Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 422
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jejku temat zapisalam. sunia strasznie zapadla mi w pamiec jest piekna i taaka bidula, zostawic psa bez pomocy.. nie komentuje nawet bo nie ma po co.. u mnie niestety tymczas zajety. jak bedziecie juz wiedziec to podajcie co za operacje beda wykonane jaka powinna byc rekonwalescencja i rechabilitacja lapy po operacji i ile mniej wiecej bedzie trwac i przede wszystkim czy pies wroci do normalnej kondycji czy zawsze zostanie slad po tym wypadku..
a imie piekne i pasuje jak ulał..

Posted

Ciekawe ile ludzi ja widzialo i poszło dalej? Gdyby ktos ja wziął wczesniej to całe leczenie byłoby prostsze.

teraz przeczytałam cały watek dopiero i mi sie troche rozjasniło

Posted

Klaudus__ napisał(a):
10 staruchów, 1 szczeniak który musi mieć na wczoraj tymczas [z mojego podpisu] i dwa koty :P

banerek nie jest podlinkowany :(

Posted

malagos napisał(a):
A jak dzis sie czuje? Je, pije?

Wiem,że była Beatka z jakimiś specjałami. Był też Michał - powiedział,że zjadła na 'pół' pasztecik z Wizusem. I skosztowała kiełbaski.
Teraz ma opiekę - biedna, a jakbym tam w ten dzień nie pojechała to pewnie już by Jej nie było...

Posted

znieczulica wśród ludzi jest straszna. U mnie jest na tymczasie sunia, która kilka dni leżała poraniona w rowie a do lecznicy z gminy zadzwonili tylko po to, żeby lekarz ją zabrał z rowu i uśpił. Malutka, trzymam za ciebie kciuki!

Posted

najsłodsza sunia na dogomanii

jest w złym stanie po wypadku drogowym:

Rany na łapie są głębokie, zaropiałe, okropnie śmierdzą, ścięgna na wierzchu Łapka spuchnięta. Brzuszek cały w krwiakach. Nie rozumie jak można zostawić tak cierpiącego psa bez pomocy i przez tydzień na niego patrzeć
Mamy wyniki RTG . Pain ma złamaną miednicę w 4 miejscach . W prawej łapce jest zwichnięta główka kości udowej. Lewa łapka na szczęście jest cała a na skutek złamań miednicy, Pain nie jest w stanie jej używać.
W wynikach badań krwi - leukocytoza i nieco podwyższone parametry wątrobowe.Pain dostaje kroplówki . Niestety nie ma apetytu, jest bardzo smutna Po operacji będzie bardzo potrzebny troskliwy dom tymczasowy.

błaga o jakiekolwiek wsparcie:
Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych
[FONT=Times New Roman]nr konta: 46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/FONT]
[FONT=Times New Roman]tytułem : Pomoc dla Pain[/FONT]

Posted

_bubu_ napisał(a):
łapeczka

Takie rany są okrutnie bolesne, tym bardziej nienawidzę posredniego sprawcy- poprzedniego weta , który po świńsku "olał" sunię !:mad:

Posted

Nie mam słów ... biedne maleństwo, ileż ona musi się nacierpieć przez zaniechanie tego poprzedniego weta.

Całe szczęście, że już teraz ma dobrą, profesjonalną opiekę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Piękna malutka suczynka.