Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ika07 napisał(a):
Justa napisał(a):
A mi kobieta powiedziała, że są tylko worki 15 kg :o

Dziekuje dziewczynki :calus:

Dla szczeniąt dużych ras są tylko 15 i 20 mniejszych rzeczywiście nie ma ale można poprosić to odsypują czasami ,a dystrybutorów jest dwóch :wink:

A gdzie Ty sie doczytałaś o szczeniętach dużych ras? :roll:
Ja mowiłam o L&R...

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justa napisał(a):
ika07 napisał(a):
Justa napisał(a):

Dla szczeniąt dużych ras są tylko 15 i 20 mniejszych rzeczywiście nie ma ale można poprosić to odsypują czasami ,a dystrybutorów jest dwóch :wink:

Ja mowiłam o L&R...

A ja wyraźnie napisałam że w Puppy Large Breed nie ma innych niż 15 i20 w pozostałych są 1,5 kg, 4kg , 15kg a teraz już wycofali 20-tki będą po Nowym Roku 25 kg dla klubowiczów po bardzo dobrych cenach ale tego niestety nie wiem po jakich. :)

Posted

Justa napisał(a):
ika07 napisał(a):
Justa napisał(a):

Ja mowiłam o L&R...

A ja wyraźnie napisałam że w Puppy Large Breed nie ma innych niż 15 i20 w pozostałych są 1,5 kg, 4kg , 15kg a teraz już wycofali 20-tki będą po Nowym Roku 25 kg dla klubowiczów po bardzo dobrych cenach ale tego niestety nie wiem po jakich. :)

Posted

ika07 napisał(a):
Witam.
Od 1 grudnia dostępna będzie w Polsce karma
ACANA FISH@POTATO - czyli ryba i ziemniaki.

Karma na bazie tuńczyka, ale nie hodowlanego!
Szczególowy skład podam po południu.

Pozdrawiam,
IKA

hmm, nie fish & potato tylko salmon & potato
i nie na tuńczyku tylko na łososiu
;)

Posted

coco napisał(a):
Chciałbym tej rybki spróbować, więc będziemy chyba zainteresowani :D ! Choć myślimy również o Pro Pacu :) .

Nie mam zbyt dokładnych informacji o tej karmie bo moje psy są na ACANIE i opisy na wystawach mają doskonałe ale warto sprawdzić z czego ta karma jest zrobiona,bo jeśli tak jak w większości: z kopyt ,piór oraz ze zwierząt w stanie agonalnym lub padłych - to chyba nie najlepszy pomysł.Kanada słynie z bardzo restrykcyjnych przepisów ,tam nawet kurczaki muszą przejść okres karencji po podaniu antybiotyków czy hormonów, a w pozostałych krajach bywa różnie, u nas w piątek kurczak je hormony a w sobotę zjadasz je z rosołkiem.Mieszkałam w Kanadzie i widziałam to,a pies to nie zabawka ani królik doświadczalny tylko wierne zwierze , które od właściciela chce bardzo niewiele -miłości i uczciwości, a nie trutki w misce.
Pozdrawiam IKA

Posted

coco napisał(a):
Chciałbym tej rybki spróbować, więc będziemy chyba zainteresowani :D ! Choć myślimy również o Pro Pacu :) .

Nie mam zbyt dokładnych informacji o tej karmie bo moje psy są na ACANIE i opisy na wystawach mają doskonałe ale warto sprawdzić z czego ta karma jest zrobiona,bo jeśli tak jak w większości: z kopyt ,piór oraz ze zwierząt w stanie agonalnym lub padłych - to chyba nie najlepszy pomysł.Kanada słynie z bardzo restrykcyjnych przepisów ,tam nawet kurczaki muszą przejść okres karencji po podaniu antybiotyków czy hormonów, a w pozostałych krajach bywa różnie, u nas w piątek kurczak je hormony a w sobotę zjadasz je z rosołkiem.Mieszkałam w Kanadzie i widziałam to,a pies to nie zabawka ani królik doświadczalny tylko wierne zwierze , które od właściciela chce bardzo niewiele -miłości i uczciwości, a nie trutki w misce.
Pozdrawiam IKA

Posted

asiek napisał(a):
ika07 napisał(a):
Witam.

Pozdrawiam,
IKA

;)

Faktycznie sorki łosoś i to z naturalnych łowisk ale nazwa brzmi:"FISH&POTATO" nie patrzcie na strony innych państw bo to może się różnić :wink:

Posted

asiek napisał(a):
ika07 napisał(a):
Witam.

Pozdrawiam,
IKA

;)

Faktycznie sorki na łososiu ale nazwa brzmi "FISH & POTATO" rozbieżność pewnie wynika z faktu że za naszymi granicami może być troszkę inaczej :wink:

Posted

ika07 napisał(a):
a dystrybutorów jest dwóch :wink:
No więc własnie, niby jest dwóch, ale tylko do jednego idzie się dodzwonić :roll: Drugi telefon na stronie Acany jest nieprawidłowy :roll:

Posted

A nie wiecie czasami, jakie ceny będą obowiązywały na te trzy nowe karmy? Łosoś to 20kg, a dwie pozostałe po 25 kg każda.
Może ktoś się już orientuje ?

