? przelecialam posty ale nie znalazlam :shake: ... jestesmy na niej od kilku dni i narazie super. grunt, ze dżimek je z apetytem bo ostatnio przy RC odgrywalismy teatrzyk :roll: zeby raczył skubnac choc troche ... a chudy jest, sportowiec :placz:

Posted

Według amerykańskich żywieniowców jest odwrotnie. Acanę bardziej poważają za skład. Piszą, że w Nutramie, choć nie jest zły, jest za dużo składników roślinnych.

Posted

Mam pytanie...
Czy Acana byłaby dobra dla setera szkockiego który tylko by ją dojadał? Tzn. karma cały czas byłaby w misce aby mógł jeść kiedy chce, ale przeważnie dostawałby jedzenie gotowane;) Jeżeli pasuje to jaki rodzaj polecicie ( pies ma bardzo dużo ruchu, ok. dwóch godzin dziennie w polu spuszczony ze smyczy + duży dom i spory ogród) i w jakiej jest cenie?:lol: Z góry dzięki;)

Posted

Asia&gordonisko napisał(a):
Mam pytanie...
Czy Acana byłaby dobra dla setera szkockiego który tylko by ją dojadał? Tzn. karma cały czas byłaby w misce aby mógł jeść kiedy chce, ale przeważnie dostawałby jedzenie gotowane;) Jeżeli pasuje to jaki rodzaj polecicie ( pies ma bardzo dużo ruchu, ok. dwóch godzin dziennie w polu spuszczony ze smyczy + duży dom i spory ogród) i w jakiej jest cenie?:lol: Z góry dzięki;)

Polecałabym wtedy Acanę na łososiu i ziemniakach. Inne rodzaje mięs podaje się często jeśli się psu gotuje, np. kurczaka a ryba i krochmal dobrze wpłyną na sierść, a samodzielnie jest problem przygotować taki posiłek z ryby i pieczonych ziemniaków (tymbardziej, że to specjalny gatunek ziemniaka jest w Acanie). Jest umiarkowana kalorycznie więc jeśli psiak ma dużo ruchu i nie jest łakomy to będzie to idealna karma do podjadania. Cena: 169 zł za 15 kg tam gdzie ja kupuję.

Posted

ursa81 napisał(a):
Polecałabym wtedy Acanę na łososiu i ziemniakach. Inne rodzaje mięs podaje się często jeśli się psu gotuje, np. kurczaka a ryba i krochmal dobrze wpłyną na sierść, a samodzielnie jest problem przygotować taki posiłek z ryby i pieczonych ziemniaków (tymbardziej, że to specjalny gatunek ziemniaka jest w Acanie). Jest umiarkowana kalorycznie więc jeśli psiak ma dużo ruchu i nie jest łakomy to będzie to idealna karma do podjadania. Cena: 169 zł za 15 kg tam gdzie ja kupuję.

Dzięki:lol: Spróbuję. Zobaczymy, czy Barduś przyjmie tą karme;)

Posted

Znajoma chciała kupić Acanę Light! W dobrym! sklepie zoologicznym poinformowano ją że produkcja (sprzedaż?) wycofana bo cosik z nią jest nie tak:roll: Słyszeliście coś?

Napisałam do Payook'a on jest dystrybutorem ale narazie cisza:roll:

Posted

nic takiego nie słyszałam, dowiedziałam się natomiast, że mogą być z dostępnością Acany i Orijena problemy, bo dystrybutor na Polskę jest trudny w kontaktach... mam nadzieję, że tak się jednak nie stanie, nie mam ochoty na kolejne miesiące eksperymentów z karmami

Posted

z tego co dowiadywałam się u sprzedawców mają ogólnie problem z kanadyjskimi karmami - właśnie problemy z dostawami, najbardziej z tymi na bazie ryb...

Posted

Chefrenek napisał(a):
Po reakcji organizmu :cool3::cool3::cool3:

kazdy organizm reaguje inaczej :) więc to jest indywidualna sprawa..
a co do dostepnosci na rynku polskim to moge powiedziec tyle.. bedzie lepiej

obecnie jest przeprowadzka magazynow na europe

Posted

bigos napisał(a):
Znajoma chciała kupić Acanę Light! W dobrym! sklepie zoologicznym poinformowano ją że produkcja (sprzedaż?) wycofana bo cosik z nią jest nie tak:roll: Słyszeliście coś?

Napisałam do Payook'a on jest dystrybutorem ale narazie cisza:roll:

Prosimy o info jeśli coś się dowiesz ale myślę, że to ściema. Może jest problem z dystrybucją ale sprzedawca chciał wcisnąć inną karmę więc sprzedał taką bajeczkę. Mam nadzieję...

Posted

Tilia napisał(a):
nic takiego nie słyszałam, dowiedziałam się natomiast, że mogą być z dostępnością Acany i Orijena problemy, bo dystrybutor na Polskę jest trudny w kontaktach... mam nadzieję, że tak się jednak nie stanie, nie mam ochoty na kolejne miesiące eksperymentów z karmami

No własnie ja kokosowi pół roku szukałam karmy az trafilam na acane i nie chce jej zmieniac :mad:
to jedyna karma na której tak super wyglada, tzn chodzi o futerko i kupki ;) no i o kondycje ;)

Posted

słyszałam od kilku sprzedawców, że są problemy z rybnymi karmami. Mają problemy z dostawami, jak zapytałam się o Acanę, pan powiedział że jest problem, w tym tygodniu dostali małą dostawę i jak się teraz zdecyduję to jeszcze powinien być ostatni worek w magazynie :P