Agnes Posted December 6, 2004 Author Posted December 6, 2004 dziwne...czemu w takim razie nikt inny nie pisal o takich problemach??kolezanki szczeniak nigdy nie chcial jakos super jesc tej karmy, ale do tej pory (ciagle ja je) wyglada bardzo ladnie... Quote
sylwia i boksery Posted December 6, 2004 Posted December 6, 2004 dziwne...czemu w takim razie nikt inny nie pisal o takich problemach?? No wiesz-Dogomania nie jest pępkiem świata i nie wszyscy psiarze na niej piszą :wink: Nie jestem przeciwna Acanie-spisuję tylko moje doświadczenia i spostrzeżenia dotyczące dwóch psów. Trzecia-staruszka-ciągle je Acanę i wygląda OK.Nie wiem czy tak zostanie czy się zmieni-na razie wygląda bardzo dobrze. Quote
Klaudia i Dino Posted December 6, 2004 Posted December 6, 2004 Przyznam,że zwątpiłam trochę po tym,co napisała Sylwia...Mój pies jest od 3 miesięcy na Acanie(premium deluxe) i zauważyłam ogromne zmiany na lepsze w jego wyglądzie,a zarazem to jedyna karma,która tak mu smakuje... Kończy mi się 15kg worek i za kilka dni chciałam kupić nowy,ale teraz już sama nie wiem,czy nie przejść na Royala. A może ktoś jeszcze miał podobny problem,jak Sylwia? Quote
coztego Posted December 6, 2004 Posted December 6, 2004 Nie jestem przeciwna Acanie-spisuję tylko moje doświadczenia i spostrzeżenia dotyczące dwóch psów.Trzecia-staruszka-ciągle je Acanę i wygląda OK.Nie wiem czy tak zostanie czy się zmieni-na razie wygląda bardzo dobrze. Ludziska bez paniki!!! 8) To, ze jednemu psu Sylwii acana nie służy nie znaczy, że ta karma jest zła. Nie ma karmy, która by pasowała wszystkim psom świata- wówczas mielibyśmy jednego, szczęśliwego monopolistę na rynku ;) Naprawdę, uważam, że nie należy zmieniać karmy dlatego, że nie służy cudzemu psu. Patrzcie na swoje psiaki, czy im służy to co jedzą. Quote
sylwia i boksery Posted December 6, 2004 Posted December 6, 2004 Proszę ze mnie nie wyciągać "średniej niejadków":wink: Psy,które odmówiły jedzenia Acany to psy o bardzo wrażliwym układzie pokarmowym,bardzo wybredne egzemplarze o specyficznych potrzebach żywieniowo/energetycznych-któtkowłose,umięśnione,bardzo ruchliwe-typy "pracujące". Jeżeli do tej pory Acana służy i jest OK-znaczy to tyle,że karma jest odpowiednia dla danego psiaka. Dla moich po prostu przestała być. Quote
sylwia i boksery Posted December 6, 2004 Posted December 6, 2004 To, ze jednemu psu Sylwii acana nie służy nie znaczy, że ta karma jest zła. Konkreto-dwa boksery+dwa boksery+AST - to szybka statystyka 8) -aczkolwiek jezscze niezbyt dokładna :wink: Ale to racja-litości-karm jest za trzęsienia i nie ma powodu do zmiany,jeżeli nic się nie dzieje :wink: Quote
Agnes Posted December 6, 2004 Author Posted December 6, 2004 ja nie wierze, ze Aza nagle by przestala jesc karme:) mi chodzi raczej o to, ze ona karme bedzie jesc nadal, a karma sie pogorszy w miedzy czasie - jakies zmiany na gorsze nastapia chyba dopiero po jakims czasie? Czyli przez jakis czas karma bedzie jej szkodzic;) ale problem sie troche sam rozwiazal:) Narazie nie przechodze tylko na suche - zostajemy przy gotowanym (niestety mielonym, nie na czystym miesie), wiec acane nadal bede dawac rano tylko 1/3 dawki dziennej porcji:) Quote
