Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No, tutaj już może nie będzie tak łapczywy :D ! Ale nawet jeśli połknie, to i tak nic się nie stanie, bo namoczona karma nie podrażni :) .

Posted

Dzięki. Ale z tym namaczaniem to może dam sobie spokój. Jej czasem wpadnie ta kulka do miski z wodą i sama się namoczy :) Sucz wtedy już ani kulki ani wody nie ruszy. Szkoda że to takie maleńkie w każdym wydaniu :(

Posted

Agushka - spróbuj namoczyć kilka granulek, ale tak bardzo lekko. Po prostu je nawilż, nawet rosołkiem, żeby lepszy zapaszek miały. Granulki nie mają się rozpadać, a to właśnie robi się w większej ilości wody !

Posted

Nawet jak się krztusi ,to po pewnym czasie zacznie normalnie rozgryzać .Ja mam zawsze to samo po zimie .W zimie dostają namoczoną ,bo nie mogą mieć dostępu do wody (zamarza)
Na wiosnę zaczynam dawać suchą i wtedy przez kilka dni się krztuszą ,aż dojdą do wniosku ,że lepiej rozgryzać .
Pozdrawiam .

Posted

[quote name='ika07'][

Jeszcze nie ale wiem że łosoś będzie dość drogi bo ogólnie ceny od 1.12.05 podnoszą.Ma być klub ACANY i dla klubowiczów po bardzo atrakcyjnych cenach 25kg worki, ale psina musi być zarejestrowana w ZK, szczegóły za jakiś czas, bo nie chcę wprowadzać w błąd.
IKA
Marta o to mi chodziło...No ale skoro Ika napisaął ze jeszcze nie wie dokładnie jak to bedzie to moze wymysal cos dla stałych klientów...

Posted

ojjjj i jeszcze zapomnialam napisac czegos o namaczaniu jezeli nie chce z wodą to tak jak coco pisała bardzo dobry jest rosołek, ja jeszcze daje wymiennie sok pomidorowy (moja veida uwielbia) albo jogurt naturalny(nie wszytkim psom słuzy) oo a dzisaj dostala do karmy poł kostki twarogu rozbełtanego z mała ilościa cieplej wody i tesh jej bardzo smakowało :D

Posted

SAWA napisał(a):
Nawet jak się krztusi ,to po pewnym czasie zacznie normalnie rozgryzać .Ja mam zawsze to samo po zimie .W zimie dostają namoczoną ,bo nie mogą mieć dostępu do wody (zamarza)
Na wiosnę zaczynam dawać suchą i wtedy przez kilka dni się krztuszą ,aż dojdą do wniosku ,że lepiej rozgryzać
Tiaaaa? :icon_roc:
Moja Sabina jakos nie wyciąga takich wniosków :lol: Chyba ze trzy 20 kg worki Acany L&R zeżarła ciągle się krztusząc, bo granulki są tak małe, że ich nie rozgryza, tylko wsysa... :roll: W końcu poszłam po rozum do głowy i po nabyciu Acany Adult Large (granulki mikroskopijne :-? ) - zaczęłam namaczać.
Zauważyłam, że po namoczeniu zapach karmy bardzo... zyskuje na intensywności. I chyba to namaczanie właśnie (zwykłą wodą) sprawiło, że się do karmy i Bugajski przekonał, mimo, że wcześniej stojąc nad miską z suchym żarciem minę miał, jakbym mu pół rodziny wymordowała, wcielenie wyrzutu sumienia :roll:
Oba psy namoczoną karmę zjadają z prędkocią światła. A do gryzienia dostają bonusy - Boogie surowe kości, Sabina jakieś suszone ścięgna, uszy i gryzaki ze skóry.

Posted

Nie można sprawdzić karmy podając psu 2 - 3 próbki !!!
Niestety karma dla szczeniat ras dużych jest tylko w workach 15 i 20 kg.
Nową karmą należy wprowadzać conajmniej tydzień.
Trzeba też wziąć pod uwagę czy szczeniak dostaje tylko karmę czy coś jeszcze.

Posted

Ok jak namaczać to namaczać. Może faktycznie nie będzie się krztusiła. Idę, namoczę, sprawdzę jakie efekty :) A swoją droga to naprawdę te granulki sa takie jak karma dla świnki morskiej ehhh Ale smaczne chyba bo po raz pierwszy od bardzo dawna miska jest pusta bez kręcenia nosem.

Posted

ksara napisał(a):
Niestety karma dla szczeniat ras dużych jest tylko w workach 15 i 20 kg.

:o ... Hill's, Royal Canin, Purina Pro Plan, Eukanuba itd. ... Wymieniłem Ci tylko cztery karmy dla szczeniąt ras dużych, które sprzedawane są również w gramaturach 1 kg, 3 kg ... A jest ich dużo więcej :wink: ...

Posted

Najlepiej zacznij karmić psiaka jedną karmą proponuje Acanę lub Royala, bo takie z karmy na karme jest błędem u szczeniaka.
Pomyśl,że przez dłuższy czas jesz tylko naleśniki z serem i nagle dostajesz jakieś mięso reakcja Twojego żołądka będzie alergiczna. Tak jest również z psami zwłaszcza młodymi u starszych raczej nie ma taiego problemu.

