Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zakla napisał(a):
:shake:). A acany niet.

Zakla moja Choco je właśnie Acanę sport tą czerwoną - gdybyś miala ochotę spróbować moglybyśmy jakoś się umówic...tylko jest drobny problem mała właśnie zaczęła cieczkę i nigdzie nie mogę się ruszyć.
Wcześniej jadła obydwie wersje dla szczeniaków ale niestety już nie mam nawet maleńkiej próbki.
Wersje dla szczeniaków kupowałam na wagę na bazarku Marymont gdy chcialam to spróbować.
Teraz robię zakupy w animalia.pl - też były mniejsze opakowania.

Posted

Zakla, w Arze mają też worki 1,5 kg. Według mnie są lepsze od próbek, moje psy próbki najczęściej zjadają, bo coś nowego, ale potem nie zawsze im karma smakuje, dlatego ja kupiłam na próbę opakowania 3 kg.
hmm tylko w tej chwili z "dorosłych" jest Premium i Lamb w tych najmniejszych opakowaniach dostępny

Posted

Dzięki ;) Premium to akurat dla nas, bo to bym im chciała wcisnąć.
To teraz będę musiała wyczaić kogoś, kto już zaraz się do Ary wybiera i mógłby nam takie 3kg kupić, bo my kupujemy co ok.trzy miesiące karmę, najbliższą dużą dostawę planujemy za jakiś miesiąc- półtora, i już bym im chciała wtedy acanę kupić.
Czoko- dzięki wielkie za propozycję, ale z doświadczenia wiemy, że sporty są zawsze pyszniejsze niż zwykłe adulty, więc i wskaźnik mógłby być mylący :)

Posted

Zakla, ja być może będę w tą sobotę, jakby co mogę dać znać. Moim szarym odpowiada Salmon, kupki ok ;) , kończą nam się 3-kilówki, więc już się chyba w duże worki zaopatrzę. Mała suka je adult mini i chyba na razie też wszystko ok :) Skład wyląda ok (40% mięcha w karmie), więc spróbuję je tą Acaną czas jakiś pokarmić.

Posted

Super, gdyby była taka możliwość, to jestem bardzo chętna ;)
Z tego co widać, to nie mają na składzie 3kg premium, więc może weźmiemy po prostu 1,5, tylko to, hmm, moim maluszkom wystarczy na niecałe dwa dni, ehh...:roll: Najwyżej się rzucimy na dwie paczki 1,5kg. A resztę może wyślę na pw:p Jeszcze raz dzięki :)

Posted

Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć.. tak z ciekawości. OD JAK DAWNA NA RYNKU JEST ZMIENIONY SKŁAD Acany Premium i Large Breed. Nagle zauważyłam że kupiłam swojemu alergikowi 15kg z owsem zamiast kukurydzy i jakimś olejem śledziowym czy Bóg wie czym innym:roll: :-(

Posted

Hmmm, Acana pozmieniala składy wraz z początkiem roku, ale myslalam ze tylko wersji Salmon&Potato i że zrezygnowali z wersji Premium Delux na korzyść Sport. A tu widzę, że chyba jakas większa rewolucja była :evil_lol:

W każdym razie, jesli skład wersji Premium zostal upodobniony do Sporta (a z tego co piszesz to tak wygląda bo w sporcie jest wlasnie ten owies, owoce i olejki rybne) to tylko wyjdzie jej to na dobre :loveu:

My jedlismy juz kilka rodzajow Acany, bo sprawdza sie ta karma u nas wysmienicie, ale największa milością pałamy wlasnie do składu Sporta :loveu: A też mam potwora z delikatnym żołądkiem.

