moon_light Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 ania K. napisał(a):Czy ktos karmi psa karmą Bozita plus? Zastanawiam się nad nią lub nad Bozita z jagnięciną. Obecnie karmie moją suczke Hilsem z jagnięciną chciałam jej zmienić na coś innego:p Ja karmię bozitą robour- to chyba to samo co bozita plus? Już drugi worek 15 kg nam schodzi :). Pies ma super sierść, wyraźnie lepszą niż po royalu...za to troszkę schudł- muszę dawać wieksze porcje:) Quote
ania K. Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 moon_light napisał(a):Ja karmię bozitą robour- to chyba to samo co bozita plus? Już drugi worek 15 kg nam schodzi :). Pies ma super sierść, wyraźnie lepszą niż po royalu...za to troszkę schudł- muszę dawać wieksze porcje:) Bozita Plus Pełnowartościowa sucha karma dla normalnie aktywnych dorosłych psów z dodatkiem swieżego mięsa renifera a Bozita GENUINE 23/13 LAMB&RICE to karma z jagnięcinką;) a Ty dajesz Bozita ale którą?? Quote
moon_light Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 ania K. napisał(a):Bozita Plus Pełnowartościowa sucha karma dla normalnie aktywnych dorosłych psów z dodatkiem swieżego mięsa renifera a Bozita GENUINE 23/13 LAMB&RICE to karma z jagnięcinką;) a Ty dajesz Bozita ale którą?? Ja karmie tą bozitą robour lamm&rice http://www.amigo.sklep.pl/index.php?a=opis&k=&id=1926 tylko mi pies na niej chudnie...mimo ze daje dawki wieksze niz powinien wg tabelki dostawac. Na royalu tak nie miał.. Quote
ania K. Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 jestem ciekawa jak bedzie moja się czuła po tej karmie:p obecnie karmie ją hillsem z jagnięciną jak tylko bedzie się konczyc karma z hillsa to zamawiam Bozite lamm&rice;) Quote
Hoagie Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Witam :multi: Mam takie pytanie...czy ktoś może mi odpowiedzieć która z tych karm jest lepsza? bozita: http://bozita.germapol.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=8&Itemid=13 czy belcando: http://www.krakvet.pl/belcando-junior-15kg-p-494.html Obie wydają się podobne ale może jednak któraś jest trochę lepsza. Z góry dziękuje za odpowiedzi:lol: Quote
sonia123 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 ja od 1,5 roku karmie Bozita extra psa z ktorym trenuje, i jak najbardziej polecam ;) Bordera, tez bede nia potem karmić ;) O tej drugiej karmie nie słyszałam... Quote
xxxx52 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Sucha karma Bozita w ktorej jest mieso z reniferow jest dobra karma,aZielony worek .Natomiast ktora zawiera mieso z kury nie za bardzo dobra(zoty worek z napisem orginal. Quote
GATUSO Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Pytanie tylko czy więcej karm ma 20 %(bez rewelacji)czy 50 (to już jest super)? Quote
mam psa Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 ja nie znalazlem informacji o ilosci miesa w skladzie na stronie pdystrybutora??? ... zakladajac ze jest go tam 20% to trzeba powiedziec iz jest to stosunkowo malo, poniewaz po odwodnieniu zostanie juz tylko 4% w suchego miesa w suchej karmie :/ wtedy reszta to wszystko inne niz mieso :shake: Quote
mam psa Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 mialem okazje krotko karmic ale mojemu psu raczej nie specjalnie sluzyla, znajomy chodowca odradzil mi z uwagi na jej slaby sklad. kupuje czasami mokra, ktora ma lepszy sklad Quote
GATUSO Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Wysokie dawkowanie,nic dobrego nie oznacza:shake: Quote
kasik168 Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Z pierwsza,robuor,mamy zle wspomnienia.Nasz Maly dostal po niej strasznego lupiezu,chyba dla tego ze jest wysokobialkowa.Zmienilismy na Juniora,ktory jest troszke "gorszy",po nim psiak mial nawracajace biegunki,ale za razem mial piekna blyszczaca siersc i ladnie przybieral na wadze.Teraz jest na Boschu i puszkach Bozity i jest super.Mysle,ze kiedy bedzie juz calkiem duzy,teraz ma 9miesiecy,wrocimy do karmy Bozita. Quote
