Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My mamy ACANĘ sport. Wszystko ok, kupki wporządku, sierśc bardzo ładna. Psu karma smakuje tylko niepokoi mnie to, że dostaje i tak troche więcej niż jest w tabelce a i tak jest głodny bo chodzi z miskami po mieszkaniu...

Posted

hmm.. jeśli nie tyje to może nieco zwiększyć?..

my jesteśmy w połowie kolejnej 15stki - flaty dalej wcinają równo, Bystra zaczyna trochę marudzić, ale rankami, wieczorem zjada wszystko.
następny będzie light, a może light jakiejś innej firmy :hmmmm:

Posted

Aktualnie wcinamy łososiową i jesteśmy zadowoleni. Zwłaszcza pies. Ja trochę mniej, bo psisko wybrało sobie najdroższą odmianę Acany. Ale co zrobić, skoro psu smakuje....

Posted

no kokos je tą premium adult, ale mało chetnie, tak jak wszystkie karmy...
on kiedys byl zarlok a teraz jesc tak bardzo nie chce, zjada karme po jakims czasie, chodzi wokół niej, chodzi i w koncu zjada ;)

a frytce kupiłam L&R no i wcina :) ale dopiero od 2 dni :D

Posted

Frytela napisał(a):
no kokos je tą premium adult, ale mało chetnie, tak jak wszystkie karmy...
on kiedys byl zarlok a teraz jesc tak bardzo nie chce, zjada karme po jakims czasie, chodzi wokół niej, chodzi i w koncu zjada ;)

a frytce kupiłam L&R no i wcina :) ale dopiero od 2 dni :D

Ja zamówiłam Acanę L&R na próbę. Zobaczymy co z tego wyjdzie.:roll:

Posted

Chefrenek napisał(a):
Ja zamówiłam Acanę L&R na próbę. Zobaczymy co z tego wyjdzie.:roll:

Działa u nas, karmimy fryte od tygodnia (straszliwie sie drapała) a teraz po tym tygodniu ani sladu drapania! Polecam naprawde tą karmę jest super! :)

Posted

W ogole maja duze granulki. My jestesmy na zoltej Acanie. A widzialam inne karmy dla sczeniakow i maja mniejsze. A moja tak wcina, ze czasem nie gryzie i potem wymiotuje calymi "chrupkami" :(

Posted

Ewelina22 napisał(a):
W ogole maja duze granulki. My jestesmy na zoltej Acanie. A widzialam inne karmy dla sczeniakow i maja mniejsze. A moja tak wcina, ze czasem nie gryzie i potem wymiotuje calymi "chrupkami" :(

Kurczę to niedobrze. Mój ma problemy z gardłem. Mam nadzieję, że mu takie duże nie zaszkodzą.:roll:

Posted

Zolta Acana jest dla szczeniakow wszystkich ras. Ja mam goldena a ledwo to pozera, wiec nie wiem jak poradzi sobie jakis mniejszy... Tyle chociaz, ze te "chrupki" maja dziurke w srodku i nie sa zbyt grube, wiec latwo pekaja na czesci. Gozej z pomaranczowa, dla szczeniakow ras duzych, bo sa grube (wielkosci 2-5 groszy i prawie tak grube jak duze, ale zaplaralam;)) i nie maja dziurki. Trudno "gryzalne" wg mnie i mojej suki;)

Posted

My, a raczej Diuna na Acanie Premium nadal i bardzo zadowolona :) Wcina z takim samym zapałem jak na początku :)
Dla nas Acana to strzał w 10. Diunie smakuje, przestała się drapać... a karma cenę ma świetną :cool3:

Posted

Dostałam dziś acanę l&r. Buldożer wciągnął ją nosem. Jeszcze żadnej karmy tak szybko nie pochłonął. :multi::multi::multi: Zobaczymy jak kupki będę się prezentować?

ps. talarki faktycznie duże.

Posted

Chefrenek napisał(a):
Dostałam dziś acanę l&r.

A ja właśnie zamówiłam 30 kg z jagnięcinką. :-) Ekler zjadł już z 60 kg dla szczeniąt i czas go przestawić. Suka zajada się ciągle Large Breed, to już chyba 5 worek 15 kg. I cały czas jestem z karmy zadowlona, nie mówiąc o psach. :lol:

Posted

Chefrenek napisał(a):
Dostałam dziś acanę l&r. Buldożer wciągnął ją nosem. Jeszcze żadnej karmy tak szybko nie pochłonął. :multi::multi::multi: Zobaczymy jak kupki będę się prezentować?

Czyli radzi sobie z wielkoscia "chrupek"? To dobrze:)

Posted

Ewelina22 napisał(a):
Czyli radzi sobie z wielkoscia "chrupek"? To dobrze:)

Ich wielkość nie jest tragiczna. One są mniejsze niź proplan l&r, z którymi mój "chłop" nie miał problemu.

EDIT: Buldożer oszalał na punkcie acany. ;)

Posted

Chefrenek napisał(a):
Ich wielkość nie jest tragiczna. One są mniejsze niź proplan l&r, z którymi mój "chłop" nie miał problemu.

EDIT: Buldożer oszalał na punkcie acany. ;)

Proponuje zmienic karme a Acane zostawic jako nagrody w szkoleniu;)

Posted

Chefrenek napisał(a):

Hahaha, to zależy od punktu widzenia. Jak karmiłam burki Acaną l&r, to jedynym w sumie minusem były ZA MAŁE chrupki :lol: ;)