Justa Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 ika07 napisał(a):Justa napisał(a):A mi kobieta powiedziała, że są tylko worki 15 kg :o Dziekuje dziewczynki :calus: Dla szczeniąt dużych ras są tylko 15 i 20 mniejszych rzeczywiście nie ma ale można poprosić to odsypują czasami ,a dystrybutorów jest dwóch :wink: A gdzie Ty sie doczytałaś o szczeniętach dużych ras? :roll: Ja mowiłam o L&R... Quote
coco Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Chciałbym tej rybki spróbować, więc będziemy chyba zainteresowani :D ! Choć myślimy również o Pro Pacu :) . Quote
ika07 Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Justa napisał(a):ika07 napisał(a):Justa napisał(a):A mi kobieta powiedziała, że są tylko worki 15 kg :o Dziekuje dziewczynki :calus: Dla szczeniąt dużych ras są tylko 15 i 20 mniejszych rzeczywiście nie ma ale można poprosić to odsypują czasami ,a dystrybutorów jest dwóch :wink: A gdzie Ty sie doczytałaś o szczeniętach dużych ras? :roll: Ja mowiłam o L&R... A ja wyraźnie napisałam że w Puppy Large Breed nie ma innych niż 15 i20 w pozostałych są 1,5 kg, 4kg , 15kg a teraz już wycofali 20-tki będą po Nowym Roku 25 kg dla klubowiczów po bardzo dobrych cenach ale tego niestety nie wiem po jakich. :) Quote
ika07 Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Justa napisał(a):ika07 napisał(a):Justa napisał(a):A mi kobieta powiedziała, że są tylko worki 15 kg :o Dziekuje dziewczynki :calus: Dla szczeniąt dużych ras są tylko 15 i 20 mniejszych rzeczywiście nie ma ale można poprosić to odsypują czasami ,a dystrybutorów jest dwóch :wink: A gdzie Ty sie doczytałaś o szczeniętach dużych ras? :roll: Ja mowiłam o L&R... A ja wyraźnie napisałam że w Puppy Large Breed nie ma innych niż 15 i20 w pozostałych są 1,5 kg, 4kg , 15kg a teraz już wycofali 20-tki będą po Nowym Roku 25 kg dla klubowiczów po bardzo dobrych cenach ale tego niestety nie wiem po jakich. :) Quote
asiek Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 ika07 napisał(a):Witam. Od 1 grudnia dostępna będzie w Polsce karma ACANA FISH@POTATO - czyli ryba i ziemniaki. Karma na bazie tuńczyka, ale nie hodowlanego! Szczególowy skład podam po południu. Pozdrawiam, IKA hmm, nie fish & potato tylko salmon & potato i nie na tuńczyku tylko na łososiu ;) Quote
ika07 Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 coco napisał(a):Chciałbym tej rybki spróbować, więc będziemy chyba zainteresowani :D ! Choć myślimy również o Pro Pacu :) . Nie mam zbyt dokładnych informacji o tej karmie bo moje psy są na ACANIE i opisy na wystawach mają doskonałe ale warto sprawdzić z czego ta karma jest zrobiona,bo jeśli tak jak w większości: z kopyt ,piór oraz ze zwierząt w stanie agonalnym lub padłych - to chyba nie najlepszy pomysł.Kanada słynie z bardzo restrykcyjnych przepisów ,tam nawet kurczaki muszą przejść okres karencji po podaniu antybiotyków czy hormonów, a w pozostałych krajach bywa różnie, u nas w piątek kurczak je hormony a w sobotę zjadasz je z rosołkiem.Mieszkałam w Kanadzie i widziałam to,a pies to nie zabawka ani królik doświadczalny tylko wierne zwierze , które od właściciela chce bardzo niewiele -miłości i uczciwości, a nie trutki w misce. Pozdrawiam IKA Quote
