Agnes Posted October 20, 2004 Author Posted October 20, 2004 Niebieska, u mnie byla tak samo :lol: Nie moglam Azy utrzymac:) My wczoraj dostalysmy 4 kg juz Adulta:) Jeszcze ja karmie Acana rano i potem gotowane, ale jak skoncze to opakowanie (za 1,5 m-ca), zamawiamy 15 kg i bedzie juz chyba tylko suche. Zastanawiam sie ile bede musiala Azie dawac Acany Premium - wazy jakies 27 kg, a cos sie doliczyc nie moge ze strony karmy:) Quote
warran Posted October 20, 2004 Posted October 20, 2004 ...Co do Czech...czy w Czechach jest Acana tansza niż u nas? I... Oczywiście, że jest tańsza, sam tam kupuję. Jeśli będziesz w okolicy Wałbrzycha masz przejścia graniczne chyba ze cztery : Lubawka, Golińsk, Kudowa i coś pomiędzy Kudową a Golińskiem (chyba są tam dwa Głuszyca i cośtam - dla ruchu osobowego - nie wpuszczą Cię autem z kratką :) ). Jeśli chodzi o to czy jest tam w sklepach to na pewno w Trutnovie (sklep w rynku) i w Nachodzie nie wiem gdzie. Cen tam dokładnych nie znam i nie wiem jak się mają do cen po obniżce w Polsce, bo ja się zaopatruję u hurtownika nie w tych miastach, tylko gdzieś pomiędzy i mam jeszcze taniej. Quote
Agnes Posted October 20, 2004 Author Posted October 20, 2004 Chodzi mi o Golinsk - czy tam dostane ta karme, nie wiesz? I po ile kupujesz tam Acane, albo moze znasz cene Adult Premium 15kg? Quote
warran Posted October 20, 2004 Posted October 20, 2004 Przekraczając granicę w Golińsku, masz około 30 km do Trutnova i około tyleż samo do Nachodu, tam powinnaś to dostać, ale nie mam pojęcia za ile. Koło Golińska jest większa miejscowość Broumov, ale nigdy tam nie byłem i nie wiem czy coś znajdziesz. Ja kupuję na totalnym zadupiu też około 35 km od Golińska,ale tam ciężko trafić. Następna sprawa czemu kupujesz 15, a nie kupujesz 20 kg różnica jest nieduża w cenie a 5 kg więcej i wtedy za kg wychodzi taniej. Tam gdzie ja biorę to co Ty potrzebujesz (ja na to mówię Acana niebieska od koloru nalepki na 20 kg worku) 15 kosztuje około 703 korony, a 20 około 865 koron. Quote
Agnes Posted October 20, 2004 Author Posted October 20, 2004 hm...myslalam, ze dostane karme tuz za granica - tam sa karmy psie, ale nie wiem jakie. Nie wiem czy bedzie ktos chcial ze mna jechac po jedzenie dla psa 30 km:( Zobaczymy... Czemu 15 kg? Bo nie wiem czy 20 wejdzie do samochodu:) Jedziemy tam w 4 osoby + pies, wiec bagaznik bedzie napchany Quote
Anna. Posted October 20, 2004 Posted October 20, 2004 Co do spadku ceny Acany - pytanie zadane na początku - spowodowane jest to wejściem do Unii od 1 maja, ponieważ do tego dnia na pasze dla zwierząt było aż 36 % cła, gość co jest jej dystrybutorem na Polskę sprowadzał ją (przynajmniej do niedawna z Czech). Po wejściu obu krajów do Unii bariera celna została zniesiona co zaskutkowało spadkiem cen Acany. Jesli ktoś juz napisał tą informację powyżej to przepraszam za replay bo nie czytałem wszystkich podstron. Zatem dlaczego nie tanieja inne karmy sprowadzone z zagranicy np.Royal ,którego sobie tak cenię :roll: Quote
BeataG Posted October 20, 2004 Posted October 20, 2004 Zatem dlaczego nie tanieja inne karmy sprowadzone z zagranicy np.Royal, którego sobie tak cenię :roll: Dlatego, że nie ma obowiązku obniżania ceny w związku ze zniesieniem cła - to tylko dobra wola wola importera i widocznie importer Royala takiej dobrej woli nie ma. Importerzy, którzy nie obniżyli cen importowanych produktów w związku ze zniesieniem cła, po prostu teraz więcej na tych produktach zarabiają. Quote
