Aten@ Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Zarazah napisał(a):Może zadam wam inne pytanie: powiadają, że Acana posiada dużo karotenu, zatem nie powinna być podawana psom blondynom, bo im za bardzo sierść zrudzieje. Szczerze mówiąc do roku nie jemy Acany, a nie zauważyłam, by mój pies miał przez to mniej lub bardziej wybarwioną fryzurę. hmm, może coś w tym jest, bo mi kumpela ostatnio powiedziała, że mi suka ściemniała. Może to tylko działa na rude psy? :lol: Quote
Tilia Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 To może moja Szczota zrudzieje bardziej i będzie "czerwona" jak ma w metryce napisane? ;) Acha, też mam już miarkę, tyle że nie ma na niej zaznaczonej karmy którą daję psom... znaczy łososia. Quote
Aten@ Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Tilia napisał(a):Acha, też mam już miarkę, tyle że nie ma na niej zaznaczonej karmy którą daję psom... znaczy łososia. mam ten sam problem :mad: Quote
BeataSabra Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Aten@ napisał(a):mam ten sam problem :mad: Ja też wrrrrrrrrrrrrrr Quote
Dalmatynkaa Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 Ja właśnie zamówiłam 3 kg ACANY Adult Small Breed i ciekawa jestem czy będzie smakować mojemu psu, który jest ogromnym niejadkiem. Pocieszam się waszymi opiniami, że psom smakowała :evil_lol: Ps. Pewnie zadam głupie pytanie, ale skąd mogę wziąść miarkę do Acany ?? Nie chce mi się wałkować wcześniejszych stron w poszukiwaniu odpowiedzi :p Quote
zakla Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 Och kurczę, właśnie mi uświadomiłaś, że nie mamy miarki!:crazyeye: W sumie to do zjedzenia jeszcze jakieś 20-25kg brita, a potem przechodzimy na nasze 60kg acany, która grzecznie czeka w garażu ;) Teraz tylko tą miarkę gdzie dostać?:roll: Quote
Dalmatynkaa Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 Napewno można znaleźć w zoologu, tylko komu się chcę do niego jechać 30 km :placz: Quote
Tilia Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Zakla, w Arze ostatnio były miarki, tyle że z niektórymi karmami zaznaczonymi tylko, co pisałam. Dalmatynkaa, moja terierka je Acanę adult small i bardzo sobie chwali ;) aczkolwiek ona raczej niejadkiem nie jest ;) Quote
marie Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Nie wiem jak z blondynami. Biale za to zupelnie zauwazalnie po karmach typu Acana zolkna :( Smakuje mojej suczy bardzo, ale roznice sa duze 30000 jednostek witA + karoten w stosunku do 10-12000 i 0 beta karotenu, ktore powinna pochlaniac. Efekt zolkniecia jest taki sam jak na domowym zarciu opartym o marchew. Zarazah napisał(a): Może zadam wam inne pytanie: powiadają, że Acana posiada dużo karotenu, zatem nie powinna być podawana psom blondynom, bo im za bardzo sierść zrudzieje. Szczerze mówiąc do roku nie jemy Acany, a nie zauważyłam, by mój pies miał przez to mniej lub bardziej wybarwioną fryzurę. Quote
Tilia Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 marie, po jakim czasie i na jakiej karmie było widać zażółknięcia? zastanawiam się, czy moje szare na rybnej zrudzieją i po jakim czasie byłoby to widoczne Quote
marie Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Tak z dokladnoscia co do dnia Ci nie powiem, ale widac bylo roznice pomiedzy 2 spacerami wspolnymi BOS'ow (najlepiej sie takie rzeczy widzi przez porownanie) czyli ok 5-6 tygodni - 15 kg worek. Przestawiona z Acany na Proformance'a. Nie wiem jakie Twoje psiuch maja stosunek do warzyw i owocow, ale ja mojego poprzedniego czarnucha "podrasowywalam" marchewka w kazdej postaci bo lubil i morelami w sezonie :) Zanikaly mu dzicze wstawki w podszerstku a odcien czerni robil sie bardziej w braz niz w popiol wpadajacy :) I nochal zimowy sie nie pojawial. Quote
Tilia Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 marie napisał(a):Tak z dokladnoscia co do dnia Ci nie powiem, ale widac bylo roznice pomiedzy 2 spacerami wspolnymi BOS'ow (najlepiej sie takie rzeczy widzi przez porownanie) czyli ok 5-6 tygodni - 15 kg worek. Przestawiona z Acany na Proformance'a. Nie wiem jakie Twoje psiuch maja stosunek do warzyw i owocow, ale ja mojego poprzedniego czarnucha "podrasowywalam" marchewka w kazdej postaci bo lubil i morelami w sezonie :) Zanikaly mu dzicze wstawki w podszerstku a odcien czerni robil sie bardziej w braz niz w popiol wpadajacy :) I nochal zimowy sie nie pojawial. moje szare z tych marchewkowych są, bo zawsze głównie gotowane jadły ;) jedna jest czysto szara a druga oryginalnie lekko pręgowana i tak podrudza się na lato ;) ale teraz po tej rybnej Acanie różnic nie widzę, chociaż może za wcześnie... Morele fajny pomysł, moje pigment mają mocny ale komuś może się przydać :) :) Quote
