Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]Historia jakich wiele, wręcz banalna....[/FONT]

[FONT=Arial]Pewnego dnia koleżanka wracając ze spaceru ze swoim psem zauważyła psiaka przywiązanego do ogrodzenia. Przez chwilę miała nadzieję, że własciciel przywiązał go tam tylko na moment. Niestety....rzeczywistość okazała się bardziej brutalna.[/FONT]
[FONT=Arial]Koleżanka nie mogła zatrzymać psa (w domu własne psy i koty) i tak psiak wylądował u hycla pod Warszawą. Od miesiąca próbujemy własnymi siłami znaleźć mu dom - póki co nieskutecznie.[/FONT]

[FONT=Arial]Pies ma ok. 8 miesięcy, obecne miejsce zamieszkania wyraźnie mu nie służy. Mimo, że koleżanka codziennie go odwiedza psiak robi się coraz bardziej apatyczny i zestresowany. [/FONT]
[FONT=Arial]Z obserwacji - jedyną osobą, której psiak nie toleruje jest hycel. Koleżanka stara się odwiedzać go z różnymi osobami (mama, siostra, tata, znajomi, potencjalni chętni) - i nie zoobserwowała negatywnych reakcji. Nawet do lekarzy odnosił się z dozą czułości. [/FONT]
[FONT=Arial]Psiaka odwiedzała również doświadczona trenerka/behawiorystka. Wg jej opinii pies nie jest agresywny i bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem i innymi zwierzętami. [/FONT]
[FONT=Arial]PSIAK PILNIE POTRZEBUJE ODPOWIEDZIALNEGO DOMU, który go pokocha.[/FONT]
[FONT=Arial]W Was nasza ostatnia nadzieja. My nie mamy żadnego doświadczenia w adopcji psów (moje ograniczają się tylko do tego, że sama mam sunię adoptowaną z Dogo)[/FONT]

[FONT=Arial]W skrócie:[/FONT]
[FONT=Arial]Imię: nie ma[/FONT]
[FONT=Arial]Wiek: ok. 8 mcy[/FONT]
[FONT=Arial]płeć: pies[/FONT]
[FONT=Arial]rasa: mix asta/boksera[/FONT]
[FONT=Arial]Miasto: ok. Warszawy[/FONT]
[FONT=Arial]sterylizacja: planujemy wkrótce[/FONT]
[FONT=Arial]szczepienia: ? raczej nie[/FONT]
[FONT=Arial]Kontakt w sprawie adopcji: Marta 606 944 855, ja 502 323 144 [/FONT]

[FONT=Arial]PS. Z całą pewnością pies był wychowywany w domu. W trakcie choroby (zatrucie pokarmowe) koleżanka zabrała go do siebie - od razu wiedział do czego służy łóżko:) Chętnie okazuje uczucia! [/FONT]
[FONT=Arial]Zdjęcia za chwilę, jeszcze nie nauczyłam się ich wstawiać:oops: i muszę poprosić syna o pomoc[/FONT]

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piesek jest w Halinowie k. Warszawy.
Niebieska 713 zaproponowała by go nazwać Tayson.
Czy możecie mi przesłać instrukcję do wstawiania zdjęć? Nie umiem jej znaleźć.

Posted

pies piękny :D
zdjęcia:
wstaw na imageshack.us i pod zdjęciem będą linki
kopiujesz link o nazwie 'link do forum'
i wklejasz w post ten link ;)
i tyle
ja takiego chceeee :D

Posted

Jak chcesz to bierz.... Może być z dostawą do domu.
A tak na poważnie - brakuje nam już pomysłów. Koleżanka zwracała się o pomoc do 2 fundacji, ale nic z tego nie wyszło. A czas nas goni. Hycel już groził, że zawiezie psa do schroniska albo odda kobiecie, która sprzedaje psy na wieś do budy :( Na razie udało się go powstrzymać, ale na jak długo, tego nie wiemy.

Posted

No to podniosę na dzień dobry! Może ktoś się nami zainteresuje:oops:

A historia potencjalnych domków była taka:
- pierwszy zrezygnował, bo syn poczytał w Internecie, że to groźna rasa
- drugi adoptował pieska z pobliskiego schroniska (na szczeęście dla innej bidy)
- trzeci, ze względu na poważną i nagłą chorobę w rodzinie, wstrzymała się z decyzją o wzięci psa.

Ale nie tracimy nadzieji. Przecież to taki fajny psiak - może w końcu znajdzie swojego ludzia.

Posted

cioteczki od bullowatych ściągnąć trzeba samemu ;)
trzeba rozesłać wątek na PW do wszystkich, którzy mogą pomóc...
a psiak jest tak cudny, że domek znajdzie się chyba migiem :)

Posted

Ech, gdybym tylko mogła... Niestety teraz mogę tylko go podrzucić i życzyć szybkiego znalezienia domku :*
A imię Tyson pasuje jak dla mnie ;)

Posted

Ponieważ jestem zupełnie "zielona" w obsłudze dogo to chętnie czekam na wszelkie sugestie (właśnie sobie uświadomiłam, że od adopcji mojej Bajki upłynęło już ponad dwa lata, a to wtedy miałam największy kontakt z forum) .Gdzie znajdę namiary na cioteczki od bullowtych? Czy szukać ich na innych wątkach, a może gdzieś jest jakaś lista?

Posted

Ania B napisał(a):
Ponieważ jestem zupełnie "zielona" w obsłudze dogo to chętnie czekam na wszelkie sugestie (właśnie sobie uświadomiłam, że od adopcji mojej Bajki upłynęło już ponad dwa lata, a to wtedy miałam największy kontakt z forum) .Gdzie znajdę namiary na cioteczki od bullowtych? Czy szukać ich na innych wątkach, a może gdzieś jest jakaś lista?

ciotki od bullowatych się załamią.
Pisz do:
Freya73
baster i lusi
andzia69
Iv_
ageralion
agnieszka32
agaga21
fioneczka
ania z poznania
pinkmoon

Zgłoś go tutaj:

http://www.dogomania.pl/threads/22803-Bulowate-Do-Adopcji-Jeden-WAE-tek-Dla-Wszystkich-aktualizacje-str-1-post-1-2-5-8

Posted

matko kolejny:-(:-(:-(

robicie mu ogłoszenia??? czy on tam jest bezpieczny? - tzn. czy nie wydadzą go pierwszemu lepszemu albo nie przehandlują na giełdzie? jak długo tam moze byc? gdzie trafiają psy od tego hycla - do jakiego schronu? jak często tam jeździcie? kto będzie robił kastracje -- o ile takowa będzie?

no i więcej zdjęć poprosimy...