Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Quelthalas napisał(a):
Karmiłam Bozitą Robur Performance moje starsze dogi -zajadały ze smakiem, niestety szczenięta za nic nie chciały wziąć do pyska Bozity Robur dla szczeniąt.No i te maleńkie granulki w karmie dla szczeniaków ....:( .
Polecam również Bozitę dla kotów -galaretki sa świetne :)

Dostalam dzis przesylke. I potwierdzam, chociaz to moze sie nadawac na kocie fora, ze galaretki sa swietne. Wlasnie sa palaszowane przez kota. I 82% zawartoscie miesa, wow!

Kupilam robur lighta i moj wszystkozracy pies nie chcial zjesc jednej granulki, a jaka mial mine. Musi sie przyzwyczaic, ale bardzo mnie to rozsmieszylo, jak wypluwal i wypluwal. :lol::lol:

Pierwsze wrazenie, karma dosyc sucha w dotyku i w zapachu:cool3:. Granulki duze w ksztacie platkow, mam nadzieje, ze moj pies zacznie w koncu gryzc.

• 2 months later...
  • Replies 149
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie wiem Aniu:shake: trzeba poszukać w ulotce...
A muszę się pochwalić, że właśnie zamówiłam 15 kg Bozity Breeders dla szczeniąt:razz: mam nadzieję, że mi starczy na dłużej niż na tydzeń:evil_lol: ostatnio moje potwory uporały sie z paczką 2,3 kg w 4 dni:-o

tylko zastanawiam się nad tym, czy warto karmić miniaturową rasę (która ma większe wymagania pokarmowe) karmą która jest 'uniwersalna' - dla szczeniąt wszystkich rozmiarów:oops:

Posted

A czemu większe wymagania pokarmowe?
Myślałam, że większe mają szczenięta ras olbrzymich ze względu na szybki wzrost.
Myślę, że spokojnie możesz taka karmić (tzn. ja bym karmiła na Twoim miejscu) ;)

P.S. Odsprzedasz mi jakiś 1kg tej karmy? Jesteśmy na etapie szukaniea czegoś dla Eutki. sprawdziłabym, czy jej smakuje (bo np. Nutry Gold nie chce jeść, Acany już też nie chce!)

Posted

Ja karmie bozita psa i koty. Karmie od kwietnia. Pies zdrowo mi sie na niej trzyma, robi normalne kupy, jesli karmie go tylko i wylacznie bozita, to kupy sa naprawde male. Siersc takze wyglada bardzo ok. :)
Nie wiem czy chudnie, ale na pewno nie jest obrosniety w tluszczyk :)

Kot, ktory po weterynaryjnym suchym RC mial masakryczne kupy, bo bozicie, konsystencja kup naprawde sie poprawila.
A juz myslalam, ze bede musiala mu podawac tylko koszmarnie drogie saszetki RC.
I bardzo chetnie je te karme, a to tez ewenement, bo on od RC byl uzalezniony.

Takze warto probowac inne marki karm, nawet jesli nie sa dostepne tak od reki. ;)

Konserwy psie i kocie bozity, takze sa bardzo ok. I pod wzgledem cenowym i pod wzgledem skladu.

• 1 month later...
Posted

Moje obie sunie jedza Bozite od poczatku roku. Starsza 10 letnia caly czas dostaje Bozite Light (jest troche otyla) - po pol roku regularnego stosowania stwierdzam, ze ma sie super. Ma taki wlos jakiego nigdy nie miala, mocny i jest go duzo :). Mlodsza suka jest karmiona seria super premium Robur lamb&rice. W miedzyczasie zakonczyla championat:multi: i wyglada rewelacyjnie.

Posted

A ktos karmi Bozita robur z dodatkiem łosia? :)))
Ja chyba sprobuje :)
A tak ogolnie z tego co czytam przybywa bozitowcow. :eviltong::diabloti:
Ja jak na razie jestem bardzo zadowolona z tej karmy, zarowno psiej jak i kociej.

Posted

Moja CTR-ka dostaje Bozite Robur niebieska 22/16 (to ta karma z losiem) Bardzo sobie chwali :), co widac po wylizywanej misce. A jak do tego "trafi" sie jej jakas puszeczka to radosc jest podwojna ;).