blaira Posted October 20, 2004 Posted October 20, 2004 buuu ja tez bym chciala pojechac po acane do czech cholera mam daleko i samochodu brak ,to sie nazywa fart :-? Quote
AM Posted October 20, 2004 Posted October 20, 2004 Temat trzeba zamknąć bo już dawno jest w nim "nie na temat" :wink: Quote
Lidka Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Za "namową" dogomaniaków zakupiłam Acanę, a jakże 20-kg worek. No i moje kochane psisko niespecjalnie zjada. Nie jest jakimś niejadkiem, po prostu karma nie smakuje mu. Myślę, że przyda się i taki głos. Nie wszystkie psy przepadają za Acaną i nie połykają w 3 sekundy. Quote
AniaP Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Nie wszystkie psy przepadają za Acaną i nie połykają w 3 sekundy. Szkoda :( , ale psiaki też mają swoje smaki :wink: . Ja tylko dodam, że kupiłam na próbę 1,5 kg acany z jagnięciną i za tą acaną Asti też nie przepadała. Zdarzało jej się zostawiać kilka kuleczek w miseczce :-? . Ale zwykła z kurczakiem, teraz już dla dorosłych psiaków... Z ciekawości włączyłam kiedyś stoper, bo trudno mi było uwierzyć, że tak szybko wcina. No i wyszło: 50 gram zjada w 2 minuty :kciuki: . Lidka , a co lubi jeść Twoje psisko? Quote
malawaszka Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 eee Luna jest ogólnie niejadek i też czasem zostawia ale jak jest głodna to wcina i jest dobrze 8) dla nas teraz to lepiej że nie wsuwa jak dzika bo po sterylce to by mogła przytyć a tak - spokojnie sobie wcina - i nie grubnie 8) ciekawa jaestem jakby jej smakowała inna niż z jagnięciną ale boję się kupić bo Luna ma skłonności do alergii :-? a po tej nic jej nie jest 8) no i dobrze że temat się odświeżył i przypomniał mi że muszę zamówić bo w woreczku już dno widać :lol: Quote
Agnes Posted November 15, 2004 Author Posted November 15, 2004 Myślę, że przyda się i taki głos. Nie wszystkie psy przepadają za Acaną i nie połykają w 3 sekundy. to raczej oczywiste. Nie ma takiej karmy ktora beda jadly WSZYSTKIE psy...kazdy pies ma swoj gust i do psa trzeba dobrac karme. Nie powinno sie po przeczytaniu takiego watku kupowac odrazu 20 kg, bo widac co z tego moze wyjsc. Najpierw lepiej kupic 4 kg (mnie nie ma sensu) i sprawdzic, potem wieksze opakowanie. Quote
malawaszka Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 potem wieksze opakowanie. zależy jakiego się ma psa :lol: bo u mnie to by się raczej przeterminował taki 20 kg wór :wink: :lol: Quote
musia Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 U nas jest drugie opakowanie 4 kg Acany junora. I na pewno znika. Tak jak pisała Ania, ale to nie ma nawet dwóch minut. Może wynika to z tego , że to szczyl jeszcze i każdy posiłek jest do zjedzenia. Jak nie za nie długo miska znika. Oczywiście zdarzało się , że psiur nie miał smak w tym momencie , może nie był glodny. Miska postała z 10 minut potem znikła. Nie stoi , żeby podjadał , toteż wykorzystuje czas na zjedzenie. Jak idę czy z Acaną czy z gotowanym drepta i popiskuje. Jeszcze do tego profilaktycznie - siad , czekaj, idż jedz. I wszystko znika Quote