image Posted December 7, 2004 Posted December 7, 2004 Co do Acany to muszę przyznać,że się trochę zawiodłam... :-? Skusiłam się ceną i składem bo mój porwór (bull) miał problemy ze stawami - jadł ją ładnie ale w połowie worka zaczął na potęgę gubić sierść (a nie był to sezon na linienie) i kupy były nieładne (lekka biegunka non stop). Koleżanka też się skusiła (ma ON-a) i to samo: gubienie na potęgę sierści, biegunka i na dodatek egzema na skórze ( jej pies tak reaguje na nietolerancję pokarmową). Myślę więc, że wszystko zależy od psa nie ma tutaj regóły. Quote
PALATINA Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Moje psice zjadły 2 worki po 15kg i niedługo zamówię iom kolejny. Nie zauważyłam żadnych niepokojących zmian. Quote
PaYooK Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 ELO!! ja karmie Acana 3 lata i nie ma zadnych niepokojacych objawow siersc ladna i kondycha dobra ;) Quote
Sloneczko Posted December 10, 2004 Posted December 10, 2004 Oj ja karmie (z jedna przerwa) prawie rok i po olaniu wlasnie tej "przerwy" moja pannica zazadala powrotu wlasnie do Acany ... poza tym ciaseczka to po prostu rewelacja :fadein: Quote
PaYooK Posted December 10, 2004 Posted December 10, 2004 ELO!! ciasteczka psiakom smakuja ja nie probowalem jeszcze ;) Quote
ciacho Posted December 10, 2004 Posted December 10, 2004 Somie ciasteczka tez bardzo smakuja ale karmy niestety za dobrze nie toleruje - robi ogromniaste kupy i do tego czesciej niz zwykle a dzisiaj to sie nawet z tego zrobila biegunka i sucz nie wytrzymala do mojego powrotu do domu i zostawila niespodzianke w pokoju Quote
Karolina_i_dogi Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 Witam Wszystkich, UWAGA!! na ACANĘ Puppy Large Breed oznakowaną: BEST BEFORE 29 MAR 05 LOT# 42320 A 08 25 Mam sklep z art dla psów i mamy Acanę (od 3mcy) Coś jest nie tak z karmą z tej partii- jest w innym kształcie, kolorze i ma inny zapach. Psy też mniej chętnie ją jedzą. Czekam teraz na odpowiedz w tej sprawie od importera na Polskę. Jak cos się dowiem to dam znać. Innych problemów nie mieliśmy. Serdeczne pozdrowienia i smacznego dla zwierzaków Quote
LAZY Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 No a ja mam problem..w moim sklepie okazało się, ze Acany narazienie będzie, bo dustrybutor na Szczecin zrezygnoawał i nie wiedzą skąd ją wziac... :-? Napisałam więc a styronke i złożyłam zamówienie, ale nie dostałam od nich odpoweidzi...wiem, ze jutro Wigilia, ale chociaż potwierdzenie mogliby wysłac na maila...długo czekaliscie na potweirdzenia? Aha i ejszcze jedno chciałam zamówic Acana Adult Light ale w zamówieniu na liscie tego nie ma..czy po dopisaniu w komentarzu ze chodiz mi o ta karme dostane ta co tzeba? Jakis czas temu do nich pisałam i mi nie odpisali....A może ktoś ma namiary na szczecinskeigo, alebo z okolic dostawce? Quote
Runa Posted December 27, 2004 Posted December 27, 2004 Lazy i co dostałaś potwierdzenie? Wydaje mi się, ze najprościej to zadzwonić, my tak zawsze robimy i dostawe mamy następnego dnia na ustaloną godzine :P Quote
axel15 Posted December 27, 2004 Posted December 27, 2004 Od dwóch lat w swojej hodowli podaję Acanę i wszystko jest super , trochę mnie dziwi ta dyskusja o złej jakości de luxa ponieważ co miesią kupuję kilka worków tej karmy i nie widzę żadnej różnicy a psy mają chęć do życia i są pięknie umięśnione ,zdrowe. Quote
