Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, wiem, że jesteście zajęte i nie tylko Taysona macie na głowie:oops: Mam jednak pytanie - i zaznaczam, że to tylko moja ciekawość - czy Tayson nie może iść do domu z dziećmi ze względu na specyfikę rasy (ogólna zasada - nie wydajemy bullowatych do domu z małymi dziecmi), czy też ze względu na jego cechy charakteru (żywiołowość, a do tego jeszcze nieprzełamany strach).

Pewnie trochę sobie sama odpowiedziałam:diabloti:

Posted

Ania B napisał(a):
Dziewczyny, wiem, że jesteście zajęte i nie tylko Taysona macie na głowie:oops: Mam jednak pytanie - i zaznaczam, że to tylko moja ciekawość - czy Tayson nie może iść do domu z dziećmi ze względu na specyfikę rasy (ogólna zasada - nie wydajemy bullowatych do domu z małymi dziecmi), czy też ze względu na jego cechy charakteru (żywiołowość, a do tego jeszcze nieprzełamany strach).

Pewnie trochę sobie sama odpowiedziałam:diabloti:

Chyba Aniu już sobie odpowiedziałaś na to pytanie ;). Rozmawiałam dzisiaj z Danusią, powiedziała, że Tayson "sadzi" się do wszystkich u niej, cały czas pokazuje swój charakterek, nie jest "łagodnym barankiem" jak niektóre bullowate. Jemu potrzebna jest "silna ręka" kogoś, kto się go nie boi, ani nie będzie się bał o swoje dzieci.
Tayson jest młody, wszystkiego można go jeszcze nauczyć, można go "wychować", ale ktoś kto ma małe dzieci, po pierwsze nie będzie miał na tyle czasu, by się tym zająć, a po drugie, na każdym kroku będzie się o swoje dzieci obawiał, pies wyczuje strach i tym bardziej ciężko go będzie do porządku doprowadzić.

To pies dla koneserów rasy i taki dom mu znajdziemy :)

Posted

Myślę, że on z Martą czuł się bezpiecznie i uważał ją za swojego przewodnika. Pewnie dlatego też był spokojniejszy i dość grzeczny.
Czy Tayson daje tak mocno "popalić" w Szczecinku? Mam nadzieję, że Pani Danusia nie będzie chciała go eksmitować;)

Posted

Ania B napisał(a):
Myślę, że on z Martą czuł się bezpiecznie i uważał ją za swojego przewodnika. Pewnie dlatego też był spokojniejszy i dość grzeczny.
Czy Tayson daje tak mocno "popalić" w Szczecinku? Mam nadzieję, że Pani Danusia nie będzie chciała go eksmitować;)

Spokojnie, nie z takimi charakterkami Danusia dawała sobie radę ;) Nie jest tak źle, to młody psiak, po prostu bardzo nie lubi mężczyzn, a większość pracowników w Szczecinku to męska część naszego gatunku - super goście, ale jednak faceci :diabloti:

Nasz Siemens to jest dopiero cholera! :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

ania z poznania napisał(a):
Hi hi hi, udało mi się, jestem dzisiaj u Taysonka przed Anią B :evil_lol:!

No, i to dużo wcześniej niż ja:eviltong:

Posted

To znowu ja - Wasza maruda:oops::oops::oops:
Rozmawiałam z Martą i "urodziło się" nam kilka pytań. Zadam je tu, bo nie chcemy zawracać głowy p.Danusi - pewnie ma co robić (chyba, że nas do niej odeślecie).

Trochę martwimy się zachowaniem Taysona. Czy wiecie może jak on się [FONT=Arial] dokładnie zachowuje wobec pracowników i Pchełki (tzn. czy szczeka, czy straszy zębami, czy wtedy, kiedy jest zamknięty w swoim pokoju, czy również poza nim, czy jest agresywny wobec Pchełki, czy też zamęcza ją swoim towarzystwem, itp) Jak to wszystko wygląda.[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Oczywiście najbadziej martywimy się tym, czy ma szanse na znalezienie domu, który będzie potrafił go "okiełznać":roll:[/FONT]

Posted

Aniu, myślę że lepiej zapytać o to Danusię. Ona najlepiej wie, jak się Tayson zachowuje i może rozwiać lub nie Wasze obawy ;)
A domek na pewno odpowiedni się znajdzie - są ludzie, którzy nie mają dzieci, mają dużo wolnego czasu i chęci, by z psem pracować. Więc głowa do góry :)