Posted

Dla osob, ktore byly zainteresowane efektami karmienia Acana extreme powiem, ze nie mam co do tej karmy zadnych zarzutow. Jest poki co najlepiej pasujaca Gnojkowi karma wysokoenergetyczna, a probowalismy juz nutry czarnej, RC, Eukanuby i jakas czeska karme, ktorej nawy nie pamietam. Pies bardzo chetnie je,dostaje male porcje, jest naladowany energia, przytyl (w styczniu mial troche stresow i dosc mocno schudl, a utuczyc go nie latwo) robi sredniej wielkosci, zwarte kupy, siersciucha ladna. Generalnie bez zarzutow. Przy okazji spytam kolezanke jak u niej sprawa wyglada (kupilymy caly worek na pol).

Posted

Ja się zastanawiam, czy z Orijena nie przestawić sie na Acanę Sport.
Czata kiedys jadła de luxa i było ok (potem przejadł jej sie i nie chciała juz jeść).
Na Orienie Czata mi chudnie, mimo, że apetyt ma.
Dlatego chciałabym cos wysokoenergetycznego, ale chyba nie Extreme, bo tam tez jest mnóstwo białka (jak w Orijenie) i chyba ono sprawiło, że Czata schudła ( a przynajmniej na dietetyce nam mówiono, że w dietach odchudzających lepiej zwiekszać ilośc białka niz ją ograniczać).

Chcę Czatę podtuczyć!!! (PON nie może ważyć 14kg i mieć wszystkich żeber na wierzchu!) :(
Myślicie, że na Sporcie przytyje???

Posted

Kurcze
Zamówiłam worek acany z rybą i zemniakami 4kg - tak bylo napisane na stronie sklepu
Dostałam 3 kg
Cholera co z tym fantem zrobić
Czekam na tel ze sklepu
wrrrrrrrrr oj podpadli mi

Posted

BeataSabra napisał(a):
Kurcze
Zamówiłam worek acany z rybą i zemniakami 4kg - tak bylo napisane na stronie sklepu
Dostałam 3 kg
Cholera co z tym fantem zrobić
Czekam na tel ze sklepu
wrrrrrrrrr oj podpadli mi

a są w ogóle 4 kg worki? jeśli zamówiłaś, to powinni do worka 3 kg dodać ten brakujący kg, np w próbkach, masz prawo tego żądać, pomyłka sprzedającego to jego problem

Posted

Tilia napisał(a):
a są w ogóle 4 kg worki? jeśli zamówiłaś, to powinni do worka 3 kg dodać ten brakujący kg, np w próbkach, masz prawo tego żądać, pomyłka sprzedającego to jego problem

W tym sklepie na stronie jak byk pisze acana salmon ....... 4 kg za 51 zł
Więc zamówiłam
A tu dostarczyli 3 kg

Więc mam prawo zażądać brakujący kg ??

Aha jak moge zrobic"zrzut strony" jako dowód że tak faktycznie mają w ofercie ?
Nie lubie takich ludzi

Posted

PALATINA napisał(a):
Ja się zastanawiam, czy z Orijena nie przestawić sie na Acanę Sport.
Czata kiedys jadła de luxa i było ok (potem przejadł jej sie i nie chciała juz jeść).
Na Orienie Czata mi chudnie, mimo, że apetyt ma.
Dlatego chciałabym cos wysokoenergetycznego, ale chyba nie Extreme, bo tam tez jest mnóstwo białka (jak w Orijenie) i chyba ono sprawiło, że Czata schudła ( a przynajmniej na dietetyce nam mówiono, że w dietach odchudzających lepiej zwiekszać ilośc białka niz ją ograniczać).

Chcę Czatę podtuczyć!!! (PON nie może ważyć 14kg i mieć wszystkich żeber na wierzchu!) :(
Myślicie, że na Sporcie przytyje???

mi psy przytyly na karmach z jagniecina/lososiem...