LAZY Posted December 28, 2004 Posted December 28, 2004 Lazy i co dostałaś potwierdzenie?Wydaje mi się, ze najprościej to zadzwonić, my tak zawsze robimy i dostawe mamy następnego dnia na ustaloną godzine :P Nie dostałam. Ale napisałam do nich zapytanie..i dopisali, że kare wysłali i dzis doszła (czyli tka jak mówili), tylko co do godziny się nei umawiałam, ale to następnym razem... Quote
_anja Posted December 30, 2004 Posted December 30, 2004 Witam wszystkich.Czy zauważyliście różnicę w dawkowaniu Large Breed Puppy na ulotce i w internecie?Chyba wkradł tam się błąd :-? Quote
kingula Posted December 30, 2004 Posted December 30, 2004 Moje psy zjadly juz 4 worki Acany i tak: Dasza (kundel) calkowicie odmowila jedzenia- nawet polewanie rosolem czy mlekiem nie pomoglo, wypijala z gory a zarcie zostawalo :roll: Samoyedy sa wszystkozerne- przynajmniej moje i zawsze najpierw jedza- potem patrza co. King takze odmowil co mnie baardzo zaskoczylo :o Hoto natomiast urzadzil sobie wymiane wlosa ale tak intensywna, ze 6 workow z niego wyczesalam i miejscami przeswitywala mu skora. Zaden z moich samoyedow NIGDY nie linial w taki sposob :roll: :-? Acane odstawilam, wrocilismy do Nutry... Quote
Niebieska Posted December 30, 2004 Posted December 30, 2004 No to teraz ja. Noa jadła Acanę large breed adult. Wszystko było ok ale pomyślałam sobie, że zrobię jej niespodziankę na Święta i kupię worek Hillsa dla odmiany. Zaczęłam powolutku jej dosypywać do jedzenia (ale konsystencja kupy się od razu zmieniła) a kiedy doszłam do proporcji pół na pół dostała takiej biegunki że już mi się odechciało tej "odmiany"... Teraz mam 18 kg wór żarcia z którym nie wiem co zrobić i wracam do Acany spowrotem. Quote
coztego Posted December 30, 2004 Posted December 30, 2004 Teraz mam 18 kg wór żarcia z którym nie wiem co zrobić . Może wstaw ogłoszenie na Oddam karmę Pytanie tylko, czy z tym Hill'sem jest wszystko ok, skoro pies tak źle zareagował? :roll: Quote
Iwona. Posted December 30, 2004 Posted December 30, 2004 My też jesteśmy na etapie poszukiwania czegoś zamiast Acany, ok. 2 miesięcy ciągłego gubienia włosa i kupka na każdym spacerze nas nie zadowala :-? Quote
ciacho Posted December 30, 2004 Posted December 30, 2004 Iwona - jaki miałam taki sam problem - potworne gubienei włosa i duże, śmierdzące kupy na prawie każdym spacerze teraz całkowicie odstawiłam sucha karmę i stosuję BARF i Somie to baardzo odpowiada zostało mi ok. 1/4 worka Acany i jakoś to zużyjemy stosując od czasu do czasu w nagłych wypadkach lub dosypując do innej karmy teraz właśnie dostaliśmy w prezencie od znajomego 15 kg karmy Pet Time i 3 kg karmy Nutram - zobaczymy jak one będą sie sprawować - chociaż i tak będę podawać je sporadycznie bo na razie jestem zwolenniczką BARF :D Quote
Niebieska Posted December 30, 2004 Posted December 30, 2004 teraz właśnie dostaliśmy w prezencie od znajomego 15 kg karmy Pet Time i 3 kg karmy Nutram - zobaczymy jak one będą sie sprawować Według mnie Nutram to karma rewelacyjna (myślę, że najlepsza na rynku) tylko że bardzo droga... Quote
Recommended Posts