Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jezeli ktos sie orientuje to prosilabym o pomoc:smile:

Musze kupic karme dla mojej suni ktora jest alergikiem robilam jej testy ale nie pokarmowe wiec nie wiem na co jest uczulona:-(
ostatnio miala royal canicn teraz chce sie na jakas inna przerzucic:smile: kiedys basiagk poradzila acana lamb&rice lub acana salmon&potato ale tej pierwszej juz nie produkuja, za to jest jakas nowa acana grasslands czy ona by sie nadawala??czy ktos ja moze mial??? czy lepiej kupic ta salmon&potato???

Dziekujee za podpowiedzii z gory:smile:

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marzenKa napisał(a):
Jezeli ktos sie orientuje to prosilabym o pomoc:smile:

Musze kupic karme dla mojej suni ktora jest alergikiem robilam jej testy ale nie pokarmowe wiec nie wiem na co jest uczulona:-(
ostatnio miala royal canicn teraz chce sie na jakas inna przerzucic:smile: kiedys basiagk poradzila acana lamb&rice lub acana salmon&potato ale tej pierwszej juz nie produkuja, za to jest jakas nowa acana grasslands czy ona by sie nadawala??czy ktos ja moze mial??? czy lepiej kupic ta salmon&potato???

Dziekujee za podpowiedzii z gory:smile:

acana lamb&apple jest hypoalergiczna, z jagnięciny bez dodatku kurczaka;)

Posted

Zamówiłam tą nową Acanę i jestem ciekawa czy będzie lepiej niż po 'starej'. Po poprzedniej Hexi miała lekki łupież i kudły z niej leciały. Po Nutram ładnie wygląda, kupy w porządku, nie chudnie ani nie tyje, ale małe dawki sprawiają że mój pies z kuchni nie wychodzi i kradnie na potęgę :shake:

Posted

Moja strasznie zaczęła gubić sierść, gdy z jagnieciny, przeszłysmy na premium niebieska. Nie wiem własnie czy to wina karmy, czy po prostu nadchodzacej wiosny...

Posted

Malamut na nowym seniorze nic szczegolnego- chociaz trzeba przyznac, ze linie pieknie trzyma!:multi:
Suka dzis pierwszy raz wciagnela pacifice, jak dluzej poje to dam znac co i jak.

Posted

od 16 sucz je sport&aglitty i moge powiedziec ze granulki sa wieksze i takie jakby tlustsze niz w puppy&juniorze i to jest naparwde mega dawka energii ,moja energiczna sucz na dworze slabiej sie meczy i moze biegac duzo dluzej ,kupy wporzadku, zapach tez, wsumie o to chodzilo :evil_lol:
polecam ;)

Posted

gops napisał(a):
od 16 sucz je sport&aglitty i moge powiedziec ze granulki sa wieksze i takie jakby tlustsze niz w puppy&juniorze i to jest naparwde mega dawka energii ,moja energiczna sucz na dworze slabiej sie meczy i moze biegac duzo dluzej ,kupy wporzadku, zapach tez, wsumie o to chodzilo :evil_lol:
polecam ;)

My chyba tez na następny raz zaopatrzymy sie w sport&agility. To będzie wypadać tak akurat na czerwiec/początek lipca, więc będzie więcej czasu na zabawę:multi:

Posted

Przeszłam pod koniec 2008 r. z Orijena na Acanę i Acanę Provincial. No i jednak wrócę (z podkulonym ogonem hihi) do Orijena choć teraz ceny są mało atrakcyjne :shake:. Moje suczydła mają gorszą sierść i w kolorze i w jakości, słabiej odrastają po trymowaniu (to sznaucerki olbrzymki), a dodatkowo starsza po seniorze robi strasznie duże kupska.

Posted

Ja też jakoś bardziej byłam zadowolona z poprzedniej wersji Acany. :shake: Szkoda, bo taka fajna karma była. A teraz problem z luźnymi kupami.

Posted

weszka napisał(a):
No i jednak wrócę (z podkulonym ogonem hihi) do Orijena choć teraz ceny są mało atrakcyjne :shake:.

