Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niebieska, moze po prostu zamow przez strone Acany?
a koniecznie musza byc Acany? bo czasem puszki na karme mozna tez kupic w sklepach zoo, rowniez internetowych.

a do mnie przyjechalo wczoraj 20 kg L&R :angel:
rany, pani Beata sama tachala worek na drugie pietro!!! :o ma kobita krzepe, nawet nie byla bardzo zdyszana :wink:

Sabina zmiotla karme z predkoscia swiatla i chciala wiecej (glodna byla jak nie wiem co). za to Boogie-Barfowiec, mimo jednodniowej glodowki krecil nosem. trudno, tydzien wytrzyma, a nawet jak sobie zrobi glodowke, to tylko na dobre mu wyjdzie :wink:

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

asher napisał(a):
Sabina zmiotla karme z predkoscia swiatla i chciala wiecej (glodna byla jak nie wiem co).

No ładnie asher, głodzisz sunię :o :lol:

Posted

adda napisał(a):
asher napisał(a):
Sabina zmiotla karme z predkoscia swiatla i chciala wiecej (glodna byla jak nie wiem co).

No ładnie asher, głodzisz sunię :o :lol:

noo, czasem glodze :cooldevi:

Posted

asher napisał(a):
adda napisał(a):
asher napisał(a):
Niedobra :wink:

:o jaka niedobra?
po prostu oszczedna 8)

na psach oszczedzasz? :o
sama nie jedz 8)

Posted

PIKA napisał(a):
asher napisał(a):
adda napisał(a):
asher napisał(a):
Niedobra :wink:

:o jaka niedobra?
po prostu oszczedna 8)

na psach oszczedzasz? :o
sama nie jedz 8)

ale ja jestem BARDZO oszczedna. oszczedzam i na sobie i na psach :P

Posted

jak widzisz asher karma dojechala, dystrybutor tez jest czlowiekiem, a pogoda tylko pogoda. Do mnie tez raz nie przyjechala, bo byly niesamowite korki i nie mogla - ja to jak najbardziej rozumiem, bo wszystko sie moze zdarzyc. A karme faktycznie warto zamawiac jednak wczesniej i wtedy nie ma problemu.
Niebieska z ciekawoscie jaka karme probujesz zamowic? I czy jak dzwonisz i pytasz o nia to pytasz sie tez kiedy bedzie?

Posted

Teraz zamówiłam tą nową Acana Adult Light. Ponieważ chciałam żeby kluska schudła z 1,5 kg. Pytałamsię p. Beaty co o tym sądzi i powiedziała mi że spokojnie mogę kupić worek tego lighta a potem wrócić do Adult Large Breed. Jak zamawiałam (to był piątek) to pytałam się kiedy będzie i p. Beata powiedziała że w piątek i sobotę nie da rady, potem jedzie na wystawę więc raczej to będzie poniedziałek.
Wracam w sobotę ze spaceru... a tam czeka na mnie wór w przedpokoju. :D

Posted

Ja tez uwazam ze p.Beata jest OK.Ja nie mam zadnych problemow choc
czasem zdarza sie ze musze troszke poczekac.Ale nigdy nie zamawiam
karmy "na styk" :o rozne sa przypadki czesto losowe i cos dla psiaczka zawsze musi w domu byc.Z pucha na karme tez nie bylo zadnego problemu -dostalam natychmiast.
Przy okazji mam pytanie .Czy macie jakis namiar na ciasteczka z formula
na stawy.U p.Beaty tylko jakies ogromne wory.Wlasiciwie z poczatkowych trzech rodzajow w torebkach 900 gr dostepne sa tylko
te z formula na siersc. :(

Posted

Ja jak zamawiałam karmę to dostałam również tą kilogramową paczkę ciastek na stawy właśnie. :lol:

Czyli Ty masz puszkę a ja ciastka - nie można mieć wszystkiego na raz :wink:

Posted

A kiedy dostalas te ciastka ? Bo ja zamawialam ostatnio ok 3 tyg temu
i uslyszalam ze ciastek na stawy w malych opakowaniach nie ma :o [/b]

Posted

ja niebawem zaopatrze sie w karme Acana, tzn jest juz nawet w drodze.. Jest to dla mnie eksperyment ale zaufalam temu topicowi :) zobaczymy jak to bedzie, gdyz moj psiak jest strasznym niejadkiem.

Posted

amokk napisał(a):
ja niebawem zaopatrze sie w karme Acana

Ja też, jak tylko skończę z grypą to się wybiorę do sklepu, w którym podobno jest dostępna :) Tylko, żeby były małe opakowania, bo 15 kg mi zwietrzeje zanim suka zje... :roll:

Posted

malawaszka, przez Ciebie sie zainspirowalam i domowilam jeszcze ciasteczka Acany :) az sie boje co to bedzie.. Moze faktycznie powinnam kupowac mniejsze worki dla swoich psiakow. Taki 15 kg ostatnio starczyl mi na 2 i pol miesiaca.. jak nie dluzej.. ale i tak zawsze cokolwiek by to bylo jest meczone :-?

Posted

BEBE napisał(a):
A kiedy dostalas te ciastka ? Bo ja zamawialam ostatnio ok 3 tyg temu
i uslyszalam ze ciastek na stawy w malych opakowaniach nie ma :o

Dostałam je w sobotę, tydzień temu.

Posted

Taki 15 kg ostatnio starczyl mi na 2 i pol miesiaca..

amokk mi tez, ale sie tym nie przejmuje. Karme przesypuje do dwoch mniejszych pojemnikow, a worek jest ciagle szczelnie zamkniety. Moja sucz nie je suchego non stop - dostaje tylko rano i to 100 gram, wiec worek na troszke mamy;) Ale i tak wole zamawiac 15 kg niz 4kg - chociazby z roznicy cen;)

Posted

a ja chyba nie zamowie wiecej Acany... Sabina ja wciana az milo, ale martwia mnie kupki - robi na kazdym spacerze i to spore :roll:

a jesli chodzi o wietrzenie karmy - ja sie poswiecilam i cale 20 kg przepakowalam do malych foliowych woreczkow, dzielac to na dzienne porcje. dodatkowo calosc trzymam oczywiscie we w miare szczelnie zamknietym worku. krzyz mnie potem bolal, ale chyba warto, bo poprzednio, przy 15 kg Royala koncowki karmy Sabina nawet powachac nie chciala...

Posted

asher moze suczydlo sie musi przestawic? u Azy tez na poczatku czesto bylo kupki na spacerach, teraz jest normalnie...
Pakowanie w malutkie worki to jest napewno pomysl, choc dla Azy nie ma roznicy czy jedzonko troche wywietrzeje - i tak zje zawsze ze smakiem ;)

Posted

No i pojechałam dzisiaj do zabrzańskiego sklepu, w którym podobno miała być acana... Jak zapytałam o tę karmę to pan na mnie popatrzył co najmniej dziwnie... :o
Muszę odnaleźć numer do dystrybutora i wykombinować jakiś transport, a może wskaże mi inne miejsce... 8)
Kurcze, w tym moim mieście jest strasznie kiepsko z karmami... :roll:

Posted

coztego ja jestem z Łodzi i tu też nie ma dystrybutora... zamóiwłam karmę przez stronę i dostałam od pana z wrocławia, więc raczej nie najbliżej... Oczywiście przy dużym worku dostawa gratis... :)

Posted

My czekamy czekamy i doczekac sie nie mozemy.. a juz powinna byc u nas karma :) najbardziej mnie oczywiscie ciekawi co powie Figo.. w koncu to 15 kg :)