Just-tea Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Ika to Veida niufek niestety nierodowodowy:( ale dla mnie najpieknieszy i najkochańszy :D Quote
qatqa Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Huuuurrraaa! :P :P Jest "sformatowana" kupka. po prawie 2 tygodniach. Strasznie długo , ale ciesze sie bardzo bo szkoda by mi było całej karmy a i piesek wcina ją z błogą lubością :P :Dog_run: Dzięki za odpowiedzi ciesze sie że Was posłuchałam i nie zrezygnowałam Quote
aster Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 Polecam Belcando - bardzo dobra karma dla psów. Moj pies jako szczeniak miał podobne dolegliwosci, ale wlasnie wraz z tą karmą problem się zakończył :) Karme ciężko dostać w sklepie - ale jest do nabycia pod ww. adresem, czyli link w linkowni Quote
ika07 Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Witajcie kochani! Bardzo dawno tu nie byłam ale spieszę donieść że rybka jest doskonała-zarówno moje psy jak i tych co sie odważyli spróbować bardzo chętnie ją jedzą.Więcej na ten temat wkrótce, postaram się zrobić tłumaczenie opisu i zainteresowane osoby będą mogły zerknąć.:multi: Pozdrawiam IKA Quote
asher Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Opis rybki już jest na stronie Acany ;) Lepiej napisz kiedy będą małe opakowania ;) Quote
Inez Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 "ika07" napisał(a):Jeśli chodzi o dowóz 4kg.to nie dziwcie się że specjalnie nikt się do tego nie rwie bo benzyna jest droga W każdym razie dystrybutor ze Szczecina nie robil zadnych problemów z dowozem 4 kg karmy , wczoraj po poludniu zamowiłam a dziś o 11 karma była dostarczona. Bafi juz wsunął jedną miseczke- ciesze sie że mu smakuje :). Kupiliśmy Acane po raz pierwszy, mam nadzieje że juz nie będziemy musieli jej zamieniać i szukac innej karmy :shake: . Quote
ewelinabuck Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 moim psom acana sluzy ale i tak im papu domowe daje a karme na przechrupanie:cool3: Quote
ika07 Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Czwórki płyną............a opis faktycznie pojawił się, co mnie bardzo cieszy:multi: terminu nie znam kiedy będą dostępne ale myślę że popróbować będzie można jakoś;) Pozdrawiam IKA.Aha jakiś mały śliczny golduś się pojawił-całusek dla malucha! Quote
Inez Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Z Acany jesteśmy nadal zadowoleni :) , ale zauwazyłam że Bafi nigdy nie popija zjedzonej karmy :shake: , czy to może jakos niegatywnie wpłynąć na trawienie i przyswajanie? Quote
ika07 Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Witaj! Myślę, że nie ma powodów do niepokoju psy jak ludzie indywidualnie dobieraja ilość wody w zależności od potrzeb i pory roku.Jeśli je, bawi się ,wypróżnia, to jest O.K.nie ma powodów do zmartwień. Pozdrawiam Was cieplutko IKA Quote
coztego Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Dzisiaj odkryłam acanę w osiedlowym zoologu, odkrycie nielada, bo tam nic ciekawego nie ma :diabloti: 1,5 kg paczka za 17 zł, to chyba trochę drogo?? :hmmmm: Quote
BORA Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Nie wiem jakie są ceny tej karmy w sklepach, o ile jest w sklepie :lol: Ogólnie za 1,5 kg w Krakvecie trzeba więcej zapłacić. Za 1,5 kg ceny od 18 do 21 w zależności od rodzaju karmy. A nie ma w tym sklepie opakowań 4 kg? Wyjdzie taniej ;) Quote
Cimi Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 coztego napisał(a):Dzisiaj odkryłam acanę w osiedlowym zoologu, odkrycie nielada, bo tam nic ciekawego nie ma :diabloti: 1,5 kg paczka za 17 zł, to chyba trochę drogo?? :hmmmm: To zależy jaki rodzaj acany. W jednym sklepie zoologicznym można kupić karmę na kg i najpierw aby wypróbować, tak kupowałam to płaciłam 9,60 zł za Acane Premium Delux. Quote