ika07 Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 coco napisał(a):Chciałbym tej rybki spróbować, więc będziemy chyba zainteresowani :D ! Choć myślimy również o Pro Pacu :) . Nie mam zbyt dokładnych informacji o tej karmie bo moje psy są na ACANIE i opisy na wystawach mają doskonałe ale warto sprawdzić z czego ta karma jest zrobiona,bo jeśli tak jak w większości: z kopyt ,piór oraz ze zwierząt w stanie agonalnym lub padłych - to chyba nie najlepszy pomysł.Kanada słynie z bardzo restrykcyjnych przepisów ,tam nawet kurczaki muszą przejść okres karencji po podaniu antybiotyków czy hormonów, a w pozostałych krajach bywa różnie, u nas w piątek kurczak je hormony a w sobotę zjadasz je z rosołkiem.Mieszkałam w Kanadzie i widziałam to,a pies to nie zabawka ani królik doświadczalny tylko wierne zwierze , które od właściciela chce bardzo niewiele -miłości i uczciwości, a nie trutki w misce. Pozdrawiam IKA Quote
ika07 Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 asiek napisał(a):ika07 napisał(a):Witam. Od 1 grudnia dostępna będzie w Polsce karma ACANA FISH@POTATO - czyli ryba i ziemniaki. Karma na bazie tuńczyka, ale nie hodowlanego! Szczególowy skład podam po południu. Pozdrawiam, IKA hmm, nie fish & potato tylko salmon & potato i nie na tuńczyku tylko na łososiu ;) Faktycznie sorki łosoś i to z naturalnych łowisk ale nazwa brzmi:"FISH&POTATO" nie patrzcie na strony innych państw bo to może się różnić :wink: Quote
ika07 Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 asiek napisał(a):ika07 napisał(a):Witam. Od 1 grudnia dostępna będzie w Polsce karma ACANA FISH@POTATO - czyli ryba i ziemniaki. Karma na bazie tuńczyka, ale nie hodowlanego! Szczególowy skład podam po południu. Pozdrawiam, IKA hmm, nie fish & potato tylko salmon & potato i nie na tuńczyku tylko na łososiu ;) Faktycznie sorki na łososiu ale nazwa brzmi "FISH & POTATO" rozbieżność pewnie wynika z faktu że za naszymi granicami może być troszkę inaczej :wink: Quote
asher Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 ika07 napisał(a):a dystrybutorów jest dwóch :wink:No więc własnie, niby jest dwóch, ale tylko do jednego idzie się dodzwonić :roll: Drugi telefon na stronie Acany jest nieprawidłowy :roll: Quote
coco Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 A nie wiecie czasami, jakie ceny będą obowiązywały na te trzy nowe karmy? Łosoś to 20kg, a dwie pozostałe po 25 kg każda. Może ktoś się już orientuje ? Quote
Agnes Posted November 28, 2005 Author Posted November 28, 2005 asher ja nawet mialam telefon do drugiego dystr. tylko z tego co pamietam to byla druga strona wisly i jeszcze kawalek za wawa - radzymin? - w kazdym razie kawal drogi i z Panem w ogole nie dalo sie dogadac coby mi przywiozl 4 kg karmy na poczatku Quote
coco Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Ika07 - wiesz coś może na temat cen tych nowych karm :) ? Quote
Marta !!! Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Byłoby super gdyby ktoś mógł podać szczególy.. Skład, opis, ceny.. :) Bo brzmi to naprawdę ciekawie.. :) Ciekawe kiedy na stronie Acany cos się pojawi.. Quote
ika07 Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 asher napisał(a):ika07 napisał(a):a dystrybutorów jest dwóch :wink:No więc własnie, niby jest dwóch, ale tylko do jednego idzie się dodzwonić :roll: Drugi telefon na stronie Acany jest nieprawidłowy :roll: Z tego co mi wiadomo oba są prawidłowe.IKA Quote
ika07 Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 coco napisał(a):Ika07 - wiesz coś może na temat cen tych nowych karm :) ? Jeszcze nie ale wiem że łosoś będzie dość drogi bo ogólnie ceny od 1.12.05 podnoszą.Ma być klub ACANY i dla klubowiczów po bardzo atrakcyjnych cenach 25kg worki, ale psina musi być zarejestrowana w ZK, szczegóły za jakiś czas, bo nie chcę wprowadzać w błąd. IKA Quote
