Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja już od dawna karmię Deluxem i w sumie jestem zadowolona.. Pies jest w bardzo dobrej kondycji (trenujemy przy rowerze stąd wersja Delux), kupska "ładne".. Niby wszystko super..
Niestety Graf mocno gubi sierść (od zawsze w sumie) i mimo prób z róznymi karmami, środkami na sierść itp nie udaje mi się tego wyeliminować.. Nie wiem czy może nie zmienić wersji karmy.. Może to coś da? Jak myslicie? Bo generalnie chcę zostać przy Acanie..

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marta!!! Jeśli chcesz zostać przy Acanie, to troszkę poczekaj. Acana coś bowiem szykuje nowego. Nie ma jeszcze zapowiedzi ani na stronie głównej, ani na stronie polskiej, lecz jest już na węgierskiej. Może być całkiem ciekawie :D !!!
ACANA SALMON & POTATO - 20 kg
ACANA SPORT ME 4650 - 25 kg
ACANA EXTREME ME 4950 - 25 kg
Na pewno co poniektórzy będą niesamowicie zadowoleni z tych nowości :D !!!

Posted

A ja chciałam tylko napisać, że Acana Adult Large smakuje... obu moim psom :o Bugajski, który generalnie takiego "świństwa", jak sucha karma z własnej nieprzymuszonej woli do pyska nie bierze, wcina ją ze smakiem. Jestem w szoku :o

Posted

My i tak potem wrócimy do L&R. Kupiłam teraz tę, żeby Sabinie trochę dietę odmienić. Więc nawet, jak zacznie trochę gorzej wyglądac, to tragedii nie będzie, bo potem bez trudu to jagnięcinką nadrobimy :wink:

Posted

no tak :) i jeszcze ktos mi gdzie wyjasnial na dogo - moze w tym temacie nie wiem - ze zawartosc tych zwiazkow na stawy w tej Acanie jest bardzo mala i nie daje takich efektow jak inna karma dla psow duzych.
Oczywiscie nie twierdze, ze u Ciebie jest to istotne, bo i tak karmisz normalnie L&R ;)

Posted

Coco to co piszesz jest baaaardzo ciekawe!!! Brzmi jak dla Grafa stworzone.. :D Niestety pewnie zanim pojawi się u nas to trochę potrwa a my w piatek zamawiamy kolejne 20 kg. Czekam tylko na opinię hodowczyni co z tą sierścią.. czy zostać na tej wersji a spróbowac jakichś środków na jej poprawę, czy zmienic na próbę wersję karmy.. Zobaczymy..

Posted

Mój Opus wcina zazwyczaj granatowego "kurczaka". Przed chwilą otworzyłam "jagnięcinę". Szoruje z nią po całej podłodze. A właściwie "wał" bo po chwili już jej nie było.

Posted

Agnes, kiedyś sobie to sprawdzałam i właściwie w żadnej karmie nie ma na tyle dużo glukozaminy i chondroityny, żeby tylko na tym poprzestać :wink: Dlatego niezależnie od karmy i tak będę psy faszerowac jakimś preparatem na stawy.

Posted

moj pudelek ktory nie jadl suchej karmy przez 4 lata to jak kupilam acane to zaczal ja wcinac bylam zdziwiona :o ze hoohoo i malamucikowi tez sluzy ale oni jedza ta karme na dosypke bo tak to dostaja domowe surowizne warzywa i ryz badz makaron ale musze powiedziec ze malamutek mial troszke jakos tak zazolcona biala siersc tego nie bylo za bardzo widac ale jednak a kiedy zmienilam na te karme widac efekty poprostu mu to zeszlo :D

Posted

J ateż słyszałam, że się białe pieski na Acanie żółtawe robią :wink: Dla mnie to akurat zaleta, bo a nuż się mojej czaprakowej owczarzycy pigment poprawi? :wink:

Posted

Marta !!! napisał(a):
Coco to co piszesz jest baaaardzo ciekawe!!! Brzmi jak dla Grafa stworzone.. :D

Rzeczywiście te nowe, zapowiadane dopiero co karmy Acany będą bardzo interesujące :D ! Będą zawierać także kultury bakterii, jak w jogurciku :D ! To stosuje z powodzeniem na naszym rynku Eagle Pack i jak widać, nie będzie już osamotniony :D !

Posted

coco napisał(a):
Będą zawierać także kultury bakterii, jak w jogurciku :D
Pozostaje więc kwestia, jak wpakować do lodówki 20 kilo karmy... Bo te bakterie muszą być trzymane w zimnie, inaczej przenoszą się na lepszy ze światów :wink:

Posted

W aptekach te kultury bakterii nie znajdują się w lodówkach, więc chyba można :oops: .......
Myślę sobie, że w dobie dzisiejszej technologii można już prawie wszystko, choć nie wykluczam i dobrego marketingu. Ale w sumie pionierami nie są, nie wykluczam więc współpracy Acany w tej dziedzinie z innymi producentami, nie tylko karm zresztą :D .