Sloneczko Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Moim zdaniem zalezy od psiaka - moja panna przy zmianie karmy z Acany na Nutram wlasnie - zaczela strajkowac, jesc polowe dawki dziennej - tak, ze przy koncu worka (ktory de facto starczyl na 2,5 nie 1,5 miesiaca) czesc karmy oddalam znajomym "parkingowym" psiakom a moja z radoscia wrocila do Acany. Na razie jest dobrze, wiec nie mam zamiaru zmieniac jej przyzwyczajen zywieniowych 8) Quote
anii Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Czy ktos moglby mi opisac jak wyglada jedna granulka acany lamb&rice Chodzi mi o wymiary i o ksztalt?! :) Quote
tufi Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Moje psy jedza acane od jakiegos miesiaca - wszystko ok, dobra karma za rozsadna cene. jedno ciarenko lamb&rice wyglada jak guzik -okragle, zwezajace sie ku koncom, srednica ok. 1cm - nie za duze sa te granulki. Takie plaskie, pelne [dla szczeniat maja dziurke w srodku - takie obrecze jakby :) ] Quote
malawaszka Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 anii - spokojnie shih tzu da sobie radę z tymi granulkami :-) ja kupiłam teraz Lunie tą dla dorosłych psów małych ras i tu są takie moim zdaniem za małe granuleczki - jak ziarenka grochu Quote
anii Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 [quote name='malawaszka']anii - spokojnie shih tzu da sobie radę z tymi granulkami :-) ja kupiłam teraz Lunie tą dla dorosłych psów małych ras i tu są takie moim zdaniem za małe granuleczki - jak ziarenka grochu Wlasnie. Ja kupilam dla malych ras i te granulki takie male. Pies tego nie gryzie, on łyka. Dlatego zastanawiam sie nad lamb&rice, bo chce, zeby Lump gryzl karme. Malawaszka A czy Ty nie karmilas tez Lamb&Rice?! Jesli tak, czemu przeszlas na small breed?! Thx za odpowiedzi. :D Quote
malawaszka Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 karmiłam lamb&rice ale Lunie po 2 worku przestało smakować :roll: więc teraz czekam jak będzie z tą - najwyżej będę jej na zmianę kupować - ona straszny niejadek jest :-? Quote
anii Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 malawaszka napisał(a):karmiłam lamb&rice ale Lunie po 2 worku przestało smakować :roll: więc teraz czekam jak będzie z tą - najwyżej będę jej na zmianę kupować - ona straszny niejadek jest :-? Moj przeciwnie, odkurzacz :wink: Za krotko karmie by wydawac opinie o tej karmie, ale jak na razie pies ja chetnie je. Jak skonczy small to kupie lamb&rice, bo chce, zeby moj maluch gryzl, po cos te zabki sa?! :wink: Quote
malawaszka Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Luna to gryzie nawet te małe granuleńki :lol: Quote
florance Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 Może tu mi ktoś odpowie jak dawkować karmę szczeniakowi, na łyżki?? pliiiizzzz :) mój psiak ostatnio wypiął się na royala, więc zaczęłam podawać acanę i na razie jest spokój... Tylko nie mam wagi, żeby mu odmierzać porcje (170g dziennie)... malawaszka jak sobie z tym radziłaś?? Quote
AniaP Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 florance, a nie dostałaś z acaną kubeczka z miarką? :roll: Wtedy nie ma problemu, bo wszystko jest na nim bardzo ładnie wyrysowane i odmierzone. anii, Asti też jest odkurzacz na acanę. :kciuki: Wersję dla szczeniaków wcinała w sekundy i teraz Acanę Premium też. Ale pomiędzy tymi karmami spróbowałam Lamb&Rice i Asti ją mniej chętnie jadła. :( Ta karma jest chyba jakby bardziej sucha od pozostałych. :hmmmm: Więc ciekawe jak twojemu pieskowi będzie smakować? Quote
malawaszka Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 ja Lunie zawsze podawałam karmę na oko - bo ona jest taki niejadek, że nie zjada nawet dziennej dawki :-? a kubeczek do dawkowania pogryzła :lol: Quote
AniaP Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 malawaszka napisał(a): kubeczek do dawkowania pogryzła To gdzieś ty go miała? :o Nasz kubeczek jest schowany w worku z acaną, bo inaczej też by pewnie tak skończył. :wink: malawaszka napisał(a): ja Lunie zawsze podawałam karmę na oko - bo ona jest taki niejadek, że nie zjada nawet dziennej dawki No to masz dobrze. Ja nie mogę Asti wsypywać na oko, bo i tak dostaje mniej niż zalecają na opakowaniu, a jest sobie lekko zaokrąglona. :-? A ona by oczywiście zjadła więcej. :P Quote
malawaszka Posted February 11, 2005 Posted February 11, 2005 kubeczek stał koło słoja z karmą na póleczce a reszta karmu w worze w szafie i ten kubeczek któregoś pięknego dnia Luna żeżarła :evil: :lol: jakoś se go ściągnęła :niewiem: :-? a on taki niejadek, że jakbym jej wsypała nie wiem ile to onai tak zje tyle co ptaszek napłakał :roll: jest baaardzo ekonomiczna :-? Quote