Posted

z tego co się orientuję Acana dla psów jest w workach 1,5kg, 3kg, 15 kg, dla kotów są 4 kg owszem. BeataSabra! Musisz poszukać w przepisach - wiem, że wg prawa cena wystawiona w sklepie jest ceną obowiązującą i sprzedawca ma obowiązek sprzedać towar za wystawioną cenę, nawet jeśli ta wydaje się absurdalna (np ktoś się pomyli i poda 1 zł zamiast 100). Nie wiem jak z pojemnością, nie jestem prawnikiem, ale według mnie można ten przypadek pod to podciągnąć. Trzebaby poszukać w prawach konsupenta, bo jeśli podają 4 kg a sprzedają 3 to jest to zwykłe oszustwo.

Posted

marmara_19 napisał(a):
mi psy przytyly na karmach z jagniecina/lososiem...

o rany nie strasz mnie ;)
ja bym chciała żeby moje na tych karmach nabrały masy, ale mięśniowej, a zgubiły te pozimowe "kołderki puchowe na boczkach"
jak na razie zauważyłam, że się (tfu tfu odpukać, leniwce!) więcej ruszają, ale nie wiem czy to kwestia karmy czy raczej pogody...

Posted

Tilia napisał(a):
o rany nie strasz mnie ;)
ja bym chciała żeby moje na tych karmach nabrały masy, ale mięśniowej, a zgubiły te pozimowe "kołderki puchowe na boczkach"
jak na razie zauważyłam, że się (tfu tfu odpukać, leniwce!) więcej ruszają, ale nie wiem czy to kwestia karmy czy raczej pogody...

heh no duuzo nie utyly.. powiedzmy owczarkowi juz nie stercza wszystkei ksoci strasznie;p ale etarz znowu ejstesmy na karmach wysokoenergetycznych i "tyjemy" ale w meisniach:D

Posted

no, moim powinny ciut bardziej kosteczki sterczeć że tak powiem ;) a ile mają białka/tłuszczu te karmy które stosujesz? wydawało mi się, że ten Salmon 28/15 wystarczy do doprowadzenia ich do jesiennej formy... Zwłaszcza przy ich ilości ruchu (deerhound to stworzenie specyfoczne, trzeba się nieźle napocić, żeby go zmusić do codziennego wysiłku :roll: )

Posted

karmilam psy pro planem z losoiem lub jagniecina... wersja adult oczywiscie.. teraz od ponad meisiaca znowu karma wysokoenergetyczna i konczy pies teraz nn czarna.. ale mamy jzu proformance zielona

Posted

BeataSabra napisał(a):
Aha jak moge zrobic"zrzut strony" jako dowód że tak faktycznie mają w ofercie ?
Nie lubie takich ludzi

shift + print scrn

klawisz print scrn znajdziesz na samej gorze, zaraz obok F12.

zaraz potem otwierasz np painta, i robisz ctrl + v, zapisujesz i już masz zrzut :)

Posted

BeataSabra napisał(a):
w ofercie mają również :
senior 4 kg
premium de Lux 4 kg
premium 4 kg

Są takie worki ??

Są worki 4kg, a przynajmniej były jesienią. Ja w listopadzie kupilam Acanę Premium w worku 4kg w Krakvecie. Byl to oryginalny worek, wiekszy od workow 3kg, z oryginalnym napisem 4kg. Pozniej w grudniu z oferty Krakvetu zniknely te worki 4kg i pojawily sie 3kg.

Może sklep w którym kupowalas zapomnial zmienic napisu????

Posted

shami napisał(a):
Są worki 4kg, a przynajmniej były jesienią. Ja w listopadzie kupilam Acanę Premium w worku 4kg w Krakvecie. Byl to oryginalny worek, wiekszy od workow 3kg, z oryginalnym napisem 4kg. Pozniej w grudniu z oferty Krakvetu zniknely te worki 4kg i pojawily sie 3kg.

Może sklep w którym kupowalas zapomnial zmienic napisu????

Zapomnieli ale już wprowadzili zmiany
Zachowali się ok różnice zwrócą lub dowiozą kg karmy