Alicja Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 a ja wiem gdzie pojedzie Taysonek :multi: prosimy o :kciuki: Quote
pinkmoon Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 A ja nie wiem :( ale się domyślam, troszkę troszeczkę :razz: A kiedy się dowiemy? Wyjeżdżam dzisiaj, przez tydzień będę na wsi bez neta, a Tayson mi w głowie siedzi i tak się zastanawiam co z nim będzie ... :) Quote
ania z poznania Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 To napisz do mnie w środę sms-ka to Ci powiem ;). Quote
andzia69 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [quote name='baster i lusi']Ja też wiem!!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE] pewnie do Ani z Poznania:):) albo do hoteliku gdzie jest bidulka Lenka;) Quote
ania z poznania Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Oj, pudło Ciotka, próbujcie dalej :razz:. Zobaczcie, Baster i Lusi mi przed chwilą przysłała: http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=4607 Quote
andzia69 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [quote name='ania z poznania']Oj, pudło Ciotka, próbujcie dalej :razz:. Zobaczcie, Baster i Lusi mi przed chwilą przysłała: http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=4607 widziałam:( a tą sunieczkę, co Aga wstawiła widziałyście? gdzieś sie juz na dogo przewineła - ale dopiero wczoraj Aga jej założyła wątek na niebieskim: http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=4610&sid=e2d8c461db8a6c0115765865136b058c Quote
Ania B Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 Normalnie idzie się załamać, ile jeszcze tych bidulków trafi na ulicę:angryy: Ale teraz pozytywnie, widziałam dziś Taysonka :eviltong:. Chłopaczek jest w pełni w formie, na dzień dobry zjadł mi makijaż. Wcale nie widać, że wczoraj miał zabieg, jest cały skręcony - takie małe ADHD:evil_lol: Quote
chita Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 no niechze sie ktos wygada gdzie maly pojedzie:mad::loveu: Quote
agnieszka32 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Kopiuję post "wyjaśniający" napisany przez B_S - Panią Prezeskę Fundacji MFOZ :shake::shake::shake: :angryy: [quote name='"B_S"']Kopiuję wiadomosć od Pani Marty z 19 VI 2010 r.: "Pracując 12 - 15 godzin dziennie, na inne sprawy zostaje mi niewiele czasu. Próbowałam zorientować się w sytuacji materiałowej i było też kilka wydarzeń związanych z psem. Oczywiście jestem u niego codziennie. Psiak okazał się mieszanką amstafa z bokserem. Jest bardzo pechowy. Były dwie próby adopcji. Za pierwszym razem zgłosiło się małżeństwo, niestety zaawansowane wiekowo i nie daliby sobie rady z takim wulkanem energii. Drugim kandydatem była dziewczyna ode mnie z pracy, a właściwie jej młodszy brat i rodzice. Dokładnie w dniu umówionego spotkania ewentualna właścicielka trafiła do szpitala i przyjechała tylko młodzież bez mocy decyzyjnej. Ta adpocja też się nie uda, bo choroba okazała się wznową nowotworową i teraz rodzina ma większy problem. Przy obu spotkaniach była doświadczona pani behawiorystka. Nie stwierdziła u psa oznak agresji. Potrzebny jest mu bardzo kontakt z ludźmi i innymi psami. Obawiałam się trochę, jak pies przyjmie chłopaka, bo fryzurę ma zbliżoną do Dominika. Odbyło się bezproblemowo, po kilku chwilach niedoszły właściciel został obsypany całusami. Szkoda, bo miałby dobrze u tych ludzi, a ja wiedziałabym jak się sprawuje. To nie koniec złej passy psa. Byliśmy umówieni na sterylizację. Niestety zachorował (jakaś dziwna wirusówka powodująca silne odwodnienie) i do sterylizacji nie doszło. Był u mnie w domu przez kilka dni, dzięki czemu wiem, że nie ma nic przeciwko kotom i doskonale wie, do czego służy łóżko. Jest naprawdę fantastyczny, chociaż na jego zaufanie trzeba sobie zapracować. To idealny kandydat na psiego przyjaciela. Wysterylizować chciałabym go u siebie. Mam całą rodzinę weterynarzy, którzy od lat leczą wszystkie moje zwierzęta i mam do nich zaufanie. Może będzie drożej, ale pies już ich (lekarzy) zna, ja będę spokojniejsza i to zdecydowanie bliżej Halinowa. Jak Pani widzi o psie mogę bez końca..." I wszystko było na dobrej drodze, pies miał być "pod profesjonalną opieką" w Halinowie, po czym dzis dzwoniąc do Pani Marty dowiedziałam się, że w ubiegłum tygodniu, gdy Dominik poszedł na urlop, nieznane nam osoby (ani mnie, ani Pani Marcie nie chcą w Halinowie udzielić informacji, kto to zrobił!!!) przewiozły go do Klamczyńskiego do Wołomina, rzekomo na obserwację! Na szczęscie Pani Marta zareagowała szybko i pies jest już u niej! W dodatku został wykastrowany dzięki darowiznie koleżanki Pani Marty. Za pomoc w kastracji psa bardzo dziękujemy! Ja jestem w szoku, bo nikt nas nie powiadomił, że cos się dzieje z psem i przewieziono go do Wołomina bez naszej wiedzy i zgody! Gdyby nie czujnosć Pani Marty, nic bysmy nie wiedzieli i nie wiadomo, jaki byłby los psa. Dlatego niestety więcej nie będziemy już korzystać z "pomocy" hotelu w Halinowie i wszystkim to również odradzamy. Acha, dodam jeszcze, że pies pojutrze jedzie do hoteliku do Szczecinka, gdzie pracują ludzie znający się na TTB i z tamtego miejsca będziemy mu nadal poszukiwać domu.[/quote] Quote
baster i lusi Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 O kuśwa to dzięki pani prezes pies trafi do Szczecinka?Nie wiedziałam,że pani prezes taka obrotna.Gdyby nie pewne osoby to byłoby już po psie.,,Chylę czoło przed pania prezes" Quote
Ania B Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 Pani Diana dzwoniła dziś po południu do Marty - wiem, bo akurat przy tym byłam. Może czytała forum. Quote
andzia69 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 ble ble ble - tak jedynie mogę skomentować to co nawypisywała B_S:angryy: dzisiaj czy wczoraj rozmawiając z Doddy nie miała zielonego pojęcia, ze psa nie ma w Halinowie!:angryy::angryy::angryy: i podobno cały czas ma telefon pod ręką - to kto nie mógł się dodzwonić???:diabloti: kłamstwo na kłamstwie i kłamstwem pogania moja szanowna pani prezes super fundacji !!!:shake: zal tylko psów...:-( i oczywiście dla osób, które np. weszły dzisiaj na wątek - to, ze pies prawdopodobnie trafi do Szczecinka nie jest absolutnie żadną zasługą tej pani prezes pożal się boshe:angryy: wstyd B_S, po prostu wstyd i żenada, ze nie masz pojęcia co się dzieje z psami niby pod twoją i twojej fundacji opieką!:shake: Quote
ania z poznania Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Ciotki, trzymajcie kciuki jutro za Tysonka! Jeżeli wszystko dobrze pójdzie to będzie miał dt w Poznaniu. Quote
andzia69 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='ania z poznania']Ciotki, trzymajcie kciuki jutro za Tysonka! Jeżeli wszystko dobrze pójdzie to będzie miał dt w Poznaniu.[/QUOTE] chociaż temu się udało...:( Quote
ania z poznania Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='andzia69']chociaż temu się udało...:([/QUOTE] Jeszcze nie wiadomo, jeżeli Kendo będzie chciała go zjeść to jedzie dalej do Danusi. Quote
Alicja Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='ania z poznania']Jeszcze nie wiadomo, jeżeli Kendo będzie chciała go zjeść to jedzie dalej do Danusi.[/QUOTE] do Kendusi już modły wznosimy od 2 dni żeby była grzeczna Quote
ania z poznania Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Ja też, szkoda, że torebką ani sukienką nie można jej przekupić ;). Quote
ania z poznania Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Niestety, Kendusi Tysonek się nie spodobał, dziewczyny są w drodze do Danusi. Miałam przyjemność poznać Anię i Martę, no i Tysonka, ciotki, mówię Wam, tak słodkiego psa jeszcze chyba w życiu nie poznałam- czekolada, karmel i miód w jednym!!!!!!!! Zakochałam się po uszy, zaraz uderzam do Cioci Kany- Banitki z prośbą o ogłoszenia dla maluszka i szukamy domu ze złotymi klamkami bo tylko taki zasługuje na Tysonka :). Quote
baster i lusi Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Aniu złotych klamek nie musi być,tylko wielkie serducho coby go pokochało. Quote
kendo-lee Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Przykro mi,że moja małpa jest zołzą:(Taysonek jest przesłodki i piękny.Za jakiś czas spróbujemy jeszcze raz,może inny egzemplarz jej się spodoba. Quote
ania z poznania Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Rzeczywiście trzeba będzie spróbować ze szczeniakiem, Tysona potraktowała już jak dorosłego.... Słodziak jest niesamowity, to fakt. Tysonek już u Danusi, dziewczyny wracają. Quote
Recommended Posts