Agnes Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 lupiez - gnebi nas od ponad pol roku...i sie poddalam - uznajde ze to nie kwestia karmy. Łupiez diagnozowany przez weta, bez zmian skronych, swedzenia. Kombinowalam z karmami, dodatkami - NIC Raz jest, potem na chwile znika potem znowu jest...wiec patrze czy sie nie drapie, czy sie zalatwia dobrze po karmie i tyle;) A trawa - to samo...zapomnialam weta zapytac, bo wydaje mi sie ze je dosc duzo trawy. I raczej nie wymiotuje nia Tilia - a jak z ta pietruszka? tak na surowo, posiekana - i pietruszka, korzen, czy "gora" ;) i ile itp:eviltong:moze byc na pw ;) Quote
martita Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 U nas wszelkie choroby skorne wyeliminowalam acana lamb&rice:p Quote
Tilia Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Agnes- natka, posiekana czy porwana, całych listków nie chcą ;) podaję w twarożku, w proporcji- bardzo dużo zielonego i odrobina twarożku ze śmietanką lub serka wiejskiego. Podobno inne zieleninki (np pokrzywa) też tak działają ale jeszcze nie próbowałam. żeby nie był taki zupełny off- Acanę też jedzą. Ale niestety jest już ciepło i chrupki same zaczynają w ząbki kłuć... Quote
Agnes Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 Tilia napisał(a):Agnes- natka, posiekana czy porwana, całych listków nie chcą ;) podaję w twarożku, w proporcji- bardzo dużo zielonego i odrobina twarożku ze śmietanką lub serka wiejskiego. Podobno inne zieleninki (np pokrzywa) też tak działają ale jeszcze nie próbowałam. dzieki sliczne:multi: i przepraszam za offa:oops: ide popatrzec na acane l&r:cool3:chce znalezc cos dla suki z jagniecina i zeby nie bylo koszmarnie drogie edit: to juz wiem ze Acana odpada... Quote
moniqa Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Dzięki za rady,z tą pietruszką też spróbuje. W sumie do trawy nic nie mam, mój też je czasami, tylko że się to tak zbiegło ze zmianą karmy i, może już paranoja ;), ale wydawało mi sie że więcej jej je. A jeżeli idzie o czas, to w sumie zaczęłam go przestawiac 2 tyg. temu. A "oleistymi" odchodami rozumiem się nie martwić? Quote
an1a Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 moniqa napisał(a): A "oleistymi" odchodami rozumiem się nie martwić? Mój miał podobne przy zmianie karmy z Puriny, przy Acanie gazował przez 3 tygodnie, więc daj swojemu jeszcze trochę czasu ;) zobacz jaka jest reakcja przy podawaniu tylko Acany. Quote
Agnes Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 moniqa napisał(a):Dzięki za rady,z tą pietruszką też spróbuje. W sumie do trawy nic nie mam, mój też je czasami, tylko że się to tak zbiegło ze zmianą karmy i, może już paranoja ;), ale wydawało mi sie że więcej jej je. A jeżeli idzie o czas, to w sumie zaczęłam go przestawiac 2 tyg. temu. to sie raczej moglo "zbiec" z wiosna i swieza pyszna trawka ;) Quote
Lusia8193 Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Ja bym chciała aby ktoś mi polecił konkretnie Acane dla beagla wiek poniżej : roczny pies .. Wybrzydzał Purniną ProPlan więc przeszliśmy na Royal Canin ale coś mu za bardzo też nie pasuje. Można zamówić próbki ? Będę baaardzo wdzięczna za rady :) :razz: Quote
Estera Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Dla mojej wybrednej cockerki smakowo najlepsza była Acana Premium, pochłaniała ją bardzo szybka nie mamroląc. Inne smaki jadła, ale musiała się chwilę zastanowić czy aby na pewno nie trujące ;) Quote
Guest ursa81 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Lusia8193 napisał(a):Odpowie mi ktoś ??? Jeśli psiak dobrze toleruje kurczaka to polecam Professional (gdy zejdziecie już z juniora) ale obawiam się, że z próbkami Acany będzie ciężko. Quote
Hayley Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Lusia8193 napisał(a):Ja bym chciała aby ktoś mi polecił konkretnie Acane dla beagla wiek poniżej : roczny pies .. Wybrzydzał Purniną ProPlan więc przeszliśmy na Royal Canin ale coś mu za bardzo też nie pasuje. Można zamówić próbki ? Będę baaardzo wdzięczna za rady :) :razz: A może znasz kogoś kto również daje swojemu psu Acane? Wtedy poproś o to, żeby dał Ci trochę karmy w woreczku. Taką 'próbkę'. Nawet z chęcią bym Ci wysłała, ale my mamy Acane dla małych ras. Quote