Posted

ja zamowilam 15 kg premium deluxa przyszlo mi dzisiaj ale ze wzgledu na to ze tylko karma jest u mnie na dosypke podzielilam sie na pol z taka pania chcialam wziasc zamiast 15 ,4kg ale te koszty wysylki to wole troche dolozyc i miec 7.,5 kg moim psiakom bardzo odpowiada ta karma

Posted

Bez paniki! Chociaz wiem jak to jest bo tez to przechodzilam pare lat temu... Generalnie goldeny to psy dosc wrazliwe jesli chodzi o przewod pokarmowy i trzeba po prostu trafic z karma ale tak jak juz tu pisano - zmienianie karmy co 2-3 dni na pewno niczego dobrego nie przyniesie. A jaka karme sunie jadla u hodowcy ze jest ona nie do dostania w Wielkopolsce?

Posted

MOI DRODZY!
Tu szczególnie zwracam się do właściciela czarnego labka,ja nie wymyślam żadnych cudów w postaci klubu-tylko wyraźnie zaznaczyłam że to są zapowiedzi i więcej nie mam informacji na ten temat!!!!!!!!!!!!!!!!!!
natomiast każdy słyszy to co chce usłyszeć.Nigdy moich klientów nie namawiałam do zakupu tej karmy właśnie dlatego żeby mi nie zarzucono że komuś na siłę wciskam.Ja informuję, a klient jest jednostką inteligentną i sam podejmuje decyzje jak dotąd nie spotkałam się z niezadowoleniem.Moi klienci do mnie wracają i jeśli umiem im w czymś doradzić czy pomóc to robię to nie zastanawiając się czy wróci czy nie.Karma jest niezła sama nią karmię i wcale nie dlatego że ją posiadam.Początkowo karmiłam Hillsem ale mój pies miał poważne niedobory wapnia więc zmieniłam na ACANĘ i problemów nie mam.Nie dławi sie przy jedzeniu choć waży 38 kg-więc jest duży.Faktycznie granulki są trochę małe ale nikt w Polsce na ich wielkość nie ma wpływu.
Każdy wybiera to co dla jego psa jest dobre.ASHER napisała że daje kości i każdy normalny właściciel zrobi podobnie bo pies musi czymś zęby ścierać i czyścić a tego nie zagwarantuje żadna karma.Zależy to również od psa od jego predyspozycji genetycznych,jak obserwuje sie psa i nie traktuje jak sprzęt to się doskonale wie co jest mu potrzebne.
Pozdrawiam wszystkich wątpiących ale chyba w dalszym ciągu nie urodził się taki coby wszystkim dogodził.IKA :wink:

Posted

ewelinabuck napisał(a):
ja zamowilam 15 kg premium deluxa przyszlo mi dzisiaj ale ze wzgledu na to ze tylko karma jest u mnie na dosypke podzielilam sie na pol z taka pania chcialam wziasc zamiast 15 ,4kg ale te koszty wysylki to wole troche dolozyc i miec 7.,5 kg moim psiakom bardzo odpowiada ta karma

Aby uniknąć kosztów wysyłki można zamawiać u dystrybutora regionalnego.Aktualne telefony są na stronie głównej ACANY.

Posted

Piszę w tym temacie ,bo chcę uzyskać odpowiedż na pytanie .Czy Acana ma jakąś klasę ,typu PREMIUM ,lub inną ?
Proszę przeczytajcie ciekawą stronę ,gdzie między innymi jest sporo na temat klasyfikacji karm - www. mordanna.com .Proszę napiszcie czy na worku waszej karmy jest napisana jakaś klasyfikacja?
Pozdrawiam SAWA.

Posted

Coco piesek dostaje Acane Large Puppy Breed

PiotrekJ wiem że inne karmy są w miejszych opakowaniach, ale zdecydowałam sie na acane a tej niestety takiej nie ma

dyziolek piesek z Łodzi pochodzi i tam jadła Brase ,do dostania niestety tylko w małopolsce

Dzieki za odpowiedzi, nadal próbuje i czekam z utęsknieniem na "sformatowane kupki"

Posted

O!widzę ,że SAWA lubi odbijać piłeczkę,odsyłam zainteresowanych do tematu o PRO.Ja nie muszę się martwić droga Sawo,bo ja z ACANY nie robię karmy lepszej niż jest.Nie muszę ,bo bez tego świetnie się sprzedaje i psy się po niej nie drapią :wink: Nie szafuję stwierdzeniami z palca wyssanymi,jeszcze raz powtarzam ,że słowo pisane jest ważniejsze od mówionego i jeśli ktoś pisze że coś jest super premium to powinien podeprzeć się stosowną autoryzowaną ekspertyzą.
ACANA jest premium i to w zupełności wystarcza samym zainteresowanym-psiakom i kociakom,mi też.Wcześniej karmiłam Hillsem ale pies miał braki wapnia i choć firma uznana to moje psy i nie tylko moje świetnie wyglądają jedząc ACANĘ.Ja nie ukrywam że jestem dystrybutorką ale agitacji staram się zbytniej nie robić , natomiast Ty zareagowałaś bardzo gwałtownie nie mając argumentów ,czyżbyś była dystrybutorem,PRO...?Na tym chciałabym zakończyć ten wątek ,bo ja uważam, że to jest dobre ,co chcą jeść nasze psy .
Jedno jest pewne że zarówno amerykańskie jak i kanadyjskie karmy zawsze miały szeroką rzeszę zwolenników, i nie jest to ani Twoja , ani moja zasługa.Naprawdę nie trzeba źle mówić o konkurencji, trzeba umieć współistnieć nawet jeśli to nie jest łatwe.A zaczęło się od newinnego pytania o autoryzację czy PRO jest Super czy tylko Premium....

Pozdrawiam IKA :)