Posted

asher ja nawet mialam telefon do drugiego dystr. tylko z tego co pamietam to byla druga strona wisly i jeszcze kawalek za wawa - radzymin? - w kazdym razie kawal drogi i z Panem w ogole nie dalo sie dogadac coby mi przywiozl 4 kg karmy na poczatku

Posted

asher napisał(a):
ika07 napisał(a):
a dystrybutorów jest dwóch :wink:
No więc własnie, niby jest dwóch, ale tylko do jednego idzie się dodzwonić :roll: Drugi telefon na stronie Acany jest nieprawidłowy :roll:

Z tego co mi wiadomo oba są prawidłowe.IKA

Posted

coco napisał(a):
Ika07 - wiesz coś może na temat cen tych nowych karm :) ?

Jeszcze nie ale wiem że łosoś będzie dość drogi bo ogólnie ceny od 1.12.05 podnoszą.Ma być klub ACANY i dla klubowiczów po bardzo atrakcyjnych cenach 25kg worki, ale psina musi być zarejestrowana w ZK, szczegóły za jakiś czas, bo nie chcę wprowadzać w błąd.
IKA

Posted

Agnes napisał(a):
asher ja nawet mialam telefon do drugiego dystr. tylko z tego co pamietam to byla druga strona wisly i jeszcze kawalek za wawa - radzymin? - w kazdym razie kawal drogi i z Panem w ogole nie dalo sie dogadac coby mi przywiozl 4 kg karmy na poczatku

Agnes, rzeczywiście jest dwóch dystrybutorów w Warszawie, ale nie mogłaś rozmawiać z Panem, bo dystrybutorzy to kobiety, a już na pewno nie jest to Radzymin.Jeśli chodzi o dowóz 4kg.to nie dziwcie się że specjalnie nikt się do tego nie rwie bo benzyna jest droga jak każdy wie i wycieczka z jednej strony miasta na drugą może kosztować dużo drożej niż cały woreczek, co innego dowieźć przy okazji.
Pozdrawiam IKA

Posted

ok w takim razie pomotalam karmy ;)
ja nie mowie, ze ktos ma mi wiezc karme przez cala wawe - tzn 4 kg. Ale jak ktos jedzie i ma po drodze to jaki problem?
p. Beata nie chciala mi juz przywozic karmy nawet po drodze - za kazdym razem jak prosilam marudzila mi ze nie ze nie oplaca sie - ale i tak przejezdza przez moja czesc dzielnicy zeby sie dostac do wawy...

Posted

Agnes napisał(a):
ok w takim razie pomotalam karmy ;)
ja nie mowie, ze ktos ma mi wiezc karme przez cala wawe - tzn 4 kg. Ale jak ktos jedzie i ma po drodze to jaki problem?
p. Beata nie chciala mi juz przywozic karmy nawet po drodze - za kazdym razem jak prosilam marudzila mi ze nie ze nie oplaca sie - ale i tak przejezdza przez moja czesc dzielnicy zeby sie dostac do wawy...

Cóż....chcieć to znaczy móc.Pozdrawiam :wink: IKA

Posted

Tez jestem z Wawy a Acanę ostatnio zamawiałam u pana z Gliwic. To był pierwszy raz kiedy kupowałam tę karmę, nie chciałam dużego worka i nie mialam problemów z zamówieniem 4kg. Nie wiem jak to wyszło cenowo bo zapłaciłam 35zł za Acanę Premium Adult.

Posted

po pierwsze - czemu zamawialas karme z Gliwic, skoro mamy dytrybutora w wawie?
po drugie - to Pan Ci wiozl/wysylal karmeplacac z wlasnej kieszeni? :o bo 35 zl to cena tylko za karme....

Posted

Całkowity koszt karmy z przesyłką wyniósł 35zł. Nie wiem czy z własnej kieszeni bo tym akurat się nie interesowałam. A czemu z Gliwic? Co to za różnica? Karmę zamówiłam w sobotę, w niedzielę wysłałam przelew a dziś o 11 miałam przesyłkę w domu.

Posted

W hurcie bez dodatkowych rabatów Acanę premium kupowałam po 30,18 zł więc Pan wysłał pewnie po kosztach licząc na dalsze zamówienia. To tylko dobrze o nim świadczy :D .

Posted

Tez tak sądzę :) Bardzo miło że mogłam kupić 4kg i sprawdzić czy sucz bedzie jadła czy tez kręciła nosem. W zeszłym tygodniu kupiłam u weta Brita lamb&rice i niestety wogóle nie chce ruszyć, dlatego spróbowałam z Acaną. To pierwszy dzień ale miska była pusta 5 minut po postawieniu jej przed psim pycholem :) A pan z Gliwic pewnie zyska we mnie klienta na większą porcję jeśli nic się nie zmieni.

Posted

Agushka napisał(a):
Tez jestem z Wawy a Acanę ostatnio zamawiałam u pana z Gliwic. To był pierwszy raz kiedy kupowałam tę karmę, nie chciałam dużego worka i nie mialam problemów z zamówieniem 4kg. Nie wiem jak to wyszło cenowo bo zapłaciłam 35zł za Acanę Premium Adult.

Przyzwoicie , jak w cenniku.Potwierdza to stwierdzenie "chcieć znaczy móc",ale może w W-wie troszkę prościej?A psinka je? :)