Gaudi Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 liberopossible napisał(a):Jak karmiłam "prawie CTR-a" (mieszańca) Bozitą Robur -bardzo nam służyła, Mona jadła ją kilkanaście miesięcy i wszystko było ok.Kupowałam pod podanym przez Izę linku.W Warszawie w żadnym sklepie jej nie widziałam. Pozdrawiam Dominika Ja od czasu do czasu kupuję Bozitę dla mojego wrażliwca - jest to jedna z nielicznych karm, którą dobrze przyswaja. W żadnym sklepie stacjonarnym jej nie widziałam, tylko na wystawach i w internecie. My kupujemy w zooplusie - zawsze tam było najtaniej (niecałe 200 zł za duży worek). Quote
Kinia Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Możecie mi pomóc w podjęciu decyzji? Marley je od pół roku Brit adult large breed. Zastanawiam się nad zmianą karmy właśnie na Bozitę. Kompletnie nie znam się na porównywaniu składów itd. Więc możecie mi doradzić czy to dobry pomysł? Quote
andromeda Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Kinia napisał(a):Możecie mi pomóc w podjęciu decyzji? Marley je od pół roku Brit adult large breed. Zastanawiam się nad zmianą karmy właśnie na Bozitę. Kompletnie nie znam się na porównywaniu składów itd. Więc możecie mi doradzić czy to dobry pomysł? Mysle ze warto sprawdzic czy psiak polubi Bozite. Zreszta to karma typu premium wiec lepsza od tego niebieskiego Brita. Quote
Frogg Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Zmieniam Boscha na Bozitę. Dziś kupiłam Bozita Original XL. 15 kg za 129,00 w https://www.zooplus.pl Dam znać za kilka dni jak psiaki zareagowały. Quote
pycia Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Ja daje bozitę moim psiakom i jestem bardzo zadowolona:lol:Obecnie mam karmę suchą z dodatkiem mięsa renifera,przysmaki oraz pate dla mojej małej yoreczki,która najbardziej to uwielbia;)chwilka i miska pusta:crazyeye: Quote
Frogg Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Tak jak pisałam od 11.08 karmę moje bassety Bozitą, muszę przyznać - pierwsza klasa. Wcinają z chęcią, karma jest wydajna. Toffi już powraca do prawidłowej wagi. Dolly szczęśliwie wcina bez uczuleń itp. Sierść ładna, lśniąca i z pyszczka im ładnie pachnie (co rzadkie). Co możecie powiedzieć o rodzajach tej karmy? Dużo tego i cenowo bardzo różnie. Pozdrawiam, Agnieszka, Dolly i Toffi Quote
filodendron Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Kupiłam Bozitę Original Plus i pies mi zaczął na niej marnieć. Jeść jadł, ale koopska wielkie, gazy, sierść się jakaś taka byle jaka zaczęła robić - no generalnie widać było, że mu nie służy. Nawet nie dokończyliśmy wora. U nas się nie sprawdziła. Quote
andromeda Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 filodendron napisał(a):Kupiłam Bozitę Original Plus i pies mi zaczął na niej marnieć. Jeść jadł, ale koopska wielkie, gazy, sierść się jakaś taka byle jaka zaczęła robić - no generalnie widać było, że mu nie służy. Nawet nie dokończyliśmy wora. U nas się nie sprawdziła. Tez rezygnuje! Siersc super, energia jest , tyle ze kupaski 5 razy dziennie (samoyedka) a, u shiby luzne i rownie czeste. Quote
Frogg Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Jeżeli nie chcecie już Bozity z chęcią odkupię. Proszę o podanie ceny na priv. Quote
andromeda Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 andromeda napisał(a):Tez rezygnuje! Siersc super, energia jest , tyle ze kupaski 5 razy dziennie (samoyedka) a, u shiby luzne i rownie czeste. A jednak sie poprawiło. Moja wina bo podawałam twarog do karmy! Bez dodatków jest dobrze. Quote
anii Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Ja moge tylko napisac, bo pies zjadl 15 kilo tej karmy i porownac ja do royal canin, ktorym karmilam przez kilka lat. Na pewno skora psa, bardzo sie poprawila. Jak jadl rc, nie bylam z niej zadowolona, ale myslalam (weci mi tez tak mowili), ze tak musi byc, bo pies czesto kapany, bo woda itp. Karmiac bozita, zwlaszcza tym rodzajem, skora bardzo sie poprawila w kazdym miejscu jest taka sama. Quote
bartek z. Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Mój piesek również je Bozite dla szczeniaków, zawsze chętnie wszystko zjada. Polecam sklep http://www.sklepniko.pl/index.php?products=product&prod_id=36 Quote
mimi_91 Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 U mnie Bozita się nie sprawdziła. Nawet wszystkożerna Saba jej jeść nie chciała:shake: Quote
Recommended Posts