coztego Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 BORA napisał(a):Nie wiem jakie są ceny tej karmy w sklepach, o ile jest w sklepie :lol: Ogólnie za 1,5 kg w Krakvecie trzeba więcej zapłacić. Za 1,5 kg ceny od 18 do 21 w zależności od rodzaju karmy. A nie ma w tym sklepie opakowań 4 kg? Wyjdzie taniej ;) Ja się specjalnie nie przyglądałam, bo moja sucz nie jada suszu ;) Tylko rzuciło mi się w oczy, że stoi Acana, a pod nią cena 17 zł. Taka biała czy srebrna paczka... :cool1: Dobrze wiedzieć, że to niedrogo, jak będzie potrzeba to zakupię ;) Quote
BORA Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Jak biała lub srebrna to może być Adult Light 19 za kg lub Adult Small Breed 21 za kg :lol: Takie są ceny w Krakvecie i takie same ceny są na stronie Acany, czyli wychodzi na to, że w tym sklepie u Ciebie jest taniej :lol: Quote
ika07 Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Witam! Ceny opakowań wahają sie od18.00 do 21.00 zł za opakowanie 1,5kg w zależności od rodzaju karmy , natomiast ta cena jest niezgodna z ustaleniami importera w związku z tym jest to nieuczciwe podejście do handlu-jest to sprzedaz po tzw.kosztach i mimo że dla kupującego wydaje sie to atrakcyjne, to może warto zastanowić sie nad uczciwością sprzedającego- nie myślę tu konkretnie o tej karmie ale ogólnie:shake: Pozdrawiam IKA Quote
DamaKier Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Widziałam już wiele innych karm w zoologach, które są tańsze niż u dystrybutora. W czym widzisz problem??? Co takiego złego może być w tym jedzonku???? Quote
coztego Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 DamaKier napisał(a): Co takiego złego może być w tym jedzonku???? W tym jedzonku nie ma nic złego, IKA pisała o zasadach obowiązujących w handlu, a nie o jedzonku ;) Wybiorę się do tego sklepu, poprzyglądam tej acanie i może kupię paczuszkę na próbę :cool1: Quote
BORA Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 W sumie nie wiem czy Acana narzuca konkretne ceny i czy koniecznie trzeba po tych cenach sprzedawać. Wydaje mi się, że to nic złego, że jest sprzedawana taniej. Producent nic na tym nie traci, tylko właściciel tego sklepu... Quote
DamaKier Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 Aha, teraz rozumiem. I zgadzam się z przedmówczynią- ja nigdy nie narzekam, że w jakimś sklepie jest zbyt tanio. Dla mnie to sama korzyść :cool3: i nie zamierzam dochodzić ile kosztuje kupowanan przeze mnie karma u dystrybutora i czy ktoś przypadkiem nie sprzedaje po niższych cenach- bo to tylko jego sprawa, czy zyskuje na towarze czy traci. Jedni narzekają, ze za drogo, drudzy, ze za tanio- dziwne, bo chyba każdy powinien się cieszyć z obniżonej ceny pełnowartościowej karmy Quote
potek Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 u dystrybotora bedzie zawsze drozej dla Ciebie a dla firm taniej :P Quote
DamaKier Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 No na pewno, bo przecież ja nie kupuję u niego 50 worków karmy naraz. Dlatego wolę nie narzekać i ciesze się, że ceny spadają- bo chyba nie byłoby lepiej, gdyby rosły? Quote
vigor Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Witam! Acana karmie obie sunie. Wyjadaja ze smakiem kazdy nowy worek 20 kg. Karma ta jest bardzo dobrze przyswaja i ok z wyproznianiem. Zamawiam telefonicznie we Wroclawiu (tel. na ich stronie www) worek 20 kg za ktory place (od 5 grudnia) 160 zl bez zadnych dodatkowych oplat. Karme otrzymuje przesylka kurierska na drugi dzien. Ahoj! Quote
Recommended Posts