Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja się pytam konkretnie czy Acana jest Premium ,czy to jest napisane na worku z karmą?
Nie wiem czemu jesteś taka wojowniczo nastawiona ,ale dla mnie własnie konkrety są istotne i np. PROFormance ma napisane na każdym worku Super Premium ,czy myślisz że producent kłamie? Jeśli tak sądzisz ,to wszyscy produkujący karmy z najwyższej półki ,czyli karmy klasy Super Premium ,kłamią?
Twoja zdecydowana postawa wątpiąca we wszystko co nie nazywa się Acana jest wręcz agresywna .
Ja nie sądzę o tej karmie że jest zła ,więc nie wmawiaj mi tego czego nie piszę.
Chcę się tylko troszkę więcej o niej dowiedzieć i to dzięki Tobie . Nie wnikam w marketing ,czy dystrybutorów ,bo to mnie nie interesuje ,ale potrafiłaś zachęcić mnie do zainteresowania sie i dogłębnej ,wnikliwej analizy .
Pozdrawiam .

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:D Chyba dotknęłam czuły punkt!Przeczytaj droga Sawo swoje wypowiedzi, a z łatwością dostrzeżesz kto tu jest agresywny.Ja o żadnej karmie żle się nie wypowiedziałam,o PRO też-jedynie zadałam Ci pytanie,na jakiej podstawie nazywasz PRO super premium.Dalej odpowiedzi z Twojej strony brak , natomiast próbujesz umiejętnie odbijać piłeczkę-tyle, że to nie kort tylko forum i ludzie z pewnością mają dość wczytywania się w przepychanki.Posunęłaś się do niskiego zagrania-, do ataku ,a to świadczy kolejny raz o braku konkretów, a taka jesteś konkretna podobno.Daj już spokój bo to zaczyna być żenujące, a szanujący sie dystrybutor powinien wiedzieć kiedy przestać.Nie udawaj , że nagle zainteresowałaś się ACANĄ bo trudno w to uwierzyć,jesteś tu dłużej niż ja więc Twoje zainteresowanie gdzieś wcześniej się pojawiło,nieprawdaż? :wink: A poza tym cóż się dziwić skoro Twój mąż jest importerem tej karmy na Polskę, wszystkie inne nie mają szans w Twoich rankingach.Mam rację????? Pozdrowienia

Posted

Witaj qatqa !
Nie martw sie mój golduś co prawda nie miał sensacji ale różnie to bywa, daj mu czas i tak jak mądrzy ludzie Ci tu radzą rób to stopniowo zwiększając dawkę.Urośnie pięknie na pewno :D
IKA

Posted

Ika ,piszesz że Acana jest Premium ,a gdzie to napisane ,czy na worku ? czy w ulotce i tym razem ja się zapytam ,kto klasyfikował Acanę na Premium?
pozdrawiam SAWA.

Posted

SAWA napisał(a):
Ika ,piszesz że Acana jest Premium ,a gdzie to napisane ,czy na worku ? czy w ulotce i tym razem ja się zapytam ,kto klasyfikował Acanę na Premium?
pozdrawiam SAWA.

Kobieto czy na Ciebie nawet upomnienie moderatora nie działa?Daj spokój!Nie odpowiedziałaś na moje pytanie więc ja nie muszę odpowiadać na Twoje!Dosyć już tego,ten temat jest dla mnie zamknięty.Natomiast bardzo chętnie porozmawiam na inne tematy z innymi użytkownikami forum.

Posted

Cały czas piszę o Acanie i innych karmach ,więc wracam do konkretów .
Czy Acana jest przesypywana w Czechach i czemu nie ma na Polskę bezpośredniego importera z Kanady?

Posted

Słuchaj kochana, naprawdę nie jesteś taka kryształowa jak Ci się wydaje ,po raz ostatni odpowiem na Twoją zaczepkę ale tak w Twoim stylu:pytaniem na pytanie-dlaczego w Polsce nie ma importera tylko jest wyłączny przedstawiciel PROformance-zapytaj swojego męża i przestań wkońcu czepiać się ACANY bo zamiast zyskać zwolenników to ich tylko stracisz.

Posted

W polsce jest Bezpośredni Importer i Przedstawiciel karmy PROF... i jest to firma WICKO .
Coś mi się zdaje ze IKA jesteś bardzo obrażona ,a nie to było moim celem ,tylko polemika i chęć uzyskania odpowiedzi na pytania ,no tak ,nic sie nie dowiedziałam i muszę w takim razie jeszcze pomęczyć .
Proszę nie tykać personalnie ,bo sobie tego nie życzę .

Pozdrawiam .