PALATINA Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 Moja Jagna dziś kończy rok, wiec przejdziemy z puppy junior na te nową -adult light. Quote
Szamanka Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 MAm pytanie: którą karmę, znaczy jaki rodzaj Acany powinnam wybrać dla mojego psiaka rasy siberian husky, który ma 9 miesięcy i waży ok. 23 kg? I jeszcze jedno - ile waży najmniejszy worek, bo chcę kupic na próbę. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Quote
axel15 Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 Szamanka napisał(a):MAm pytanie: którą karmę, znaczy jaki rodzaj Acany powinnam wybrać dla mojego psiaka rasy siberian husky, który ma 9 miesięcy i waży ok. 23 kg? I jeszcze jedno - ile waży najmniejszy worek, bo chcę kupic na próbę. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Wyślij zapytanie ze strony acany to Ci prześlą próbki Quote
anii Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 [quote name='AniaP'] anii, Asti też jest odkurzacz na acanę. :kciuki: Wersję dla szczeniaków wcinała w sekundy i teraz Acanę Premium też. Ale pomiędzy tymi karmami spróbowałam Lamb&Rice i Asti ją mniej chętnie jadła. :( Ta karma jest chyba jakby bardziej sucha od pozostałych. :hmmmm: Więc ciekawe jak twojemu pieskowi będzie smakować? Aniu moj jest odkurzacz na wszystko :wink: Napisz mi jakie wymiary jedna granulka Acana Premium?! :wink: A co do probek. Ja wyslalam maila do Acany z prosba o probki. Mieli przyslac i cisza... :evil: A pani od ktorej kupowalam karme, powiedziala, ze juz nie daja probek. Zalezalo mi na karmie dla kota, poniewaz moj jest uzalezniony od RC i kupowanie kilku kilogramow to duze ryzyko. 8) Quote
asiek Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 AXEL 15 zadzwon do dystrybutora na sląsk - oni napewno maja jakies probki Quote
AniaP Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 anii , granulka Acany Premium jest wielkości 1 grosza, a dokładniej o 0,1 cm w obwodzie nawet mniejsza, a grubości ok. 0,2-0,3 cm. :hand: Asti z przyjemnością je sobie chrupie. :eating: [quote name='malawaszka']ja kupiłam teraz Lunie tą dla dorosłych psów małych ras i tu są takie moim zdaniem za małe granuleczki - jak ziarenka grochu A ja też się zastanawiałam nad tą karmą, ale jak te granulki są takie malutkie, to jej nie kupię. :shake: Lepiej niech Asti sobie gryzie te większe, jest już do nich przyzwyczajona. Quote
tufi Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 Nie wszystkie karmy maja pelna "rozmiarowke", ale zazwyczaj acana jest pakowana w worki po: 1,5kg; 4kg; 15kg i 20kg :) Jesli masz mozliwosc to odwiedz jakas wystawe psow - tam zawsze maja probki :) Quote
asher Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 mam prosbe - nie wiem na ktora karme sie zdecydowac: Acana L&R, czy Belkando L&R... karmy sa porownywalne cenowo, a jak ze skladem? (tylko blagam, nie odsylajcie mnie na strony dystrybutorow, zebym sobie sama sklad przeanalizowala, bo to czarna magia dla mnie :oops: ) Quote
dzurga Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Obstawiałabym Acane. Moja suka jadla i Belcando i Acane (ale nie L&R), przy czym Acane duzo chetniej. Acana ponadto ma Omege 3 i 6, Belcando tylko Omege 3 (i to wlasnie w wersji L&R). Ja bym kupila Acane, ale wszystko i tak zalzey od indywidualnych upodoban i reakcji psa. Quote
asher Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 dzieki dzurga. ja najchetniej kupilabym Bento z owca, ale moj portfel jakos nie chce tego zrozumiec :-? jeszcze jedno - jaka jest w tych karmach zawartosc jagnieciny? na stronie Belcando pisza, ze minimum 15 procent. a Acana? Quote
Agnes Posted February 14, 2005 Author Posted February 14, 2005 czy ktos moze mi powiedziec jak wygladaja granulki Acany dla psow doroslych duzych? Narazie Aza je Acane premium i tu sa fajne male granulki, a jak to wyglada w Acanie dla duzych psiakow? Kiedys kupilam Bento Kronen dla psow duzych i granulki byly ogromne - nie chcialabym znowu na takie trafic, bo poprzedni pies nie chcial ich jesc (przez ta wielkosc) Quote
Niebieska Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Niestety krokiecik jest równie malutki jak w innych wersjach. Noa by sobie w przeciwieństwie do twojego psiaka troche pochrupała ale tu nie ma co bo wszystko przelatuje przez zęby i zupełnie niezauważone przez moją sunię wpada jej do żołądka :wink: Quote
Recommended Posts