martita Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Jesli masz w okolicy sklep, w ktorym jest acanka i nie boisz sie karm na wage, to na przeciez mozna kupic odrobine, a jak sprzedawca mily, to i za darmo taka "probeczke"wykona;)no i juniorek albo premium wyprobujcie;) Quote
grrrond Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 mój miał uczulenie bo small breed junior... ale to mój :eviltong: Quote
Stefan_Batory Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Ohoho...To moze ona w naszym wypadku jednak odpadnie, poniewaz sunia ma dosc wrażliwy przewód pokarmowy. Alergia objawia się u niej ogromna wysypka łupiezu. No nic pozostaje mi szukac jakies innej alternatywy Quote
grrrond Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 nie chce zniechecac! mozna przeciez sprobowac jakies mniejsze opakowanie... kazdy pies inny :) kefir teraz na best choice junior i jest świetnie. zjadl juz 2 wory po 7,5kg i konczy 15kg :) Quote
Stefan_Batory Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 no tak ale woreczek taki 3 kg jakby nie patzrec 40 zł kosztuje ;).. Napisałam do dystrybutora Acany z zapytaniem o próbke. Moze wyslą :) Quote
grrrond Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 dobry pomysł, pewnie prześlą ;) szkoda, że jakieś 2 miesiące wcześniej nie potrzebowałaś, bo miałam po swoim na zbyciu jakieś pół woreczka... no ale trudno ;) napisz jak Ci prześlą, ciekawa jestem jak Twoj psiak zareaguje :cool3: Quote
Stefan_Batory Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 a poinformujemy poinforujemy... to dla tej szczurzycy mam takie perypetie z karmami :) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117545 BArdzo byłamz specific karm zadowolona ale 50 zł za 2,5 kg ...to ile by taki 15 kg wór kosztował :P Emerytowi kupiłam Acane senior...mam nadzieje ze jemu smakowac bedzie Quote
Rinuś Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 jesso Acana mi się kończy a ja jeszcze wypłaty nie mam :placz: a zlot już tuż tuż :placz: Quote
Stefan_Batory Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Jqk dobrze ze u nas wypłata była wczoraj , psie zakupy czesci odbieram w poniedizałek :) Quote
Delph Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Od kilku dni siedzę i czytam składy karm i opinie na ich temat... w efekcie mam już totalny mętlik w głowie i proszę o pomoc. Mój psiak waży 16 kg, ma coś około 6 lat (być może więcej, ale po nim nie widać). Karmię go Acaną, ale chyba będę musiała to zmienić. Strasznie żałuję, bo bardzo odpowiada mi jej skład, a nie mogę znaleźć żadnego "zamiennika" innej firmy, może on by się lepiej sprawdził. Przychodzi wam coś do głowy? Mam takie wygórowane wymagania: 1. Nie tucząca, bo psiak jest kastratem i do tego krępym krótkołapem. Bardzo lubi biegać, ale też niestety wystarczy dać troszkę więcej żarełka i już się zaokrągla. Teraz jest szczuplutki. Może być karma w wersji light. 2. Jak największa zawartość mięsa (oczywiście w granicach rozsądku), dobrej jakości, najlepiej bez zbóż i innych wypełniaczy na początku składu. Fajnie jakby mięso było nie tylko z kurczaka, ale to niekoniecznie. 3. Z możliwie dużą zawartością chondroityny i glukozaminy, pies ma problem ze stawem przedniej łapy, poza tym w ogóle jest ciapowaty i łatwo o kontuzję, chcę chronić jego stawy. 4. Cena porównywalna do Acany, może być droższa jeżeli jakościowo znacznie przewyższa Acanę. Smak, zapach itd. właściwie bez znaczenia, Jagger jest z tych co zjedzą wszystko co znajdzie się w misce. Z góry dziękuję za pomoc :) Quote
Agnes Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 Delph napisał(a): 3. Z możliwie dużą zawartością chondroityny i glukozaminy, pies ma problem ze stawem przedniej łapy, poza tym w ogóle jest ciapowaty i łatwo o kontuzję, chcę chronić jego stawy. ja w wyborze nie pomoge, ale do tego sie "przyczepie" O ile mi wiadomo w karmach tych skladnikow jest tak malo, ze warto dodawac specjalne preparaty zawierajace chondroityne i/lub glukozamine, zeby faktycznie pies odczul "roznice" - np Arthroflex moj wet twierdzi - ten preparat nie zaszkodzi, a w przyszlosci moze pomoc, wiec warto podawac wczesniej juz Quote
Recommended Posts