Ja dopiero zacząłem swoją przygodę z Orijenem więc nie wiem jakie były kiedyś ceny, ale w ciągu ostatnich 2 tygodni wiele sklepów podniosło ceny na tę karmę. Z tego co szukałem to podwyżki jeszcze nie było jedynie w Krakvet (tam kupiłem większy zapas;) ) i Telekarmie.
Za 27 kg (2x13,5) płaciłem 369 pln. Przy tej cenie koszt dziennego żywienia w przypadku mojego psa jest taki sam jak przy Acanie Prairie Harvest.

Posted

usłyszałam dzisiaj od dystrybutora Acany, że te jej bezmięsne karmy PROVINIAL(?) można podawać też szczeniętom.
Co o tym sądzicie? Czy ktoś tak robił? Dawki minerałów i witamin w porównaniu do wersji puppy Acany są inne...Bo jeżeli faktycznie tak można, to zaryzykuje bezmięsną Acanę (druga opcja to ORIJEN - ale cena - :shake:)...

Mam 5 miesięcznego szczeniata flata.

Posted

Spróbuj może z Taste of the wild rymnym:p Ja dawałem mojemu psu tą karme od 5 miesiaca i wszystko super. Za przed tym próbowałem Acana Puppy Large breead i byla masakra - rzadkie kupy i straszna biegunka:angryy:
Niby wszystkie TOTW sa dla psow w kazdym wieku ale sklad rybnego jest najkrzystniejszy dla szczeniaka.

Posted

Producenci twierdzą, że wersje bezzbożowe karm można podawać również szczeniętom

Acana Puppy Large nie jest bezzbożowa.

W serii PROVINCIAL (czyli bezzbożowej, nie bezmięsnej :)) są:
Acana Pacifica (rybna)
Acana Grasslands (z jagnięciną)
Acana Prairie Harvest (z kurczakiem)
I te trzy można porównywać z Orijenem czy z Taste of The Wild

Posted

moje jedza acane l&fit i adult od konca lutego i maja sie swietnie:) raza mnie po oczach komentarze na temat karm w pewnym sklepie internetowym gdzie ludzie odradzaja karmy bo psom ona nie zasmakowala.. albo po 3 latach karmienia l&r przeszli nagle na l&a i pies sie nie przystosowal szybko do naglej zmiany itp. beznadziejni sa ludzie;p Nam karma sluzy swietnie. jest b. wydajna. suka je karmy na psa o wadze ok 2 kg;p a wazy prawie 7;p podjada oczywiscie w ciagu dnia bo ja karmia;/ ale jak wiecej akrmy jej nayspie to nie zjada;p efekt odchudzenia bedzie jak zaczniemy wiecej lazic... u nas problemu ze zmiana karmy nie bylo.. bo ja zmieniam co jakis czas karme. po pol roku karmienia orijenem byla acana l&r, pozniej brit adult large i teraz znowu acana ale nowa. korci mnie ta acana l&a ale jest malo kaloryczna i jak sie gleba wysuszy i zaczniemy rowerkowac z duzym psem to boje sie, ze to mu nie wystarczy. wiec chyba znowu zamowie duzy wor niebieskiej i odchudzajacej maly dla malej suczy. do orijena chwilowo nie wracamy ze wzgledow finansowych a acana sprawdza sie ok wlasnie pod wzgledem wygladu psiego, kupek(czasem sa luzne-ale to jak pies dostaje poza jedzeniem jeszcze inne rozne rzeczy;p), wydajnosci-to wazne;p zobaczymy jak kondycyjnie beda sie trzymac psy na tej karmie jak zaczniemy cos robic;p

Posted

Talia napisał(a):
gops, mogłabyś wstawić w temat ze zdjęciami karm fotkę acany sport&agility? Nie masz adult dog (tak na porównanie)?

moge porownac do puppy&junior dla sredniakow, niestety adulta niemam ;)
pod wieczor wstawie tam zdjecie

Posted

gops napisał(a):
moge porownac do puppy&junior dla sredniakow, niestety adulta niemam ;)
pod wieczor wstawie tam zdjecie

Dzięki bardzo:loveu:

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Chefrenek napisał(a):
Przypadkowo znalazłam "stare" acany. Jakby ktoś chciał...

ups jednak link nie przejdzie, w razie co piszcie priva.

Poproszę o linka. :p
Tylko czy te karmy nie bedą przeterminowane? :roll: