Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i co ja mam Wam powiedzieć :oops: Aż się boję, że mnie "zlinczujecie" za naszą nieudolność:placz:
Z Fundacją nie ma kontaktu, chciałyśmy by oficjalnie, jako opiekunowie psa, dowiedzieli się, co się z nim dzieje. Pani Prezes nie odbiera telefonu i nie odpisuje na maile.
Pewnie późnym popołudniem/wieczorem Marta pojedzie do ojca Dominika, by się przypomnieć, że jutro czeka na psa. Ze słów Marty wynika, że ten pan jest zdecydowanie bardziej kontaktowy i naprawdę lubi zwierzęta (jest leśnikiem). Sam proponował pomoc w szukaniu domu dla Taysonka. Jak tylko dostanę jakieś nowe wiadomości od Marty natychmiast Was powiadomię.

Posted

Właśnie dostałam wiadomość od Marty. Była u ojca Dominika, który potwierdził, że jutro Tayson będzie z powrotem w Halinowie.
Teraz pozostaje nam tylko czekać. Mam nadzieję, że mimo wszystko to całe zamieszanie skończy się szczęśliwie. Oby do jutra. Już dawno nie czekałam tak na piątek (mimo, ze to zawsze wyczekiwany przez wszystkich dzień)

Posted

Z psami nie wiem. Jak był w czasie choroby u Marty, to musiała go izolować od swojego psa (nie ze względu na "agresję" Taysona, ale ze względu na swojego psa, który nie toleruje innych samców). Z sunią i kotami było ok. Z kotami spał nawet w jednym łóżku (ale może trzeba wziąć małą poprawkę na chorobę). W "schronisku" psy widzą się tylko przez klatki. "Nasza" trenerka twierdziła, że on wygląda na takiego, który jest spragniony kontaktu z ludźmi i innymi zwierzętami

Posted

A co właściwie jest w Halinowie? To jest schronisko, czy przechowalnia hycla, czy jakiś punkt miejski, czy co dokładnie? Jakie MFOZ ma tam układy?

Też mam nadzieję że chłopak wróci - młody, śliczny, wszystko przed nim!

Posted

Pinkmoon, moim zdaniem to przechowalnia, 8 klatek. Psy przebywaja tam 2 tyg. na kwarantannie. Jak się nie znajdzie właściciel, nowy opiekun psy trafiają do schroniska. Jest to stosunkowo nowe miejsce (na tzw. rozruchu) . Nie znamy dokładnych powiązań między fundacja a Dominikiem (podobno jest wolontariuszem)
Podobno Tayson ma wrócić po poludniu. Mam nadzięję, że późnym popołudniem będę mała dla nas wszystkich dobre wieści.

Posted

Aniu, pan obiecał, że jak przywiezie psa to zadzwoni do Marty. Jak tylko Marta dostanie telefon, to natychmiast pojedzie sprawdzić "naocznie", że wszystko jest w porzątku. Z kolei jak ja dostanę informację od Marty, natychmiast Was powiadomię.
Niestety musimy uzbroić sie w cierpliwość.

Posted

Aniu, jeśli Cię to pocieszy, ta ja też siedzę jak na szpilakch! Ale musimy się nastawić, ze wiadomości będą raczej późnym popołudniem.

Posted

[quote name='ania z poznania']Aniu, a może zadzwoń do Marty, już 15 niedługo, może już jest?????[/QUOTE]

Aniu ty naprawdę zniesiesz jajko.Ale Ci się nie dziwię ja też co chwilę zaglądam czy są już jakieś wieści.

Posted

O matko! Wszystko się pokomplikowało. Pies jest w Wołominie, Halinów zamknięty! Marta jedzie zaraz do Wołomina, ale musi jechać tam z ojcem Dominika - inaczej nie dostanie psa:angryy: Zabiera go do siebie, nie będzie to proste. Czekamy aż pan przyjedzie. Do poniedziałku Tayson może być u Marty, tyle wybłagała. Później ma wrócić do Wołomina:angryy: Co dalej nie wiemy:shake: Jak tylko przywiozą psa Marta będzie dzwonić. Czekamy na dalsze wieści:-(
Muszę na trochę zniknąć, moja psica piszczy pod drzwiami.