Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cimi to daj potem znac czy jestes zadowolona :cool3:

Moj pies sie w niej zakochal od razu jak powąchal i sprobowal pierwszą chrupkę (wlasnie tej wersji sport) hihihi. I ta milosc do Acany trzyma go do dzisiaj :evil_lol:

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki wielkie. I tak dobrze, że chociaż odrobinę większe. I chociaż okrągłe. Bo ten nasz large nie dość, że trójkątny, to jeszcze płaski :( I jak ja mam jej coś takiego jako nagrodę dawać?
My mamy dwa worki large'a, a potem na sporta się przerzucamy, żeby pies miał energię w lato na zawodach biegać. ;)

Posted

Teraz to w ogole Acana jakis dziwny myk zrobila.... Niedawno bylo tak, że byla sobie Premium Deluxe w worach 15kg i Sport w woreczkach 3kg. A teraz zdecydowali sie tylko na produkcje sport, za to we wszystkich wielkosciach workow. A kolor opakowań wzięli z deluxa :evil_lol:
Bardzo mnie ciekawi jaki w efekcie ta karma będzie miala skład :evil_lol:

Ma ktos juz może ten nowy sport w worku 15kg?

Posted

Dziś dostałam paczkę z Acaną Sport jak narazie 3 kg dla sprawdzenia, zresztą nie wiem po co sprawdzam czy mój pies będzie chętny, bo od jakiegoś czasu jest wszystkożerny no prawie :evil_lol:. Bardzo suczyskowi zasmakowała, a mi się spodobała zapach :lol:.. no i była bardzo zadowolona jak w starej karmie znalazła się ta nowa :lol:.

Posted

czy ktoś z Was karmi Acana Salmon & Potato? bo zgłupiałam już :/ na stronie acany jest podane, że zawiera 28% białka i 15% tłuszczu, a w każdym sklepiku, gdzie się natknęłam na tą karmę, jest podane, że 25% białka i 12% tłuszczu - i nie wiem, jak to jest naprawdę... Napisałam maila do producenta, ale cholera ich wie, czy odpiszą.

I jeszcze pytanko do tych, którzy karmią tą wersją - jakie wielkie są granulki?

Posted

Aten@ ja tez to sprawdzalam bo bylam zainteresowana ta karmą. Na stronie Acany jest błąd, jak ściagniesz szczegółową specyfikację produktu w pdf (wlasnie ze strony Acany) to tam wyraźnie pisze 25 i12.
Tak samo pisze tez na workach.
Dla mnie niestety tak niska zawartość i bialka i tłuszczu tą karmę przekresla :shake:

Posted

[quote name='Niufka']Niska? Prawidłowa zawartość tłuszczu to 12-13% i białka 25-26% dla tego typu karmy. Przecież to nie jest karma typu "sport" lub "for puppy".
ale niestety nie każdy może podawać psu karmę "sport" :roll: moja suka jest alergikiem i dużo trenujemy - karmy dla alergików mają niską zawartość białka, a na takich suka mi się po prostu wypala :shake:

chyba spróbujemy Pro Plana Adult Large Breed Athletic Lamb&Rice, bo ma aż 29% białka i 19% tłuszczu.

A tak przy okazji - czy można dorosłemu, trenującemu psu dać karmę dla szczeniąt? oczywiście chodzi mi o alergika

Posted

shami napisał(a):
Aten@ ja teraz musze wychodzic ale jak wroce wyedytuje tego posta, wstrzymaj sie chwilke z kupowaniem tego pro plana.

ok, wstrzymuje sie :D

Posted

shami napisał(a):
Aten@ ja tez to sprawdzalam bo bylam zainteresowana ta karmą. Na stronie Acany jest błąd, jak ściagniesz szczegółową specyfikację produktu w pdf (wlasnie ze strony Acany) to tam wyraźnie pisze 25 i12.
Tak samo pisze tez na workach.
Dla mnie niestety tak niska zawartość i bialka i tłuszczu tą karmę przekresla :shake:

shami - kupiłam tą Acanę na Allegro, bardzo kulturalny sprzedawca, aż jestem w szoku, potwierdził mi, że na workach jest 28% białka i 15% tłuszczu. Nawet podobno dzwonił do Acany, żeby potwierdzić to info :lol:

ale dalej czekam na info odnośnie tego Pro Plana :)

Posted

[quote name='Niufka']Niska? Prawidłowa zawartość tłuszczu to 12-13% i białka 25-26% dla tego typu karmy. Przecież to nie jest karma typu "sport" lub "for puppy".
To nie jest zwykła bytowa karma Adult, tylko zgodnie z podziałem na stronie producenta, jest w kategorii karm specjalnych, więc nie ma co mówic o prawidłowych procentowych zawartościach "dla tego typu karmy". Przykładowo łososiowy (a więc taki roadzaj jak ten acany) ProPlan ma białka 27% a tłuszczu 17%, a jagnięcy Por Plan Athletic ma białka 29% i tłuszczu 19% :)

Dla mojego psa 25/12 to zdecydowanie za mało, zeby mi nie padł na treningu musiałby jej zjeść pewnie z 500 albo i 600g, a takie rozpychanie żołądka jest wg mnie zupelnie bezsensowne.

Wole mu dać karmy mniej, za to bardziej kalorycznej :)

Z kolei karmy sport, praktycznie wszystkie, robi sie z kurczaka, który nie wszystkim psom służy. Wtedy trzeba po prostu szukać innej alternatywy :)

[quote name='Aten@']shami - kupiłam tą Acanę na Allegro, bardzokulturalny sprzedawca, aż jestem w szoku, potwierdził mi, że na workachjest 28% białka i 15% tłuszczu. Nawet podobno dzwonił do Acany, żebypotwierdzić to info :lol:

ale dalej czekam na info odnośnie tego Pro Plana :)
No to juz brzmi zdecydowanie sensowniej :)
Jak zaczniecie ją jeść daj znać na jakiej dawce suni sie dobrze trenuje :)

A odnośnie pro plana athletic, juz Ci wysylam PW.

Posted

shami napisał(a):
A odnośnie pro plana athletic, juz Ci wysylam PW.

A ja też mogę prosić? Samam zastanwiam się nad tą karmą dla mojej suki.

Posted

już drugi dzień jemy łososia i ziemniaczki, na razie suka chętnie je, zobaczymy co będzie dalej i jak ją będzie przyswajać. Tylko czy ktoś wie, czy można gdzieś dostać miarkę Acany ?

Posted

Istnieją na pewno bo ja mam w domu. :cool3:

Z nie-netowych sklepow wiem, że miarki Acany są w sklepie zoologicznym w Centrum Handlowym AKS w Chorzowie (carrefour kolo parku wpkiw).