adam_31 Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 My tez przestawiliśmy sie z Royal'a na Acan'ę. Zamówienie przez Internet, bez kłopotu dostarczono nam 20kg worek (Large Breed Puppy) & kubeczek-miarkę. karma jest bardzo dobra (tak wynika z obserwacji suni). no i do tego jest tańsza ponad 2-krotnie od Royal'a. Jak dotąd (1-szy woreczek) nie mam zastrzeżeń. Myślę, że to górna półka wśród suchych karm. Nie żałuje zmiany i polecam. Pozdrowienia Quote
espeso Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 dostałam próbke Acany, wrąciła tak szybko i ze smakiem ze hej! wiec zakupiłam całe 20 kg i...no cóż raz je raz nie. Ale ona tak sobie lubi powybrzydzac i żeby było "wykwintnie , pachnąco i z urozmaiceniem" a nie ciągle to samo-drania jedna. To nie znaczy mysle ze karma zła, po prostu kazdemu moze sie znudzic. ale przy okazji mam pytanie bo raz ma taką jakby mniej lśniąca siersc a raz sliczna czy to z żarełka? Quote
malawaszka Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 a czy przypadkiem lśnienie sierści nie zależy u Was od oświetlenia??? bo ja też myślałam kiedyś że Lunie przestyała się błyszczeć - a tu sie okazałao że na dworze jak było pochmurno i szaro sierść była taka sobie ale jak jest dobre światło albo słonko to sierściucha lśni :wink: :lol: Quote
Lidka Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Lidka , a co lubi jeść Twoje psisko? Nie jest wybredny (zjada dużo suchego), ale ukochane to oczywiście gotowane. :D Quote
ciacho Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 a czy acanę można kupić w którejś z warszawskich hurtowni zoologicznych? czy tylko u dystybutora? bo chciałam na razie kupić mały worek 4 kg a nie chcę fatygować dostawcy z takim małym zamówieniem Quote
LAZY Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Ja właśnei teraz kupię Acane po raz pierwszy...myślałam, ze będę musiała zamawiać przez internet, ale okazało się, ze jest w tym sklepie, w którym do tej pory robiłam zakupy karmy. Myślę, że w Warszawie tez karmę możn kupic w hurtowni cyz sklepie... Quote
ciacho Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 ja wolałabym nie kupować w sklepie bo to dla mnie za drogo (podwójne przebicie ceny) Quote
LAZY Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 ja wolałabym nie kupować w sklepie bo to dla mnie za drogo (podwójne przebicie ceny) Ja kupuję w sklepie, ale cenę mam taką jak na stronie Acany...oni zresztą zawsze mają ceny zblizone do tych internetowych, a co do Acany do co do złotówki. Poszukaj jakiegos tańszego skleepu albo hurtowni i na pewno coś z najdizesz. Quote
LAZY Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Ciacho masz ode mnei priva w sprawie karmy w warszawie... :) Quote
Agnes Posted November 16, 2004 Author Posted November 16, 2004 Ciacho gdzies mozna kupic Acane (pisalam o tym wczesniej, chyba w tym temacie albo w innym o acanie), ale jesli jestes z Ursynowa to nie ma problemu z przywiezieniem Acany 4 kg:) P. Beata mieszka w Konstancinie, ale Jej maz pracuje na Ursynowie i jak trzeba przywioza bez dodatkowych kosztow 4 kg. Jesli mieszkasz gdzies dalej ja Ci moge zamowic 4 kg, bo na dniach sama bede zamawiac jedzonko dla psa u p. Beta:) Wtedy do mnie podjedziesz (Ursynow - Natolin) i problem z glowy;) Quote
Recommended Posts