coztego Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Tebusa napisał(a):Moja też jadła Acanę, tylko light... i niestety nie chudła, a nawet tyła... mimo tego, że dzięki pogodzie ma zwiększoną dawkę ruchu... stąd decyzja o zmianie... no i zobaczymy co teraz będzie się działo :) Może trzeba zmniejszyć porcje :cool3: Quote
Teba Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Dostawała porcję zalecaną przez producenta do utraty wagi- sama nie chciałam jej zmniejszać porcji... Quote
asia&smyk Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 A jest ktos z was może w klubie hodowcow acany? :cool3: Ja chyba wysle im ten formularz, bo skoro byłyby jakies znizki na karme, to sie oplaca :razz: Ale wie ktos o tym cos wiecej? Bo ja zbytnio niezorientowana w tych sprawach jestem. Quote
coztego Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Tebusa napisał(a):Dostawała porcję zalecaną przez producenta do utraty wagi- sama nie chciałam jej zmniejszać porcji... Zalecenia producenta trzeba traktowac z rezerwą, jeśli pies tyje na dawce zalecanej przez producenta, to znaczy, że ta porcja jest za duża. Każdy pies ma inne potrzeby i inną przemianę materii. Quote
Niufka Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 [quote name='szelk@']A jest ktos z was może w klubie hodowcow acany? :cool3: Ja chyba wysle im ten formularz, bo skoro byłyby jakies znizki na karme, to sie oplaca :razz: Ale wie ktos o tym cos wiecej? Bo ja zbytnio niezorientowana w tych sprawach jestem. Ja jestem i zaręczam, że się kompletnie nie opłaca, jeśli nie masz szczeniąt. Jedyna atrakcja to wyprawki. Poza tym masz określone, ile kilogramów powinnaś zamówić na kwartał, a jeśli nie zamówisz tyle, ile ktoś wyliczył, to dostajesz upomnienie, a potem straszą usunięciem z klubu (u mnie dali od 9 do 11 worków 25 kg na kwartał, czyli tak mniej więcej trzy razy tyle, ile są w stanie zjeść moje psy). Ogólnie, mój wniosek jest taki, że mnie się kompletnie to nie opłaciło. Nie mam żadnych zniżek, nie dostaję już żadnych próbek (wcześniej były w każdej paczce). W hurtowni kupię worek za 1/3 ceny taniej. Przeczytaj regulamin klubu. Okaże się, że nie ma mowy o zniżkach. Quote
asia&smyk Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Dzieki Niufka ;) Czyli sie nie zapisze, skoro sie nie oplaca. Quote
Niufka Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Z karmy nie zrezygnuję, bo uważam, że jest dobra, natomiast wygląda na to, że założycielom klubu zależy jedynie na zysku, a nie choćby na reklamie i zdobywaniu nowych klientów. Quote
Niufka Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Piątkę (od najstarszego): Tajgę (owczarek niemiecki), Homera (mama niufka, tatuś dog-> wygląd i wielkość po tatusiu), Xenę (nowofundland), Achtiego (nowofundland) i Kallisto (nowofundland). Quote
Sor'ca Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Czy ktoś się może orientuje gdzie mogę dostać acane w Gdańsku?? (na razie poluje na maly worek na sprobowanie bo nigdy nie wiadomo czy moja wybredna bestia to zechce):jumpie: Quote
Niufka Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 Można wysłać prośbę do dystrybutora Acany o próbki. Quote
stereo Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 nie wiem jakiego masz psa, ale (pół roku temu) nie było małych opakowań dla dużych psów. Postaraj się znaleźć na forum kogoś z 3-miasta i odkupić od niego troche... :cool3: Quote
Sor'ca Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 Dzieki za rade!! na razie jestem na etapie sprawdzania kolejnych karm a czytając ten wątek widze że warto acane wypróbować:eviltong: Quote
Elastyna Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Sor'ca napisał(a):Czy ktoś się może orientuje gdzie mogę dostać acane w Gdańsku?? (na razie poluje na maly worek na sprobowanie bo nigdy nie wiadomo czy moja wybredna bestia to zechce):jumpie: Witaj Sor'ca Jeśli Gdynia centrum to nie jest za daleko dla Ciebie to na 100% karme Acana w korzystnej cenie zakupisz w sklepie zoologicznym na Hali Targowej w Gdyni koło Dworca. Na necie znalazłam tez sklep zoologiczny w Gdańsku który oferuje Acane. Pozdr Quote
Godelaine Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 W ramach odświeżania tematu... My na Premium Delux jesteśmy od miesiąca. I jestem zachwycona. Fakt, że od pierwszego dnia cieczki mała samorzutnie przeszła na system "oszczędnoścowy", ale na szczęście wszystko wróciło do normy. Mała karmę wcina z apetytem, ma ładne kupy, śliczną sierść, masę energii i generalnie wszystko wydaje się być w jak najlepszym porządku. Cieszę się, że w końcu trafiłysmy właściwie (odpukać) :) Quote