Posted

Ostatni raz ostrzegam SAWĘ i ika07. Jeśli chcecie się nadal kłócić proszę to robić na privie. Następnym razem będą czerwone kartki.

Mod

Posted

SAWA napisał(a):
Czy Acana jest przesypywana w Czechach i czemu nie ma na Polskę bezpośredniego importera z Kanady?

Acana na pewno nie jest przesypywana w Czechach a o to czemu nie ma w Polsce bezpośredniego importera to myśle że powinnaś zapytać firme Acana Polska bo zapewne od nich uzyskasz konkretna odpowiedź.

Posted

cyt. "tyle, że to nie kort tylko forum i ludzie z pewnością mają dość wczytywania się w przepychanki"

święte słowa Ika, święte słowa.... jedna z Was świetnie zna się na Pro,. druga na Acanie i jeśli chcecie być ok to po prostu służcie swoją pomocą tam, gdzie jest mowa o znanej Wam karmie. Mnie osobiście interesuje Acana, więc jestem tutaj i czytam z uwagą to, co piszą zainteresowani nią ludzie i ci, którzy tę karmę kupuja i podają swoim psom, jesli będe się chciała czegoś dowiedziec o innej karmie poszukam na topiku gdzie jest mowa własnie o niej.
Mam nadzieję że nikogo nie uraziłam
Pozdrawiam - Aga

Posted

Agushka napisał(a):
cyt. "tyle, że to nie kort tylko forum i ludzie z pewnością mają dość wczytywania się w przepychanki"

święte słowa Ika, święte słowa.... jedna z Was świetnie zna się na Pro,. druga na Acanie i jeśli chcecie być ok to po prostu służcie swoją pomocą tam, gdzie jest mowa o znanej Wam karmie. Mnie osobiście interesuje Acana, więc jestem tutaj i czytam z uwagą to, co piszą zainteresowani nią ludzie i ci, którzy tę karmę kupuja i podają swoim psom, jesli będe się chciała czegoś dowiedziec o innej karmie poszukam na topiku gdzie jest mowa własnie o niej.
Mam nadzieję że nikogo nie uraziłam
Pozdrawiam - Aga

Nikogo nie uraziłaś ,masz poprostu rację :) Pozdrawiam :D

Posted

Najnowsze wieści odnośnie przyswajania Acany przez Grafa.. Po tygodniu czy dwóch marudzenia i kręcenia nosem Graf przekonał sie do wersji Large Breed.. Sierść mniej wypada (choc nie minęło sporo czasu) ale za to "gazy" zrobiły się zdecydowanie bardziej uciążliwe.. :(

Posted

Te nieszczęsne "gazy" uspokoją się ale potrzeba na to troszkę czasu ,aż przestawi się organizm .Dwa tygodnie to trochę krótko,choć niektóre psiaki przechodzą to bez "efektów specjalnych". :wink:

Posted

Ja karmie swoją fionule od jakiegoś czasu acaną i moge powiedzieć że ta karma dla mojego psiaka jest super. Sierść przestała wypadać, znikneły uczulenia i zaczerwienienia między łapkami. A co do "gazów" to moja też na początku miała straszne a teraz jakoś to wszystko przeszło.

Posted

Graf jest na Acanie już od bardzo dawna.. Teraz zmieniliśmy tylko wersję ze względu na zły stan sierści ale gazy występowały zawsze niestety.. :(
Póki co wersję LB podaję od około 3 tygodni chyba..

Posted

Ika, a jak z ta mączką? Czemu na polskiej stronie Acany jest "mączka z miesa kurcząt", podczas gdy na stronie producenta jest "mączka z kurczaka"?

No i co z tym Premium, o które pytała Sawa? Acana jest sklasyfikowana oficjalnie, przez te organizację od klasyfikowania karm (nie pomnę nazwy, ale na pewno wiesz, o co mi chodzi :wink: ), czy nie? Ja na worku nie mogłam znaleźc napisu "Premium", ale na stronie www jest określenie w stylu "Canadian premium food", czy cos w tym rodzaju...

Posted

Tinie własnie kończy się próbny 4 kilogramowy worek Acany Premium Adult. Widzę, że je ją bardzo chętnie chociaż o efektach karmienia tą karmą niewiele jeszcze mogę powiedzieć. Na razie wydaje mi się, że sierść jest bardziej błyszcząca, (pojęcia nie mam czy to po Acanie :)) ale wypada na potęgę (co mnie nie dziwi bo to okres linienia, zawsze tak mamy o tej porze roku).
Natomiast troszkę mnie smuci że u lokalnego dystrybutora (tak tak, lokalnego bo chcialam zgodnie z Waszymi sugestiami zamówić karmę u kogoś z Wawy) nie mogę kupić Acany Premium. Obiecano mi informację o dostawie więc póki co, kończymy mały worek i czekamy do czwartku. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe kłopoty...

