Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sara, ma półtora roku, jest niewysterylizowana, jedno oko niebieski, drugie brązowe, na początku maja zabrana ze schroniska. Ma dwa mikroczipy. Pies jest jeszcze u dotychczasowych włascicieli, ale tam podobno zostać nie może. Małe mieszkanko + małe dzieci + bliżej niekreślone nieplanowane sytuacje.
Sara lubi uciekać, jest niewybiegana. Nigdy nie wykazywała agresji z stosunku do dzieci czy dorosłych, potrafi być zaborcza w stosunku do innych psów.
Nie chciałabym by kolejny pseudowielbiciel rasy zdecydował się na nią tylko ze względu na wygląd.
Do końca przyszłego tygodnia mamy czas, potem najprawdopodobniej wróci do schroniska :/
ja niestety nie dam rady utrzymać czwartego psa w hoteliku bez konkretnych deklaracji, a Sarę trzeba jeszcze ciachnąć.

Sunia podobno ma dwa czipy, jeden przedschroniskowy, jeden schroniskowy. Nie wiadomo jaka była jej przeszłość, ale być może sunie do schronu nie przyprowadził jej właściciel tylko ktoś kto ją znalazł.

Posted

rencia42 napisał(a):
Moj ma tez dwa jeden schroniskowy,a później przy szczepieniu wet nie znalazł go wiec wsadził drugi.Następna wizyta u innego weta i okazało się ze są dwa.

Czy to nie jest szkodliwe dla zdrowia psa? Dwa czipy?

Posted

Szkodliwe dla zdrowia raczej nie. Czipy były tak pomyślane, by były obojętne dla organizmu, który je nosi. Ale miały służyć identyfikacji i moim osobistym zdaniem lekką paranoją jest jeśli dorzuca się psu kolejne.
Jednak nie wzięłam pod pomyłki, bo rzeczywiście czasem czip ciężko znaleźć.

Przeglądałam ogłoszenia i nie widziałam podobnej sunii poszukiwanej.

Posted

CZy mogłabym prosić o pomoc w ogłaszaniu Sary?
Będę wdzięćzna za każdą formę pomocy. Nasz zaprzyjaźniony hotelik przepełniony (okres wakacyjny) i chcę Sarze jak anjszybciej znaleźć nowy dom!

Posted

[quote name='Formica']
Sunia podobno ma dwa czipy, jeden przedschroniskowy, jeden schroniskowy. [/QUOTE]
Możesz podać numery tych chipów, zwłaszcza tego przedschroniskowego, jeśli wiadomo, który to. Może komuś się uda go znaleźć w jakiejś bazie...

Posted

Boru, naprawdę wysiadam czasowo. Dostałam numer tylko jednego chipa, nie wiem którego.
Ani ja nie mam kiedy jechać do Chorzowa, ani oni nie przyjadą z nią do mnie.
Mam masę innych spraw do załatwienia i Sara w tym natłoku po prostu ginie :(
Postaram się jej jutro lub pojutrze wystawić allegro.