Aten@ Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Cimi napisał(a):Jakby co to weź dla mnie :lol: :cool3: ok - a jakbyś tez widziała, to weź i dla mnie :razz: Quote
Cimi Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Zostajemy na Acanie Sport :lol:. Wszystko w porządku :multi:, jak narazie mieszamy z poprzednią k-9 :cool3:. No i czekamy na nowy worek 15 kg :lol:. Quote
saJo Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Do nas dzis przyszedl worek extreme. Jedyny minus, ze na miarce nie ma wyszczegolnionej tej karmy, wiec tak naprawde mam kolejna, niepotrzebna miarke do kolekcji (miarek od eukanuby mam tyle, ze czasami uzywam ich jako kubki :lol:). Gnojek zjadl ja z apetytem, ale on z tych, co wszystko wciagnie, a wczoraj bylismy na zawodach, wiec tym bardziej mial ochote na jedzenie. Quote
saJo Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Dostalam razem z zamowieniem w krakvecie. Quote
Tilia Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 a ja kupiłam LAmb&Rice i łososia na próbę, ciekawa jestem jak będzie moim psicom smakować? Atena, i jak wrażenia? smakuje, wszystko ok? Quote
Aten@ Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='Tilia']Atena, i jak wrażenia? smakuje, wszystko ok? o dziwo wcina :razz: o dziwo dlatego, że dotychczas karmy z rybką były bleee :roll: kupki małe, zwarte, zero gazów, zero problemów. :D jedynym minusem dla mnie są małe granulki, wolałabym większe, ale skoro suka wcina i jest ok, to przeboleję te granulki :D Quote
Tilia Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 no to dobrze, że wszystko dobrze :) jeszcze nie otwierałam worków, nie oglądałam granulek. Pamiętam, że kiedyś Druśka po Acanie strasznie bekała- ale nie pamiętam skąd miałam tą acanę i co to był za rodzaj... mam nadzieję, że tą będą trawiły dobrze, trochę im chcę gotowane ograniczyć (drapią się trochę i nie wiem po czym) Quote
Aten@ Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 ta łososiowa capi jak cholera - rybą oczywiście ;) i jest taka dość zielonkawa, co sie przekładana kolor kuponów :lol: Quote
Ewelina22 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Napiszci jak dlugo po otwarciu karma zachowuje swoje wartosci (to prwada, ze 21 dni?) I czy Wasze psy zjadaja caly worek przez ten czas? Quote
Aten@ Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Ewelina22 napisał(a):Napiszci jak dlugo po otwarciu karma zachowuje swoje wartosci (to prwada, ze 21 dni?) I czy Wasze psy zjadaja caly worek przez ten czas? pierwsze słyszę... ale nie twierdzę, że to nie prawda. Kupuję zawsze worki 15kg, więc nie ma szans, żeby moja suka zjadła to wszystko w 21 dni :lol: Trzymam karmę w szczelnie zamkniętym, specjalnym pojemniku, w którym mieści się 18kg karmy, a w kuchni, w mniejszym, również zamykanym pojemniku mam porcję na kilka dni. Quote
Ewelina22 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Aten@ napisał(a):pierwsze słyszę... ale nie twierdzę, że to nie prawda. Kupuję zawsze worki 15kg, więc nie ma szans, żeby moja suka zjadła to wszystko w 21 dni :lol: Trzymam karmę w szczelnie zamkniętym, specjalnym pojemniku, w którym mieści się 18kg karmy, a w kuchni, w mniejszym, również zamykanym pojemniku mam porcję na kilka dni. A ja nie twierdze, ze to prawda;) Tez gdzies slyszalam lub czytalam. Szczelnie zamkniety pojemnik to dobry pomysl, tluszcz nie zjełczeje. Quote
Cimi Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Moja suka też nie zjada worka 15 kg w 21 dni :eviltong:. Zazwyczaj zjedzenie worka akrmy to około 1,5 miesiąca :lol:.Jakieś 8 kg jest w metalowych pojemnikach, a reszta w worku i najpierw je z worka :lol:. Muszę kupić jakiś większy pojemnik.. (już od kilku miesięcy kupuję :lol:), ale zawsze się zastanawiam gdzie takie coś wielkie dam :evil_lol:. Quote