agacia Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 A czy ktos wyprobowal moze Acane z lososiem? Moje psiaki lubia kocie zarelko z rybka(oczywiscie nie znaczy to,ze im daje,ale jak raz na kilka miesiecy dostana to nic im nie bedzie;)),wiec jesli pojawilo sie psie z rybka to mam nadzieje,ze im zasmakuje.:razz: Quote
Niufka Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 [quote name='agacia']A czy ktos wyprobowal moze Acane z lososiem? Moje psiaki lubia kocie zarelko z rybka(oczywiscie nie znaczy to,ze im daje,ale jak raz na kilka miesiecy dostana to nic im nie bedzie;)),wiec jesli pojawilo sie psie z rybka to mam nadzieje,ze im zasmakuje.:razz: My próbowaliśmy. Psy jedzą, ale moje wszystko chętnie jedzą, więc nie powiem jak smakowo. Natomiast węchowo trzeba się przyzwyczaić do zapachu ryby w domu :) Jest baaardzo intensywny. Quote
agacia Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Jak czuc ryba to na plus dla psow,bo chetniej zjedza. Zamowilam na probe 4 kg i mam nadzieje,ze psiaczki beda jadly chetnie. Bo acane premium to jadly jak juz musialy,a Azja swojego seniora wogole nie chciala ruszyc. Dobrze,ze Lucy moze juz jesc karme dla doroslych. Quote
Marka Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Sor'ca napisał(a):Czy ktoś się może orientuje gdzie mogę dostać acane w Gdańsku?? (na razie poluje na maly worek na sprobowanie bo nigdy nie wiadomo czy moja wybredna bestia to zechce):jumpie: ja acane light kupuję przez internet - 15 kg za 140 pln (+dostawa) - moja suka po sterylizacji ma tendencję do tycia - najpierw jadła bosh light, ładnie chudła, ale to jest z rybą i z pyszczola niezbyt pięknie jej pachniało, więc przerzuciliśmy się na purinę light - nieduża dawka, ale niestety ta karma nie wpływała dobrze na linię ;) , więc ostatnio kupujemy acane light - suka uwielbia smak, chrupki nie są takie twarde, jak wszystkie inne (łatwiej się gryzie) i na linię ciała ładnie wpływa - generalnie POLECAM :) Quote
asher Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Marka, w sklepie, gdzie ja ostatnio kupuję Acana Light kosztuje 135 zł. Dostawa poza Warszawą gratis pod warunkiem, że płaci się przelewem na konto. Chcesz namiary? ;) Quote
nathaniel Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 ja chce tak na wszelki wypadek, sluchaj a jak daleko oni wywaza karemke ? Quote
ziele77 Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Po wielu poszukiwaniach i namysłach postanowiłam kupić mojej 14 letniej suce Acanę Senior (wcześniej jadła Pro Plan z jagnięciną-świetnie jej służyła ale była za bardzo kaloryczna). Jestem tą karmą wielce zawiedzona tym bardziej,że jest tak chwalona.Zastanawiam się nawet czy nie dostała mi się jakaś przeterminowana (oznaczenie 61686BB1 4MAR070149) lub źle przechowywana paczka. Karma wygląda (jest bardzo jasnego koloru) i pachnie niezbyt apetycznie.Mój pies wogóle nie chce jej jeść nawet z dodatkami :(zjada ją dopiero z dużą ilością mięsa(a to się mija z celem). Robi po niej brzydkie kupy (jasne czasem ze śluzem),puszcza bąki,tyje i gorzej wygląda :( Moje pytanie:czy ktoś karmił swojego psa Acaną senior?Jak ona powinna wyglądać i jak pies na nią reagował???? Quote
DamaKier Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Ja dotałam próbki Acany senior i tyle co mogę z wyglądu powiedziec, to granulki nie były jakies Bóg wie jak jasne, brązowe ale nie za ciemne, cięzko stwierdzić, bo nie wiadomo co masz na mysli mówiąc jasne. Z zapachem tez nie było problemów, intensywny, dość przyjemny. Acana jest karmą bardzo dobrą, ale te małe granulki były jak dla mojego psa nie do przyjęcia. Cały czas połykał, a namoczonych to już wogóle nie chciał. To chyba jedyny, choć dość uciązliwy jak dla mnie mankament:-( Quote
agacia Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Ja karmilam swoja sunie seniorem i co do wygladu granulkow to sa dosc jasne np. w porownaniu do juniora.Niestety moja sunia niezbyt chetnie jadla,ale dlatego,ze ona wybredna jest i suche je tylko po to,zeby z glodu nie umrzec. Zapach tez mialy ok. Quote
Teba Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 A wie ktoś gdzie kupić ciastka Acany- bo nigdzie ich nie mogę znaleźć :angryy: Quote
Recommended Posts