ika07 Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Agnes napisał(a):asher ja nawet mialam telefon do drugiego dystr. tylko z tego co pamietam to byla druga strona wisly i jeszcze kawalek za wawa - radzymin? - w kazdym razie kawal drogi i z Panem w ogole nie dalo sie dogadac coby mi przywiozl 4 kg karmy na poczatku Agnes, rzeczywiście jest dwóch dystrybutorów w Warszawie, ale nie mogłaś rozmawiać z Panem, bo dystrybutorzy to kobiety, a już na pewno nie jest to Radzymin.Jeśli chodzi o dowóz 4kg.to nie dziwcie się że specjalnie nikt się do tego nie rwie bo benzyna jest droga jak każdy wie i wycieczka z jednej strony miasta na drugą może kosztować dużo drożej niż cały woreczek, co innego dowieźć przy okazji. Pozdrawiam IKA Quote
Agnes Posted November 28, 2005 Author Posted November 28, 2005 ok w takim razie pomotalam karmy ;) ja nie mowie, ze ktos ma mi wiezc karme przez cala wawe - tzn 4 kg. Ale jak ktos jedzie i ma po drodze to jaki problem? p. Beata nie chciala mi juz przywozic karmy nawet po drodze - za kazdym razem jak prosilam marudzila mi ze nie ze nie oplaca sie - ale i tak przejezdza przez moja czesc dzielnicy zeby sie dostac do wawy... Quote
ika07 Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Agnes napisał(a):ok w takim razie pomotalam karmy ;) ja nie mowie, ze ktos ma mi wiezc karme przez cala wawe - tzn 4 kg. Ale jak ktos jedzie i ma po drodze to jaki problem? p. Beata nie chciala mi juz przywozic karmy nawet po drodze - za kazdym razem jak prosilam marudzila mi ze nie ze nie oplaca sie - ale i tak przejezdza przez moja czesc dzielnicy zeby sie dostac do wawy... Cóż....chcieć to znaczy móc.Pozdrawiam :wink: IKA Quote
Agushka Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Tez jestem z Wawy a Acanę ostatnio zamawiałam u pana z Gliwic. To był pierwszy raz kiedy kupowałam tę karmę, nie chciałam dużego worka i nie mialam problemów z zamówieniem 4kg. Nie wiem jak to wyszło cenowo bo zapłaciłam 35zł za Acanę Premium Adult. Quote
Agnes Posted November 29, 2005 Author Posted November 29, 2005 po pierwsze - czemu zamawialas karme z Gliwic, skoro mamy dytrybutora w wawie? po drugie - to Pan Ci wiozl/wysylal karmeplacac z wlasnej kieszeni? :o bo 35 zl to cena tylko za karme.... Quote
Agushka Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Całkowity koszt karmy z przesyłką wyniósł 35zł. Nie wiem czy z własnej kieszeni bo tym akurat się nie interesowałam. A czemu z Gliwic? Co to za różnica? Karmę zamówiłam w sobotę, w niedzielę wysłałam przelew a dziś o 11 miałam przesyłkę w domu. Quote
Ludek Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 W hurcie bez dodatkowych rabatów Acanę premium kupowałam po 30,18 zł więc Pan wysłał pewnie po kosztach licząc na dalsze zamówienia. To tylko dobrze o nim świadczy :D . Quote
Agushka Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Tez tak sądzę :) Bardzo miło że mogłam kupić 4kg i sprawdzić czy sucz bedzie jadła czy tez kręciła nosem. W zeszłym tygodniu kupiłam u weta Brita lamb&rice i niestety wogóle nie chce ruszyć, dlatego spróbowałam z Acaną. To pierwszy dzień ale miska była pusta 5 minut po postawieniu jej przed psim pycholem :) A pan z Gliwic pewnie zyska we mnie klienta na większą porcję jeśli nic się nie zmieni. Quote
ika07 Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Agushka napisał(a):Tez jestem z Wawy a Acanę ostatnio zamawiałam u pana z Gliwic. To był pierwszy raz kiedy kupowałam tę karmę, nie chciałam dużego worka i nie mialam problemów z zamówieniem 4kg. Nie wiem jak to wyszło cenowo bo zapłaciłam 35zł za Acanę Premium Adult. Przyzwoicie , jak w cenniku.Potwierdza to stwierdzenie "chcieć znaczy móc",ale może w W-wie troszkę prościej?A psinka je? :) Quote
Recommended Posts