Ewelina22 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Czyli ile dziennie zjada duzy (chodzi mi o goldena) pies? I czy dajecie cos jeszcze (np. gotowane w domu) czy tylko Acane? Quote
stereo Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Ja daję tylko acanę (dla dużych). Na stronie acany jest dawkowanie. Musisz sama zobaczyć. Negra waży 25 kg, a przeciętny lab 35, więc tylko po rasie trudno stwierdzić. Quote
Cimi Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Moja waży około 30 kg i dostaje około 300 gram ;). Czasem nawet więcej np. po treningu bo jest wtedy niesamowicie głodna ;), ale tylko troszkę :cool3:. No i je tylko suche, bo gotowane to nie dla nas, ja nie lubię przy garach robić, a ona na drugi dzień mi wybrzydza :evil_lol:. Napisałam do krakvetu czy by nie mogli mi dodać miarki :lol:. Z tym mam problem, bo każda waga w domu pokazuje coś innego :razz:. Quote
Ewelina22 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Dziekuje za odpowiedzi. Tak w przyblizeniu chcialam wiedziec i juz teraz wiem:) Quote
Aten@ Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Cimi napisał(a):Napisałam do krakvetu czy by nie mogli mi dodać miarki :lol:. Z tym mam problem, bo każda waga w domu pokazuje coś innego :razz:. weź dwie :P Quote
DiDDlina85 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 mój 5 miesieczny goldek ważący niecałe 30kg zjada 3-4 kubki dziennie..worek 15kg zniknął w miesiąc:) Quote
bachar Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 saJo napisał(a):Do nas dzis przyszedl worek extreme. Jedyny minus, ze na miarce nie ma wyszczegolnionej tej karmy, wiec tak naprawde mam kolejna, niepotrzebna miarke do kolekcji. Extreme odpowiada wagowo miarce Delux-a. Ważyłam dla moich. Quote
saJo Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Gnojek zjadl z apetytem dwa posilki extreme. Karma podoba mi sie organoleptycznie, jest tlusta gdy wezmie sie ja do reki, a takie karmy najczesciej wypadaly bardzo dobrze u moich psow. I fajnie pachnie. Bols nie chce jesc swojego jedzonka za bardzo, ma jakis kryzys ostatnio, wrzucilam mu doslownie kilka chrupek extreme i zjadl z apetytem caly posilek. Na razie jestem zadowolona, zobaczymy za kilka dni jakie beda koopy (nie mialam kasy wczesniej i poprzednia karma mu sie wczesniej skonczyla, wiec nie moglam zastosowac przejsciowego etapu zmiany karmy. Wprawdzie juz sie zdarzalo, ze z marszu zmienialam mu karme, ale trzeba brac te kilka dni poprawki) Quote
saJo Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Dzieki bachar. A juz chcialam zaproponowa Aten@-ie ze jej wysle te miarki :evil_lol: Quote
saJo Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 DiDDlina85 napisał(a):mój 5 miesieczny goldek ważący niecałe 30kg zjada 3-4 kubki dziennie..worek 15kg zniknął w miesiąc:) 30 kg dla 5-cio miesiecznego szczeniora to czasem, nie za duzo?? Taka ilosc karmy dla takiego gnojka, swiadczy najczesciej o tym, ze pies jej nie przyswaja dobrze, chociaz mi sie wydaje, ze po prostu jest za gruby... Quote
Tilia Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 otworzyłam rybną- śmierdzi rybą chyba mniej niż pro plan ;) domieszaną do Nutry (i odrobineczkę dosmaczoną ;) ) suki zjadły bez protestów hmm nigdy nie mierzyłam suchej karmy, może powinnam zacząć? Quote
saJo Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Ja daje psom na oko, czyt. patrze jak wyglada pies. Ale lubie wiedziec ile moj pies je, a ze nie mam w domu wagi, miarka jest rzecza bardzo przydatna. Quote
Recommended Posts