Zarazah Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Nie wiem jak to jest z psami, ale patrząc na małe dzieci, niemowlaki i takie do 2-3 lat, to zauważyłam, że owszem, przy podawaniu dużej ilości soku z marchewki mają one złótawy odcień skóry głównie na nosie, uszach, stopach i dłoniach. Ale nie zauważyłam, by przez to robiły się rude. Może jednak u psów metabolizm karotenu przebiega nieco inaczej i u psów odkłada się w sierści. Quote
zakla Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Moje burki i tak nieco rudzieją i z wiekiem i ze słońcem ;) To cóż, będziemy się jakoś starać o tą miarkę, bo już mi się udało małego odchudzić 2kg, nie można tego zaprzepaścić:lol: A szczyl będzie czekoaldowy to i czekoladowieć może:eviltong: Quote
dzasta Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Ja swoją Acanową miarkę zdobyłam w niedziele na wystawie w NDM na stoisku ACANY :cool3: Oczywiście brakuje w niej sporta i salomona ale można jakoś z tym żyć :lol: Quote
zakla Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 No kurczę, że też na to nie wpadłam! A nawet ciągle się na to stoisko wybierałam i w końcu nie zajrzałam. A dwa dni tam siedziałam!:flaming: Quote
lothia Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 ja właśnie dostałam miarkę acany razem z karmą, zamawiam w animalia.pl i poprosiłam o miarkę - dali za darmo:lol: aktualnie acana dla szczeniat małych ras to jedyna karma jaka mój niejadek raczy łaskawie jeść Quote
Squ Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Moja suka nie rudzieje :eviltong: Co do miarek to z krak-vetu przysyłają. Ja do nich napisałam jak skladalam zamówienie i mi 5 przyslali :p W sumie to dobrze, bo już jedna pękła:cool1: przypadkiem Quote
BeataSabra Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 [quote name='Squ']Moja suka nie rudzieje :eviltong: Co do miarek to z krak-vetu przysyłają. Ja do nich napisałam jak skladalam zamówienie i mi 5 przyslali :p W sumie to dobrze, bo już jedna pękła:cool1: przypadkiem Moja zrudziała po Acanie z łososiem Ale to nam nie przeszkadza Jedynie co mi nie pasuje to zawartość białka az 28 % muszę znaleźć karmę o niższej zawartości chodzi o jej nerki Quote
Dalmatynkaa Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 [quote name='Squ']Moja suka nie rudzieje :eviltong: Co do miarek to z krak-vetu przysyłają. Ja do nich napisałam jak skladalam zamówienie i mi 5 przyslali :p W sumie to dobrze, bo już jedna pękła:cool1: przypadkiem Ja to jestem genialna Chwilkę przed momentem przeczytania Twojego postu, odebrałam wiadomość, że paczkę z krakvetu już mi wysłali :shake: Quote
moth Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Po raz kolejny skusiłam sie na Acanę. Zachęcił mnie ulepszony skład. Po nieudanej próbie z Łososiem, tym razem zamówiłam na Kurczaku. Wsypałam do miski 2/3 zalecanej dziennej dawki, a suka zjadła wszystko i wylizała miske do dna! :crazyeye: Jestem w szoku, bo nigdy tak nie robi. Zawsze coś tam zostawia. Mam tylko nadzieję, że po paru dniach się jej nie odwidzi. :cool3: Karma przepięknie pachnie. Jedyny minus to maluteńkie granulki w karmie dla dużych ras. :mad: Nie wyobrażam sobie doga jedzącego tą karmę. :shake: Quote
stereo Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Te granulki są straszne. Ale na sesje klikerowe są akurat :) Quote
Dalmatynkaa Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 A ja mam własnie na odwrót, dla mojego maleństwa granulki są za duże, chociaż może to i dobrze, bo przynajmniej ich nie połyka tylko gryzie. Ogólnie moge powiedzieć, że bardzo polubił karmę, ciekawa jestem tylko za ile mu się znudzi :razz: Quote
madii Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 czy ma może ktoś namiary na dystrybutora tej karmy w Łodzi? Będę wdzięczna za taką informację! Quote
Gosia>>> Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 W sklepie TELEKARMA dowożą w całej Polsce za darmo, ACANĘ na pewno tez maja, także spróbuj. Quote
Recommended Posts