Ewelina22 Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 My na razie mamy zolta Acane, potem planujemy pomaranczowa a docelowo pewnie Adult large breed (brazowa) Quote
Gosia>>> Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 My mamy ACANĘ sport. Wszystko ok, kupki wporządku, sierśc bardzo ładna. Psu karma smakuje tylko niepokoi mnie to, że dostaje i tak troche więcej niż jest w tabelce a i tak jest głodny bo chodzi z miskami po mieszkaniu... Quote
wiq Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 hmm.. jeśli nie tyje to może nieco zwiększyć?.. my jesteśmy w połowie kolejnej 15stki - flaty dalej wcinają równo, Bystra zaczyna trochę marudzić, ale rankami, wieczorem zjada wszystko. następny będzie light, a może light jakiejś innej firmy :hmmmm: Quote
Zarazah Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Aktualnie wcinamy łososiową i jesteśmy zadowoleni. Zwłaszcza pies. Ja trochę mniej, bo psisko wybrało sobie najdroższą odmianę Acany. Ale co zrobić, skoro psu smakuje.... Quote
Frytela Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 no kokos je tą premium adult, ale mało chetnie, tak jak wszystkie karmy... on kiedys byl zarlok a teraz jesc tak bardzo nie chce, zjada karme po jakims czasie, chodzi wokół niej, chodzi i w koncu zjada ;) a frytce kupiłam L&R no i wcina :) ale dopiero od 2 dni :D Quote
basia bonnie Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Ja też jestem zadowolona z acany. Tania, pies ją uwielbia i sierść się po niej poprawiła ;) Quote
Kokina Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 A my dalej zadowoleni z Premium Adult ;) Quote
Chefrenek Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Frytela napisał(a):no kokos je tą premium adult, ale mało chetnie, tak jak wszystkie karmy... on kiedys byl zarlok a teraz jesc tak bardzo nie chce, zjada karme po jakims czasie, chodzi wokół niej, chodzi i w koncu zjada ;) a frytce kupiłam L&R no i wcina :) ale dopiero od 2 dni :D Ja zamówiłam Acanę L&R na próbę. Zobaczymy co z tego wyjdzie.:roll: Quote
Frytela Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Chefrenek napisał(a):Ja zamówiłam Acanę L&R na próbę. Zobaczymy co z tego wyjdzie.:roll: Działa u nas, karmimy fryte od tygodnia (straszliwie sie drapała) a teraz po tym tygodniu ani sladu drapania! Polecam naprawde tą karmę jest super! :) Quote
Chefrenek Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 A jak granulki? Duże? Tłuste jak Proplan L&R czy raczej suche? Quote
Frytela Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 proplana nie widziałam, ale są chyba takiej samej wielkosci jak acana adult premium edit pozwalam sobie wstawic zdjecie acany adult premium: Quote
Chefrenek Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Hmmm to muszę looknąć na zdjęcia. Quote
Ewelina22 Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 W ogole maja duze granulki. My jestesmy na zoltej Acanie. A widzialam inne karmy dla sczeniakow i maja mniejsze. A moja tak wcina, ze czasem nie gryzie i potem wymiotuje calymi "chrupkami" :( Quote
Chefrenek Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Ewelina22 napisał(a):W ogole maja duze granulki. My jestesmy na zoltej Acanie. A widzialam inne karmy dla sczeniakow i maja mniejsze. A moja tak wcina, ze czasem nie gryzie i potem wymiotuje calymi "chrupkami" :( Kurczę to niedobrze. Mój ma problemy z gardłem. Mam nadzieję, że mu takie duże nie zaszkodzą.:roll: Quote
Ewelina22 Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Zolta Acana jest dla szczeniakow wszystkich ras. Ja mam goldena a ledwo to pozera, wiec nie wiem jak poradzi sobie jakis mniejszy... Tyle chociaz, ze te "chrupki" maja dziurke w srodku i nie sa zbyt grube, wiec latwo pekaja na czesci. Gozej z pomaranczowa, dla szczeniakow ras duzych, bo sa grube (wielkosci 2-5 groszy i prawie tak grube jak duze, ale zaplaralam;)) i nie maja dziurki. Trudno "gryzalne" wg mnie i mojej suki;) Quote
Estera Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 My, a raczej Diuna na Acanie Premium nadal i bardzo zadowolona :) Wcina z takim samym zapałem jak na początku :) Dla nas Acana to strzał w 10. Diunie smakuje, przestała się drapać... a karma cenę ma świetną :cool3: Quote
Chefrenek Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Dostałam dziś acanę l&r. Buldożer wciągnął ją nosem. Jeszcze żadnej karmy tak szybko nie pochłonął. :multi::multi::multi: Zobaczymy jak kupki będę się prezentować? ps. talarki faktycznie duże. Quote
moth Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Chefrenek napisał(a):Dostałam dziś acanę l&r. A ja właśnie zamówiłam 30 kg z jagnięcinką. :-) Ekler zjadł już z 60 kg dla szczeniąt i czas go przestawić. Suka zajada się ciągle Large Breed, to już chyba 5 worek 15 kg. I cały czas jestem z karmy zadowlona, nie mówiąc o psach. :lol: Quote
Ewelina22 Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Chefrenek napisał(a):Dostałam dziś acanę l&r. Buldożer wciągnął ją nosem. Jeszcze żadnej karmy tak szybko nie pochłonął. :multi::multi::multi: Zobaczymy jak kupki będę się prezentować? ps. talarki faktycznie duże. Czyli radzi sobie z wielkoscia "chrupek"? To dobrze:) Quote
Chefrenek Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Ewelina22 napisał(a):Czyli radzi sobie z wielkoscia "chrupek"? To dobrze:) Ich wielkość nie jest tragiczna. One są mniejsze niź proplan l&r, z którymi mój "chłop" nie miał problemu. EDIT: Buldożer oszalał na punkcie acany. ;) Quote
Ewelina22 Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Chefrenek napisał(a):Ich wielkość nie jest tragiczna. One są mniejsze niź proplan l&r, z którymi mój "chłop" nie miał problemu. EDIT: Buldożer oszalał na punkcie acany. ;) Proponuje zmienic karme a Acane zostawic jako nagrody w szkoleniu;) Quote
wiq Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 nam się kończy Acana i kasa.. :siara: w październiku chyba będą na Dog Chow;) Quote
marmara_19 Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 a mzoe brita sprobujesz?cenowo jak dog chow.. a ja mam wieksze zaufanie wlansie do brita;p Quote
asher Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Chefrenek napisał(a):Dostałam dziś acanę l&r. Buldożer wciągnął ją nosem. Jeszcze żadnej karmy tak szybko nie pochłonął. :multi::multi::multi: Zobaczymy jak kupki będę się prezentować? ps. talarki faktycznie duże. Hahaha, to zależy od punktu widzenia. Jak karmiłam burki Acaną l&r, to jedynym w sumie minusem były ZA MAŁE chrupki :lol: ;) Quote
Frytela Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 a ja po raz kolejny pisze ze acana l&r jest extra! naprawde nie wiezyłam ze efekty bedą już po niecałym tygodniu ;) Quote
Recommended Posts