Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja nie wiem :( ale się domyślam, troszkę troszeczkę :razz:

A kiedy się dowiemy? Wyjeżdżam dzisiaj, przez tydzień będę na wsi bez neta, a Tayson mi w głowie siedzi i tak się zastanawiam co z nim będzie ... :)

Posted

[quote name='ania z poznania']Oj, pudło Ciotka, próbujcie dalej :razz:.

Zobaczcie, Baster i Lusi mi przed chwilą przysłała:

http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=4607

widziałam:( a tą sunieczkę, co Aga wstawiła widziałyście? gdzieś sie juz na dogo przewineła - ale dopiero wczoraj Aga jej założyła wątek na niebieskim:

http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=4610&sid=e2d8c461db8a6c0115765865136b058c

Posted

Normalnie idzie się załamać, ile jeszcze tych bidulków trafi na ulicę:angryy:

Ale teraz pozytywnie, widziałam dziś Taysonka :eviltong:. Chłopaczek jest w pełni w formie, na dzień dobry zjadł mi makijaż. Wcale nie widać, że wczoraj miał zabieg, jest cały skręcony - takie małe ADHD:evil_lol:

Posted

Kopiuję post "wyjaśniający" napisany przez B_S - Panią Prezeskę Fundacji MFOZ :shake::shake::shake: :angryy:

[quote name='"B_S"']Kopiuję wiadomosć od Pani Marty z 19 VI 2010 r.: "Pracując 12 - 15 godzin dziennie, na inne sprawy zostaje mi niewiele
czasu. Próbowałam zorientować się w sytuacji materiałowej i było też
kilka wydarzeń związanych z psem.
Oczywiście jestem u niego codziennie. Psiak okazał się mieszanką
amstafa z bokserem. Jest bardzo pechowy. Były dwie próby adopcji. Za
pierwszym razem zgłosiło się małżeństwo, niestety zaawansowane
wiekowo i nie daliby sobie rady z takim wulkanem energii. Drugim kandydatem
była dziewczyna ode mnie z pracy, a właściwie jej młodszy brat i
rodzice. Dokładnie w dniu umówionego spotkania ewentualna właścicielka
trafiła do szpitala i przyjechała tylko młodzież bez mocy decyzyjnej.
Ta adpocja też się nie uda, bo choroba okazała się wznową nowotworową
i teraz rodzina ma większy problem.
Przy obu spotkaniach była doświadczona pani behawiorystka. Nie
stwierdziła u psa oznak agresji. Potrzebny jest mu bardzo kontakt z
ludźmi i innymi psami. Obawiałam się trochę, jak pies przyjmie
chłopaka, bo fryzurę ma zbliżoną do Dominika. Odbyło się
bezproblemowo, po kilku chwilach niedoszły właściciel został obsypany
całusami. Szkoda, bo miałby dobrze u tych ludzi, a ja wiedziałabym jak
się sprawuje.
To nie koniec złej passy psa. Byliśmy umówieni na sterylizację.
Niestety zachorował (jakaś dziwna wirusówka powodująca silne
odwodnienie) i do sterylizacji nie doszło. Był u mnie w domu przez kilka
dni, dzięki czemu wiem, że nie ma nic przeciwko kotom i doskonale wie, do
czego służy łóżko. Jest naprawdę fantastyczny, chociaż na jego
zaufanie trzeba sobie zapracować. To idealny kandydat na psiego
przyjaciela. Wysterylizować chciałabym go u siebie. Mam całą rodzinę
weterynarzy, którzy od lat leczą wszystkie moje zwierzęta i mam do nich
zaufanie. Może będzie drożej, ale pies już ich (lekarzy) zna, ja będę
spokojniejsza i to zdecydowanie bliżej Halinowa.
Jak Pani widzi o psie mogę bez końca..."

I wszystko było na dobrej drodze, pies miał być "pod profesjonalną opieką" w Halinowie, po czym dzis dzwoniąc do Pani Marty dowiedziałam się, że w ubiegłum tygodniu, gdy Dominik poszedł na urlop, nieznane nam osoby (ani mnie, ani Pani Marcie nie chcą w Halinowie udzielić informacji, kto to zrobił!!!) przewiozły go do Klamczyńskiego do Wołomina, rzekomo na obserwację! Na szczęscie Pani Marta zareagowała szybko i pies jest już u niej! W dodatku został wykastrowany dzięki darowiznie koleżanki Pani Marty. Za pomoc w kastracji psa bardzo dziękujemy!
Ja jestem w szoku, bo nikt nas nie powiadomił, że cos się dzieje z psem i przewieziono go do Wołomina bez naszej wiedzy i zgody! Gdyby nie czujnosć Pani Marty, nic bysmy nie wiedzieli i nie wiadomo, jaki byłby los psa. Dlatego niestety więcej nie będziemy już korzystać z "pomocy" hotelu w Halinowie i wszystkim to również odradzamy.
Acha, dodam jeszcze, że pies pojutrze jedzie do hoteliku do Szczecinka, gdzie pracują ludzie znający się na TTB i z tamtego miejsca będziemy mu nadal poszukiwać domu.[/quote]

Posted

ble ble ble - tak jedynie mogę skomentować to co nawypisywała B_S:angryy: dzisiaj czy wczoraj rozmawiając z Doddy nie miała zielonego pojęcia, ze psa nie ma w Halinowie!:angryy::angryy::angryy: i podobno cały czas ma telefon pod ręką - to kto nie mógł się dodzwonić???:diabloti:

kłamstwo na kłamstwie i kłamstwem pogania moja szanowna pani prezes super fundacji !!!:shake: zal tylko psów...:-(

i oczywiście dla osób, które np. weszły dzisiaj na wątek - to, ze pies prawdopodobnie trafi do Szczecinka nie jest absolutnie żadną zasługą tej pani prezes pożal się boshe:angryy:

wstyd B_S, po prostu wstyd i żenada, ze nie masz pojęcia co się dzieje z psami niby pod twoją i twojej fundacji opieką!:shake:

Posted

[quote name='ania z poznania']Ciotki, trzymajcie kciuki jutro za Tysonka! Jeżeli wszystko dobrze pójdzie to będzie miał dt w Poznaniu.[/QUOTE]

chociaż temu się udało...:(

Posted

[quote name='ania z poznania']Jeszcze nie wiadomo, jeżeli Kendo będzie chciała go zjeść to jedzie dalej do Danusi.[/QUOTE]

do Kendusi już modły wznosimy od 2 dni żeby była grzeczna

Posted

Niestety, Kendusi Tysonek się nie spodobał, dziewczyny są w drodze do Danusi.
Miałam przyjemność poznać Anię i Martę, no i Tysonka, ciotki, mówię Wam, tak słodkiego psa jeszcze chyba w życiu nie poznałam- czekolada, karmel i miód w jednym!!!!!!!! Zakochałam się po uszy, zaraz uderzam do Cioci Kany- Banitki z prośbą o ogłoszenia dla maluszka i szukamy domu ze złotymi klamkami bo tylko taki zasługuje na Tysonka :).