Posted

ika07 napisał(a):
MOI DRODZY!
Tu szczególnie zwracam się do właściciela czarnego labka,ja nie wymyślam żadnych cudów w postaci klubu-tylko wyraźnie zaznaczyłam że to są zapowiedzi i więcej nie mam informacji na ten temat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czy to o czarnym labku było do mnie?? Bo jak tak to chciałam wyjaśnic ,że Veida nigdy nie była, nie jest i nie będzie labradorem :lol: (zapraszam do Veidowej galerii :D) . Droga Iko czytaj uwaznie moje posty :lol: bo ja napisałm ze jeszzce nie znasz szczegułów i moze cos z tym klubem jeszcze zmienią. Pozdrawiam ja i Veida-nielabrador

Posted

Witajcie Kochani!
Zacznę może od ASHER-karma jak sama przeczytałaś na kanadyjskiej stronie jest PREMIUM, natomiast nie umiem w chwili obecnej autorytatywnie odpowiedzieć czy i dlaczego na jednej stronie jest napisane maczka z kurcząt, a na drugiej maczka z mięsa kurcząt.Postaram sie to wyjaśnic i jutro coś napiszę więcej .
AGUSHA(sorki jeśli źle napisałam)Premium jest dostępne- ja kiedyś pisałam,że dystrybutorów jest dwóch , natomiast ja nie chce popełnić niezręczności.
MARTA i GRAF może Twoje psiątko ma źle dobraną karmę ile ma lat i czy jest zupełnie zdrowe?Może karma nie jest z jakiejś przyczyny trawiona do końca i stąd te gazy?Może dajesz mu cos jeszcze do jedzenia?
Na koniec zostawiłam sobie"NIBYLABKA"-bardzo przepraszam jeśli uraziłam psiątko :oops: -i tak cudne w wyglądzie, ale nie przyglądałam sie zbytnio rasie natomiast czerwoną antyurokową chusteczkę zakodowałam w pamięci.Zajeżyłam się troszeczkę, że ktoś mnie posądza o wymyślanie cudów-jestem daleka od tego ,dlatego napisałam ze to zapowiedzi przyszłości.Pozdrawiam :)

Posted

Graf ma ponad 2 i pół roku.. Jest zdrowy.
Acanę je od grubo ponad roku .. Cały czas byl na wersji Delux a teraz przeszliśmy na Large Breed żeby sprawdzić czy moze akurat w Deluxie proporcje jakieś mu nie odpowiadały i dlatego tak "pierdział" ;) no i gubił włos..
Choć zmiana karmy miałą miejsce niedawno to wydaje mi się że już widzę efekty związane z włosem (mniej wypada - i to nie przez to,ze skończył linieć bo kłaczy mi w dużych ilościach cały rok niestety) aczkolwiek błyszczeć nadal się nie chce.. :( No i te gazy.. Chyba są jeszcze bardziej dokuczliwe.. No i kupek po zmianie trochę więcej ale to pewnie dlatego że się organizm przestawia..
W każdym razie podjęłam decyzję zeby spróbować z Pro a jak ona się nie sprawdzi to wróce do Acany bo jak narazie nic lepszego nie znalazłam..

Posted

Ika dzwoniłam pod oba numery podane na stronie Acany i obie panie powiedziały, że na dzień obecny (czyli wczoraj) Premium niestety nie ma. Ale poczekam cierpliwie do jutra :) Jestem w stanie zrozumieć, że czasem trzeba na coś poczekać bo akurat nie ma tego w magazynie. Zawsze mogę kupić Premium Delux bo ta ponoć jest :)

Posted

hmmm...tak sobie pomyślałam,że jakby się ktoś zdecydował na tę nową karmę z rybką to bardzo chętnie poczytałabym jak spodobała się Waszym pieskom, tzn. chodzi mi głownie oto czy zachwycił je smak... Bo moja suńka to tylko gotowanym się zachwyca... :(

Posted

JUST_TEA!co to za cudne nosisko na Twoim zdjęciu? :D :D :D
AGUSHKA-ja nie przypominam sobie takiej rozmowy ,chyba że chodziło Ci o 15kg,tak?Mój telefon jest na mojej stronie .Pozdrawiam.
MARTA-jeśli zakupiłaś już coś to spróbuj,myślę że Delux był dla niego za kaloryczny,jeśli to bokser to może Large by wystarczył albo poprostu Premium.Pozostawiam to Twojej decyzji,powodzenia. :D