• 1 month later...
Posted

Po zamowieniu karmy z losiem, moj pies calkowicie sie do bozity przekonal. Karma robur light bozity jest naprawde light :lol:, bozita z losiem, to juz pachnie intensywnie i tlusta bardziej. :)
Takze teraz karmie psa losiem. :)

• 2 months later...
Posted

Mnie hodowczyni zachęciła do Bozity. Zamowiłam trzy rodzaje żeby sprawdzić co psu najbardziej podejdzie. Dwa dni temu zaczęliśmy pierwszy rodzaj - Bozita Robuor Genuine Lamb & Rice. Niestety została przez psa dość chłodno potraktowana :cool1: Tzn zjada ale bez specjalnego entuzjazmu. Wcześniej skarmiałam Nutro Choicem Lamb&Rice i po prostu tę karmę pochłanial i świetnie się czul. Narazie jest za wcześnie żeby mówić o jakiejs zmianie w czymkolwiek. Myślę też że ten jego brak entuzjazmu mógł po części wynikać ze kształtu kulek - to są takie jakby talarki, a moj pies nigdy nie jadl karmy w takim kształcie, myślicie, ze to może mieć jakiś wpływ? :roll:
Dziwie sie ze srednio mu pasuje bo westy hodowczyni ją uwielbiają i czują się genialnie po niej. No ale zostały mi jeszcze 2 rodzaje - Maintenance i Low Proteine,moze ktoraś z tych mu przypasuje...

Posted

Nie na siłę. Po prostu jestem na etapie szukania jakiejś nowej karmy, tamta zaczęła mu się trochę nudzić(przestał być tak entuzjastyczny;)), jadł ją dość długo. A Bozita została mi polecona więc chciałam spróbować. Skąd mogłam wiedzieć, że mu nie posmakuje? Poza tym zamówiłam 3 rodzaje w małych paczkach i zobaczę czy któraś mu podejzie. Jeśli nie będą mu smakować te Bozity to wrócimy do Nutro albo znajdziemy coś jeszcze innego.

Posted

Czy Bozita to karma z "tej samej półki co RC" czy też lepsza/gorsza? Zastanawiam się nad zmianą z RC właśnie bo moje psy zaczynają strajkować. Chciałabym zmienić na coś lepszego, co polecacie?

Posted

Bozita jest albo premium (taka zwykła bozita) albo super premium (bozita robour). Ja karmię robour.
Pies już się przekonał i wcina od razu jak dostanie do miseczki ;) Zobaczymy co z pozostałymi rodzajami.

Jeśli chodzi o royala to myślę, ze bozita mniej więcej taka sama jeśli o jakość chodzi. Tylko ze jednocześnie bardziej "ekologiczna" ;) Szwedzi wszycho kontrolują, a Bozita jest szwedzką karmą ;)

Posted

Czy faktycznie Bozita jest taka świetna? Bo przecież każda karma ma jakąś wadę :P A wszyscy o dziwo zachwalają ;)

Jak mi się skończy PPP dla szczeniąt to już chyba będę wybierać dorosłą karmę, a nie powiem, Bozita mnie bardzo zaintrygowała :) Dlatego chcę się dowiedzieć więcej, czy ma jakieś składniki, które nie są zbyt dobre dla psa? Czy za dużo ekologii psu nie zaszkodzi? :eviltong:

(wiem durne pytania, ale jeśli by była jedna świetna karma to chyba wszyscy by nią karmili :))

Posted

Karma jest "ekologiczna" pod tym względem, że w Szwecji jest duża kontrola jakości pasz dla zwierząt hodowlanych. Oczywiście, trzeba do tego podchodzić z pewną dozą ostrożności, nie możemy wierzyć na słowo producentom ale fakt jest faktem.

Ja jeszcze nie wiem, czy jest świetna ale mój pies już ją bardzo polubił :multi: Chyba rzeczywiscie glupkowi nie pasował kształt granulek :wink:

Posted

Mojemu jak mało co podeszły smakołyki z Bozity i tak właśnie się zastanawiam zeby poszukać próbek bozity i zobaczyc jak na suche pojdzie bo moze okazac sie lepsze chociaz mojemu suche sluzy jako przekaska :)

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):
Są jakieś próbki tego cuda? Bo nie bardzo bym chciała w ciemno zamawiać.:cool3:

Mogę Ci dostarczyć po trochu trzech rodzajów (a raczej dwóch po jeden który mam ma 27% białka i to dla Twej Suki za dużo jak sądze?) które zamówiłam ;) Jak w końcu będzie trening ;)

• 2 weeks later...
Posted

Czy ktos karmi psa karmą Bozita plus? Zastanawiam się nad nią lub nad Bozita z jagnięciną. Obecnie karmie moją suczke Hilsem z jagnięciną chciałam jej zmienić na coś innego:p